PDA

View Full Version : Миланисти од Македонија

Pages : [1] 2 3 4 5

pece4ever
27-01-2008, 15:13
Поздрав до сите навивачи на Милан од Македонија и бидејќи притемив дека повекето земји си имаат свој трид, мислам дака би можеле и ние да си имаме па затоа кој има несто интересно поврзано за Милан, натпреварите, трансферите, играчите бујрум да си праиме и на македонски муабет.

Siamo Noi Fosse Dei Leoni
Milan Milan Milan
Forza Milan

bojan
30-01-2008, 12:46
Поздрав и до тебе,мислам дека доколку има заинтересираност и кај останатите кои го посетуваат форумов би можеле да поразговараме на тема Милан,репрезентација и слично,но како што стојат работите тешко,а и затоа ни се тука комшиите.:5ok:

DUCO
29-02-2008, 20:37
E zdravo kako. slusnate li za najnovata vest KAKA ROSSONERO PER SEMPRE

Kakazinha
07-04-2008, 15:36
Zdarvo i od mene..i jas sum od Makedonija ama albanka sum...:) i sum golem navivac na Milan.

Makedonec
16-04-2008, 10:41
Zakon e forumov samo so nema mnogu nasi da go razdvizime,Forza Milan,pozdrav do navivacive od Veles.Ako ne se potrosat dogodina 100 milioni naebavme i slednata godina,smao mladi treba da se zimaat so vikate vie,ama nekako na nasiov pretsedatel ne mu ide pametot pa gledam na listava za slednata sezona pak starci ima ke se otrujam

MK Rosonjer
16-04-2008, 14:31
Zdravo na site. jas sum od kocani ede od malkute strasni navivaci za milan. i ajde malku da go ozivime ovoj forum

konjo
21-04-2008, 13:53
ej zdravo i od mene,ja sum od skopje i dajte bidete malce poaktivni ajde ke bide forumov ajde,ovaa sezona otide bez niso ama slednata ke ima pak nekoja titula a,sasmo malce sveza krv haha, ova starcive nemaat sila ama iskustvo se polni i im treba nekolku mladi da gi razdvizat i toa aj pozz i daj neka zivne i ovoj forum kako nasive forumi vo posledno vreme ima dosta luge....ama daj nie da se obedinime za milan a ne da se prepucavame kao site makedonski forumi ...aj pozzz

pece4ever
27-04-2008, 15:21
So mislite dali po denesnava pobeda nad Livorno i porazot na Fio od Doria dali imame sansi da go osvoime 4-toto mesto, ja seuste se nadevam i so netrpenie ja cekam slednata nedela da gledam kako gi gazime ciganite inter.
Cagliari se bori za opstanok, a imaat solidna ekipa, Fio igra cup uefa ovaa nedela i ja ocekuvam i tie da kiksnat u nedela, pa nie so pobedata nad inter da dojdeme na +1 i posle bog neka e so nas.

Forza rossoneri, FORZA GRANDE MILAN
IL CLUB PIU TITOLATO NEL MONDO
SIAMO FOSSE DEI LEONI

DUCO
27-04-2008, 16:23
Milan pobedi 4 1 livorno u vtora liga Super Pipo vo poln element.Bez nervozi 4 mesto e nase kakva Fiorentina.Moramo da pobedemo Inter kako igramo zadni utaknici najebali su Inter na seto to dodajtde i maliot (Diavolo) Pato.

DUCO
27-04-2008, 16:25
Ajde neka zivne forumot

DUCO
27-04-2008, 16:44
GORKI :frustrat: :frustrat: :frustrat: ZAMINUVA :confused: :confused: :confused:

pece4ever
27-04-2008, 17:35
da da taka e neka zivne forumov. Gorki i neka zamine neka ni donese nekoe evro i onaka ne pokaza nisto od toa so i ocekuvase od nego, a kolku so razbrav Milan za Gorky go bara Muniz sto i ne tolku losa zamena plus i nekoja para ke se lapne.

pece4ever
27-04-2008, 17:40
iskreno se nadevam deka ke gi bapneme koplinjata inter cak sto vise ne mi se imenuvaat ama aj, ke mi go napravat kejfot mnogu pogolem, a za seto toa da bide uste poubavo, ni treba CAGLIARI da ni ja zavrsi rbotata vo sto i mnogu veruvam deka ke bide taka. Ostanatoto treba sami da go napravime.
MILAN:
doma: - ciganite inter
gosti: - napoli
doma: - udineze
dosta tezok raspored no nemora i da znaci deka ke bide taka
FIO:
gosti: - CAGLIARI
doma: - PARMA
gosti: - TORINO
lesen raspored no nemora i da znaci deka ke bide taka

DUCO
04-05-2008, 16:16
Cestitki :5ok: :5ok: kd sakamo si gi tepamo u prosli utaknici nemaamo motiv a sega i odrzavme lekcia ovaa godina se sampioni i tolku od godin zapocnuva nasto vladetestvo a inter da smo zdravi i zivi za 20 godini pa sampioni. :5inter: :5inter: :5inter: :5inter: :5inter: :5inter: :5inter: :5inter:

DUCO
04-05-2008, 16:18
Flamini Potpisal Dogovor Taka Pisuva Na Goal.com.

pece4ever
04-05-2008, 16:21
Dada Taka E, Za Flamini Pisuva Deka Vecer Ke Potpisel Taka Da Utre Sigurno Ke Znaeme, Plus Procitav Deka I Drogba Ke Dosol Ako Igrame Slednata Godina Vo Liga Sampioni A Veke Sme Tamu, Taka Da Letniov Pazar Ke Bide Mnogu Interesen Za Nas

pece4ever
04-05-2008, 16:22
iskreno se nadevam deka i Ronaldinho ke dojde

pece4ever
04-05-2008, 16:37
da da eve sega vidov potvrda Flamini e definitivno prvoto zasiluvanje za slednata sezona, so dobar igrac trgnavme taka i da prodolzime.

FORZA MILAN
IL CLUB PIU TITOLATO NEL MONDO

MK Rosonjer
05-05-2008, 07:29
potvrda??? na koja strana?

pece4ever
05-05-2008, 09:36
na www.tuttomercato.it

MK Rosonjer
05-05-2008, 13:12
a eve sega i na acmilan.com - italijanska verzija.
Dobredojde Flamini!!!!!
Ni ostanaa uste vargas, rossi, zapata, mlada zamena za seedorf (moze i gourcuff) i da go dovedeme drugarceto na pato - sidnei :cheers:

pece4ever
05-05-2008, 16:33
ne bi bilo loso, no kako i da e Berlusconi veti deka ke donese barem edno golemo ime letovo, i ja iskreno se nadevam deka to ke bide Ronaldinho

DUCO
06-05-2008, 12:09
Bravo za transvero na flamini dobar poteg zastedivme nekoja para za drugi igraci.Drogba ne bi da potpisemo star preiskopristen lece se od povredi ,najdobroto go pokaza od nego i tolku .Da go vratime Borielo,Da kupemo Zapata/Barzagli,Golman Frej/Akinfeef/Loris.Bek moze Philip Lam staven e na Transfer.

pece4ever
06-05-2008, 16:39
ne znam za Boriello, iskreno go pamtam mnogu dobro kako igrase i mislam deka mu se pogodi i sezonata i ekipata i deka ako go vratime nazad ne bi go prikazal istoto sto i ovaa sezona, nam sigurno ni treba nekoe jako ime u napad da igra zaedno so Pato i plus ne se otkazuvame taka lesno od Ronaldinho. 100% sum siguren deka ke go gledame slednata sezona u crnocrveniot dres, a za Drogba nikogas ne reci nikogas, deckoto e dzver i extra bi se uklopil u ovoj sostav, Akinfeev ti e extra idea i ja navivam za nego ama i za Gomes od PSV i toj e strava golman.

pece4ever
07-05-2008, 13:16
najnovo sto procitav e deka ima sansi da go lapneme Berbatov, ako toa ni se sluci slednata sezona ima da uzivame u ubav fudbal, pa ajde galeani bring it on.

MK Rosonjer
11-05-2008, 14:47
ae braka liga na sampioni ke sonuvame..... Drugata sezona mos ke videme nesto podobro.
Onaj zabeganio stavil go brochi, favalli... bog da cuva i da brane. a so e najloso i prodolzia mu go dogovoro na favalli.....
**** Ancelotti :5milan: :w221: :987:

DUCO
11-05-2008, 18:39
naredna sezona u kup na uefa protiv Milano.Dali neko slusna za debakalo na Vardar 9 1 sramota kao nas Milan
Sramota Produlzile dogovoro so Favali sega na red e kafu

DUCO
11-05-2008, 18:43
A So Ste Zapnali So Taj Ronaldinjo Ne Ni Treba Pijanica Teska E I Na Cie Mesto On Bi Igral
Treba Ni Zamena Za Maldini
Napagac
I Bekovi Ni Se Slabi Moze I Grimi Da Ga Vratimo Nazad Ili Nekoj Od Empoli:antonini Ili Marzorati Ovo Kazuem Bidejki Nema Da Ima Dobar Mercato Kako Sto Pravat Barsa Real Man Ars Baer

pece4ever
12-05-2008, 10:26
zatoa i igrame slabo poslednive godini zato sto nemame pazar kako barsa i real, no jas sepak mislam deka nam najvazno ni e da go smenime trenerot pa potoa se ostanato. I nemoj taka za RONALDINHO toj e igrac koj samo moze da se posaka, mozes da go igras i kako vezista i kako poluspic i kako napadjac plus za dzabe ne bese najbolji igrac u SVET.
SAMO SMENA NA CARLO KE ZNACI 4 MESTA POGORE NA TABELATA SLEDNATA GODINA, A ZAMISLETE PLUS TOA I NOVI EXTRA ZASILUVANJA.
NEMA DA NI MOZE NIKOJ NISTO.
ZATOA MOLETE SE DA GO SMENIME CARLO.

DUCO
13-05-2008, 20:04
Soglasuvam se za Carlo.
No sto si zapnal za Roni(pianica),on poveke se zabavuva,dovaga na treninzi pian,dobro drustvo ke mu bide Ronaldo zaedno ke ga propiat Pato.A poslednite spekulaci govorat deka Roni ima seriozna bolest na butniot muskul i mu se zakanuva zavrsetok na karierata.
A plus Roni ne e tip na fudbaler koj se vraka u odbrana on ti e kako KAKA.free rool oni ne mozat da igrat zaedno toa se potvrdi na SP 2006 ne se vrakat i dvujcata nazad.
NAdam se da gresam pa neka dojde i nek postane pravi DIAVOLO sepak e RONALDINJO zar ne.

pece4ever
14-05-2008, 10:25
Hihihihihi dobro ti e ova, da go propijat Pato hihihhihihihih super. Ne be deckoto ne e pijanica, toj si pravel zurka posto ke ja napusta Barcelona i ke doaga kaj nas posto sme najposakuvan klub u svetot - taka vika Drogba.
Nego da ti kazam, letoska bev u Barcelona na odmor 2 nedeli, i ona sto go vidov tamu, kolku im zanci Roni si rekov nema sansi da go kupime, tipot zaedno so gradonacalnikot otvaraa muzej, sekoj den imase po nekoj dokumentarec za nego na TV.
Ovoj muabet sea sto mu go vadat na deckoto e samo maska, mora da se izmisli nesto za da gi zadovlat svoite navivaci, kao demek toa se pricinite zasto ne go prodavame Roni i plus neli gi imame Messi i Bojan, se e toa vo red, ama Roni e Roni.
I za SP 2006 i reprezantivniot zaednicki nastap na Roni i Kaka deka ne mozat da igraat zaedno ne se soglasuvam voopsto.
Zemi pogledni nekolku utakmici na Brazil i se ke ti bide jasno. A ako dojde se nadevam deka uste u prvo kolo ke te demantiraat i i dvajcata ke izigraat top.
A najnovo so procitav sea na goal.com e izjavata na Carlo kako demek nema da ni trebaat mnogu izmeni i deka nema da frla pari nego ke brka free transfer igraci mi se stemni, tipot e lud, se nadevam iskreno deka ke go smenat na kraj na sezonata kako sto i se pisuva.
Spored vas koj bi bil nadobra zamena za Carlo:
1. Donadonni;
2. Mourinho;
3. Lippi (mnogu tesko)
4. ili nekoj drug

DUCO
15-05-2008, 16:40
Dobra vest e za Drogba neka dojde zaedno so Morinho i imamo super ekipa plus nekoj odbranben pa i Roni ama koj ke bide rezerva u napad:Inzaghi,Pato,Ronaldo,Drogba,KAKA,Roni.
Gila mora da ga prodaeme
i od Olivera ke zememo nekoe milionce pa i od Borielo.
Procitate li za Seedorf kaze kako ne e sram akop igramo KUP NA UEFA smesno zar ne
Anceloti neka ode i ke bide veselo

pece4ever
15-05-2008, 17:29
Da da samo mislam deka chelsea ke bara mnogu pari za Drogba, a za napagjacite, pe neli slusana deka na Ronaldo mu istekuva dogovorot za 3 nedeli i Milan nema namera da mu go prodolzi plus i on nesaka da ostene so nas, tipot sakal pederi i travestiti i ke odel u Flamengo tamu imalo takvi.
Plus procitav negde ne sum siguren kade i pisuva deka ako Fio bidat cetvrti Gila ke idel tamu kako prvo zasiluvanje na Fio za CL. I tuka sleduva prasanjeto, kakvo zasiluvanje e Gila, toa moze samo pojacanje za nas da bide hihihihhhi.
Seuste ima nadez deka ke bideme 4, ako ne corba ke si igrame Uefa cup, sta se moze

MK Rosonjer
21-05-2008, 14:00
Кака не ја заслужи Златната топка
Напаѓачот на Манчестер Јунајтед, Вејн Руни, изјави дека колегата од Милан, Кака, незаслужено ја освоил Златната топка и дека таа требало да заврши во рацете на неговиот соиграч, Кристијано Роналдо.

"Убеден сум дека минатата година, Златната топка требаше да ја освои Кристијано Роналдо. Кака да трофејот дојде само затоа што Милан победи во Лигата на шампионите. Кристијано е неверојатен фудбалер и тоа што го направи со Манчестер Јунајтед во последниве две години е навистина фантастично. Верувајте знам колку вреди бидејќи со него сум секој ден на тренинг", изјави Руни.

Епа дека беше роналдо у полуфиналето кога кака ги Шекна а овај немасе 3 допира со топката цела утакмица:
Да го набутам на женските и на него и на Руни.. и на цел манчестер

DUCO
21-05-2008, 21:21
A be ne mi zbori gledali gi pederite tepaa na penali isto kako u 99 i togajka ne zasluzija da tepat ama imat sreka u gz mamkata nivna nemozese da gi gledam kd igrat a sega definitifno ke gi izbegnuvam

pece4ever
23-05-2008, 04:52
Chelsea sami si se krivi, pocnaa odbranbeno se dur ne primija gol, posle bea bolji ama nemaa gz da se otvorat i da ja zavrsat rabotata, i na kraj kako sto i izjavi nivniot pomosnik trener Ten Cate deka Terry ne trebase da sutira. Imas tolku igraci a ti odlucuvas bek da ti ja resava sudbinata, taka da ne deka Man Utd imase sreka nego ovie drugive im ja dadoa sami titulata, se bese nivno i sami si resavaa i prokockaa a toa e fudbalot, topkata e okrugla pa ako nemozes ti mozam ja kako ide toa.
PLUS: SHEVA MORASE DA VLEZE I DA SUTIRA.

Gule-Pirlo
23-05-2008, 06:59
Kako ste makedonci-milanezi ? lol :D Kaka na operacija vo brazil :S

pece4ever
25-05-2008, 10:51
da da, da vidime kako ke pomine i kolkava ke bide pauzata toa e mn vazno, sigurno prvite nekolku kola ke gi igrame bez nego samo so Ronaldinho (se nadevam).

DUCO
25-05-2008, 18:24
Prodali smo Olivera na Zaragosa 10 mil sega da ga sitnemo i Gila za 18 i eto novac za Roni.

Gule-Pirlo
26-05-2008, 09:06
Челзи подготвува примамлива понуда, раководството на Сините е подготвено на Милан да му ги даде Дидие Дрогба и Рикардо Карваљо плус пари за да дојде до најдобриот фудбалер на светот за изминатата година.Не смееме да го дадеме Кака!!Исто така Робињо изјави дека сака да игра за Милан и онака не е успешен во Реал така да Робињо ке биде добро засилување.:)

pece4ever
26-05-2008, 09:12
Kaka ne ni smeeme da go dademe, toa bi ni bila najgolema greska i cekor nazad kon kreiranjeto na shampionski tim za sledanata sezona. Kako i da e toa nema da se sluci, a vo vrska so Robinho, batka site izjavuvaat deka sakaat da igraat za MILAN ama kogo nasata uprava ke kupi, znaejki kolku se skrzavi, toa e prasanjeto.
Se nadevam i seuste veruvam deka Ronaldinho ke zavrsi kaj nas letovo.

Gule-Pirlo
30-05-2008, 16:52
Galiani go dava Anceloti za Drogba i Sheva dali e toa dobra odluka??Ne sum siguren!!

DUCO
30-05-2008, 19:14
ovie od upravata se skroz nezadravi prodali gila za borielo plus di genaro
SVASTA

MK Rosonjer
31-05-2008, 03:22
Galiani go dava Anceloti za Drogba i Sheva dali e toa dobra odluka??Ne sum siguren!!

Sekoja odluka e odlicna dokolku anceloti si odi od milan :ilol: :5love: :djn:

Gule-Pirlo
31-05-2008, 04:34
Nova vest:Abramovic go saka Anceloti i ke mu plakja 6 milioni evra po sezona.

pece4ever
31-05-2008, 10:21
Piersilvio Berlusconi: 'Carlo č uno di famiglia, perň non ostacoleremo le sue scelte'
Dzabe vi e muabetot deka ke si odi Carlo, plus i Galeani izjavi deka Carlo e sreken tuka i deka negovoto mesto e sigurno.
Znaci kolku i da se nadevame deka Carlo ke si zamine, toa nema da se sluci ovaa sezona.

Gule-Pirlo
01-06-2008, 04:22
Oficijalno Zambrota potpisa za Milan.Sea odbrana top.:D

pece4ever
02-06-2008, 16:11
Pregovori za Drogba. Ajde majstori donesete go.

MK Rosonjer
02-06-2008, 18:33
Braka deneska mi e rodenden. :3band: :3band: :3band: Nadam se na nekoe novo zasiluvanje.......

:djn: :cheers: :510:

pece4ever
03-06-2008, 05:35
Epa batka sreken rodenden.

DUCO
03-06-2008, 17:42
Sreken rodenden bratela

Ne ni treba Drogba Milan e tim kade sto vladee pretezno disciplina a Drogba ne takov igrac neka donesat Eto o,on e pomlad

Pa neli ke se podmladuvat a oni opet po staro so Zambrota 31 i Drogba 31
"SUPER"

pece4ever
03-06-2008, 18:01
So znaeme nie za podmladuvanje kazi, koj videl air od mladi igraci, kupi si starce i teraj. Samo neznam do koga vaka poso ne ja biva rabotava, sa nerviram mnogu. Plus mnogu zborenje malku rabota i toa ne sea nego vo poslednive nekolku sezoni, ke dojde ovoj ke dojde onoj i na kraj zavrsuvame so igraci na primer kako BA. Ako se sekavate toa ni bese prvo zasiluvanje proslata godina, sreka ovaaa ja pocnavme so Flamini.
Aj seuste ima vreme, i navivacki e da se nadevas.

Gule-Pirlo
04-06-2008, 05:49
Anceloti ja odbil ponudata na Chelsea taka treba.Milan e do siguren angazman na Zapata.Ne e neso najbolji vest ama toa e.

Gule-Pirlo
04-06-2008, 12:22
Milan sepak vo Ligata na Shampionite!!!!Ajde Milan!!CSKA Sofia baraat isklucuvanje poradi finansiski problemi,a milan mozebi ke go zazeme toa mesto!!Da se nadevame!!

pece4ever
05-06-2008, 19:10
Lelelele ako go lapneme Adebayor toa ke bide poteg godine, od site nagjaci sto gi zborea deka se vo kombinacija da bidat zasiluvanje Ade mi pravi najveke kejf, baska ke mu bide strasen partner na Pato, auuuuuuuuuuuuu kako toa dobro bi izgledalo i plus uste da go lapname i mestoto u liga sampioni, sto smeenje ke bide.

DUCO
05-06-2008, 20:27
ako se ovo stvarno desi oko Liga na Sampionite znaci da smo stvarno GIGANTI
Ama cisto sumnjam Platini e bio decidan da vise od 4 klubova ne mozat da igrat u LS od ista zemja ama evo kako stoe stvari Porto e izbacen na negovo mesto Benfika,CSKA sus. Levski nema licenca,Steau isto kao Porto,Dinamo Bukurest nema zelba za nastap u LS.Taka da Milan ima GOLEMI SANSI DA NASTAPI VO LS.
Ama ke mi bide kef ovo da se ostvari,ne me gajle ako nesmo zasluzili koga sme mokni

A za mercato:
Adebajor e odlican izbor
Prodale smo Samargo na Sampdorija za 2,5 mil
A kako stoe rabotata za golman nisto ne se zbore,uste ne mozam da poveruvam da Lloris potpisa za Lion

Gule-Pirlo
06-06-2008, 06:48
Gurkuf na pozajmica vo Bordo !! Sea ni treba nekoj dobar napagjac i ke gazime!!

pece4ever
06-06-2008, 06:58
E jebiga i mene mi e zal sto Lloris potisa za Lyon ama toa e toa, sepak mislam deka ke lapneme nekoj dobar golman, tuka se Boruc, Frey cekaj da zavrsi evropskoto i togas zemame nekoj.
Ja navivam za Boruc, toj od site naj kejf mi pravi, iako moram da potenciram za mene DIDA e najbolji golman sveta.

Gule-Pirlo
07-06-2008, 07:03
Eto saka da ide vo Milan!Haha site sakaat ama nikoj nema da doe :@

Gule-Pirlo
10-06-2008, 05:03
Chelsea bara 18 milioni funti oshteta za Drogba!!Ajde donesete go da gazime!!!!

pece4ever
12-06-2008, 14:02
Ovie ne se normalni, nemale pari za Boruc, Ronaldinho ne im trebal, koj kur im e na ovie, nakraj ke si ostaneme so takvoto vo race pa slednata sezona intertoto ke brkame so Borrielo u napad.
Ke se zadavam.

Gule-Pirlo
12-06-2008, 14:26
Hahahahahahha Antonini u Milan lol ebati igracite so doagaat!!

pece4ever
12-06-2008, 19:16
Sea procitav nesto kao Arsenal se soglasil da go dade Ade, ama za 40 miliona i so ogled na toa da Galeani da sakase da dade tolku pari ke gi kupese Roni i Boruc, sse mi kazuva deka nisto i od ovoj transfer.
A bas mu se raduvav, Adebayor u Milan strava, ama so da se pravi koga imame skrzava uprava.
A za Boruc i da ne zboram, ako ja gledavte utakmicata so Avstrija, se vi e jasno za kakov golman se raboti, ali so ke nie koga go imame Kalac (od kogo za zal mi se povraka, poveke lici na Large od Adams Family otkolku na golman) od kogo Galeani e najzadovolen. Nosat nekoi vtororazredni igraci i nie treba da bideme srekni, cak sto vise i onoj Maggio bese siguren, pa i toj ne izeba i si potpisa za Napoli.
I kako kapak na se e izjavata na Galeani: i da ne uspeeme da se dogovorime so nekoj od navedenite napagaci (Drogba, Eto'o ili Adebayor) sigurna opcija ni e Crespo.
Crespo ej, pa dali se normalni, Crespo trebaa da go donesat pred 2 godini a ne sega koga e totalno van forma.
Neznam, tapa e rabotava, ama seuste se nadevam deka ke izleze neso interesno.

DUCO
13-06-2008, 10:35
bez nervozi Milanezi u tek e EURO a za mercato ima vreme Milan kupue igraci u avgust taka bese so KAKA,PATO i OLIVERA a toa za Crespo ni na kraj pamet ne mi paga ako se dese to stvarno i ja ke se 'BESAM'
ZA Antoni i ja ne ga znam dobro ali on e dete na Milan i on ce igra od SRCA za MILAN
a i moze da igra i levi bek,u sredina i zadni vezni a i desno

pece4ever
13-06-2008, 20:39
Mnogu sme blisku do Adebayor, lelelelele ako go lapneme decko ke bide ludnica, ima kolku 23 - 24 godini i e u top forma i slednata godina ima da se isturi od golovi, mozam da zamislam kolku li samo ke dade so Kaka u pozadina i plus Pato, auuuuuuuu ludnica.

Gule-Pirlo
14-06-2008, 05:14
Daj boze pece :P Koa ke does na kosh da porazgovarame malce :D haha
Italija go jadat go mali deca!!

pece4ever
14-06-2008, 05:26
Posle Euro, sea koj igra basket duri ima fudbal, plus cekam da zemat nekoj dobar igrac i da ti gi zaebavam drugarite.

Gule-Pirlo
14-06-2008, 18:07
Е сеа Дрогба ни го спопика брат!Дидие Дрогба инсистира дека летово нема да го напушти Челзи иако двете екипи од Милано пројавија голем интерес за неговите услуги.Ама затоа тука е Аде!Агентот на Адебајор признава дека е тешко да се одбие Милан!Боље Аде отколку Дрогба според мое мислење!

pece4ever
14-06-2008, 19:48
Nema nisto ni od Adebayor, ce ni go bapnat Crespo na kraj i to je to

Gule-Pirlo
15-06-2008, 06:01
Ima nadez ke pocekame da zavrsi euro pa da vidime ovie od upravata so ke resat.

pece4ever
15-06-2008, 17:01
Gi naguzivme u rakomet, sega na svetsko. Fala bogu i nas da ne ima negde, a i siguren sum deka uspesno ke pomineme, strasna reprezentacija sme.
AAA aaa UUU uuu MAKEDONIJA makedonija

Gule-Pirlo
16-06-2008, 04:08
Gleav rakomet gi utepavme!Tuku ovie od upravava se ludi ozbilno!Adebajor im bil mnogu skap i sea trgnale nakaj Crespo so ke ni e toj be :@ Frej ostanuva vo Fio no dobro ako se vrati Dida u forma dobro ke bide!Ja mislam deka nieden napagjac nema da zeeme.

pece4ever
16-06-2008, 17:27
Eden dobar poteg u posledno vreme, moze nema da igra mnogu ama ke znaci zlato kako zamena, maliot Abate go vratija nazad i ke bide slednata godina vo prvata ekipa, ete i nie da doneseme nekoe jako dete, za da ne se puvaat juventus so nivnata mladina.
Abate sigurno ke ima ekstra idnina kaj nas.

Gule-Pirlo
17-06-2008, 09:57
Lele ne mi se veruva sto procitav!Milan se vo finansiska kriza i ke mora da prodadat igraci za da kupat nekoj svetski napagjac.Ne mi se verue ej!Cccc do tolku sme propadnale be??

Gule-Pirlo
17-06-2008, 17:00
Vide italija be??!!Cccc gzlaciiii :@.

DUCO
17-06-2008, 17:13
Mamlazi pak se provlekoa i sega imat golemi sansi da bidat sampioni.

Senahid1
17-06-2008, 18:18
Joj, jedva vas išta kontam !!!
:grinser:

Senahid1
17-06-2008, 18:21
Mamlazi pak se provlekoa i sega imat golemi sansi da bidat sampioni.

NARAVNO,ŠTA SI TI MISLIO :hammer:
FORZA ITALIA and TURKEY

P.S. drago mi je što je Makedonija pobijedila Island, valjda znate zašto:5schal:

Gule-Pirlo
18-06-2008, 04:16
Hahahha Venger im pratil pismo vo koe pisuvalo deka Adebayor ne e za prodazba i da ne ponuduvaat dogovor! LOL

pece4ever
18-06-2008, 11:21
Da ne im bese Pirlo niso nemase da napravat, ke gi vidime sea so Spanija bez Pirlo.

Gule-Pirlo
18-06-2008, 18:00
Pirlo nema da igra protiv Spanija??WTF??Zaso?!?

bojan
19-06-2008, 16:49
Pirlo nema da igra protiv Spanija??WTF??Zaso?!?

Pozdrav do novite clenovi na nasiov podforum,gledam deka tuka vece se razvila diskusija i se nadevam istata ce prodolzi kako na tema ACM taka i za sostojbite vo nasiot domasen fudbal i reprezentacijata.:5inter::5schal:

I samo da odgovoram,Pirlo i Gattuso nema da igraat vo 1/4 finale poradi zolti kartoni.:5ok:

Gule-Pirlo
19-06-2008, 16:51
Aha doznav :P Kako me zaebaa Portugalcive sea u picku mater!Ne mi se veruva deka izgubija,ne pisuvam vishe sportska :D hah

pece4ever
20-06-2008, 09:05
Abe mali, kaj najde protiv Svabite da igras, da me slusase na kos koga vikav deka oni ke igraat finale ke si styavese za niv i ke zemese pari.
I slusaj, pisi za Rusite protiv Holandija i spij.

Gule-Pirlo
20-06-2008, 09:47
hehehe a da piseme zaedno :P Ne be ne mi se veruva Rusite da gi tepaat Holangjanite be nemoguce e toa

nefremo
20-06-2008, 10:11
Abe so se slucuva letovo. Izgleda pak ke ne izebi upravava. Se otepja od serenje deka ce kupime kizne koj i na krajot jadat trici deka nemaat pari. Bruki. Se nadevam deka Galijani pak lazi i deka na krajot ke donesi nekoj oti ova ne go biduva.

Sega za sega koj e donesen?.....Boriello, Abate, Antonini, Flamini, Zambrotta, Abbiati. Kazete ako promarsiv nekoj. Ne e tolku loso da vi kazam pravo. Jas sum zadovolen zatoa so podobro da gi imame Antonini i Abate na klupa nego Emerson ili nekoj drug starec. Vreme e i Milan da pocni pak da go razviva pdmladokot a ne samo da vlecka drkuli od drugi timovi i da mu plaka za penzija.

Vo sekoj slucaj marketov e dolg. Obicno kupuvame igraci na krajot od letoto. Sega za sega sum zadovolen so igracite so gi imaat kupeno ama ce ni trabaat uste eden ili dvajca jaki igraci. Mene me nervira ovaj Galliani so nemozi da prestani da seri. Ili neka kupuva ili neka ne kupuva. Sekoj den nesto razlicno kazuva.

pece4ever
20-06-2008, 11:24
Da da totalka sum so tebe, bolje mladi na klupa nego Emerson i Brocchi. Vidi moze e i bolje vaka, da cutat da vikaat deka nema pari deka se mnogu skapi bla bla bla bla bla, i na kraj ja ubeden sum deka ke zavrsime so dvajca extra igraci, po mene Ronaldinho ke bide nas slednata sezona, a se nadevam deka ke go lapneme Adebayor.
Manje vise ima vreme do 31 avgust, ke cekame i ke vidime, tripati ista greska ne pravime.
Plus da ne zaboravime deka go imame PATO.

nefremo
20-06-2008, 13:51
Pa i jas da ti kazam pravo mislam deka Ronaldinho ke bidi nas slednata sezona. Od koga go zedoja Boriello nazad, mislev deka nema da kupime uste eden spic ali ke go zemime Ronaldinho. Ako go zemime nego togas sme dobri napred so Pato(mislam deka narednava godina ke postigni 20+ gola vo italija), Boriello, Inzaghi PLUS Seedorf, Kaka, i Ronaldinho zad niv. Paloschi mozi da ostani ili da go pozajmat za da stekni iskustvo.
Mislam deka se ke se doznae za 1 do 2 nedeli. Ako Barcelona go kupi Adebayor togas nie sigurno ke kupime eden od nivnite (Roni ili Eto). Deneska isto taka procitav deka Guardiola veli deka Roni ke bide prodaden to 14 Juli sigurno zatoa so togas mu pocnuvaat letnite podgotovki na Barca.

A za mladive igraci so gi vrajkaat nazad, totalno se slozuvam. Treba da se pocni da mu se obrnuva povejke vnimanie na mladite od milan. Dolgo vreme nemame videno igrac da izlezi od podmladokot. Treba da mu daj doverba na mladite i da se vidi do kade mozat da stasaat. Vidi go Maldini. Koj znael kako ke zavrsi pred 20 godini, ali mu dale moznost da se razviva i gledaj do kaj e stasan. Istoto treba da se pravi i so drugite. Igraci kako Marzoratti, Abate, Antonini, Pozzi, Paloschi.....zosto da ne. Neka igraat i neka se razvivaat.

Gule-Pirlo
21-06-2008, 05:00
Gotovo Barca go lapna Adebayor za 27 milioni,sega edinstvena shansa ni e Roni ama i vaka sme dobri iame dosta mladi igraci.

pece4ever
21-06-2008, 20:42
hehehe a da piseme zaedno :P Ne be ne mi se veruva Rusite da gi tepaat Holangjanite be nemoguce e toa

aj sea muabetot nemoguce e Rusite da gi tepaat Holandjanite, abe slusaj koga zboram, Rusite se dzverovi :swars:

Gule-Pirlo
22-06-2008, 05:04
Da tepaa,ama u produzetoci.Ja nemase da ja pisam deka ke tepaat u produzetoci!Taka da pak nemase da fatam :@

pece4ever
22-06-2008, 07:49
Abe ne e vazno kako vazno gi zgazija, ne im dadoa ni malce prostor da igraat i ovie od edna sansa dadoa gol, sramota e toa, na Italijanite i na francuzite po 3 - 4 komada im bapnaaa.
Rusija - Germanija finale slusaj.

bojan
22-06-2008, 09:19
Abe ne e vazno kako vazno gi zgazija, ne im dadoa ni malce prostor da igraat i ovie od edna sansa dadoa gol, sramota e toa, na Italijanite i na francuzite po 3 - 4 komada im bapnaaa.
Rusija - Germanija finale slusaj.

Da bas gi zgazija posebno vo produzetcite.Abe Rusive go otkrija povtorno fudbalot na evropskovo.Za razlika od kvalifikaciite kade sto nie za malku ne gi tepavme sred Moskva,sega se druga prikazna,potpolno nova igra,nekoi novi igraci sto ne dojdoja do izraz vo kvalifikaciite sega partal
pravat a plus ako se zeme faktot deka site do eden igraat vo ruskata liga toa im e uspeh povece se razbira .
Mislam deka ako Milan treba uste nekogo da kupi letovo,bi trebalo so sigurnost da trgne vo lov na ruskata reprezentacija,eve za primer zemete gi Zirkov,Pavlicenko i Arsavin partal pravat i uste nekoi drugi.A nie se zafrkavame dve godini tuka so nekojsi Eto cija sto forma skoro dve godini e vo opagjanje ,Drogba koj sto e vo poodminati godini ili Adebajor za koj sto ne vikam deka nee dobar ama..

A sto se odnesuva do finaleto bas bi sakal da ja vidam Rusija iako imam igrano 20 evra za sampion na Spanija.

pece4ever
22-06-2008, 10:08
Da da i ja sum definitivno da se donese nekoj ruski igrac, kako i so procitav na net, demek Carlo se zainteresiral za Arshavin i toa e nesto dobro da se cue.
Plus moram da napomenam deka utakmicata so Holandija Zhirkov ja izigra epten extra, baska im odrzaa lekcija u fudbal.
Prvo mislenje mi e deka Holandjanite letnaa u obalci koga gi zgazija Italija I Francija, i zatoa i kiksnaa so Rusite, a vtoro imaat trener Holandjanec koj 99% gi znae site kako disat i lesno procitana taktika, ti da nemozes 120 min da svrzes tri dodavanja auu.
Plus Hiddink e strasen strateg.

Vecer bi trebalo da se gleda dobra utakmica, ama mislam Italija bez Pirlo ne e Italija, plus ako go stavi vecer Camoranesi od start mesto Aquillani 100% ja gubat utakmicata, in other way ke bide zustro.

A za Adebayor ke se znae se do drugiot ponedelnik t.e do 1 juli, tipot e siguren deka go napusta Arsenal, dilemata e samo kade ke zavrsi kaj nas ili u Barsa.
Iskreno se nadevam kaj nas, sepak e klasa napadjac + Arshavin i ludilo, Carlo ke uziva koga ke sostavuva ekipa. A i nie dodeka gledame.
Uste da najdeme nekoj dobar golman i sme zavrsile rabota.

Tony29.
22-06-2008, 10:27
Iskreno se nadevam kaj nas, sepak e klasa napadjac + Arshavin i ludilo, Carlo ke uziva koga ke sostavuva ekipa. A i nie dodeka gledame.

Ne moze da gi Milan kupi dvajcata. Adebajor nema pasos od evropska unija a nema ni Arsavin. Problem e toa sto Italiajsnkite ekipi ne smeat da kupat vo ista sezona dvajca igraci koi sto doagaat od zemji von evropska unija.
t.e moze da kupi dvajca non-eu igraci dokolku barem edniot od niv go kupi od Italiajsnka ekipa, ama ako se i dvajcata kupeni nadvor od Italija i ako se non-EU togas zakonot ne im dozvoluva da gi kupat i dvajcata.

Malku je komplicirano, znam, pa ke probam so primer

Milan moze da kupi dvajca (ili poveke) non-EU igraci dokolku:
a) dvajcata igraat vo drug tim vo serie A ili serie B
b) barem edniot od niv igra vo drug tim od serie A ili serie B

Milan ne moze da kupi dvajca (ili poveke) non-EU igraci dokolku :
a) dvajcata igraat nadvor od Italija

Bez razlika dali Milan ke se otarasi od non-EU igracite koi se veke vo timot (Simic, Cafu itn) , pak nema da moze da kupi poveke od 1 non-EU igrac nadvor od Italija.

Taka da ako Milan go kupi Adebayor toa znaci deka ovaa sezona, ni sega a nitu vo zimski preoden rok, Milan nema da moze da kupi Ruski igraci, africki igraci i juzno amerikanski igraci koi nemaat vtor pasos od nekoja zemja od evropska unija.
Ova normalno ne vazi samo za Milan tuku za site Italijanski ekipi. Zatoa, a i zaradi ogromnite danoci, Galliani nekolku pati rece deka Italijanskite ekipi se hendikepirani vo odnos na angliskite i spanskite ekipi.

Jasno ? :)

P.S: Veke mi e 6ta godina kako ziveam vo Makedonija ali uste ne mi e makedonskiot perfekten, taka da sorry za greskite.

pece4ever
22-06-2008, 10:39
E ova ne sum go znael, super, fala za informacijata.
Kako i da e nie sme klub koj poveke se lozi na Italijanski igraci nego stranci. Plus i koga ja razgledas situacijata u klubot, na pr. koga bi go kupile Arshavin, kako toj igrac ke igra so Kaka, kaj ke bide Seedorf tuka, Arshavin i Kaka se dva premnogu slicni igraci, i dvajcata se polu spicevi, a i dvajcata mozat da igraat kako napadjaci.
Iskreno, poveke sakam da go kupime Ade, poise bi odgovaral u napad so Pato, poso Arshavin e nizok a i Pato isto taka, znaci ne ni trebaat niski igraci.
Taka da navivam za Ade.

Gule-Pirlo
22-06-2008, 12:56
Abe glej Ade e pred potpisuvanje u Barsa i Arsenal se soglasile na 27 milioni taka da ne veruvam deka ke bide nesto od ovoj dogovor!

pece4ever
22-06-2008, 16:38
Abe kakva Barsa, nema niso oficijalno taka da uzivaj, ke ima dogovor

MIRZA
22-06-2008, 18:07
hahahaha
svaka čast :D

pece4ever
22-06-2008, 18:31
hvala brate, ja mislim sve je receno.

pece4ever
22-06-2008, 18:32
Plus otide 100 post, ama ni trgna, se nadevam ke ne ima poveke, pa koga ke pocne sezonata ke ima dosta muabet.

DUCO
23-06-2008, 13:49
Abe kakov Adebajor,Arsavin e klasa igrac cela evropa e u euforija od negovite nastapi na EURO a toa da ne mozat da igrat zaedno so kaka evo kako ke izgleda
KAKA ARSAVIN poluspic
i PATO sam u napad
A sredina RINO,PIRLO,FLAMINI
Za odbrana ne znam
Golman moze Boruc

pece4ever
23-06-2008, 14:07
Kako sto vikas ti, znaci pak so eden napagjac, ovaa godina bratce mora da se igra so dva napagjaca i toa bolje da e Ade otkolku Arshavin.
Ne ni trebaat dvajca niski igraci, mora eden visok, ako me prasuvas mene ja pre bi go kupil Pavlichenko, deckoto e klasa.

DUCO
23-06-2008, 14:18
Abe ne so eden so trojca KAKA i ARSAVIN bi pomagali u odbrani
a i so brzinata so ja ima Arsavin bi bili odlican tandem so PATO koj ne vazi za nizok igrac metar 80 i nesto.

Moze na kraj da recat nema nisto Ronaldo e dobar so vikas na toa?

bojan
23-06-2008, 15:14
Да,кога би го зеле Аршавин би играле повторно со еден шпиц со тоа што он би играл место Сидорф што и во тој случај би било доста офанзивно.Но мислам дека Пеце е во право нас ни треба и некој како Аде/Павличенко кои што се доста високи.Е тогаш би била друга приказна кога на пример би играле во тандем Пато со Адебајор/Павличенко,би заиграле во формација 4-4-2 која шо помалку почнува да ни недостасува.Инаку баш би ми се напраело мерак и доколку го купат Аршавин.

Би сакал да ве замолам да пишуваме на кирилица и со тоа да дадеме и ние тука свој придонес во кампањата која што е моментално актуелна во нашата држава.

Gule-Pirlo
23-06-2008, 16:30
Abe ovie nasive sakaat da go zemat Svajnstajger za 17 milioni,ja mislam deka edno krilo dobro ke ni dojde , a i Ade super ke bideme . Arsenal bara 30 milioni ama so ovaa uprava sto ja iame tesko da ke daat tolku pari!

pece4ever
23-06-2008, 19:05
Моментално актуелен е Аршавин и мислам дека од него сеа ќе зависат многу работи, сеа доста клубови се интересираат за него и пошо го бараат и Барса и Арсенал, тоа може да ни биде шанса да лапнеме некој од Роналдињо или Аде, како и да е време е да се земе некое екстра име.

И еве за Бојан за да ја подржиме кампањата, хахахахаха.

bojan
24-06-2008, 05:29
Моментално актуелен е Аршавин и мислам дека од него сеа ќе зависат многу работи, сеа доста клубови се интересираат за него и пошо го бараат и Барса и Арсенал, тоа може да ни биде шанса да лапнеме некој од Роналдињо или Аде, како и да е време е да се земе некое екстра име.

И еве за Бојан за да ја подржиме кампањата, хахахахаха.

Е шо ти е толку смешно?:rotfl::rotfl::rotfl:

pece4ever
24-06-2008, 05:37
Не бе онака пошо немам навика да го мењам фонтот на букви, иначе можеш да видиш дека кога го отворив форумов пишував кирилица, ама после пошо пишувам и на останатите и не го мењав.
Можеш Влатко Стефановски да го ставиш тука, хахахаха.

Gule-Pirlo
24-06-2008, 11:04
Pece ne sum znael deka si bil tolku nogu humoristicen be :D I kako ide sportska fakjas?

pece4ever
24-06-2008, 16:09
Pece ne sum znael deka si bil tolku nogu humoristicen be :D I kako ide sportska fakjas?

Me zavfrkavas a, ako ako, hehehehehehe.
Facam so mislis ti. Uste rusija i germanija da igraat finale i sinav.

:djn:

DUCO
25-06-2008, 12:03
Za crni Adebajor se premnogu pari 40 mil on e igrao edna dobra sezona u Arsenal i sega vrede 40 mil stvarno neobjasnivo ostajte to so e mlad u napad go imame Pato koj e premnogu mlad taka da treba malo iskustvo moj predlog e Berbatov on ti e pravi igrac za nas

pece4ever
25-06-2008, 13:54
Ne be bratce, kakov Berbatov, toa se raspravam tamu na forumot za balkanci, Ade e idealen za nas, od nego poidealen e samo Eto'o nikoj drug. Berbatov i takvi igraci blagodaram ne.

bojan
25-06-2008, 15:52
ne Be Bratce, Kakov Berbatov, Toa Se Raspravam Tamu Na Forumot Za Balkanci, Ade E Idealen Za Nas, Od Nego Poidealen E Samo Eto'o Nikoj Drug. Berbatov I Takvi Igraci Blagodaram Ne.

А зошто Пеце мислиш дека Ето е поидеален од Адебајор?
Па Ето имаше две сериозни повреди во изминативе две години и не е во некоја идеална форма,додека овој другиот е во страшен подем.Мислам дека се разбираме,така?

pece4ever
25-06-2008, 20:09
Тоа е точно дека е во идеален подем, ама дечкото и многу промашува, ма да ја сепак повеке сакам да дојде Аде него Ето, само доколку на Ето позадина му биде Кака тоа се сигурни 40 гола од него.
Но пак ќе повторам, Аде е тој ја што го сакам, а врувам и повеќето други, млад и перспективен, плус и доволно искусен.

Gule-Pirlo
26-06-2008, 04:18
Lele zal mi e za turcite mnogu bolje igraa ama znaev deka ke tepaat shvabite po iskusni se ovie turcive so vtor sostav igraa ama sepak spored moe mislenje trebase da idat Turcija!

Gule-Pirlo
26-06-2008, 04:20
Ajdeeee!Ade e 80 % vo Milan.Lele zverovi ke bideme ej,samo steta sto ne vlegovme u CL ke gazevme.Mnogu sum srekjen vaka novi igraci :D:D

FORZA MILAN!!

pece4ever
26-06-2008, 08:19
Abe kakvi 80%, cekaj neka bide oficijalno pa togas pali si, dodeka se ne e gotovo popoleka, smireno.
I ja sakam Ade da go vidam u Milan, ama popoleka ke bide. Plus i ja sum cel den po sportskite web stranici i cekam oficijalno da go vidam toa.

Na Maldini mu e rodenden, 40, pa neka mu e srecen i slednata sezona neka mu bide najbolja.

Gule-Pirlo
26-06-2008, 14:14
Taka e neka mu e sreken rodendenot!!Aj kazi nekoja strana za fudbal ama kade sto ima brzi informacii za se sto se slucuva osven goal.com

Gule-Pirlo
26-06-2008, 16:49
Ete ti pece rusija!Kamenja tolku im bese nema kondicija,hahhahaha.

pece4ever
26-06-2008, 17:48
E jebiga, to je to, Arshavin se kriese cela utakmica, dve topki ne zema da gi povlece, plus na 0 - 1 ne trgnaa da napagjaat nego ko luzeri nekoi stoea i gi gledaaa dzverovite kako vezat, jebiga, mnogu bolji bea Spancite, se na se ke bide dobro finale. Ne tipuvam zaso ne gi sakam ni dvete.

Gule-Pirlo
27-06-2008, 05:19
Daj be kazi nekoja strana!!!!!!!!!!

pece4ever
27-06-2008, 07:30
Od kaj da znam, ja na google idam i pisvam "transfers and rumors" i go otvaram toa prvoto sto go dava, i tamu imas oficijalni transferi i plus glasini koj so kogo go povrzuvaat, drugi nz.

pece4ever
27-06-2008, 09:26
Gule eve ti uste eden na italijanski e ama mislam deka ima i angliska verzija, kako i da e oficijalnite transferi se so crvena boja www.tuttomercatoweb.com. Ako najdam nekoj drug ke ti kazam.

Gule-Pirlo
27-06-2008, 09:39
Niso pece Adebayor izjavil deka ostanuva vo Arsenal i deka ke gi odbie Milan ebati pederot !! :( Sea so Borrielo u napad! :@

pece4ever
27-06-2008, 10:08
Toa znaci deka Ronaldinho sigurno potpisuva za Milan sto e uste podobro, Borrielo ke se istura od golovi so Kaka, Ronaldinho i Pato, pa ke se smeeme sledanata sezona.
Samo neka dojde Roni, taka barem pisuva, deka so toa sto Ade nema da dojde Roni e opcijata, plus Barca go pusta a toj saka samo vo Milan. Veruj mali ima vreme do 31 Avgust mnogu raboti do togas ke se slucatn nema da im bide prvpat.

pece4ever
27-06-2008, 10:09
Toa znaci deka Ronaldinho sigurno potpisuva za Milan sto e uste podobro, Borrielo ke se istura od golovi so Kaka, Ronaldinho i Pato, pa ke se smeeme sledanata sezona.
Samo neka dojde Roni, taka barem pisuva, deka so toa sto Ade nema da dojde Roni e opcijata, plus Barca go pusta a toj saka samo vo Milan. Veruj mali ima vreme do 31 Avgust mnogu raboti do togas ke se slucatn nema da im bide prvpat.

Gule-Pirlo
27-06-2008, 11:46
Ke vidime za toa!!

Gule-Pirlo
28-06-2008, 09:08
Ajde roniiiii dojdi da gazime!!Sea Inter zverovi kvarezma i lampard potpisaa lele lele ke gazat ej.

DUCO
28-06-2008, 14:08
Roni dovaga dosta bese vreme e,neka ne cekat odma neka ga potpisat i poleka neka se spremat za novata sezona.
Ama Roni mislam deka nema da bide poslednoto zasiluvasnje ni treba golman spomnuvat nekoj mladi brazilac od Santos zabravi kako se vika ima 20 god.

A za odbrana nisto ne se zbore stvarno e kriticno u odbranata ako dojde Ferari ne bi bilo loso Simic saka da si ode,mora da kupat nekoj stoper

Gule-Pirlo
28-06-2008, 15:02
Da ni treba stoper na mestoto na kaladze , nesta e super ama ja mislam deka Dida ke se vrati u forma i ako doe roni super ke bide samo use eden defanzivec ni treba!

bojan
28-06-2008, 15:19
da Ni Treba Stoper Na Mestoto Na Kaladze , Nesta E Super Ama Ja Mislam Deka Dida Ke Se Vrati U Forma I Ako Doe Roni Super Ke Bide Samo Use Eden Defanzivec Ni Treba!

Да треба да се донесе и некој бек ама незнам зошто викаш на местото на Каладзе,тој и Неста се најдобар штоперски пар во светот...

pece4ever
28-06-2008, 16:23
Da da Kaladze e dzver, nz so muabetot deka ne vredi, so Nesta se extra tandem, a za golman mozevme da go zememe Gomes od Psv ama bevme dovolno pazienti za da im dozvolime na Totenham da go zeme za 4 milioni.

Gule-Pirlo
29-06-2008, 06:52
Peceeeeeeeeeeeeeee Za Koj Si Vecer???ja Za Shvabite Ama Mislam Ke Tepaat Shpanija Bez Villa!

pece4ever
29-06-2008, 08:03
Rekov prethodno, ne sum za nikoj posto ne gi sakam ni dvete reprezentacii, taka da nesakam da tipuvam, samo sakam vecer dobar fudbal da gledam.

Senahid1
29-06-2008, 10:13
Ja cu za Njemce navijat večeras , nadam se dobrom fudbalu..
Inter će i sljedeće sezone biti prvi kandidat za titulu....ako mi ne dovedemo Roniea,Boruca i još nekog :grinser:

Gule-Pirlo
29-06-2008, 10:52
Taka e.Gi kupija Kvarezma i Lampard sea ke gazat.A eve nova vest Adebayor gi odbil Milan i ke ide vo Barca zatoa sto Milan ne igra vo CL.

bojan
29-06-2008, 11:00
Taka e.Gi kupija Kvarezma i Lampard sea ke gazat.A eve nova vest Adebayor gi odbil Milan i ke ide vo Barca zatoa sto Milan ne igra vo CL.

Точно дека нема да играме во CL наредната сезона ама он забораел дека acMilan најтрофејниот тим во светот:rone:

pece4ever
29-06-2008, 11:42

Abe kaj gi kupile Lampard i Quaresma sto zboris gluposti, citas li ili si izmisluvas, Chelsea dade izjava, deka poprvo ke go pratele Lampard u rezervi nego da go prodadat na Inter, dodeka nema nisto oficijalno ne zbori deka gi zemale.
Mnogu e lesno da se vadat muabeti.
Ako ne zememe golman sledanata godina prv ke bide Abbiati, ne sum bas zadovolen ama deckoto imase dobra sezona u Atletico. On u sustina e dobar golman samo znae nekad da ispliva dobro taka u prazno malce.
A za toa deka Inter imaat najgolemi sansi za scudetoto slednata godina ne se soglasuvam, tuka sme i nie i Juve i Roma i Fio i Lazio koi kolku sto znam imaat spremno dosta pojacuvanja.
I da ne zaboravime deka go imame PATO, proslata godina izigra mnogu malce za da go otpisuvame taka lesno, tipuvam deka on ovaa sezona dava preku 23 gola.

:55angel:

Senahid1
29-06-2008, 18:04

ovo sam razumio,
izgleda da dobijam opkaldu
aaa pece4ever...:cheers:
:pr115::5drunk:
:coffee:

pece4ever
29-06-2008, 18:32
Cekaj kraj, 31 Avgust.

Gule-Pirlo
30-06-2008, 04:17
Abe na transfermarketweb pisuva deka on potpisal 4 god samo use da bide oficijalno a kvarezma ke igra u inter slednata sezona.

Senahid1
30-06-2008, 04:42
Cekaj kraj, 31 Avgust.

il dok oficijalno bude predstavio dres barce :D :pom:

pece4ever
30-06-2008, 05:36
il dok oficijalno bude predstavio dres barce :D :pom:

Ili Milanov.

Gule-Pirlo Abe na transfermarketweb pisuva deka on potpisal 4 god samo use da bide oficijalno a kvarezma ke igra u inter slednata sezona.

znaci samo oficijalno, ama ne e, znaci se muabeti. Nebese isto i pred mesec dena za Ronaldinho u Milan, bese i seuste nema niso, tako dur ne e oficijalno ne kazuj gi kupile.:firedev::firedev::firedev::firedev:

pece4ever
30-06-2008, 11:36
http://www.youtube.com/watch?v=zXpPD3FpxIg&feature=related

eve kakov klizac mu pravi sinot na Maldini na Seedorf, nasata idnina vo odbranata, ne mora da barame talenti, go imame najdobriot a on nema ni 10 godini.
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

DUCO
30-06-2008, 17:56
Abe luge so se tolku odovlekuva za Roni ajde neka ga potisat veke ovoa pocnuva da nalikuva na spanska sapunica koja trae veke 3 godini

A toa da Kaladze e zver ne me smejte,Bonera e izmislena za nega ili Maldini so svoite 40 ke igra podobro od nega,a i Abiati sto go falete on imase dosta kiksa u Atletiko.Poradi toa mora da se donese nekoj golman od svetska klasa moze a i mora Frej mnogu se pojacaa Fio

bojan
30-06-2008, 19:57
Abe luge so se tolku odovlekuva za Roni ajde neka ga potisat veke ovoa pocnuva da nalikuva na spanska sapunica koja trae veke 3 godini

A toa da Kaladze e zver ne me smejte,Bonera e izmislena za nega ili Maldini so svoite 40 ke igra podobro od nega,a i Abiati sto go falete on imase dosta kiksa u Atletiko.Poradi toa mora da se donese nekoj golman od svetska klasa moze a i mora Frej mnogu se pojacaa Fio

Повеќе е од очигледно дека Каладзе не ја имаше последнава сезона како најдобра досега во Милан ама да го споредуваш со Бонера еве на пример на штоперска позиција е повеќе од смешно.:1old:

Дуцо немој да се лутиш ама би сакал да те прашам нешто,од кој крај на Македонија си,зошто ваков дијалект како твојот уште не сум сретнал.:5ok:

Gule-Pirlo
01-07-2008, 05:17
Hahaha kuznaj od kaj e :D lol.Se slozuvam so Duco za Kaladze toj ne e klasa igrac.

pece4ever
01-07-2008, 05:29
Kako be ne e klasa, praite muabet samo od lani, od minatata sezona. Pa lani site igraa slabo duri i Nesta igrase slabo, plus Kaladze nekolku pati igrase sam so skrpena odbrana, znaci bez Nesta, bez Marek, bez Maldini i toa na svoj grb ja nosese cela odbrana.
A toa deka pravel greski, pa koj ne gresi, zemi statistika i kazi mi kolku greski Kaladze napravil pred 2 ili 3 sezoni pa da razgovarame.
Kako 1. deckoto ima strasna anticipacija,
2. bolji partner za nesta od nego malo sutra,
3. mozes da go igras i kako lev bek,
4. odlicna igra so glava, kako vo svoj sestnaesetnik taka i vo protivnicki,
5. samo da setite malce pa ke vi tekne kakvi se ne igraci ne se iznaigrale on koga gi markiral.
I da ne vadam sea uste tocki, posto gi imam milion, Kaladze eden od 20 najdobri beka u Evropa i bolja zamena za nego zdravje so ke najdete, a moze da pravite muzbet deka Vidic, Terry bla bla se bolji od nego, epa bujrum donesi gi.

pece4ever
02-07-2008, 07:17
Prvo bev zpalen ko stoka, ama sega se mi kazuva deka nema da go vidime Ronaldinho nikad u Milan, a toa neka im sluzi na cest na Galeani i ostala smrdliva ekipa, pa slednata godina koga ke ne rabotat pak kriv ke im bide Borrielo poso ne dava golovi.
Da ti e*am upravata da ti e*am. Neka im pustat bolje pistol i sami neka se utepaat mesto kursumite sto im gi prakaat.

Milanez`
02-07-2008, 14:23
Pozdrav Milanisti

F{i}40
02-07-2008, 16:29
Здраво, здраво и од мене и поздрав до сите Росонери од Македонија

DarthMakedon
02-07-2008, 17:34
Ajde site tuka sme

pozdrav

Milan sampion

Gule-Pirlo
02-07-2008, 18:10
pece4ever-Da ti e*am upravata da ti e*am. Neka im pustat bolje pistol i sami neka se utepaat mesto kursumite sto im gi prakaat.
Taka e Pece u pravo si potpuno se slazem so tebe ovie si go drvat ke go kupele ronaldinho zimi ....!!!

A vas konecno vi tekna da pisete na forumot!!

bojan
02-07-2008, 19:12
Поздрав до новите членови,се надевам дека ќе бидете активни за да разврземе добар муабет тука на тема acMilan,репрезентација и сл.и за да го заживееме нашиов подфорум уште повеќе :5ok::5ok::5ok:
Тетовчанец,одличен потпис имаш,браво мајсторе:respect:

bojan
02-07-2008, 19:45
Kaladze: Sign Ronaldinho & Adebayor

Milan stopper Kakha Kaladze is delighted to hear of the club’s interest in signing Ronaldinho and Emmanuel Adebayor, and has thrown his weight behind signing one of them.

The Rossoneri are well known to be in the market to sign a top class forward, and the two main players to have been associated recently have been Ronaldinho and Adebayor.

While the chances of the Brazilian joining have increased in recent days, the opposite can be said about the Togo international. Nevertheless Kaladze, who is currently on holiday in Georgia, would love to see either of the players move to San Siro.

“I can say I am very happy about the players who have already arrived, all great champions, and also for the ones who might yet come,” the 30-year-old told Milan Channel.

“Now I'm in Georgia, but I often hear talk about Ronaldinho and Adebayor: what players! Ronaldinho is unique, he can play as a midfielder, a second striker, a striker, someone like that would certainly be welcome at Milan.

“Adebayor is a player I had to mark recently and I can guarantee he's a great player.

“In any case the club knows what to do better than myself, they know every detail of the transfer market and let's not forget a certain Marco Borriello.

“Trust me, scoring 19 goals in our league is not for everyone. Marco has great skills, he's matured and has important motivations, a true striker.”

Kaladze joined Milan in 2001 from Dynamo Kiev, and has since established himself as a key member of the defence.
---------------------------------------
Исто и јас како Кала се надевам дека барем еден од горенаведените играчи ќе ни го донесат и се надевам дека тоа ќе биде Роналдињо,играч за кој не ни требаат дополнителни информации во врска со неговите квалитети,а плус е и играч кој што може да се ротира а со тоа и да игра на неколку позиции без проблем.Исто така и Адебајор е играчиште но што ни вреди кога имаме скржава управа.Се мислам дека Галиани и компанија се излагаја лошо ако мислеја дека ќе го доведат за евтини пари.Еве земете го во предвид враќањето на Бориело,кој што и не е воопшто за потценување,сега имаме 4 клацични напаѓачи па затоа викам дека можеби се надевале на пониска отштета за Адебајор а во спротивно сметаат дека сме добри и со постоечките 4.Мое мислење е дека сепак се спремни да платат добра сума летово барем за уште еден играч,а тоа верувајте ќе биде со сигурност Роналдињо:rone:

Gule-Pirlo
03-07-2008, 04:17
I jas isto!Fanovite baraat malku promeni vo odnos na Berluskoni.Toa i se ocekuvase.

Roswell
03-07-2008, 13:15
Ајде, само што пристигнав.

F{i}40
03-07-2008, 14:11
Да не знае некој линк од online петицијата против Берлускони?

Gule-Pirlo
04-07-2008, 05:07
Ronaldinjo e 90 % vo Milan lele ako ne zaebat kako so Adebayor mamicata nivna !! Ama ako go lapneme UEFA i Calcio ne ni begaat !! :D

Gule-Pirlo
05-07-2008, 15:56
So e ova be nema koj da pise a?Go nema Pece nikoj ne pisuva,daj napisete neso da go **** kaj ste makedonci be nigde ve nema!!

Gule-Pirlo
06-07-2008, 05:32
Lele lele lele City ke ni go lapnat Roni ccc ne mi se veruva!!

dim4e91
11-07-2008, 13:04
Здраво дечки јас сум но на форумов гледам дека си имаме и наше македонско делче па сакав само да ве поздравам и ако има некој заинтересирано има форум на порталов на 24fudbal.com.mk/forum и војувам битка со овие од фиорентина па ако сака некој нека се приклу4и и нека ми помогне хаха позз

dim4e91
11-07-2008, 13:17
Lele lele lele City ke ni go lapnat Roni ccc ne mi se veruva!!
Нема како што кажа галијани тој ги одбил City ама незнам што се чека толку за трансвер дали се чека смена на Лапорта кој е во тешка состојба па му се заканува и моно 2ро соочување со гласањето за недоверба. Многу ми е чуден ставот на Барселона во врска со роналдињо од една страна викаат дека не се наоѓа на списокот на потенцијални првотимци на Гвардиола а од друга страна му маваат ептен астрономска цена ај ваљда сега во моменти на слабост на барса ќе можеме да им лапнеме голема ѕвезда роналдињо кој ке биде многу корисен и како маркетиншка цел во милан со продавањето на дресови ќе дојде до профит !!!

pece4ever
12-07-2008, 04:36
Поздрав до сите нови на форумов, ќе има доста муабет сезонава, а тоа е добро. Поздрав и до останатите, сеа се вратив од одмор и можам да кажам дека сум задоволен од она што го прочитав на неколкуте сајта, што значи дека е се поизвесно доаѓањето на Роналдинњо или на Аде.
Како и да е ќе имаме добар пазар годинава, единствена работа која не ми се допадна е петицијата која ја потпишуваат навивачите за смена на Берлускони, т.е за да го продаде тимот.
Незнам вие како се сложувате за тоа, ама мене ич не ми се допаѓа, пошто овој денешен МИЛАН е само негова заслуга. Милан беше голем клуб, но кога дојде Берлускони МИЛАН стана најголем клуб на денешницата, затоа мислам дека тоа е претерано да се потпишува петиција против тој човек.
Како и да е имаме сеа нови членови и цела сезона ке биде интересна.

dim4e91
12-07-2008, 07:56
Да да се сложувам со тебе нетреба да се обвинува Берлускони за состојбата во коа се најде милан минатата сезона туку треба да се соземеме и да се вратиме со стил во 08-09 и да го освоиме калчото да докажеме дека не за џабе сме најтрофеен клуб :d !

pece4ever
12-07-2008, 11:06
Нели е така, кој е кретенизмот да се излезе и да се плјука по човекот кој направи многу за Милан и уште читам се собрале околу 10 000 потписи, кретени мајсторе, а сеа ако лапнеме некој голем (Роналдињо или Аде) што со сигурност ќе се случи наредните денови, тогаш што правиме, тогаш ќе го величаат, сељачана е тоа. Ама мора да има и такви иначе фудбалот не би бил интересен без нив јбг.
На 16 јули се собира составот во Миланело и почнуваат подготовките за наредната сезона + плус пријателските што ги имаат закажано
1. Тим трофеј - Милан, Јуве и интер
2. Купот во Москва - Локомотив москва, Милан, Реал Мадрид и Псв
3. Берлускони Купот - Милан и Јуве
4. Манчестер сити - Милан пријателска
и нз се збори за усте 2-3 утакмици за воигрување на составот.
5. 31 Август почеток на сезона, едвај чекам.

dim4e91
12-07-2008, 16:52
Опа па јаки утакмици имаме за загревање а :d само уште да дојдат аде и дињо ќе можеме да се рамниме со сите само пак ке ни треба некој јак за одбрана некој стуб треба и на тоа да се размислува! абе шефе имаш мсн ?

pece4ever
12-07-2008, 18:39
imam pece4ever@hotmail.com

DUCO
12-07-2008, 19:17
Eve ne i mene posle mala pauza pozdrav do novite clenovi
Za peticiata i jas ne se slozuvam vinovnik ne e Berlusconi tuku Anceloti ma ne e ni bitno ne treba da se vrsi veke pritisok na upravata kasno e za toa,treba da se dade podrska na ovaa ekipa i uprava,na oficialnio sajt procitav deka imame nov klupski doktor.

A za prijatelskite ne se losi ke bide interesno
A za zasiluvanja ne mi se veruva da se ceka tolku mnogu ova ne lici na Milan pa nie do sega od transferi sne u plus ne mi se veruva,i so mislat oni deka so Borielo,Abiati i Zambrota ke osvojat naslov,tesko braka vetuvaa nesto kako podmladuvanje i mnogu pari za mladi igraci a ot toa nisto bas nisto mnogu sum razocaran.

pece4ever
13-07-2008, 06:00
Зашто бе батка разочаран, па има уште време, трансфер пазарот е отворен до 31 август, што значи време за нешто добро сеуште има, а и Роналдињо е многу блиску до потпис, чак што више уште денес очекувам нешто интересно, а ако не денес до 16 јули т.е до среда сигурно ќе знаеме што ќе биде, ма да очекува, да биде.

dim4e91
13-07-2008, 10:03
Абе и јас мислам дека до негде е завршена работата со Роналдињо ама незз нешто ми е сумјиво многу се чека незз да не се смени управата на Барса па Роналдињо да си остане а ние пак брада ај да се надеваме на најдоброто па да ги видиме дињо и аде во милан во новата сезона ама и некој јак стуб за у одбрана леле ви текиња ли само која одбрана ја имавме кога во најдобри години беа кафу неста стам малдини цццц таква одбрана висе никој нема да има за тоа да се надеваме на некој млад преспективен играч и пред се да е итаљанец!
аа да и по можност да се продаде емерсон броки абиати за сержињо и кафу разбрав дека ќе идат во бразил ама засега нисто немам прочитано за нив сторари даден е на позајмица (а требаше целосно да се ослободиме од него) роналдо кој сега мислам дека е слободен играч се слуша дека ќе замине во бразил гуркуф е пратен на позајмица во бордо и мислам дека кога ќе се врати конечно ќе заигра добро за палоши исто