Pa da kad su Baloteli i Honda u izglednim prilikama reagovali kao babe. Neuigrani su, vremenom će bolje kombinovati, barem se lopta dobro kreće i uspešno pritiskamo čim izgubimo posed.
Kalla malo bolje čitaj. Itekako smo spomenuli Matrija. Vrati se malo unatrag. Pobjeda je pobjeda. Bravo! Novi trener i prva utakmica u prvenstvu i vi pojedinci želite poraz našem klubu??? Ma vi ste stvarno budale. Nek vas bude sram. Želite poraz samo zato sto igra igrač kojeg ne volite. Pa jel to moguce? Nabijem ja vašu ljubav prema ovom klubu na onu stvar.
Napokon gledljivi Milan. Bit će ovo još bolje. Jedva čekam nastavak sezone.
Jako vazna pobjeda, pogotovo mi je drago zbog Seedorfa da je krenuo sa 3 boda....
Prvih 15 minuta je jako ohrabrujuce za mene...stvarali smo sanse iz timske i kreativne igre sa mnogo kretanja...
Seedorfova filozofija je jasna...odbraniti gol sta sto duzim posjedom lopte i nakon sto izgubimo loptu sto prije doci u posjed, a ne kao Allegri sa trkacima, destruktivcima i pozicionim branjenjem...
Naravno ovo jos nije Seedorfova ekipa ni taktika, ali polako utakmica po utakmicu....meni je samo sumnjiv Kaka u ovoj formaciji vcrs je po meni bio jako jako los...takodjer fizicka sprema igraca je losa, to se vidi na Montolivu koji je izgubio bezbroj lopti...ali inace u ovoj formaciji ta 2 zadnja igraca u vezi moraju biti spremni da odigraju 180 minuta...
Ono sto je nevjerovatno da je u 7 dana u 3 utakmice igralo cak svih 5 stopera...za 3 dana je takodjer jako vazna tekma protiv Udinesea koji je danas na smjesan nacin izgubio od Lazia...
Nakon dugo vremena imam osmijeh na licu zbog jedne Milanove utakmice.
prelijepo
svaka cast. napokon smo ekipa. ma bolan odma sam znao, cim je otisao onaj imbecil da cemo krenut igrat. Pa covjece jesi vidio ljepote na kraju kad mi cak i u 82' drzimo posjed, a ne ubacit 4 napadaca i ocekivat nesto. halo trazis gol i non stop stavljas 4-2-4. pa to moze jednom upalit al ne svaku utakmicu. Sjajno od Seedorfa, fina filozofija, sve polako, ne dere se ko ona budala (da je Bogdom to deranje nesto donijelo...), vec gentlmenski posmatra utakmicu, i kaze im kojekakvu rijec. I najbolje: igraci mu posvete gol. Pa jel moze bolje??? E to je znaci respekt prema treneru. Iskreno ja mislim da cemo proc Atletico, ali osjetim da cemo daleko dogurat u ch. ligi. Jer imamo jos mjesec dana da se spremimo za to, a ova ekipa to moze.
Nadam se da je Seedorf veceras uocio greske, a to su Bonera i Binho nemaju sta da traze u ovom klubu. Znaci zahvalit tim se, dat im rucni sat kao poklon, kosaricu sa vocem i slatkisima za zenu, i hvala dovidjenja iz Milana. Pa onaj Petagna je zasluzio da mu se vise daju sanse nego onom Binhu. Mali je gladan za dokazivanjem, hrmpalija u prsima ne mozes ga srusit, siguran sam da ako se bude radilo sa njim da ce postat nova zvijer od napadaca. Ima onu ruznu zajebanu facu, jos samo malo agresivnosti i taj ce da udara odbrambene. To je napadac, ala Ibrakadabra. Neboj se nikog, oni se tebe moraju bojat.
Samo naprijed. Slijedeca stanica srijeda i Udine
Aleee Milan Aleeee
Što se tiče gledljivosti, bilo je toga u prvih pola sata ali kako je tekla utakmica ličilo je na staro što je i razumljivo jer je Sedorf tek došao. Dok su ova trojica stalno menjali pozicije i kombinovali bilo je dobro ali vremenom su izgubili energiju pa i bivali sve lošiji, ovi bi se brzo zatvorili i nismo znali da probijemo bunker. Zapata dosta dobar, pametno postavljanje, presekao gomilu lopti na napadače. Pošto su svi štoperi igrali prethodnih dana očigledno niko nema prednost kako i treba, nije tolika razlika u kvalitetu a svi igraju toplo-hladno. I da bili smo bolji u skoku što je novina, deo zasluga za to ide Mariu jer se stalno vraćao. Uglavnom ne puno bolja igra ali se potencijal novog sistema vidi, kao što već neko reče čim izgubimo loptu odmah je vratimo što mi se svidja i neophodno je za ovu formaciju.
Ma ovom Milanu fali Thiago Silva ili jos jedan odbrambeni igrac tog kalibra i to bi bio vise nego dobar sastav. Da su pametni ko sto nisu pa da u ovih desetak dana uloze jedno 15 miliona na nekog dobrog stopera, pa majku mu ima valjda negdje neki toliko igraca na svijetu ima nek se ubiju ako ne mogu dovest. Al problem je sto oni smatraju da mi imamo sasvim dobru, granitnu odbranu i da nam ne trebaju odbramnebi igraci.
Mario je izgleda prestao sa padanjem kad neko puhne u njega....imao je prilike za pasti par puta ali nije nijednom....pricate o prolazu protiv atletica.....polako ljudi...ovo je bila verona a ne roma....pomak je vidljiv ali bonera je jos uvijek tu...od njega ocekujete da zaustavi diega costu i villu? Malo se uozbiljite ljudi...atletico nije nista losiji od barce i reala....