Ako je Alegri slagao svoj roster tako da svaki igrac kojeg je odabrao kosta od 0 do 5 miliona onda je psihijatrijski slucaj a ne los trener. Ja koliko znam ona se je do sada samo izjasnio da hoce Lazarija i Hamsika. I da hoce klasicnu 9 tku na pocetku ove sezone. I dosao je Matri za 12 miliona sto je za igraca na toj poziciji smijesna cifra. A Matri je koliko se god vi trudili da to osporite ime u Italiji. Doduse mogao je poceti sezonu sa ovim Petanjom ali to je za svaku iole ozbiljniju ekipu ravno ruskom ruletu i to onom sa 4 metka u koltu.
Jebiga u ovoj sezoni je apsolutno zasluzio otkaz jer je izgubio sve konce, navijaci su poceli zvizdati....
Ali kako stvari stoje mislim da cemo vrlo brzo na ovom forumu opet biti, "fudbalski strucnjaci" protiv trenera a mi neznalice za
Ne mogu se setiti nekorisnijeg panja od Noćerina još kako je Traore otišao, ali on nije umeo, ovaj može bolje.
Rekao sam da necu reci nista dok Seedorf ne odradi PRIPREME sa ekipom. Costacurta je izjavio "igrači moraju dobro trenirati, oni imaju snage za 30min." Meni to nije jasno, da nasa ekipa moze igrati u visokom tempu pola sata... pola sata??!! Svašta, nemam rijeci za to.
Ne treba komentirati Nocerina, Binha, Ramia, MExesa, Urbya, Birsu... to smo vec iskomentirali zajedničkim snagama.
Essien dolazi u Milan. Što kazete? Bolje Essien, koji je barem fit za 90min, nego Nocerino u vezi.
(01-23-2014, 02:20 PM)mrki Wrote: [ -> ]Rekao sam da necu reci nista dok Seedorf ne odradi PRIPREME sa ekipom. Costacurta je izjavio "igrači moraju dobro trenirati, oni imaju snage za 30min." Meni to nije jasno, da nasa ekipa moze igrati u visokom tempu pola sata... pola sata??!! Svašta, nemam rijeci za to.
Ne treba komentirati Nocerina, Binha, Ramia, MExesa, Urbya, Birsu... to smo vec iskomentirali zajedničkim snagama.
Essien dolazi u Milan. Što kazete? Bolje Essien, koji je barem fit za 90min, nego Nocerino u vezi.
to isto nije allegrijeva greska rekli bi kakasvraka i dejo...
Niko nezna u kakvom je stanju taj Esien....Jer ako ga je Murinjo koji ga voli i koji ga je doveo u Chelsi otpisao odnda nam to sve govori....
undefined
Ovo sa Essienom je cisto krpljenje rupa...nikakvo specijalno pojacanje....Mada bolje Essien sa jednom nogom nego ovakav Nocerino...
@Ensare care moj...jedan rijec za tebe...NE PARANOIŠI !!!....Kakva prodaja igraca....ko to mora igrati da se proda o cemu ti pricas nije ovo Dinamo...Nocerino je bivsi reprezentativac on moze otici u nizerazredne klubove kad hoce...Nocerino je juce igrao jer su PONAVLJAM Montolivo Poli Cristente i Muntari svi out bili...uopste ih nije bilo ni na klupi...evo ti primjer Mexes nije bio pozvan za tekmu vec je poslje povreda(tj, gripe) naknadno ubacen sa Modicem i dobio je mjesto u 11 prije Silvestrea...
Robinho igra zato sto nema ko drugi da igra doslovno.....sa ovom promjenom taktike a prije toga prodatim Matrijem i Niangom....plus povrjedjeni Elsha Pazzini i Saponara...ko moze drugi igrat na toj poziciji????? Robinho ili neki junior....pokusavaju ga osposobiti za CL kao sto neko rece...nama ako ne dodju pored Essiena bar jos jedan krilni igrac da igra CL mi tamo nemamo sta traziti...
Promjenila se taktika, Galliani je dovodio igrace koji su odgovarali "Bozicnim drvcu" a prodavo krilne napadace i eto gdje nas je to dovelo...Ne moze Munntari ili Poli igrati tu trojku naprijed....sada sa ovom taktikom za 2 mjesta u veznom redu konkutise 6 igraca (Essien ako dodje...Cristante De Jong Monto Poli i Muntari) a na krilima imas uvijek povrjedjene El Shaarawy i Saponaru ...Treba dovoditi igrace spram taktike....
I ko rece da sa Zapatom nije nista strasno??? 3 sedmice je out !!!
Znaci Zapata nece biti fit za Atletico. Zapata, Silvestre i Petagna ponovno ozljede misica. Nasi igrači ne mogu odigrati 5 utakmica bez da im pukne misic. Pola osoblja u Milanellu treba dobiti otkaz, ovih koji rade na pripremama. Od nutricionista do onoga koji drži štopericu na treningu. Sramota.
Da jedan Milan ne moze odigrati 70min u nekom tempu, pa ajde 20ak malo slabije. Ali oni ne mogu vise od pola sata.
Essien je eto tu da odigra sa Atleticom ( ako se ne povrijedi ) jer ne igra Monto. Mada je mislim da mi tu nemamo sto traziti.
Na ljeto bez jednog brzog krila, jednog veznog, beka i stopera ne moramo ni igrati novu sezonu.
(01-23-2014, 02:20 PM)mrki Wrote: [ -> ]Rekao sam da necu reci nista dok Seedorf ne odradi PRIPREME sa ekipom. Costacurta je izjavio "igrači moraju dobro trenirati, oni imaju snage za 30min." Meni to nije jasno, da nasa ekipa moze igrati u visokom tempu pola sata... pola sata??!! Svašta, nemam rijeci za to.
cemu Ramia, momak odigro 2 utakmice, a sinoc je bio uz De Jonga najbolji na terenu..
Nocerino ode u West Ham. Napokon. Kako te nije stid stoko jedna? Onako te cijenili, jer ti trebalo da ti cijeli stadion zvizdi???
Ej jestel culi ovo za Costanta? Naovdno je papak odbio odlazak u Napoli. Milan i Napoli se dogovorili o zamjeni: Armero - Costant, i Costant odbije. Jarane pa ne mogu da vjerujem. Pa jel ono djubre normalno? Pa Allegri ga je doveo, i sta sad nece da ide jer misli da ce igrat. Sa tim skotom treba lagano: tribina cijelu sezonu, do isteka ugovora. Armero, onakav lijevi bek, i ovo govno odbije. I dalje ne mogu da vjerujem sta se desilo...
Essien je odlican za nas. Covjek ima pojma i sa De Jongom ce dobro doci u Ch. Ligi. Ali ja i dalje mislim da trebamo zaboravit ovu 4-2-3-1 iz dva razloga:
- prvi: nemamo igrace vise za to. Svi su ili povrijedjeni ili dati na posudbu, ostao nam je jedan jedini napadac i Petagna. Znaci treba promijenit sa samim napadacem, dva ofazivna vezna (Kaka i HOnda) i 3 vezna koja znaju igrat lopte (Cristante mora igrat jer je odlican, Poli zamjena).
- drugi: Ako ste primjetili sinoc, a moglo se vidjet i u nedelju, onaj cetnralni ofazivni non stop smeta Mariu. Em sto mu stoji na 4-5 metara, em mu privlaci cijelu grupu odbrambeni, tako da Mario nema uopce mogucnost da kroz silu i sprint izgura loptu pored odbrambenog. Vec se nadje u masi. A mi nemamo fantaziste koji mogu jednim potezom progurat loptu kroz odbranu.
Znaci sto prije zaboravimo na ovu taktiku, to ce bolje bit. Seedorf mora uvidjeti scim raspolaze, i od toga napravit taktiku. TO je prednost iskusni trenera, koji ima vise tkatika u svom "dnevniku" pa onda izvuce odgovoarajucu taktiku. Primjer koji mi sad pada je "Sofer" sto je protiv Italije stavio 5 veznjaka bez i jednog napadaca. Odlicno. Odjednom zezne protivnika. Znaci Seedorf bi trebao fino da sjedne i razmisli sta dalje gurat. Jer 4-2-3-1 jeste fina taktika posjeda, ali mi imamo previse vezni igraca za ta 2 mjesta, znaci tu mora biti 3, ili jos bolje 1 dm i 3 vezna. i naprijed sa ofazivnim i napadacem.Nisam ja trener, on je, nek se on zajebaje stim. Imam pametnija posla.
Nije stvar u formaciji toliko koliko u tome koji profil igrača imaš. Naši su igrači previse spori za u biti 4-2-4, jer to je 4-2-4 a ne 4-2-3-1.
Mi nemamo iza Maria 2 igrača koji mogu napraviti visak, otvoriti prostor. Da je ovo Kaka' od prije 5 godina, ok, ali nije. On je sada samo paser lopti.
--------balo-----
Elsha------Honda/Kaka'--
-------?-----
----monto-dj/essien---- i onda ovaj ? treba biti netko tko je pravi srednji vezni, moze dati loptu ali i igra duboko. A Elsha i KAka' mogu igrati okomito. Honda je spor, Binho je ocajan, Birsa je nikakav. Shaarawy je vazan jer je jako brz i on moze probiti. Pa vidite da Binho ni jednu loptu ne stize, trci kao amater, okolo igrača a ne ispred njih... ocajno.
------mario---
--kaka'--binho-
------poli--
---essien-dj--- to je najbolje za LP sto imamo, dok se ne vrati Elsha. NEma boljega, monto je susprendiran. Ili neka prednjeg igra Cristante, on barem ima šut i ima taj pas.
Constant odbio transfer... konj. Armero je tri puta bolji od njega!