Kakav smo mi klub postali, osjecam se tuzno i jadno. Constant odbija otići... Odbija?
"Prodan si u Napoli, sretno." Gotov transfer. Sada neka ne igra do kraja sezone, fino nek sjedi na tribinama. Zamislite od odbije NAPOLI. Koji ima dušu, super ekipu, igrat ce ligu prvaka... za luksuz Milanella i lovu s kojom ga je preplatio Galliani. Kakav smrad.
Dalje Taarabt je izjavio prije 6mj kako je super Milan jer se mozes prodati u neki veliki klub kao Real ili Barca. I mi njega dovodimo. Koja blamaža.
NEce Galliani Seedorf dovest ni beka ni stopera. Bolje je klubu da trazi zamjenu za Galliania na ljeto.
Da i ja ne mogu da vjerujem da jedan Constant a na ljeto Niang odbijaju posudbe i razmjene da idu u druge klubove...zalosno...ali to je ova politika dovodjenja igraca za nula euro...
Galliani je to postao fetish to je sada ocigledno...
Citao sam na par blogova od novinara i kriticara da je situacija sljedeca...Uprava uopste ne zeli investirati u ovaj januarski trasnfer prelaz...navodno Galliani je dobio svega 3 do 4 miliona eura i to je sve...a Seedorf je zaista trazio ljevog beka, desnog prednjeg veznog i stopera...i onda Galliani izmislja i improvizuje...pa pogledajte mi smo Hondu Ramia i Essiena doveli za nula eura...
Zaccardo nam uopste nije potreban ali nam je potrebniji Taarabat radi konkurencije i nedostatka igraca u ofanzivnij veznoj linij...fakticki Robinho sada nema konkurenciju mozda samo Birsu...jos jedna stvar...Seedorf je zadovoljan sa Saponarom...ali ostatak strucnog osoblja nije...doctori i kondicioni trenere smatraju da nece biti koristan do kraja sezone i zato mu traze klub novi na posudbu do petka...vjerovatno Parma...zato i dolazi Taarabat a mozda cak i Biambiny...jer nije Seedorf ogranicen i on vidi da mu fali brzi igraca po strani...jedini takav je Elsha ali pitanje kad ce se vratiti...
Takodjer ta improvizacija bi mogla znaciti prodaja Mexesa i investiranje u nekog drugog igraca...evo npr Inter je blizu dovodjenja Hernanesa za 12 miliona plus Mbaye iz Livorna...a Galliani to ne moze da uradi jer uprava neda...kazu da je kupovina Matrija od 15 miliona kap koja je prelila casu...a nama bi sada i pored ovih silnih veznih jedan Hernanes i vise nego dobrodosao...
Zaista bi volio radi Seedorfa da mu dodju ta trojica igraca ali bar priblizno koje je on trazio...
Inter doveo Hernanesa....
kako loše....
(01-29-2014, 09:06 AM)dejo Wrote: [ -> ]Inter doveo Hernanesa....
kako loše....
na ljeto im uzmemo kovacica i dobar posao...
(01-28-2014, 07:22 PM)Red and black fan Wrote: [ -> ]Kampanjaro po meni sigurno a ne igra bolje od Huana. Nekako se čeka godinama da napravi iskorak napred, mislim da nije unapredjenje u odnosu na naše štopere.
Tarabt je izgleda bio medju boljima u Kvins Parku a ove polusezone se izgubio, uglavnom ne verujem da je bolji od Birse i Saponare kojem smanjuje minutažu i ne znam šta će nam to. Izgleda da od Fulama pravimo novi prijateljski klub
.
taarabt je za birsu maradona i pele skupa...
Pa ovo je strasno...Gazzeta pise da je Milan sve dalje od dovodjena Taarabata, RADI ZACCARDA....gospodin nije odusevljen prelaskom u Fulham i umjesto da bude gotovo deal sada imaju zastoji koje pokusavaju Galliani i manageri Fulhama da rijese...debil je kao skonto da ne zeli da ide iz Italije...i sada je moguce da citav deal bude otkazan...Galliani pokusava da nadje neku alternativu ali ide se na plan B to je dodovodjenje Biambiniya iz Parme a da debil Zaccardo vrati se u Parmu...
Ovo je strasno porazavajuce ...jedan Constant i Zaccardo da koce trasnfere jer kao oni nesto nisu zadovoljni...ja ne mogu da vjerujem sta ova uprava dopusta sebi...ovo je nivo nekog kluba u Serie B...
Ne mogu da se nose sa ovim debilima od igraca...kojim ce Milan biti najveci klub za kojeg su igrali u karijeri...i koji nebi nikad presli u Milan da nije bilo Galliania i Allegria...jebo ih vise transeri za nula eura....sad se vidi kako im se to vraca sve...
Krivi porodicu Berluskoni. Da su dali koji euro za transfere, ne bi bili dovodjeni igraci za 0 eur, koji se onda namame visokom platom. Koliko para, toliko muzike.
A nije prvi put da se ovo desava. Secate se koliko Jankulovskog nisu mogli da oteraju jer nije hteo iz Milana. A bilo je takvih slucajeva jos mnogo.
Neka Galliani počne davati normalne plaće igračima pa cete vidjeti kako ce se odlaziti...
Ovo sto smo bacili 12mln na Matria i blokirali si jedan moguće normalni transfer to treba zahvaliti geniju Allegriu koji je posebno tražio svog super igrača. I koji je htio da se proda Elsha na ljeto da se plati Astori, ako niste znali... Bogu hvala da je taj debil otisao iz kluba. Sada se treba rijesiti i Galliania, on vise ne radi svoj posao.
Alegri nikad se nije izjasnio da mu treba Matri bar ne u novinama, koliko znam. Samo je rekao da mu treba klasicni spic napadac. Za 12 miliona se ne moze dovesti bolji napdac od Matrija koliko god vi mastali da moze.
@Kakabanja za tebe...Naravno da je Max trazio Matria, to svi znaju....Razumije da branis Max-a i slazem se da nije jedini krivac on , nego i uprava zajedno sa njim....ali da ga toliko branis to mi nije jasno...jedva cekam da vidim njegov nastavak karijere...Ne kazem da je los trener, samo mislim da nije trener za velikih ekipa tipa Milana jer minimalisticki razmislja i takva mu je i taktika i filozofija fudbala...i mislim da je sa tom filozofijom unazadio i Milan i igrace koje je imao...ponavljam...pod njegovom palicom igraci Milana su izlazili na teren samo da ne izgube a NE da pobjede...
http://www.football-italia.net/38971/all...-balotelli
http://www.football-italia.net/38978/all...i-and-kaka
“What I said in the meeting with Barbara Berlusconi (Galliani had a meeting with her after the PSV game and they were later joined by Allegri)? We said that, according to our coach, we need a striker to replace Pazzini because we don’t know when he will return,” Adriano Galliani stated. Barbara confirmed: “The transfer market? I think that we need a striker.”
The Milan CEO also said: “Why we’re not focusing on strengthening the defence and midfield? We have a responsible coach, and he knows that we can only buy one single player – and he has identified a striker as our primary necessity.” This one player is no other than Alessandro Matri, who Juventus have been trying to offload since signing Fernanrdo Llorente and Carlos Tevez this summer. Allegri likes Matri a lot and tried to sign him several times over the last three years.
According to Sky Italia, Milan will pay Juventus €12m for the services of the 29-year-old player who worked with Max and Cagliari: the Rossoneri will €11m plus €1 million in bonuses or €10m plus €2m. Juventus have of course agreed to sell Matri and Mediaset reports that Milan have agreed terms with the player – €2.6m until 2017 (his current salary is €2.2m).