Ne znam da li se sjecate jednog igraca koji se zvao Paolo Maldini, prije je on igrao, kad je ovo jos bio klub. E taj djecak je poceo igrat u prvom timu sa 16 godina, i od slijedece sezone pa do kraja svoje karijere, bio je standardan u prvi 11. Eh, ponavljam ono sto sam rekao prosle godine, u danasnje vrijeme taj Paolo nikad nebi zaigrao kod nas. Vec bi se motao po Primaveri, razne posudbe, 50% co-proprieta, i onda bi sa neki 26-27 stigao kod nas. Zalosno al istinito.
Tako da i za ovog Mastoura kazem, tesko da ce on vidjet naseg Milana. Jer ako cemo o tome ds je mlad i labilan, pa pogledajte Spansku ligu (koju bas rad toga ne volim da gledam) sve su djeca ala Neymar, Pedro i ostali kadeti koji samo znaju driblat al da ih ne diras. Jedan "muski" start na njima i vec leze i previjaju se, covjek bi pomislio evo slomio mu nogu. To nije fudbal. E pa kad takvi pilici mogu igrat u Barci, Realu, Sevilli, i ostalim kvazi klubovima, zasto nebi i Mastour dobio malo sanse u nasoj ekipi? Daj mu nek pokusa.
Jer ponavljam, sumnjam da ce Mosutour vidjet prvi 11 prije 20te.
(02-26-2014, 08:41 AM)ensar7 Wrote: [ -> ]Ne znam da li se sjecate jednog igraca koji se zvao Paolo Maldini, prije je on igrao, kad je ovo jos bio klub. E taj djecak je poceo igrat u prvom timu sa 16 godina, i od slijedece sezone pa do kraja svoje karijere, bio je standardan u prvi 11. Eh, ponavljam ono sto sam rekao prosle godine, u danasnje vrijeme taj Paolo nikad nebi zaigrao kod nas. Vec bi se motao po Primaveri, razne posudbe, 50% co-proprieta, i onda bi sa neki 26-27 stigao kod nas. Zalosno al istinito.
Tako da i za ovog Mastoura kazem, tesko da ce on vidjet naseg Milana. Jer ako cemo o tome ds je mlad i labilan, pa pogledajte Spansku ligu (koju bas rad toga ne volim da gledam) sve su djeca ala Neymar, Pedro i ostali kadeti koji samo znaju driblat al da ih ne diras. Jedan "muski" start na njima i vec leze i previjaju se, covjek bi pomislio evo slomio mu nogu. To nije fudbal. E pa kad takvi pilici mogu igrat u Barci, Realu, Sevilli, i ostalim kvazi klubovima, zasto nebi i Mastour dobio malo sanse u nasoj ekipi? Daj mu nek pokusa.
Jer ponavljam, sumnjam da ce Mosutour vidjet prvi 11 prije 20te.
nadji i slican primjer u europi u zadnjih 20 godina....ozbiljan nogometni klub iz liga petice...znaci nemoj mi spominjati dinamo
nema vise toga...druga vremena...jedan messi je u barci sa 18 dobio pravu priliku...
Dobro, važno je da se sa 18, 19 godina na njih računa ako su dobri. Cristante je recimo vrhunska klasa, igrač koji po kvaliteti za 2 godine moze biti u prvih 11 i po mom sudu igrati na razini kao danas Verratti. Ako ne i bolje! Cristante, možda i Saponara, pa De Sciglio, Iotti za god-dvije, MAstour sigurno za 3 godine, Shaarawy, Balotelli je mlad, Niang je perspaktivan sigurno barem kao onaj Aubameyang ili kako vec koji igra u Dortmundu, Poli je mlad, Taarabt je 23/24 (??)... Santon se spominje, on je mislim 22... To je stvarno dobro. Zar ne?
Važno je da se prestane dovoditi PREVISE istrosenih igrača. Ja sam za to da se ponekada pokrpa sa igračima kao Essien, ali ponekada.
Ako je istina sto su svi pisali, a obicno bude, Fernando iz Porta je nas novi vezni od ljeta. 25 godina, super igrač.
Vazno je rijesiti se starih preplaćenih igrača koji nisu vise na nivou. Pitanje je zeli li to Galliani ili njemu paše to. Moje nade su, iako je to glupo, da ce Barbara i Sogliano ipak imati sto za reci. Pa i Seedorf.
(02-26-2014, 04:42 PM)mrki Wrote: [ -> ]Dobro, važno je da se sa 18, 19 godina na njih računa ako su dobri. Cristante je recimo vrhunska klasa, igrač koji po kvaliteti za 2 godine moze biti u prvih 11 i po mom sudu igrati na razini kao danas Verratti. Ako ne i bolje! Cristante, možda i Saponara, pa De Sciglio, Iotti za god-dvije, MAstour sigurno za 3 godine, Shaarawy, Balotelli je mlad, Niang je perspaktivan sigurno barem kao onaj Aubameyang ili kako vec koji igra u Dortmundu, Poli je mlad, Taarabt je 23/24 (??)... Santon se spominje, on je mislim 22... To je stvarno dobro. Zar ne?
Važno je da se prestane dovoditi PREVISE istrosenih igrača. Ja sam za to da se ponekada pokrpa sa igračima kao Essien, ali ponekada.
Ako je istina sto su svi pisali, a obicno bude, Fernando iz Porta je nas novi vezni od ljeta. 25 godina, super igrač.
Vazno je rijesiti se starih preplaćenih igrača koji nisu vise na nivou. Pitanje je zeli li to Galliani ili njemu paše to. Moje nade su, iako je to glupo, da ce Barbara i Sogliano ipak imati sto za reci. Pa i Seedorf.
na ovom forumu kad svi pisu isti transfer...nikad se ne dogodi...ja sam uvjeren da fernando nece doci u milan...
Fernando ce otic u PSG ili City. Nazalost necemo mi nikad vidjet tog igraca, mozda kad mu bude 30ta. Jer odgovr je da nemamo mjesta, "se parte qualcuno, arriva qualcuno", ako ode neko onda cemo kupovat. A posto nece niko da baca toliku platu, onda nema nista od tih potrebni transfera. Ali Galliani moze dovest 34tog ili 35tog covjeka nekog tamo vesplatno koga nece niko, to je ko fole opravdano, a sto ta dvoica onda zauzimaju mjesto igracu koji je trebao doc... ma daj, sta vam imam objasnjavat politiku koja se vec 3 godine veti u nasem klubu. Jednostavno zaboravite na zvucna imena i neke velike sadasnje zvijezde. Od veliki imena nam moze doc samo neko ko je u 30toj i ko je ne potreban, ostalo ce Galliani kupit na kredit nekog tamo Kambodzanca a nama ga predstavit kao veliku zvijezdu i svi ce u Milanu biti zadovoljni
A kalla de ti meni reci kad je kod nas igrao neki 18to godisnjak? Sharawi je doveden odlican, znaci neko iz nase skole kad je zaigrao prije 20te? O tome ti pricam. Taj Mastour kolko god da je dobar mi cemo ga unistit. Njega treba poslat u Barcelonu al na posudbu na 3 godine i da ga tad dobijemo besplatno.
Njega treba lepo pustiti na miru da ne pukne pod pritiskom.
Procito sam veceras na nekom portalu ujedno dobru i losu vijest za Milan. Mada vjerovatno da je to samo novinarska patka. Dobra je da zelimo Lulica koji je po meni medju 2-3 najbolja lijeva beka lige, a losa je da dajemo Pazzinia za njega.
Kao bosanac nebi volio da dovedemo lulica. Jer ne zelim da unistimo tog momka. Decko odlicno igra i moze jos puno da napreduje, a bila bi katastrofa da dodje kod nas. Em sto bi ga ubili povredama, em sto bi opet prozvali da nema pojma pa izmisljali neke nove igrace na toj poziciji. A taj Lulic mi je bitan u reprezentaciji, zato Pjanke, Lulic i Kolasinac sto dalje od ovog kluba. Ti momci treba da rade i napreduju, a ne da se zajebavaju po Milanellu i veceraju kod Giannina
E jebem ti sunce kako je ovo sve otislo u vraga...Barca daje 10 miliona za momka koji se nije afirmiso niu u HNL ako cemo biti iskreni. Nas citav prelazni rok se iskrpi sa 10 miliona plus 2-3...nemamo mi sta trazit u danasnjem fudbalu, nazalost.
Gledao sam jucer emisiji o nogometu s ekonomske strane. United godisnej na stadionu zaradi 117mln, Milan 24! Juve 30+, isto maaaalo. Od prodaje i marketinga REal 500+, Milan 200+... Mi nemamo sto traziti dok god se ne napravi stadion i sve u sklopu njega, da se zarada digne na razinu Bayerna, tj. 85+ mln, dok se s tim i prodaja na podigne za jos barem 150mln gore, gdje je i bila, i tada ce se i sponzori srediti ( s kojima navodno i dalje dobro stojimo jer smo velik klub i jer smo i dalje jedan od najpraćenijih klubova u Aziji!).
U biti samo zbog toga sto Milan nema stadion mi gobimo oko 60-70mln po sezoni + 100mln po prodaji + losiji rezultati--->opet manje love...
Barca plati Halilovica 15mln na rate, on ima 17 god i za Dinamo igra tu i tamo koju u prvih 11. Ako im uspije eto njima igrač od 50mln opet.
Milan trosi novac na gluposti. Zato se radujem sto je Braida dobio nogu, a nogu je dobio i direktor marketinga a zamjenio ga je direktor Ferraria. Stvari se moraju promijeniti a kako izgleda počet cemo sa novim stadionom negdje u centru grada.
@Ensar, Lulic mi je super igrač da. Moze i beka a moze i krilo i lijevo i desno. Sada se manje bojim da cemo unistiti igrače nego prije jer očekujem da ce se bolje raditi. Tassottia ce zamijeniti Stam, a ipak ni Stam nije tu da se zeza, a ni Seedorf koliko se meni cini. Imam optimizma sto se tiče tehničke strane i ekipe, ali sumnji sto se tice sposobnosti Galliani i obitelji BErlusconi.
Prema Nizozemskim novinama, Adam Maher, veznjak PSV-a je od ljeta igrač Milana. Ja samo prenosim, nisam kriv ako ne bude tako.