Verona director of sport Sean Sogliano rejected a job as “Adriano Galliani’s waiter” at Milan.
Sogliano had been linked with a move to San Siro over the last few months, but opted to remain with Hellas.
“Milan? No thanks,” he told Telenuovo. “I would never have gone there to be Galliani’s waiter.
Prebacili smo MAstoura u prvu ekipu da mu Barca ne može ponuditi i potpisati neki ugovor za mlade igrače itd. To je bio štos, nista vise. On je dijete pa ne igra ni za primaveru.
Nadam se da ste milanisti ok i da niste potopljeni...
Al taj trener je bio stručnjak. Pravi pravcati. Njega je Galliani volio i branio svaki put. Seedorf nema pojma, Allegri je za njega Capello i Mourinho u jednom. Ja kad sam ovo pročitao na milannewsu i nisam se nešto razočarao. Mislim, očekivao sam ovo. Iznenadio bi se da je rekao nešto pozitivno o Alergiju. Jer znam da je Allegri pacijent teže vrste i da je ostao 3 godine samo zato što ga je Galliani gotivio. Hvala Bogu pa je stigla Barbara. Kolko god je vi ne voljeli, ona je meni kraljica, jer da nije bilo nje Galliani bi još ovdje krao i uništavao klub. Eto, Allegri ne ode nigdje. Toliki stručnjak a niko ga ne želi hehe da hoće i Čelavi napustio ekipu, i onda bi napokon krenuli kako treba. Ali to su samo želje...

Allegri je pacijent i vjerojatno najgori trener koji je ikada ovdje radio. Taj tip nije imao pojma i bio je luzer u glavi. To sam govorio 7 milijardi puta.
Milan have confirmed that they have signed former Cagliari goalkeeper Michael Agazzi on a three-year contract.
The 29-year-old was heavily reported in January as having reached agreement to join the Rossoneri on a Bosman deal this summer, and the club have now confirmed his capture.
“Milan announce that it has acquired Michael Agazzi, who has signed a contract until June 30,2017,” Milan’s brief statement released on Thursday reads.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tuča u Milanu!
Prema neslužbenim informacijama došlo je do sukoba Danielea Bonere i Marca Amelie. Tuča se dogodila u autobusu koji je prevozio igrače rossonera do inauguracije Casa Milan. Ovaj incident mogao bi rezultirati raskidom ugovora za oba igrača, iako je Amelia već izjavio da napušta San Siro. Ostaje za vidjeti koje su daljne sankcije od strane kluba
@Rosson3r....ja bi bio najsretnjiji da Asmir predje u Milan, ali sanse su 1% vjeruj mi....Asmir je sjajan covjek imao sam srecu da ga upoznam...o golmanskim kvalitetima ne treba ni govoriti jer je sigurno medju 10 najboljih golmana u Evropi...ove sez je proglasen za najboljeg igraca Stokea ...
Ali dolaskom Aggazia zaogruzen je golmanski trojac za sljedecu sez...Aggazi Abbiati i Gabriel s tim da Gabriel moze ici na posudbu onda ostaje Coppolla....
Mnogo sam pisao o Seedorfu u toku sezone a na kraju ste napisali da bi zavrsio skoro na 3 mjestu sa ovom ekipom...to je dovoljna potvrda da je zasluzio jos jednu sansu...
Medjutim ljudi oko Milana bliski Gallianiu rade strasne gluposti...Van Basten kaze da Seedorfa nikad nije trebalo ni staviti za trenera....Sacchi kaze da je Seedorf dobar i solidan ali da ne za sta zeli i hoce od svoje ekipe, da je osovjio "neke" bodove...itd itd....jos dosta losih rijeci za Seedorfa....i on je to sve presutio i stojicki profesionalno podnjeo...sve prozivke i ne pokrivanje ledja je presutio i nije zelio da ode i odustane od Milana jer je Rossoner u to sam siguran... A niko od gore navedenih nije nikada nista rekao protiv Allegria kad je za buducnost Milana bilo najvaznije...razocaravajuce...
Svi u pograsili Seedorfa kao bivseg i onda u zadnj 7 dana se desava obrat...a zasto? zato sto su u upravi supci i jos jednom pokazali sraman odnos prema Seedorfu i Milanu...
Da krenem redom....prvi kandidat Spalleti...trazi 5 miliona eura po sezoni i po 1,5 miliona eura za pomocnike koje ce on sam izabrati i vec u startu tim potezom sam sebi zatvara vrata....
Drugi po redu....Donadoni koji u medjuvremenu izbori sa Parmom EL i zeli da ostane da nastavi svoj projekat....
Treci po redu .... Pippo...nakon sto mu Primavera se nije plasirala u zavrsnicu mnogo sumnje oko njega od strane Galliania i odjednom ni Pippo nije bas opcija, mada je i dalje prvi kandidat za klupu Milana...
Cetvrti po redu...sasvim iznenada Conte...vjerovali ili ne Galliani i on su bili na rucku ali nisu se mogli dog Conte ostaje u Juventusu sto je licno za mene super, jer ga smatram prosjecnim trenerom...
Peti po redu...Montella...velika zelja Berlusconia ali mora se dati 7 miliona eura za njega plus plata ...izaso bi nas sigurno 10 miliona eura...
I kad su svi otpali...onda Berlu kaze da ce do kraja mjeseca razgovarati i procjeniti ko ce biti trener Milana ali da Seedorf ima velike sanse...i mnogi novinari pisu kako su se sanse povecale da Seedorf ostane....
Sramota, kad su svi otpali onda su se opet vratili Seedorfu...Nevjerovatno i porazavajuce kako trose nase velike zvjezde poslje Leonarda evo sada i Seedorfa...SRAMOTA!...
Giancarlo di Marzio vcrs prenosi da ce se Galliani u subotu sastati sa Unai Emery trenerom Seville, jer i dalje po svaku cijeu zeli da promjeni Seedorfa...a toliko o njegovoj prici kako vjeruje i ulazu svu snagu u Pippa kao buduceg trenera ...
Za mene ako ne bude vec Seedorf trener volio bi da sljedeci trener Milana bude neko ko NIJE Italijan...
Takodjer jos jedna novost...koja ce uskoro biti official....Rocco Maiorino je novi sportski direktor Milana, izabran licno od strane Galliania...on vec godinama radi u Milanu prvo je radio u mareting sluzbi za mlade...a onda je bio sef odjela za skauting....srednjih je godina i jedan od rijetkih iz ekipe Galliania kojeg nije otjerala Barbara u onoj velikoj cistki u decembru...
Rami 4mil, Trabant 3,5-4 mil, i Zapata u Man Utd za neki 12, i eto ti odlican posao. Blogeri odma rijesit ugovor: razlog tuča s kolegom, i mjesto njega dat šansu nekom mladom. Eto ti super početak mercata. Uostalom, i ne treba ništa dovodit, treba skresat ekipu na 22 igrača, jer igramo samo Seriu A, coppa nas nije nikad zanimala... nažalost
Galliani ne moze podnijeti Seedorfa jer Seedorf je frajer, gospodin i covjek koji se nece nikome ulizivati i biti ničiji psić kao svi ostali treneri koje je G dovodio. Jer je Seedorf mega zvijezda svjetskog sporta, šampion i bogataš. Galliani je podnio DOSIJE Berlusconiu o tomu kako loše radi Seedorf. A onog debila je godinama branio. Toliko o profesionalizmu Galliania. Ovaj novi direktor je znak da je Galliani ponovno zaposlio samoga sebe. Ni Sogliano i direktor Atl. Madrida nisu htjeli doci u Milan.
Što prije Galliani ode i Berlusconi proda klub to bolje za nas. Za mercato Milan ima 0 eura, opet.