Alex: 32 godine, dvije godine ugovora, po sezoni sa 2,8 mil€ + bonusi
Menez: 28 godina, tri godine ugovora, po sezoni 3,8 mil € + bonusi.
I vi ovo zove te poslom? Pa da su valjali sigurno nebi bili besplatni. I da uporedimo, jedan Cirro Immobile u bvb dobije ugovor od 2,3 mil.€ a on je CR7 u poređenju sa ovim panjevima.
Pa koga mi namjeravamo? Opet isti cirkus u klubu. Galliani dovodi svoje igrača, spremajući 25% u svoj džep, Sličio šuti, Barbara ne smije pisnut, a Pippo se ne pita ništa.
Ono što sam govorio o 23 igrača zaboravite. I slijedeće sezone ćemo imat roster od 30 igrača, od koji je 10 ne potrebni.
Forza Milan
I što reče, evo i mi smo besplatni. Nek i nas dovedu. Al ja hoću ugovor od 1,2 mil.€ po sezoni. Ipak tražen sam...
(06-04-2014, 08:27 AM)ensar7 Wrote: [ -> ]Alex: 32 godine, dvije godine ugovora, po sezoni sa 2,8 mil€ + bonusi
Menez: 28 godina, tri godine ugovora, po sezoni 3,8 mil € + bonusi.
I vi ovo zove te poslom? Pa da su valjali sigurno nebi bili besplatni. I da uporedimo, jedan Cirro Immobile u bvb dobije ugovor od 2,3 mil.€ a on je CR7 u poređenju sa ovim panjevima.
Pa koga mi namjeravamo? Opet isti cirkus u klubu. Galliani dovodi svoje igrača, spremajući 25% u svoj džep, Sličio šuti, Barbara ne smije pisnut, a Pippo se ne pita ništa.
Ono što sam govorio o 23 igrača zaboravite. I slijedeće sezone ćemo imat roster od 30 igrača, od koji je 10 ne potrebni.
Forza Milan
I što reče, evo i mi smo besplatni. Nek i nas dovedu. Al ja hoću ugovor od 1,2 mil.€ po sezoni. Ipak tražen sam...
Ne smatram to savršenim poslom. Ali svakako bih uzeo Alexa prije Mexesa. Alex je prošle sezone odigrao 31 utakmicu za PSG. Svakako je veći profesionalac od Mexesa što pokazuje i njegova biografija.
ja uopce ne vidim problem u alexu i menezu....ako dodju....dobri igraci...bolji od mexesa i menez uopce nije star
(06-04-2014, 05:50 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ]ja uopce ne vidim problem u alexu i menezu....ako dodju....dobri igraci...bolji od mexesa i menez uopce nije star
ugovor!!!!! o tome ti pricam.
Sve te amatere koje mi dovlacimo besplatno, dovlacimo tako sto im astronomske ugovore. I onda imas problem sto ih ne mozes prodat, jer niko nece da da jednom Menezu 3,8 mil.€
POnavljam, svi u Casa Milan nesto spominju Atletico Madrid, kako zele da idu tim putem, gledaju i na BVB kako su se oni uzdigli iz dna, a na drugoj strani nastavljaju opet i dalje da rade iste stvari: daju astronomske ugovore. Ponavljam, Atletico 80 mil.€ godisnje, mi 130 mil.€ godisnje damo na ugovore. Pa ko je ovdje lud?
Alex je naravno sjajan igrac, ali moramo se rijesit Mexesa. Ali cemu dovodjenje Alexa kad imas Zapatu u ekipi i hoces da stvaras nove igrace? Dovodimo Meneza za 3,8 mil.€ godisnje, pa kako onda da objasnis Sharawiu, i ostalim igracima da ne mogu dobit vise od 2 mil.€godisnje? Sta je to Menez sveta diva pa ima pravo da dobija duplo? Znaci iskreno ja kao Sharawi kad nebi isao napad, rekao bi: sta hocete? Imate Meneza, on bi trebao biti dva puta bolji od mene, znaci napadnite njega sto nije zabio gol.
Skraceno: Ne mozes ganjat neko smanjivanje ugovora, a onda nekim igracima davat tolike pare. To stvara los moral u ekipi
Sportmediaset je proširio priču kako Balotelli ide u Galatasaray, a Milan za te pare dovodi Mandžukića.
(06-04-2014, 10:35 PM)dejo Wrote: [ -> ]Sportmediaset je proširio priču kako Balotelli ide u Galatasaray ta 20 mil eura čini mi se, a Milan za te pare dovodi Mandžukića.
ensare ti ne shvacas da mi nemamo love za transfere a ni skauting....znaci ne znamo prepoznati talente jer nijedna skaut ne moze odvojiti 50 usd za fm2014 pa da tamo gleda mlade igrace....druga stvar love nemamo za platit posten transfer i moramo ovo raditi sta radimo...dovoditi besplatne igrace...ako ce se faraon buniti sto ima malu placu...transfer lista sine i zbogom....po cemu je on zasluzio imat placu ko menez? mi smo u njega ulozili 15 milijuna transfer ne vrijedio...plus placa i bonusi....min 20 milijuna nas je kostao dosad...menez ce nas kostati 5 milijuna sa placom i bonusima...nek proigra i mozes ga prodat za 5 milijuna.....mexesa cemo se rijesiti...zato smo i doveli alexa za duplo manju placu....ako smo ih doveli....iskustvo me uci da dok ne vidim potpis ugovora...ne vjerujem
mandzukic dobar igrac...iskreno ne vjerujem da ce napraviti tako velik korak unazad u karijeri i zavrsiti u milanu
Nama ne treba MAndzukic, on je isti Pippo Inzaghi. Gaje golove u 5m, trci kao lud, bori se, sve spušta glavom. I to je super u Bayernu, ali kod nas nece dobit 2 lopte po tekmi kakav tim imamo. U biti on je malo jača verzija Pazzinia.
Alex je dobio izgleda 2.7mln a za Meneza kazu oko 2 da bi trebalo biti 2-3. Iako meni taj Menez nije nista posebno. Sada zele raskinuti ugovor sa MExesom. To je to, MIlan RASKIDA UGOVORE, umjesto da prodaje igrače.
A jeste čuli, Benfica poslala sluzbenu ponudu za Cristantea. Jer je jedan od najjacih mladih veznih u Europi sada. A kod naših debila igraju Muntari i Essien. Galliani nema pojma, nema ni pomocnike a nema ni skaute. Ili ih ima al nitko nista ne radi. Koja sramota.
B. Berlusconi nije u ničemu uspjela, Galliani ju je zajebao i dalje radi po svom sve. Samo je BRaidu prodao/žrtvovao i to je to. Eee... "balkanska" posla.
Eto gotovo je, Aleks je naš igrač. Moram da kažem da sam zadovoljan, njegove partije i statistika iz prethodnih sezona obećavaju, doveli smo odličnog štopera koji će izaći 4 miliona za 2 godine, taman toliko i može da gura na visokom nivou. Naravno treba to uigrati ali Rami je pokazao kolika je očigleda razlika kad igraju takvi kvalitetni defanzivci a ne ono što smo imali do ove zime. E sad otkupiti Ramija i naći nekog mlađeg da taman stasa dok Aleks ne ode, nažalost mislim da se ovim drugim nećemo baviti...
@Dejo ne radi se o tome jel Alex dobar igrac ili ne....pogledaj ugovora....sta mislis da je dosao jer voli Milan...ni jedna ekipa mu nije dala vecu platu i to je to...medjutim Alexu su 32 god...Seedorf ga nije htio u Milanu jer je zelio mlade i brze stopere zbog visokog pressinga koji je poceo igrati sa 4-2-3-1 ...slicno radi Roma sa svojim stoperima, pa Benattia postade najbolji stoper lige...ali Galliani je insistirao na njemu jer je besplatan...i eto ga sad u Milanu....ako je on backup kao neki 3 stoper to je ok...ali nije...Alex ce biti glavni stoper...i sta cemo za 2,3 sezone opet dovuci nekog novog....ne ide to tako....
To nije mladi i protalijanski orijentisan Milan...
Danas pisu kako zele Gabriela Silvu iz Udinesea...on je mlad 23 god ...sa dobrom sezonom iza sebe i odigranim puno utakmica...to bi po meni bilo dobro pojacanje...da ga se pusti da igra, pa da kroz sezonu dvije postane pravi ako ima bar malo talenta na stoperskoj poziciji...
Drugi slucaj je Menez....skoro 4 miliona eura racunajuci bonuse ce zaradjivati sa Milanom...otjerali Robinha jer je imao velku platu doveli ajmo reci polovonog igraca ili nedorecenog, nedovrsenog i dali mu istu platu...sta smo uradili ? ...nista....i Sto je najgore...pravi se budala...trazio je 2-3 dana da odgovori na ponudu...a nigdje vise nece zaraditi i Milan ce mu biti najveci klub u karijeri...
Zasto nisu doveli Taarabat i dali mu 2 miliona po sez, ostao bi sigurno a vec je posto ljubimac, plus moze igrati i 4-3-3 i 4-3-1-2 ....
Sto se tice Cristantea ....situacija je sljedeca...mali kotira kao jedna od najtelntovaniji veznjaka u Evropi...i Benfica takve obozava....javno je zatrazio vise prostora u Milanu jer ce mu uskoro 20 god ili zeli da ga puste na posudbu ili prodaju....Benfica je poslala 3 miliona i odbili smo, sljedece sedmice ce poslat 5,6 i onaj glupan ce prihvatiti...
Malog treba skinuti sa transfer liste...Cristante,Elsha i De Sciglio svima povisiti platu i zastiti ih kao djecu Milana....a ne davat nekom Menezu 4 miliona...ja sam bar to ocekivao od Pippa...sada kad ne igraju Evropu moraju pustiti mlade pogotovo Cristantea da vise igra...jednostavno moraju....takodjer Monto se po svoj prilici nece oporaviti do decembra tacnije do drugog dijela sezone tako da Cristante mora biti njegova zamjena i niko drugi...
Kad se sjetim natpisa kako je Pippo trazio Cercia, Iturbea, Santona, Astoria itd....a dobice k**ac...Alex i Menez...i mozda neke zamjene i to je sve...
Sto se tice Mandzukica...ja bi ga volio u Milanu...jer to je napadac koji pomaze cijeloj ekipi...vraca se trci,...radi za cijeli tim...po mom ukusu, takvi su nam dobrodosli...
Medjutim od te ljubavi nema nista...ako prodaju Ballotelia oni te iste pare NECE potrositi....to je 100%
Paloschi je vrlo blizu povrata u Milan....
Nisu ni svjesni kako Milan moze napraviti jednu mladu i poletnu ekipi sa par iskusnijih...i to bi garantujem vam bio boom sljedece sez...momci zeljni dokazivanja, plus par stariji da pokazu da imaju jos znanja u nogama...prije svih Rami, De Jong i Monto...bez igranje u Evropi....sa trenerom koji je rodjen za uspjehe i koji je kako sam citao sjajan motivator...dovoljno ga je gledat kako slavi gol vec se nafuras....sve to se moze posloziti Milanu u to sam ubjedjen...
A ne treba puno novca zaista ne treba...jer imaju Nocerina, Nianga, Abatea i jos par igraca koji mogu ukljuciti u transfere ili na njima nesto zaraditi...
Perin, Santon za ljevog beka, Darmian kao zamjena De Scigliu, pa eto taj Gabriel Silva na stoperu sa Ramijem....odlicni De Jong sa Cristanteom i poslje Montom plus Poli i npr dovesti malog Basselia ili Bertolachia...(ima tih vezni igraca mladih talijanski koliko hoces)...Elsha, Mario, Paloschi, Taarabat...i Kaka i Honda kao malo iskusniji...vratit Verdia koji je imao sjajnu sezonu u Empoliu, plus vise prostora za Saponaru....
Eto sve ove nove sto sam pobrojao zajedno nebi kostali vise od 35 miliona eura...a pogledajte spisak...sve mladi igraci zeljni dokazivanja i pobjeda...plus malo iskusniji, koji takodjer zele titule i pobjede....