Gledam Roma-Lazio i u trenutku shvatim da u Romi igra 4-5 igraca koje je Milan strasno zelio, a Roma ih je dovela bez po muke. Strootman, Ljaljic, Astori, Naingolan... I onda ona matora senilna debilcina izjavi kako ne bi mijenjo svoj tim za Romin. Pa to mi svi znamo, on ne bi nikog doveo jer ima sve do jednog "sampiona" u timu. Ali uvjeren sam da bi s ovim igracima i Milan bio u vrhu tabele.
taj astori je nase dijete potjerano iz milana kad je imao 18 godina...kao i darmian iz torina...igrac koji moze oba beka igrati...oba reprezentativci...to je zalosno da nisu u milanu..sramota
Ono najžalosnije je način na koji se mi pojačavamo, kao. Kada nestane love jer su krivo uložili, u loše i stare igrače, onda prodaju onih par koji vrijede da se pokrpaju jer nikoga drugoga nemaju kome prodati. Sada cemo na ljeto 99% prodati El Shaarawya, siguran sam. Ili De Sciglia. Jer komu ces prodati Muntaria, Mexesa, Alexa, Zapatu?
Suso je stigao. On je barem mlad, ima 20 god i solidan je igrač. Kada vec dovode besplatne neka dovode mlađe, pa ih možeš mijenjati, prodati, dati na posudbe.
Dali smo Astoria, Darmiana, Pirla... eto ti 3 igrača. Iako je Astori za mene prosječan stoper i nisam ga htio u Milanu kada ga je htio Allegri.
I ne znam zasto Bonaventura nikada ne igra srednjeg veznog, nije mi to jasno.
Jeste li vidjeli reakciju Muntaria kod izlaska sada? Sada je "ozlijeđen"... Ja bih mu dao ispisnicu i adio. Pa bacaj na svoju mamu stvari.
Mnogo smo jaci iz prekida s Cerciem. Vecina njegovih ubacaja je opasna po gol. Pazzini mi je uvijek drag igrac bio i realno ne dobija dovoljno prostora kod Pippa. Stvarno ne vidim po cemu je to Destro bolji. Veceras je dao prelijep go i stalno se nudi, muci stopere. Pippo mu mora naci prostror, samo sto je problem u tome sto ga ocito ne voli iz nekog razloga. Fakat prodajemo i ono malo igraca sto nesto vrijede. Jos ako De Jong na ljeto ode u Manchester ovo ce biti rpavi raspad sistema.
Pazzini je uvijek dobro otvarao prostor svojim kretnjama i snalažljiv je u šesnaestercu. U ovakvoj konkurenciji i ja mislim da treba dobiti više minuta. Jučer je opet bilo mučenje, ali Berlu je presretan jer smo jedan korak bliže ostvarenju glavnog cilja sezone-osvajanju talijanskog kupa. Katastrofa.
Milan je veliki nade imao i dalje ima u dvojici mladih tj Elsha i DeS...medjutim i jedan i drugi nisu vise tako mladi, a nisu ni pruzili neke blistave partije....
DeS je vrlo psihicki jak igrac,al je ove sezone krenuo veoma lose jer je strasno fizicki lose spremljen...povrede su ga isrpile ...evo u utorak se opet povrjedio i nema ga do marta mjeseca...
Elsha je s druge strane fizicki spreman, njegovo primanje lopte njegova kretnje...to se sve vidi da je skolovan igrac i tehnciki podkovan, medjutim strasno psihicki lose spremljen i mentalno nedorastao...zato ne zna da odg na mnoge zahtjeve trenera izvan formacije 4-3-3...
Ja mislim da ce obojica biti u opciji za prodaju vec u junu mjesecu i ne samo njih dvojica nego bilo koji drugi igrac....
Sto se tice Pazzinia on se meni uvijek svidjao jer je imao tu neku energiju i vidi se ta njegova zelja...medjutim on nije top igrac...on ce uci u 4-5 sansi a zabiti jednu...tu je njegov a i nas problem...
Sto se tice pobjede u Cupu...zasluzena je...stvorili smo puno vise prilika nego protiv Sassula u ligi i Torina zajedno...a podatak da je nas vezni red vise pretrcao i cuvao loptu u kupu nego dvije utakmice skupa u ligi je najbolji pokazatelj svega...Van Ginkel takodjer je takodjer zazelio vise minuta sto mu Pippo ne moze obecati tako da je moguce da ce se vratiti u Chelski..
Bonaventura kad se vrati u vezni red vrlo dobro odgovori zadatku u defanzivi a imamo plus igraca koji za sa loptom u veznom redu...
Sto se tice transfera....navodno su Brozovic i Basseli glavne dvije opcije za vezni red i oba igraca kostaju oko 10 milona eura sto je naravno preskupo za nasu upravu...i onda se moze ocekivati neka jeftina polovnija varijanta pred sam kraj januara...
U odbrani ce sa ovom povredom gotovo sigurno doci bek i to vjerovatno ljevi...Santon je bio veoma blizu(zamjena sa Niangom) medjutim Santon je u losoj fizickoj spremi pa i psihickoj jer nije dugo igrao...
Sto se tice odlazaka....Saponara je vec sve dogovorio sa Empoliem....Essien je hvala Bogu najavio odlazak u junu a moguce i januaru...Albetrazzi i Zaccardo tragaju za klubovima gdje mogu preci...
boneri se produzuje ugovor...
Znaci Bonera kod nas do smrti... nek nam je sa srecom...
Tesko je naci takvog odbrambenog igraca, stvarno je tesko...mislim da u istoriji fudbala nije postojo odbrambeni igrac koji je u tri utakmice zaredom skrivio ili direktno bio odogovoran za 5-6 golova.

Poslje polusezone 26 bodova...samo 4 vise nego Allegri prosle god...Iskreno bilo je ocekivati da ce biti uspona i padova...ali po meni ovo je previse padova...4 poraza na San Siru za polusezonu...ja se ne sjecam kad sam to zadnji put vidio...
Berlu ne daje pare, ne ulaze....Galliani samo dovodi igrace za nula eura, posudbe, sve to neplanski, cak sta vise gomilaju se igraci prema naprijed...i bez ikakve lazi i zavlacenja to su glavna dva razloga nastanka osrednje ekipe kao sto je Milan danas...
Medjutim bez nekog pametovanja....dosta losa igra i lose stanje ide na ruku i Pippu...nema roster za nesto vise...ali ima roster da ga Palermo, Sassulo ili Atalanta ne pobjede na San Siru...previse isprobavanja taktike...previse rotiranja...previse isprobavanja igraca na raznim pozicijama....sve je to doveli do veliki promjena u igri...i izmedju tekmi i u samoj utakmici...ne znam hocel dobit otkaz...ja nisam za to...jer cemo postati neozbiljna ekipa koja promjeni 3 trenera za godinu dana...mediji pisu da su mu tekme protiv Lazia (liga i kup) kljucne...po meni to bi bilo jos jedno zrtvovanje legende kluba...ako su mu vec dali sansu da vodi ekipu jer nece uzet velike pare od kluba i jer je legenda kluba koja je dobro vodila juniore...onda treba da pokazu malo vise strpljenja i podrske za Pippa...
Posto vidim da je forum dosta mrtav...a ja sam emocionalno vezan za ovaj forum...jer nekako moje odrastanje i kreiranje misljenja o fudbalu i Milanu je vezan za ovaj forum...zelim da ga ozivim...pa evo jedno pitanje pa ko ima malo vrmenea nek otkuca par recenica...
Sta mislite da li je Pippo zasluzio otkaz? Da li ce biti otjeran sa klupe i dali je to ispravno da se opet zrtvuje legenda(nakon Seedorfa)?...Da li mislite da realno Pippo sa ovim rosterom i svojim iskustvom moze i mora izboriti CL ili Evropa Ligu...i da li je to realno ocekivati od strane navijaca???...
Eto nisu teska neka pitanja

... a znam da ovde dosta momaka ima dobre stavove o Milanu i fudbalu....Lijep Pozdrav