Slažem se da su to 2 glavna razloga zašto je klub ovih godina sve gori.
Sredstava sve manje a igrači se uzimaju jer je povoljna ponuda a ne dovode planski, to ne vodi nikuda pa zato i nemamo tim već skup pojedinaca.
Ali i takva ekipa je bolja od one kojom je raspolagao Sedorf. Mislim da bismo bili gori i od Maksovih 22 da neki igrači nisu povremeno iskakali.. Pipo je najgori trener u skorije vreme, užasno vodi tim. Počevši od toga da smo najgori u ligi posle protivničkih prekida, hronično idiotskog postavljana na kontre protivnika, nemogućnosti da se vidi ikakav plan igre, mlađi igrači se raspadaju...
S obzirom na kvalitet zaista loše igramo i stojimo na tabeli.
Ali nisam protiv toga da ostane, kad se već uči na nama mora se razumeti i tolerisati neznanje a i bacili bismo džaba pola godine. Na kraju krajeva bolje rešenje na klupi svakako ne bi stiglo.
Ali to su sve sitnice. Prodaja deonica ili celog kluba, novi stadion... To će doneti promene. Do tada nema smisla nervirati se previše.
zasto sad ne dovedemo dzeku?
Čekamo da mu istegne ugovor na ljeto pa ćemo ga dovuc besplatno. Znaci za 4 godine ce Dzeko doc u Milan.
Posto vidim da je forum dosta mrtav...a ja sam emocionalno vezan za ovaj forum...jer nekako moje odrastanje i kreiranje misljenja o fudbalu i Milanu je vezan za ovaj forum...zelim da ga ozivim...pa evo jedno pitanje pa ko ima malo vrmenea nek otkuca par recenica...
Sta mislite da li je Pippo zasluzio otkaz? Da li ce biti otjeran sa klupe i dali je to ispravno da se opet zrtvuje legenda(nakon Seedorfa)?...Da li mislite da realno Pippo sa ovim rosterom i svojim iskustvom moze i mora izboriti CL ili Evropa Ligu...i da li je to realno ocekivati od strane navijaca???...
Eto nisu teska neka pitanja Smile ... a znam da ovde dosta momaka ima dobre stavove o Milanu i fudbalu....Lijep Pozdrav
Mislim da ce ga otjerati ko i Seedorfa. A isto tako mislim da ako treba trazit krivca, on je medju zadnjim odgovornim za lose rezultate.
Danas dve vesti, povezane:
1. Berluskoni izgleda hoce Spaletija i vec je odlucio da ne zadrzi Pipa sledece godine
2. U svlacionici je jako losa atmosfera. Izvesni stariji clanovi tima su protiv Inzagija.
Naravno, obe ove vesti mogu biti tracevi
Maji_tz di si stari moj!
Ne znam što da ti napiše, deprimira me gledati moj voljeni AC Milan na ovako niskim granama. I nije stvar u rezultatima i lošoj igri, nego u tomu što nema nikakvog plana, niti volje uprave osim velikih riječi Berlusconia ( a on je tu da baca riječi u dim... ). Nema vise duha velikoga kluba, u kojemu trebaju raditi njegove legende, vec se ukopala hrpa ljudi koja svoj posao lose radi i ne daju drugima da bilo sto mijenjaju. Prvoga treba otjerati Galliania a onda TASSOTTIA. Sto je to Tassotti ikada napravio? Uvijek je tu, nikada nije kriv...super. Trebao je on dobiti isto nogu, a Crespo i Stam su bili spremni doci raditi sa Seedorfom ( Stam je bio pomocni u Ajaxu ) ali nema protiv ćelavog... Seedorf je morao ostati u biti.
Pippo na zalost nema pojma. Nije nista dobro napravio. NEiskusan je i ekipa je sklepana. Ali Pippo nije kriv, to je jednostavno tako. Za 3, 4 god ce biti dobar trener.
STara ekipa u svlacionici se buni? Oni se uvijek bune kad im nesto ne pase, a to su sve poluigrači koji ne zasluzuju biti tu. Tko se buni, muntari? Bonera??? Sramota! Svi van iz kluba!
Sada R. Madrid hoce kupiti MAstoura. Sve treba prodati, i onda prodati klub ili dio kluba. Jer ovako ne ide. Sa 0 eura se ne moze raditi. Mogu onda i ja biti predsjednik.

Poz @Mrki, red je da se malo probude stari clanovi, a i novi takodjer...
Tassoti je godinama pravio lijeve bekove...pa i desne...da krenem redom...Serginho doveden kao lijevo krivo, Tassoti napravio solidnog lijevog beka....Jankulovski doveden kao lijevi vezni, zavrsio na lijevom beku...Abate je u Torinu igrao desno krilo, ali ga je Tassoti trenirao za desnog beka...
Ne opravdavam Tassotija....ali kolko smo nesposobni dovest beka, Tassoti je od nekih igraca napravio solidne i dobre bekove i na tome mu hvala...
Sta se trenutacno desava sa pomocnicima...ovu vijest su potvrdili i provalili novinari bliski Milanu...doslo je do svadje u stvaranju taktike izmedju Tassotija i Maldere....Tassoti navodno zeli da se Milan prilagodi formacijski protivnicima, a ovaj drugi zeli da Milan ima svoju prepoznatljivu taktik i formaciju i da samo male varijante mjenjaju tj da se ne prilagodjavaju protivnicima...
Berlu ne ulaze ali sad cu ti reci sta se promjenilo....Berlusconi NE DAJE vise pare tek tako..tj kao prije za neke polovne igrace velke milione...sada Berlu radi drugacije....za svaki ulozem euro zeli opravdanje zeli da Galliani i Pippo potvrde da ce ulozeno se i tekako isplatit....navodno je to radio i sa Maxom i Seedorfom....jednostavno kaze ako zelite tog npr lijevog beka evo lova, ali mi odgovarate ako se ne isplati..trazi da mu potvrde treneri da su sigurni da ce to pojacanje nama pomoci....naravno Pippo je neiskusan da tako nesto moze sa sigurnoscu tvrditi....zato npr za Brozovica nisu htjeli dati vise od 6 miliona eura..jer smatraju da vise ne vrijedi...i evo ga sad u Interu za nekih malo vise od 8 miliona eura...
Po meni Pippova jedina ali velka greska...je stalno mjenjanje formacije cas ova cas ona...dalje mjenja pozicije igracima non-stop...jednostavno igraci ne mogu da ostvare kontinuitet
Dok nasi samo seru po novinama kako ce kupit ovo-ono, Inter ne prica, vec samo izvali kes i kupi. I ode Brozovic u Inter. A mi ga po Gallianijevim pricama po novinama vec doveli, cak je i medicinski prosao. Al ne brinem se, ddoveli smo Susa (nemam blage veze ko je to), sad cemo dovest Osvalda kojeg nece niko, i jos kojeg besplatnog igraca. A ove igrace koji znaju igrat, oni ce se samo u Gazzetti dovodit u Milan. Nemamo mi pojma o fudbalu kao klub
Ma kakvi pomocni treneri koji odlucuju o taktikama, sve je to ocito nesređeno tamo. Milan vec 3 godine nije poceo 3 utakmice sa svojih prvih 11. Mi i nemamo prvih 11. Glupost teška.
Berlu je u pravu ako je tako. A Galliani je taj koji nema pojma i koji radi sa svojim frendovima managerima pa mu dovode neke penzionere od cijih plaća valjda svatko dobije neki % pa su svi sretni. Osim navijaca jer mi igramo kao Catania.
U Milanellu je bio jedan od najvažnijih ljudi u poslovanju Berlusconia bla, bla.. danas prvi puta ikada. I rekao kako ce novci biti ulozeni u Milan sa istoka: Hong Kong, Dubai, Kina... Tj Silvio ili prodaje dio kluba ili klub. On Milan nece nikada prodati, po meni. Jer je egotriper i jer jednostavno na svoj nacin on i voli MIlan. Ali dio kluba bi trebao biti prodan da se stvari postave na svoje mjesto jer ovako ne ide.
Galliani moze isto polako u mirovinu. Dosta je bilo, bogat si, idemo doma više.
VEčeras pobjeda mora biti ili ode sezona vec u 1. mjesecu. Forza!