Pokusavam se sjetiti i nabrojati kolko smo ofanzivnih igraca doveli nakon odlaska Ibrahimovica...pod ofanzivnim mislim na napadace, krila, prednje vezne itd...
Ako koga ispustim ili pogrjesim dodajte i ispravite...
Niang, Balloteli,Torres,Matri,Cerci,Honda,Menez,Taarabt,Destro,Krkic, Saponara,Birsa,Suso,Bonaventura,Pazzini,Kaka,Petagna....
Sjetio sam se ovih 17, nadam se da nisam jos koga zaboravio...a podjesticu vas da nas je Ibra napustio u sesoni 2012/13...Znaci za tri sezone ili ti ga 6 prelaznih rokova Galliani je uspio da nagomila tu cak 17 OFANZIVNIH igraca,potpuno imbecilno, neplanski i bez ikakve strategije....a godinu dana prije bio je tu i Maxi Lopez i Cassano i Boateng i Pato i Robinho...
A sad cu vam napisati i ko je sve igrao na poziciji LIJEVOG BEKA u zadnji 5 sezona u Milanu....od sezone 2010/11
Jankulovski,Zambrotta,Emanuellson,Bonera,Didac Villa,Antonini,Taiwo,De Sciglio,Constant,Armero,Albetrazii ...
Znaci u 5 sezona 12 lijevih bekova...bas su trazili i isprobavali bekove

...nadam se da nisam nekog izostavio... UPDATE...Evo preduhitrio me Galliani Luca Antonelli je vrlo blizu dolaska u Milan...posudba do kraja sezone i na kraju otkup od Genove za 4.5 miliona eura...znaci 13 ljevi bek
I mislim da ovde lezi glavni razlog zasto Milan danas ne ulaze odnosno zasto Berlu ne daje vise para....mnogo love se potrosili na plate i dovodjenje razno raznih igraca nize klase preko agenata...potpuno nevaznih igraca koji su ti bili samo da se popuni roster i uzeli dobru lovu...pola od ovih igraca nije odigralo ni 10 utakmica za ekipu...