(04-27-2011, 12:53 PM)geoff Wrote: [ -> ]Ne slazem se leptiru s ovim sastavom ponajprije zbog starog, sporog i sljedece sezone gotovo sigurno uzasnog veznog reda. Temeljit kostur ekipe na dva igraca koja zajedno imaju 70 godina, a ni deset godina mladji nisu bili nesto brzi, je suludo i neostvarivo.
Van bommel je odigrao odlicnu polusezonu, ali ja ga ne bih zadrzavao jer je prestar. Ambrosini je silom cudnih prilika starter u milanu, posto mu je dodijeljena kapitenska traka na temelju godina provedenih u klubu, ponajmanje zbog kvalitete i liderskih sposobnosti.
Sljedeca je stvar sto u tvojoj formaciji robben i robinho ne bi igrali obranu kao sto je ni danas je igraju, a ne zelim ni zamisliti bommela i ambrosinia protiv veznih igraca uniteda, chelsea, reala ili barce, posto bi to bilo negledljivo. Sastav je za serie a dobar, za lp nista bolji od ovogodišnjeg.
Dalje, nije mi jasno forsiranje nedokazanog dzeke pored ibre koji je daleko najbolji napadac u italiji i to ce biti jos sigurno tri godine. Rasprava o ibrinim ljudskim karakteristikama je, naravno, besmislena.
Argument za prodaju pata je njegov zdravstveni karton, a kao zamjenu bi doveo robbena, covjeka koji u daleko smijesnijim ligama poput njemacke i spanjolske propusti pola sezone jel je ozlijeden. U italiji taj ne bi odigrao 20 utakmica godisnje. Ja pata nikako ne bih prodavao osim ako u labu nisu procijenili da je stvarno kronicno ozljeden. Ali onda njegov nizozemski pandan nikako nije konkretna zamjena. Kad smo vec kod bayerna, ribery bi vec bio druga prica.
Moj bi sastav bio sljedeci ( za obranu se, jasno, slazem ):
--------------------------------------??----------------------------------
-------------------------flamini----------boateng--------------
--------------------------------ganso------------------------------------
----------------------ibra------------------------pato------------------
Umjesto upitnika bih najradje kupio nekog kvalitetnog igraca, ali ako isti ne dodje treba vidit mogu li to odigrati pirlo/seedorf/bommel. Jednog ostaviti, ostalih se rijesiti.
Flamini, iako daleko preplacen, moze odigrati destruktora protivnicke igre sjajno, samo mu netko treba objasnit da igra poput onu zadnje sezone u arsenalu.
Prince, kako sam i najavio prosle ljeto, nase gotovo najvaznije pojacanje koji ce drzati vezu od obrane do napada jos mnogo sezona, nadam se. Trka, zalaganje, srce, lucidnost, brzina, taj sve ima.
Ukoliko ima novca, ja bih se uredno zahvalio ambrosiniu, gattusu, pirlu i seedorfu. Hvala vam na ovih prekrasnih 10 godina, ali vas vise ne zelim gledati. U najgorem slucaju, ostavit jednog od senatora, i kupit mladje igrace zeljne dokazivanja poput boatenga koji nije bio skup, a cudo je od igraca.
Oko napada se nema sta komentirat, najbolji u serie a, ocekivati jos kvalitetniji nema smisla. Kada bi silivo kupio c-a, messia ili rooneya, onda bi mogli raspravljati. Ovako ne vidim kvalitetnije igrace.
Pozdrav
1. kostur ekipe nikako ne može biti DM pozicija. Tim se temelji na odbrani koja je ključ uspeha (primer manchestera, gde 2 top štopera i klasni bek drže kompletnu odbranu uz pomoć jednog osrednjeg DM kao što je kerik). Naravno da ambro i mvb nisu budućnost kluba, ali kao što adis reče, italijanski fudbal i klubovi su pali do te mere da su postali "druga ruka" u raspodeli najboljih igrača.. i nije realno očekivati da za jedan prelazni rok Milan zadovolji sve potrebe.. raspravu o kapitenovim kvalitetama ću zaobići, jer ako ti još uvek nije jasno zbog čega je on najvredniji senator u klubu, neće ti biti jasnije ni posle mog izlaganja.. verovati da je neko u postavi i kapiten u klubu kao što Milan, samo zbog staža je previše naivno, slepo i potcenjivački.
2. flamini-boateng.. ja zaista ne verujem da postoje ljudi koji još uvek veruju u ovu francusku prevaru.. pa van bomel je sa svoje 33 god bolji nego što je ovaj buldog ikada bio.. i koju sezonu u arsenalu spominješ? on nikada nije bio starter u londonu, a činjenica da za 3 god kod 3 različita trenera u Ovakvom Milanu, nije mogao da se nametne kao prva opcija, dovoljno govori koliku je grešku ćelavi napravio što je angažavao ovu nakazu..
s druge strane, boateng nije nikakva super mašina kakvog ga predstavljate i to bi trebalo da vam je jasno nakon ove polusezone.. nije u pitanju box to box zver tipa gerrard, essien.. on je klasičan ofanzivni vezni sa dosta skromnom igrom u defanzivi bez mogućnosti anticipacije i sa izraženo slabim pokrivanjem prostora.. to je panchina fino uvideo i našao mu pravu poziciju..
dakle, ti zagovaraš praktično identičan vezni red koji je ove sezone samo zahvaljujući realu i okseru, prošao grupnu fazu u CL.. u takvom okruženju ni tri Gansa neće promeniti ništa spektakularno.
3. što se tiče igrača sa brojem 11 i moguće razmene.. stvari su vrlo proste.. on više nije u stanju da u jednoj raspaloj ligi kao što je kalčo odigra više od 4meseca u kontinuitetu.. možeš li mi reći kad je poslednji put zatresao mrežu u prvenstvu? da li znaš da je Milan bez njega u timu efikasniji za 0,3 gola u proseku?? da li znaš da od sva 4 napadača ima najslabiju realizaciju u procentima? da li znaš da je njegov golgeterski učinak identičan kao borielov prethodne sezone?? da li znaš da će ove godine ući u 4. deceniju? sve su to jasne indikacije da će taj nečovek za 2 god postati toliko skup za održavanje i toliko neatraktivan ostalim klubovima da Milan neće znati šta ga je snašlo.. tad će biti uspeh uvaljati ga u rodni malme za kikiriki i banane..
s druge strane, džeko ima sve predispozicije, ukoliko mu se da apsolutna sloboda, da postane novi shevchenko.. obe noge, glava, osećaj za prostor, visina, korpulencija, 25 god.. ne može bolje.
4. pato-robben.. Neuporedivo. Drugi je king of the wing, najbolje krilo planete koje može još 4 godine igrati na profi nivou.. dok će pato još 4 god igrati fudbal (ako bude imao sreće) nakon čega može na pecanje.. 10 povreda u sezoni.. pa to je fenomen. Robben , iako staklen, ih nema toliko u karijeri.. ono što je ipak glavna odlika ovog ćelavca je njegova forma.. ja se iskreno ne sećam kad je on odigrao ispod proseka meč.. pa za ovakav kalčo, dovoljno je da bude zdrav 3 meseca i Milan ne može izgubiti scudetto.. a što se tiče odbrane.. igra je jednako dobro koliko i boateng, a učinak ova dva igrača u napadu je besmisleno upoređivati..
5. ambro-van bomel.. 33-34 god i nije toliko strašno.. strašniji su gigs, skols, zaneti sa svojih 37.. pa opet igraju za 3 klase bolje od ramiresa, kerika, kedire, songa, flaminia i ostalih preplaćenih konjina.. ništa ovaj vezni red nije slabiji od ostatka evropske družine, naravno real i barcu u ovom trenutku ne treba računati u tu grupaciju, ali pravilnim i pravovremenim ulaganjima na san siru, Milan kroz 2,3 god može imati dugoročna rešenja i prave zamene i na toj poziciji.. do tad treba graditi tim sa edinom i gansom, a kad oni postanu zveri, xavi će biti veteran.. i tada će se javiti realna mogućnost da Milan dosegne realov rekord od 9 titula..
Budi mi pozdravljen.