@Red tu se ti i ja slazemo Zaccardo jednostavno nije igrac da bude i 4 zamjena za beka...i dalje mislim da u ovakvim situacijama gdje je kao "linija" odbrana ima prednost jer izlazi napolje...ali eto
Steta sto Pippo u ovim situacijama kad ima puno povrjedjeni ne pruzi sansu "svojim"klincima iz Primavere....Calabria nista losije nebi odigrao od Zaccarda isto tako i Mastalli nista losiji nebi bio od Muntaria...
Sto se tice same tekme...tacno smo patili samo radi pojedinaca...Zaccardo Essien i Muntari...i tacno su sve lose stvari dosle direktno ili indirektno od ove trojice....
Gledam Lazio-Genova...Niang igra na ljevom krilu...jednostavno niko ga ne moze zaustaviti..na njemu penal, par puta sjajno proigrao suigrace...steta sto je patio na toj desnoj strani u Milanu radi Elshe...definitivno uz prikazanu igru u zadnju god i pol i povrede treba razmatrati prodaju Elshe ako se jos uvijek moze uzeti oko 20 miliona ili posudba, pa nek odigra negdje jednu sezonu da se psihicki popravi...isto tako sam misljenja i za DeSciglia...
Posto svi znamo da smo ocajni u veznom redu...koga bi vi volili da vidite u nasem veznom redu???...Meni se svidjao Parolo ali on sad nosi vezni red Lazia...Sad su mi iz Serije A interesantni Bertolacchi i Mati Fernandez..mislim da nebi bila skupa pojacanja, a i dosta bi nas pojacali u veznom redu
http://www.rezultati.com/utakmica/nRTnTak7/#video
Veceras je Niang izgleda bio jako dobar, cak je i penal skrivljen na njemu i Marceti dobio crveni karton...Mislim da ce mu ova posudba godit da nasi uvide o kakvom se igracu radi i da je on NAPADAC, te da nema potrebe za Destrom i njemu slicnim...
Neka se kali Niang, on je poluigrač i kao sa ulice da je došao ali jako talentovan, zato je trebalo odavno da ode na pozajmicu.
Definitivno nisam za prodaju Šaravog a pogotovu DES-a. Pa to su retki taletovani igrači u našem timu sa godinama pred njima, kako ćemo mi uopšte dobiti vrhunske igrače osim ako sami kod nas ne stasaju? Sigurno nećemo dovesti nekog.
Maji, Niang je igrao centralnog napadaca protiv Lacia, ali je imalo slobodu kretanja pa se cesto izlacio cas ljevo isao je tamo gdje mu odgovara..evo vidis i ovdije je prijavljen u sredini, mada ja po postavci igraca na terenu rekao bi da je Genova igrala sa 2 napadaca a ne sa 3...
http://www.rezultati.com/utakmica/nRTnTak7/#postave;1
Niangu je odlično što sada igra i na ljeto treba vidjeti hoce li Pazzini ostajati ili ne. Ako hoce neka Niang ide jos na posudbu. NAsi treneri nemaju muda koristiti mlade igrače jer im je presing na rezultat a zbog managera igraju ove kante od igrača.
Mi bismo od juveta mozda izgubili sa bilo kim u vezi, ali svakako se ne bismo obrukali ovako. Jer sa Essienom, Muntariem i Poliem ne mozemo igrati ni protiv Genove! To su igrači za ispadanje iz lige. Tko je njih platio i uzeo treba i odgovarati za to. A to je Galliani tako da se mozemo slikati.
Saponara je isto odigrao 2 odlicne tekme za Empoli, bio im najbolji igrač. Kod nas 0. Očito nesto KOD NAS ne štima. Gledao sam ga bar 15 puta za Bresciu dok je bio tamo i bio je odličan. Ali mi nemamo nikakav plan igre, nista. Kao sto ste pisali, mislim da nam je ovo bila 16.(!!) kombinacija u obrani ove sezone! Pa seoski klubovi imaju uigraniju zadnju liniju!
Shaarawya i Des-a ne bih prodavao. Seedorf je jedino dobro radio po meni. Des je igrao desno a Abate bi bio prodan. Jer je Des tehnicki bolji i zapravo puno, puno, puno talentiraniji igrač. I Des je tamo i napredovao. Ali su onda agenti napali Seedorfa, i to agenti Binha, Birse, ABATEA, Montoliva... Ti su igrači isto truli kao i Galliani.
Koga bih uzeo za vezu? Ja bih Allana iz Udinesea. Pogledajte tog tipa, potpuni veznjak, vrlo velik talent. I još jednog tehničkog. Basselli je nas igrač od ljeta, znate to? Što kazete na njega? On uopce ne igra u ATALANTI... :/
Antonelli

napokon solidan lijevi bek, koji igra sa srcem i mudima. Da se tako izrazim.
Ali bez love i par igrača, te pravog trenera nista od nas. Eno Brozovic opisan u gazzetti kao "bezgresni Brozovic" za Inter. Placen neku minimalnu lovu i to ne sve odjednom. Znaci mogu se naci igrači.
(02-09-2015, 10:25 PM)Maji_TZ Wrote: [ -> ]Mastalli nista losiji nebi bio od Muntaria...
Nema ni jednog igrača u prvih 11 od klubova u serie a koji je losiji od Muntaria! Ni jednog! Sljedecu koju on bude igrao ja necu gledati, ne mogu to vise. Mora da sam bolestan u glavu kada se i dalje sekiram zbog Milana. Ali kada njega vidim, nije mi dobro!
Sjeca li se netko derbija sa Interom? I kako je igrao Muntari? Što on radi na terenu, kako se krece, sto "zatvara" i kako se ponaša??!! I da i dalje igra...to je čudo ili namjestaljka. I da mu daju da bude kapetan?? Sramota.
Kada Muntari igra. čovjek glumi Zidanea, i stoji ISPRED Shaarawya, Meneza ili tko cev igra lijevo krilo. I onda ja psujem, moji se ljute na mene, sve ode k vragu.

@Mrki....To je sve tacno za Muntaria...ja mislim cak da se on nebi snasao ni u Americi jer je jednostavno prespor igrac, a glup u glavu....
Zaboravio sam za Allana...odlican veznjak Udinesea, glavni igrac na sredini terena kod Stramaconia inace zadnji sezona Udinese izbacuje sjajne vezne igrace pa i stopere...Bertloacci sada u Genovi igra skroz povuceno i odlicno igra...Mati Fernandez je glavni kotac veznog reda Fiorentine....
Moja poenta i jeste to...postoje igraci koji se mogu dovesti u u veznom redu za vrlo male pare...ne mora to biti neki Witsel od 40 miliona eura...samo da dodje da poboljsa trkacki i tehnicki nas vezni red koji je blago receno uzasan....Po meni ni Montolivo ne pruza sta bi trebao i ja mislim da mu se kapitenska traka treba uzeti....
Cini mi se je vas par iz Hrvatske pisalo da je Brozovic precjenjen na moj upit o vrijednostima tog igraca...
Basseli nije jos nas igrac ali mi imamo pravo prvi birati ga to je ono sto kazu u pol poziciji...mali je redovan u U-21 Italije i igrao je redovno za Atalantu dok nisu poceli pregoovri sa Milano u januaru...
Okej..i meni je DeS mnogo drag i zalosno je sto ga povrede koce u napretku...ali jednostavno Milan ce morati prodati nekog od njih dvojice to je sigurno...Elsha mi vec polako ide na zivce...mali uopste ne pruza sta se od njega ocekuje, a daje mu se i sansa i prilika i prostor...cak zato sto on najbolje igra ljevo krilo krojila se 4-3-3 formacija...jednostavno ja ga vise ne mogu trpiti iako mi je mnogo drag i strasan talenat je...al osim jednog gola i par driblinga iz trka skoro nista nije napravio....
Ma Galliani je najvec krivac i tu treba staviti tacku...pa ne moze biti da su losi i Max i Seedorf i Pippo...sta sad niko od njih nema znanje jedino Galliani pametan...i sad jos poteze se prica da ce Conte doci na klupu u ljeto....pa to bi sa ovakvim nacinom poslovanja i transferima tek bio cirkus....Conte je napustio Juve jer mu nisu obezbjedili pojacanja koja on hoce, napustice Italiji jer nisu ispostovali par njegovi zahtjeva...u Milanu ga samo moze ogromna plata zadrzat na duze vrijeme...
@Rossone3r...nije bitno gdje ga stavi formacijski bitno je sta pokaze na terenu...citavo drugo pol je stoja uz desnu aut liniju i ismijavao Bastu i sve ostale igrace Lazia...Poenta moje price da ga nisu dobro koristili radi glupe formacije 4-3-3
Eto valjda je gotovo s ovim Baseliem za ljeto. Sta mislite hoce li biti pojacanje u vezi? Mali je valjda neka nada a vidim proso je sve selekcije reprezentacije.
Saponara je i kod nas odličan kad je dobio priliku, samo što je to bilo jebenih 3 puta.
Montolivo će vratiti formu ali se slažem za traku, toliko je tunjav da ne zaslužuje da bude kapiten, nikad se nije desilo da razmrda ekipu, smiri stvari na terenu, potpuno van svega.
Teško će biti da se krojila formacija zbog Šaravog, ako je i rađeno zbog nekog to je da bi Menez imao što veću slobodu u igri.
Ja sam za bilo koju formaciju sa 2 vezna jer ih samo toliko imamo, ove napred neka poređa kako hoće ali eto prošlo pola sezone Pipo ništa ne menja.
Ma 4-3-3 je losa taktika i prevazidjena...kamoli sa ovakvok ekipom....a mi nju igramo od Max-a tj kad je poceo forsirati Elshu...zato sam i reko...nema to veze sa ovom sezonom i Menezom