Prema nekim navodima Bee je finansijski mesetar, kupuje preduzeca pozajmljenim novcem i kad im poraste cijene prodaje ih. Na taj nacin se i obogatio. On naravno nije budala i vidi neki svoj interes. Nadamo se da mu interes nije samo da pokusa izvuci sto vecu zaradu a bez ikakvih ulaganja. To bi bilo jos gore od ove situacije kakva je sad.
(03-09-2015, 10:36 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ]nije sve ni u lovi...united ulozio 500 milijuna eura u 3 sezone i pogledajte sta su stvorili...smalling evans jones...to je sve u rangu bonere mexes alexa zapate....rami je za njih doktor nogometa...
Da, bitno je i koliko će novi predsednik biti sposoban, kako organizovati klub... A i ne treba zaboraviti ko je Berluskoni i koji deo kolača će on tražiti.
Znači sve se vrti oko 2020-te, stadion i prodaja kluba. Taman treba gledati koliko je Interu potrebno da se vrate u vrh, slično će i kod nas ići samo sa ovih par godina zakašnjenja.
Evo u Gazzetti izaso novi clanak o sagi izmedju Milana i Bee-a. Valjda kao prvi korak namjerava da vrati Maldinija u klub, i to u upravu kluba. Izgleda da namjerava pametno krenuti, ali vidjecemo...do maja se treba realizovati prodaja 30% dionica za 250 miliona, u protivnom Berlu mora platiti penale 10% od te vrijednosti. Takodje, u predugovoru postoji klauzula koja omogućava Berlu da ponisti ugovor u slucaju da ne bude zadovoljen odredjeni iznos ulaganja. Sve u svemu cini se dobro, sad je potrebno samo vrijeme kao sto neko rece. Ali ipak sam optimistican, jer nismo mi tamo neki Chelsea, PSG ili Monaco. Imamo veliko ime i tradiciju i potrebno je samo malo ulaganja pa da opet gledamo kako smo egal sa Realom, Barcom ili Bayernom. Nadam se barem za 2-3 godine

http://acmilan-balkan-fans.blogspot.com/...jedno.html
Juce se pojavilo jos jedno ime Mr.Pink....Kinez koji je vlasnik najvece kompanije za energetska pica...Juce je potpisao vec ugovor sa Berlusconijem ali za poslovanje sa Finavesto u vezi tih pica, ali je izrazio zelju za dionicama u Milanu...Mediji su to prenjeli kao gotov posao, ali daleko je od toga...
Postoje sada dvije price...jedna je ova sto @Huss pise, samo da ja dodam da Maldini bi dosao na mjesto Galliania i bio sportski direktor, a Barbara bi preuzela ekonomiju...i sve ostalo sto je Huss napiso vazi za tog Mr.Bee...
Druga prica je Mr.PInk i on je zainteresovan po slicnim uslovima za vlasnistvo Milana...
Ono sto je vazno da je Finavest svaki put sve demantovala, ali ovaj put je demantovala cinjecu da su prodali klub, ali su potvrdili da su zainteresovani za prodaju manjeg postotka kluba i da postoje zainteresovani
Gazzetta prenosi da Bee Taechaubol želi da kupi 51% Milana. Bee Taechaubol vidi Maldinia kao direktora za tehnička pitanja, također Maldini bi birao zamijenu za Braidu koji je nedavno otišao sa mijesta sportskog direktora. Navodno, Antonio Conte je već izabran kao prva meta za Inzaghievog nasjlednika.
Dakle, ukoliko Bee Taechaubol ostvari svoj plan i kupi Milan, kombinacija uprave za sljedeću sezonu izgledala bi ovako:
Generalni direktor za sportska pitanja: Adriano Galliani
Sportski direktor (odmah ispod Galliania): Sean Sogliano
Tehnički direktor: Paolo Maldini
Direktor za marketing: Barbara Berlusconi.
Pa za tog Galliania se izmisljaju poziciji...samo jos nije bio trener...cuj Generalni direktor za sportska pitanja...Kako ga vise nije sramota...proslo je njegovo vrijeme....ono sto bi najbolje bilo je da bude savjetnik nekom ko dodje na poziciju sportskog direktora i to je sve...njegovo iskustvo nam je samo bitno ostallo vise nista nije..
#GallianiFouri
Ih da zaplačem kad ga je Silva zabio, od sreće a i zato što to ne radi u našem dresu. Van one glupe greške partija za desetku a i nju je ispravio genijalnim golom, pao je u formi ali i dalje je najbolji na svojoj poziciji.
ma ovo je sramota. Pa jebote narod, 82 min. primamo gol. A do tad nijednom neko od nasi nije skocio u petercu. Znaci svaki duel glavom smo izgubili. Ovo nema pojma s pojmom
Uzasno
rasformirat klub pod hitno...
Da je Milan zadrzao vodstvo u utakmicama u kojima su poveli sada bi imao 22 boda vise odnosno umjesto 35 boda imali bi 57 i sad bi bili drugi...
Vrlo teska sezona za svakog navijaca Milana...Svaki put se nesto povucemo nakon prednosti...mislim da ovo Pippo nece prezivjeti...Mislim da mu je pametnije da sam podnese ostavku i da bar malo sacuva postovanje kod navijaca...navijaci su ogorceni na Pippa...da je neko htio da napravi uzasnu sezonu Milana nebi je mogao ovako osmisliti...