(04-28-2011, 09:55 AM)Efekat Leptira Wrote: [ -> ]2010 - direktan crveni karton za tijaga motu, na simuliranje busketsa, polufinale revanš - de blekere
2011 - direktan crveni za pepea sinoć, nakon čega je odlučen drugi finalista - švabo štark
Sve ove odluke su sramotne, dokazano neispravne, ispod svakog nivoa i što je najgore uvek na stranu jednog a na štetu ostalih klubova.. najgore od svega, što je ta barca zaista najbolji klub trenutno, a opet gotovo svake godine dobija toliku podršku sa "strane" i u takvim uslovima je nemoguće igrati protiv njih i pravo je čudo kako nemaju više klempavih trofeja..
Slusaj Leptiricu, pricacu samo o onim sto si ti napisao a ja podvukao linijom:
2010 godine si zaboravio da je prvi kontakt lopte Messija ustvari bio kontakt Messijevog lica sa kopackom Zanettija, koji De Blekere "nije video". Nakon toga faula, Messi je shvatio da NE SME ULAZITI U DUELE sa protivnickim igracima, jer ce izvuci deblji kraj, jer je sudija CORAV.
Sto se sinocnjeg crvenog kartona tice, Pepe ga je zasluzio ne 100% vec 10000000000%, jer u onakvim faulovima ide noga, siguran lom, ako se secas slicnog faula nad Eduardom (tada Arsenal), kao i nad Valensiom iz Manchestera.
Ali taj faul upak nije nista u poredjenju sa onim sto je Pepe sposoban da uradi protivniku. Udji na youtube i pronadji faul (ili bolje reci ZLOCIN) koji je on uradio nad jednim protivnikom preosle sezone....ja sam iskreno mislio da ce ga FIFA, UEFA ILI CAK HASKI SUD dozivotno iskljuciti iz fudbala.
A ruku na srce, Barca je zasluzila pobedu, Real se samo branio, i posed lopte u 40 minuti je bio 71% za Barsu a samo 29% sa Real. Pa zar se tako igra na svome terenu sa igracima koji zajedno vrede vise nego cela Portugalska liga koja u polufinalu Kupa Evrope ima 3 od mogucih 4 polufinalista (cetvrti je Villareal).
Mou=sramota za fudbal.
Pričaš koješta. Prelistaj malo net pa da čuješ šta kažu stručniji od tebe i mene na sinoćnje suđenje.
I ne upoređuj start pepea sa lomovima eduarda i valencie. To nema veze sa životom. Sinoć je pepe išao da blokira ispucavanje, istina sa otvorenim đonom i to je za žuti karton. Nemoguće je povrediti igrača u takvim situacijama jer igrač koji ispucava loptu u tom trenutku ima zategnut mišić u aktivnom položaju i pri sudaru ne postoji dovoljna sila koja bi ga teže povredila. Eduardo i valencia su svoje lomove zaradili tako što im je stopalo bilo na zemlji u pasivnom položaju tela kada mišić nije aktiviran, gde dolazi do otvorenog ili zatvorenog preloma.
Da je ono sinoć uradio bilo ko drugi dobio bi žuti karton, ali pošto se zna da je pepe teški divljak i još plus super gluma zlikovca alveša i pritisak igrača barce koji posle svakog kontakta plaču ko najveće sise, sudija donosi prestrogu neispravnu odluku nakon koje je dvomeč odlučen. Do tad je barca imala okruglo Nula prilika za gol, a za posed lopte me baš zabole kurac.
A taj start zanettia koji spominješ nije bio vredan usmene opomene a ne isključenja. Visoko podignuta noga bez namere da povredi igrača, smešno. Za taj start se nije bunila nijedna barcina sisa od čoveka i tužno je da to koristiš kao neki kontra-argument sramotnoj odluci da se isključi igrač merde posle još jedne super glume sergia busketsa.
Kako god, činjenica je da barca već pola decenije uživa neverovatno tendenciozno suđenje u njihovu korist. Dalo bi se tu isčupati još neverovatnih situacija i odluka u ranijim fazama ali i ovo je dovoljno. I ne bih ih više spominjao, gade mi se oba tima, istina malo više beli, ali nisu ni jedni ni drugi vredni rasprave, pogotovo ne na ovom forumu.
Ganso zabio jedini pogodak u pobjedi Santosa nad Americom u prvoj utakmici osmine finala Cope Libertadores.
Sve više se spominje dolazak Jeffersona Farfana, navodno je već održan neki sastanak s njegovim agentom.
Ne znam gdje bi nam on igrao, dovodimo još jednog ofanzivnog igrača a veza nam se raspada.
I meni je drago što je Mourinho ispušio ali stvarno je kriminalno koliku protekciju ima Barcelona u odnosu na sve ostale timove u LP. Ubjedljivo su najjača ekipa u Evropi a još imaju i sudijsku pomoć, protiv toga se ne može igrati.
(04-28-2011, 09:55 AM)Efekat Leptira Wrote: [ -> ] (04-27-2011, 09:54 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ]uvijek je lijepo vidit mourinha na koljenima........
To je tačno. Govnar je zaslužio svu bol ovog sveta jer pokušava da uništi ovu vitešku igru. Drago mi je i što su oštećeni, samo da ga još više boli i peče.. nek umre u gnevu i frustraciji. Međutim, s druge strane, nemoguće je ne primetiti koliku protekciju katalonska govna imaju od uefe.. ovo je samo još jedan u nizu vetar u leđa barci od strane delilaca (ne)pravde..
2006 - sviran nepostojeći faul shevi kod gola za produžetke, polufinale revanš meč - markus merk
2009 - najveća krađa u istoriji fudbala na sred stamford bridga.. 6 penala nedosuđenih za čelsi, polufinale revanš - ćelavi skandinavac ovrebe
2010 - direktan crveni karton za tijaga motu, na simuliranje busketsa, polufinale revanš - de blekere
2011 - direktan crveni za pepea sinoć, nakon čega je odlučen drugi finalista - švabo štark
Sve ove odluke su sramotne, dokazano neispravne, ispod svakog nivoa i što je najgore uvek na stranu jednog a na štetu ostalih klubova.. najgore od svega, što je ta barca zaista najbolji klub trenutno, a opet gotovo svake godine dobija toliku podršku sa "strane" i u takvim uslovima je nemoguće igrati protiv njih i pravo je čudo kako nemaju više klempavih trofeja..
@ senna, brkaš druže lončiće.. ja ne hvalim , ni ne kudim igrače koje nisam gledao u životu.. ja sam samo preneo utiske dečka moje sestre koji živi u barci i ono što sam pročitao na forumu navijača espanjola.. a ti si taj koji donosi prerano zaključke o momku kojeg nisi video na terenu.. a to što ga fašista nije prijavio za CL i što mu pre njega igraju bonera, marek i ostala gamad ne govori da je mali loš, već da je panchina lud.
I poruka za psihopatu iz vijetnama - luj van gal već mesec dana nije trener minhenskog bajerna.. znam da na daleki istok vesti stižu malo sporije, ali imaš internet jado, informiši se pa onda laji, džukelo.
Prvi put se slazem sa Leptirom u svemu sto je napisao.Barca je definitivno bolja od Reala,ali imala je veliku pomoc sudija..Ne samo u L.P: nego i u prvenstvu..
Pogledajte prvu utakmicu koju je barca dobila 5-0..kod 1-0 cini mi se 100%crveni za Valdesa i penal koji nije sviran.u drugoj utakmici penal za BArcu crveni igracu Reala..poslije penal za Real zuti karton za igraca Barce..Kriteriji definitivno nisu isti,jedan od razloga je i Murinjo kojeg sudije definitivno mrze..
Mourinho ima tipično makijavelističko razmišljanje:cilj opravdava sredstva.on će ići na rezultat pa makar ubio igru. Jučer sam gledao jedan od najljepših bunkera u povijesti nogometa.Jesam li u njemu uživao?pa i nisam,jer sam očekivao nogomet a dobio šah. Mourinho nema opravdanja za takvu igru,tj. ima nalazi ih u prošlosti i to u utakmicama u kojima nije bio trener (polufinale 2009.) ili u utakmicama u kojima je zapravo oštećenja bilo s obje strane (Interov gol iz ofsajda). Jučer je na sramotan način pokušao da se brani u utakmici koju je igrao doma, s ekipom koja ima Ozila,Cristiana Ronalda, Higuaina,Benzemu, Kaku...kaže da je htio držati 0-0 do 70.minute a zatim ubaciti Kaku da ih napadne, a onda ima obraza reći kako Barcelona ne bi dala gol tri sata.sa 10 igrača iza centra ni Bog otac ne bi zabio gol.Sramota!!!bilo mi je žao gledati Cristiana kako trči i vrši presing jer mu je provrilo kada je vidio da sudjeluje u silovanju igre i vrijeđanju oni nekoliko desetaka tisuća navijača na stadionu i milijuna tv gledatelja, dok ostali po Mourinhovoj naredbi bleje kao ovce.
I koliko god volio Real Madrid, a mrzio Barcelonu koja do 1992. nije postojala na nogometnoj karti Europe izvan Španjolske(a i u Španjolskoj su u sjeni Reala), i koja je tek u zadnje vrijeme počela igrati atomski nogomet(a ne oduvijek kako kaže Anton Samovojska), uživao sam kako je Messi nizao Mourinhove mesare i matirao Cassillasa.Nogometna poezija.
I za kraj evo jedne definicije nogometa koja mi je sada pala na pamet, a koju bi možda "Special One" trebao pročitati:
Nogomet je igra u kojoj je cilj zabiti više golova, a da pritom protivnik ne umre od dosade.
(04-28-2011, 11:51 AM)Efekat Leptira Wrote: [ -> ]I ne upoređuj start pepea sa lomovima eduarda i valencie. To nema veze sa životom. Sinoć je pepe išao da blokira ispucavanje, istina sa otvorenim đonom i to je za žuti karton. Nemoguće je povrediti igrača u takvim situacijama jer igrač koji ispucava loptu u tom trenutku ima zategnut mišić u aktivnom položaju i pri sudaru ne postoji dovoljna sila koja bi ga teže povredila. Eduardo i valencia su svoje lomove zaradili tako što im je stopalo bilo na zemlji u pasivnom položaju tela kada mišić nije aktiviran, gde dolazi do otvorenog ili zatvorenog preloma.
Jaoj Leptiricu, prema ovom sto si napisao (podvuceni tekst), mogu samo reci: pa ti si mi i fizicar i visoki poznavao anatomije ljudskog tela, ali ono sto definitivni nisi je to da nisi navijac Milana, jer po onome sto si napisao mogu samo zakljuciti da navijas za Real (iako ti to ne priznajes). Takodje, ne shvatam zasto tracit toliko vremena i reci na utakmicu koja nema nikakve veze sa Milanom???
Ja sam hvala dragome Bogu navijac Milana, i mene je sinocna utakmica interesovala samo zbog Messija i njegovog veznog reda, jer bih voleo da jednog dana vidim da nas tj. Milanov vezni red tako zaigra, pa makar to bilo protiv neke leve ekipe...
Robben je definitivno stakleniji od Pata,Patove povrede su istegnuća,Robben kad se ozlijedi nema ga po par mjeseci na terenu...i MEMO Robben nije odlučio ništa više utakmica od Pata, a igra mu je skroz pročitana,ide u desnu stranu,pa ono zabadanje u sredinu i samo to....----------
robben je osvojio prvenstvo,dosao do finala lige prvaka,do finala world cupa,i u svim natjecanjima je on imao veliku ulogu.imao je malo pomoci riberyja i olica, i sneijdera u repki i to je to.ne znam sta ti vidis kad gledas robbena ali ja vidim nezaustavljivog igraca.ako mu je igra procitana zasto i dalje radi to isto i prolazi igrace? zato sto je jednostavno prebrz.robben je imao duze ozljede,ali pato se puno vise puta ozljedjivao.sto se mene tice,mogu obojica u milanu.al ja preferiram robbena.
Meni se sere od ove Barce, tim više što su od 6 milijardi ljudi na planeti, sada kao njih 5 veliki navijači Barce :S
Ipak sam uživao kad su se rugali Realu na Nou Campu, a ove zadnje partije sam bio za Mourinha, želio sam da im netko stane na kraj baš zbog te podrške sudaca. Ne mogu ih smislit otkad je poništen Shevin gol za produžetke zbog navodnog faula nad Puyolom, a nije uopće bilo nikakvog kontakta...
Šta se tiče Pepea, urodio je i pritisak Barcinih 11 igrača i cijele klupe na Starka nakon faula, činilo mi se da Stark nije imao namjeru dati crveni, a smatram da ga nije ni trebao dati. Išao je opasno, ali je prvo pokupio loptu. Jest opasna igra kakve se nagledamo svakog vikenda u ligama petice i rijetko kad bude za crveni, jedino da ga je baš direkt pokosio po nozi. Imao je elemenata za pokazati crveni, ali mogao ga je i ne pokazati. Ali opet nije kaznio opsjedanje Barcinih igrača, kao ni Di Marijino zanovijetanje nakon svakog faula Alvesa nad njim i puno drugih stvari koje se isto ne smiju po pravilima. Samo Puyol i Casillas imaju pravo nešto tražiti od suca, a jučer je izgledalo kao da Real i Barca imaju po 11 kapetana na terenu.
I da, koji licemjeri, pravni tim FCB je već podnio tužbu zbog Mourinhovih riječi na presici poslije utakmice.
"Ali nije mi jasno kako u utakmici kakva je bila ova danas, vrlo izjednačenoj, sudac može učiniti takvo zlodjelo. Suci bi u nogometu trebali osiguravati jednakost za sve. U jednakim bi uvjetima igra trebala odrediti boljega
Ponekad osjećam gađenje što živim u ovakvom svijetu, ali to je očito naš svijet. Pitam se samo zašto. Zašto gospodine Øvrebø, gospodine Busacca, gospodine Stark? U svakom polufinalu događaju e identične stvari. Barça je sjajna momčad, ali zašto prije dvije godine nije prošao Chelsea, zašto je prošle godine Inter prošao samo pukim čudom?
Ne znam je li to utjecaj Villara u UEFI ili UNICEFA, ne razumijem.
Čestitam Barceloni, ali čestitam joj i na utjecaju koji ima na suce. Siguran sam da je do njega jako teško doći. Ja bih, svejedno, osjećao sram da ovako osvajam Ligu prvaka.
U Barcelonu ćemo otići igrati ponosno i dostojanstveno. Nažalost, neće biti Pepea, premda nije učinio ništa a dobio je crveni karton. Neće biti niti Ramosa, koji također nije učinio ništa a dobio je kumulirajući žuti karton. Neće biti niti trenera koji nije učinio ništa a dobio je crveni karton."
Ganso sinoć proglašen i najboljim igračem utakmice, lijepim udarcem riješio pitanje pobjednika
http://www.youtube.com/watch?v=ex9DVr7Fs-Q
Pogledao sam noćas malo od 60. minute i nisam vidio ništa osim par driblinga, rezultat je to igre obe ekipe, utakmica velikog uloga pa nitko nije htio puno riskirati... al koja zvjerka je mali Neymar, samo dok san gleda na njemu su napravljena 3 žuta kartona.
Nastranu to sto je broj navijaca barcelone, koji ne zive u kataloniji, zadnjih pet godina porastao s nula(0) na tri milijarde, mene nesto jos vise zivcira kada kojekakvi strucnjaci raspravljaju o tim patuljcima.
Naime, stalno se implicira kako barcelona igra najbolji nogomet, kako je to najbolja ekipa u povijesti i kako oni bas zasluzuju svake godine osvojit lp. Zasluzuju oni moj kurac ukoliko taj svoj famozni posjed lopte ne okrune s vise golova od protivnika. Tako su trebali ispast od milana 2006.,potom chelsea, od intera su ispali, a ne bi ni real rijesili u prvoj utakmici da sudac nije jedva docekao da se onaj stakor alves pocne previjat po terenu.
Mene ne zanima taktika mourinha, taman da je postavio sve igrace na gol crtu. On je placen da osovoji lp. Za ljepotu nogometa idite gledat svoj lokalnu zupanijsku ligu

Ajde smirimo se malo...jebeš ove španjolske klaune,od toliko klubova imaju dvije utakmice u sezoni da se raduju...ajmo malo na našu serie a....
Predstoji nam Bologna i prilika da potvrdimo naslov naravno ako Napoli i Inter kiksaju...a tu su i transferi.Izgleda da je 45% Gansa otkupljeno, sada treba izboriti se i za ostale postotke,dobar je mali igrač....
http://www.youtube.com/watch?v=IH9gzEnVn...re=related andrea lazzari
piše danas na milannews moguća prodaja astorija cagliariju za lazzarija i marchettija....i nije baš taj lazzari toliko loš dapače dosta je dobar...