Berlusconi je navodno obecao Bee da ce biti vecinski vlasnik ali sad mu ne moze prodati vise od 50 % dionica...Narednih godina Bee ce postati vlasnik a ostale dionice od Berlusconia ce kupiti vlada Hong Konga...tako bar spekulisu...klub je procjenjen na blizu miljardu eura...
Uglavnom izgleda da Milan nece dobiti novog vlasnika, vec novog ulagaca i partnera glavnog u radu sa Berlusconiem....mozda je tako i bolje jer ce polako uci Bee u fazon i nakon par sezona Berlu ce mu prepustiti klub...
Trenutno je Bee na pregovorima sa Maldinijem kojeg zeli da ostavi u klubu...MEDJUTIM NAJVECE RAZOCARENJE KAKO STVARI STOJE JE OSTANAK GALLIANIA...juce je bio na sastanku sa Bee i Berlusconiem i uspjeli su nagovoroti ga da nije vrijeme da Galliani ode iz Milana...
Tako da ako ste ocekivali neki potpuni preokret u Milanu naredne sezone mozete zaboraviti...vjerovatno ce biti samo vise novca za transfere i Galliani nece moci raditi sta god zeli jer Bee se sada dosta pita posto je suvlasnik...
Ja se samo nadam da Galliani nece vise srati, da ce iskoristiti svoje ogromno iskustvo i pomoci Milanu u ovom tranzicijskom vremenu koje je jako tesko...ima ce definitivno vise novca na raspolaganju, pa onda valjda nece morati srati sa 0 eura transferima itd itd...ili da dovodi polovnjake i sumnjive igrace...Doyen Sports ciji je glavni manager izvjesni Lucas ce se ukljuciti u transfer politiku Milana...navodno Berlu zeli da se osigura i ne da da Milan postane fransiza neke agencije tako da ce Galliani mu biti tu osigurac...
Sto se tice same politike transfera nece se nista promjeniti radi Fair Play....Milan ce pokusati nastaviti sa posudbama igraca, sa pravom otkupa kako nebi presli Fair Play...posto realno Milan trenutno ne moze zaraditi od prodaje svojih igraca vise od 30 miliona eura...maksimum maksimuma...a plan je da se uloze nekih 70 do 100 miliona eura...
Gallianija ostaje: wihiiiiiiii
znaci na ljeto dolaze još 5 besplatni igrača. Al sad ima 70 mil. da im da na ugovore. Koji užas. A Milan Napoli ću gledat, pošto ne igra onaj pacijent Menez. Od sad kad god on bude igrao, ne gledam. Zašto bi? Pa evo ispred zgrade imaju betonski teren i par klinaca non stop driblaju ostalu djecu, i glume frajere. Znaci ista priča Kao i Milan.
slijedeće godine nema Europe, znači još manje ćemo igrača privlačit. Kao što reče neko: današnji klinci i ne znaju koje i Šta je Milan
Mislim da je Galiani ipak pravi maher u svom poslu, to cete vidjeti sad kad bude imo novce za transfere...Ovo sto se desavalo zadnje tri godine je plod toga da je imo budzet od 0 €. Kako bilo, ja ga ne bi volio vidjeti da dovodi irgace za Inter ili Juve, njegovo iskustvo je dobrodoslo i u ovom "novom" Milanu. To je moje misljenje...
On je meni svoje iskustvo pokazao sa Matrijem. To mu nikad neću oprostit. Što prije ode, to će biti bolje za nas.
Al sad me zanima nešto drugo, i evo možemo otvoriti diskusiju o tome: koje osvojio titulu? Allergi ili Juve? Jer ne mogu da vjerujem da čovjek sad stvarno radi posao. Mijenja taktike, nadigrao BVB, i sad mu je pravi ispit Real. Naravno da Juve nad Italianskom ligom sa igračima, al ne može biti da je samo do njih. Jer gledao sam tog pacijenta kod nas, i bio je Idiot. Ali najzalosnije je sto je on bolje napravio od ove dvojice Seedorfa i Pippa
Ja sam Alegrija cenio kod nas jednako kao sad, trener koji ostvaruje uspeh u skladu sa kvalitetom igrača nije na svakom uglu. A zato što zna da spremi klasičnu italijansku ekipu i igra na rezultat će verujem kad tad u karijeri da napravi nešto veliko.
A ligu bi uzeli i mnogi drugi treneri ali ne i najmanje polufinale lige šampiona. Rutinirali Dortmund na kojem Bajern pada u kup meču.
Nemamo ekipu i tu se nema sta raspravljati, pogledajte samo ko nam je cinio vezni red prije 5-6 godina i uporedite to sa ovim sad... pirlo-gatuso-seedorf-kaka protiv sljedecih "strucnjaka" de jong-poli-bonaventura-honda...mislim, nema se tu vise sta dodati ni oduzeti

Tom logikom ga poredi sa veznim koji je uzeo skudeto, Flamini-Gatuzo-Bomel-Boateng, nije velika razlika

.
Tim je bedan ali za ovakve partije ni blizu.
Drago mi je što nisam gledao ovo večeras, ne bih da zamišljam blamažu ove sezone koja bi bila bez Lopeza.
za neki bitan pomak ocekujem kloppa kao trenera...on moze sastaviti od ovog kadra tim za prvih 5 a uz 50 milj eura za igrace po njegovom izboru a ne po gallianijevom....moze se boriti za scudetto vec sljedece sezone....ali vjerojatno sljedeci trener bude brocchi ili nesto slicno
od izbora trenera sve zavisi. ako uzmu klopa ili nekog drugog velikog trenera onda mozemo da ocekujemo neke promene,a ako uzmu brokija ili tako neku trarabetinu,onda dzaba i novi investitori jer ce se sve nastaviti po starom.
to ce biti prvi pokazatelj od strane uprave kakva nam buducnost sledi ,tj da li su zaista spremni da nesto promene ili je sve bilo jos jedna sarena laza u nizu.
Projekat novog Milana: Emeri menja Pipa, Ibra hoće da se vrati, Mendeš nudi Falkaa, Baku, Braimija…
Čekajući promenu vlasničke strukture, polaku se naziru i planovi u prelaznom roku, a tandem Galijani - Mendeš bi sa 100.000.000 evra mogao da izazove zemljotres na fudbalskoj pijaci
I dalje traju pregovori oko ulaska inostranog kapitala u Milan. Silvio Berluskoni pažljivo vaga i čini se da i dalje sedi na dve stolice. Jedno vreme je izgledalo kao sigurno da će tajlandski biznismen Bi Tajčaobol preuzeti većinski paket akcija u klubu, potom je u igri bila opcija da kupi 49 odsto deonica, a kineski konzorcijum koji predstavlja Ričard Li i dalje ne odsutaje od trke.
Ipak, čini se da je Tajlanđanin bliži kupovini Milana od Kineza i da je spreman da uloži 500.000.000 evra u 49 odsto akcija kluba. Iza njega stoje Državna banka Kine, arapski investitori i kontroverzni fond “Dojen sports” u vlasništvu Nelija Lukasa i Žorža Mendeša dvojice najmoćnijih fudbalskih agenata sveta.
Jasno je da Tajlanđanin sa ozbiljnim kapitalom i podrškom ulazi u avanturu zvanu Milan. Klub sa San Sira je dosada bio imun na Lukasove i Mendešove pokušaje da ostvare neku konkretniju saradnju sa njim. Prepreka je bio Galijani koji je sve sam završavao nije želeo da plaća posrednicima.
Ipak, neminovne promene u vlasničkoj strukturi zahtevaju i promene u načinu poslovanja Milanovih čelnih ljudi. Berluskoni će zbog upliva kapitala morati da poštuje tuđe odluke, dok će Galijani u sportskom sektoru morati da sarađuje sa “Dojenom” i Mendešom. Tako je pre dve večeri organizovan prvi sastanak Galijanija i Nelija Lukasa na kojem su dvojica transfer gurua razgovarali o planovima Rosonera za fudbalsku pijacu
Prvo će biti rešeno pitanje trenera, a “Dojen” je Galijaniju ponudio Žorža Žezusa iz Benfika i Unaja Emerija iz Sevilje. Ponude su saopštene Berluskoniju kojem se više dopada ideja o Špancu iz Sevilje, a prvi kontkati će biti uspostavljeni kada Emeri bude doputovao sa ekipom na meč protiv Fiorentine u polufinalu Lige Evrope. S obzirom na ogroman uticaj pomenutog fonda u Sevilji, klub iz Andaluzije se neće mnogo pitati oko sudbine svog trenera.
Mendeš je spreman da u naredne dve godine dovodi igrače u Milan bez provizije, a Milan neće morati da plaća procente nad ugovorima koji su u vlasništvu Mendeša i “Dojena”. U prevodu, može da dovede Radamela Falkaa, a da ne plati onih 55 odsto Falkaovog ugovora koji su u vlasništvu Mendeša. Uzpravo se Kolumvijac pominje kao moguće rešenkje, a Nelio Lukas je Galijaniju već po bagatelnoj ceni ponudio: Jasina Braimija iz Porta, Žofrija Kondogbiju iz Monaka, Karlosa Baku iz Sevilje, Džošuu Gilavogija iz Volfzburga, Leandra Damijaa iz Santosa. Poseban džekpot bi mogao da bude Gabrijel Barbosa iz Santosa, brazilski tinejdžer kojeg porede sa Nejmarom.
To su samo igrači na koje Milan ne bi morao da troši veliki novac s obzirom na veliki udeo “Dojena” i Mendeša u vlasništvu na njihovim ugovorima. Predviđa se da će novi vlasnici uložiti oko 100.000.000 evra. Sa tim parama, Galijani i Mendeš mogu da izazovu zemljotres na fudbalskoj pijaci. Galijanijeva velika želja je Paulo Dibala koji je do sada bio preskup za Rosonere...
Ni to nije sve. Danas mediji na Apeninima pišu o senzacionalnom povratku Zlatana Ibrahimovića koji je kontaktirao Galijanija sa željom da se vrati na San Siro. Navodno su se Milanov direktor i Zlatan o takom nečemu dogovorili još kada je Šveđanin prelazio u PSŽ.
Čeka se da Berluskoni i zvanično proda Tajlanđninu deonice i da Milan posle dugo vremena sa torbama punim novca izađe na pijacu i potpuno rekonstruiše tim iz kojeg se veliki broj igrača neće zadržati na San Siru i naredne sezone.
MOZZARTSPORT.COM