Mi ne mozemo da kupujemo igrace tek tako, jer cemo biti kaznjeni zbog FFP. Novi vlasnici prvo moraju da povecaju prihode, pa tek od tih prihoda da se kupe igraci. Ne mogu da potrose 100 miliona odjednom iz svog dzepa.
Galijani nas je zajebao za narednu deceniju. Jednom kad prodas zvezde a ne kupis odmah nove igrace, gotovo je! Najebali smo zestoko cak i da neko hoce da ulozi pare u transfere.
Ma dajte ba, te FFP postuju samo oni koji nemaju para. Pa jel vi stvarno mislite da Real, Barca, Manchester...imaju toliko novca da nude 70-100 mil. samo za ejdnog igraca? Naravno da nemaju. I sta se desi kad ih kazne? Najbolji je primjer Barcelone. Uefa ih kazni zato sto su dovodili maloljetne igrace zabranom svih transfera, a oni mjesec dana poslije toga dovedu Suareza za 100 miliona. O cemu vi pricate o kakvom fair playu?? To su Platinijeve price za malu djecu...Veliki su uvijek radili sto su htjeli i uvijek ce tako biti, jer u suprotnom odmah pocnu kruziti price kako ce napraviti svoju ligu nesto poput eurolige u kosarci. Ja bih volio kad se novi vlasnici ne bi osvrtali na to id oveli nam 7-8 kvalitetnih igraca. A Uefa nek nas kazni ko Inter sto sad kaznavaju, pazite molim vas sa kojom kaznom: 4 miliona eura i smanjenje rostera za Europu sa 25 na 21 igraca buhahahahahhaha presmijesno.
Iz ulomka biografije Andrea Pirle donosimo dio u kojem otkriva kako su ga nijanse dijelile od potpisa za Juventusova protivnika
U ljeto 2006. godine osvojili smo Svjetsko prvenstvo i u poslije tog natjecanja bio sam "pijan od života". Vozio sam se biciklom po svojem mjestu Forte del Marmi i kada sam prišao rivi, zaustavilo me je nekoliko ljudi i bacilo na leđa.
Jer u njihovim glavama, ja više nisam bio reprezentativac Italije, igrač Milana, već igrač - Reala. Njih nije zanimalo što je Milan jedino što je u mojoj glavi, mojoj duši, to što imam još za odraditi petogodišnji ugovor.
Dosta njih, navijača crveno-crnih, nasjelo je na novinske natpise da ću put Španjolske. A u to vrijeme, umjesto da se slavi, bilo je i drugih problema. Jer za Milan je postojala opcija da sklizne u Serie B, nitko uoči početka sezone nije znao što se događa i kako će cijela ova priča završiti. Nikada nisam vjerovao u scenarij ispadanja, a da sam otišao u tom trenutku, ne vjerujem da bi me proglasili izdajnikom.
Jednog dana zazvonio mi je mobitel, a s druge strane bio je Fabio Capello. A u pozadini je bio i Franco Baldini, njegov savjetnik. Htjeli su razgovarati sa mnom, o prelasku iz Milana, ali mene je najviše zanimalo što o svemu tome misli Milan.
Ubrzo nakon tog razgovora vratio sam se u trening-centar, jer je valjalo izboriti Ligu prvaka, a u posljednjem krugu kvalifikacija čekala nas je beogradska Crvena Zvezda. Tada mi je moj agent Tullio Tinti rekao:
"Dopusti mi da ti riješim transfer u Real. Idi u svoju kuću, drži mobitel u ruci i ubrzo ću te nazvati."
Tako je bilo, otišao sam kući i čekao. I ubrzo je zazvonio.
"Pozdrav Andrea, na telefonu je Fabio Capello"
"Pozdrav treneru, kako ste?, uzvratio sam mu.
"Ja sam sjajno, ali mislim da si ti još i bolje od mene. Dođi i pridruži nam se. Upravo smo doveli Emersona iz Juventusa, a ti bi bio igrač koji bi igrao iza njega u vezi",
Nije trebao puno vremena da me nagovori.
"OK, pristajem", dobacio sam mu.
Potom sam nazvao svog agenta i tada sam mu priznao:
"Tullio, presretan sam, idemo dalje"
Slikao sam se s bijelim dresom i moje misli bile su koncentrirane samo uz Santiago Bernabeu.
"Idemo na ručak ovih dana negdje?, upitao me agent.
"Gdje, poznaš neki dobar madridski restoran?"
"Ma ne, ovdje ćemo, u Milanu"
"Zašto?"
"Zakompliciralo se, nismo dobili Gallianijevo dopuštenje"
Sastali smo se s njim u klupskoj prostoriji, ručali, a onda je Tullio prvi progovorio.
"Andrea će potpisati za Real"
Tada sam se ja ubacio:
"Da, tako će biti".
A onda je došao red na Gallianija.
"Andrea, prijatelju, ti ne ideš nikamo", rekao je i izvukao gomilu papira:
"Ne ideš, jer ćeš potpisati novi ugovor. Evo, ostavljam ti praznu rubriku za plaću, pa je slobodno dopuni."
Tullio mi je istrgnuo papire. Sljedećih nekoliko dana samo sam trenirao. Ali i nastavio razmišljati o Realu, Španjolskoj, španjolskom jeziku.
I onda, nekoliko dana kasnije, nazvao me je agent.
"Potpiši za Milan. I to odmah. Ne žele te pustiti".
"Ne?"
"Da"
"OK"
Najviše sam poludio kada sam vidio što je glasnogovornik kluba pustio medijima.
"Nisam razmišljao o Realu. Perfektno sam sretan u Milanu".
Glupost, sranje. U mom srcu sam potpisao za Real. Jer to je ipak veći klub od Milana.
Na kraju, možda i nije loše ispalo. Jer već te sezone osvojio sam Ligu prvaka. I to sa Milanom.
Kako sere po nama otkako je otišao, šteta za takvog igrača.
pored slobodnog kloppa oni pregovaraju sa emerijem....boze ubij me...ovo nema smisla
Dao je Milanu sasvim dovoljno! Da je uprava bila pametna, Pirlo bi i dalje igrao u Milanu, a mi mozda imali jednu titulu vise.
Covek ima dosta godina, ali od kako je otisao u Juventus nosi im igru!
Ima on dosta godina ali nije to Pirlo koji je bio naj zadnji vezni na svijetu u Milanu. Ispao je djubre, ali takvi su profesionalci. Da je Milan onda ispao u Serie B naravno da bi napustio klub. Ne volim Juventus ali cu uvijek cijenit Buffona i ostale koji su ostali uz klub kad su potonuli na dno.
A sto se tice ove nove situacije s klubom, bit cu kratak. Drago mi je sto ce doci novi suvlasnik i sto ce se ulagati u klub. Potrajat ce to godinama ali neka, strpljivi smo bili i prije 15 god, biti cemo i sada. A ono sto mi nije drago, postajemo novi Psg, City...Sve po cemu je Milan bio ikona svjetskog nogometa, sva njegova tradicija, sve pada u vodu.
Zapravo ovo je jos gore od ova dva navedena kluba, oni su nitko i nista naspram nas pa je bilo za ocekivati da se prodaju u ruke stranih ulagaca, dok za Milan, klub s takvom tradicijom i uspjesima, to nitko ziv nije ocekivao. Grande Milan? Hahahah, malo sutra.
Nisam dugo komentirao na forumu ali evo vidim da je malo zivnuo, pa da se i ja malo javim. Pozdrav svima.
Pa dobro da se ne varamo, nije ni Berlusconi stvarao svoj Grande Milan za vrecu rize, nego za ogromne novce koje je tada imao. Ko god bi se pokazao bio bi kupljen odmah sljedece sezone: Van Basten, Gulit, Rijkard, Papen, Savicevic...uz iznimku lokalaca Maldinija i Baresia. Tako da ta prica kako se sada nesto radi sto se niakd nije radilo ne pije vode. Jedina je razlika u tome sto Berlu vise nema novaca vec imaju arapi i kinezi. Ali novac je novac...Po mom misljenju uopste me ne zanima ko ej vlasnik sve dok dovodi dobre igrace.
Velika je razlika, prije je to bio talijan, domaci covjek, koji zivi u Italiji, Milanu, a sad su to kinezi, arapi tko god. Bitna je to razlika. Ali kao sto kazes, ako ce tako klub s vremenom doci do borbe za trofeje, neka.
da se pametnije poslovalo od 2007. sad nam ne bi trebao ulagac....moglo se ali se nije htjelo jer ne vjerujem da su bili neyposobni...pogledajte porto npr pa evo i juventus....o borussiji da ne govorim....a tek atletico madrid...svi su pametnim poslovanjem dosli gdje su sada...