Bo te sunce dok ove suge osvajaju sve redom, onaj nas debil svakih sat vremena se reklamira pred izbore. Kako me samo nervira, vise nego cinjenica da je Juventus svjetlosnu godinu ispred nas...
Matri bi mogao da digne spomenik Maksu, vuko ga godinama dok nije doneo titulu

.
Milan President Silvio Berlusconi confirms sale talks and says all potential investors have asked him to stay on in a role at the club.
The former Italian Prime Minister has been in negotiations to sell the club, with those interested including Thai property tycoon Bee Taechaubol and a Chinese government-back consortium.
“I think the situation is clear now,” Berlusconi told TelePadova at his Arcore residence.
“The world of football is now dominated by foreign investment, such as in the case of Qatar. A single family can’t keep up with the competition.
“There are clubs with 300,000 members, but for various reasons this isn’t possible in Italy.
“I thought and still think that a buyer can be found on the international market, including states which can improve their image by being associated with the Milan brand.
“All of those I’ve spoken to have asked me to stay on, because Milan is associated with the Berlusconi brand.
“We’ve negotiated for a maximum of 50 per cent, as well as 50, 51 or 49 per cent, and with a state for a 75-25 per cent split.
“If this thing goes ahead, we’ll return to being competitive in Italy, Europe and the World. If not, I’ll continue to make sacrifices alone.
“The idea is to create an Italian Milan, and Italian team, especially with young people from the youth sector, more in line with the values I was taught, not that of today’s youth.
“My players have to set an example for young people.”
Berlusconi also distanced himself from reports he’ll sack Coach Filippo Inzaghi after previously stating that the two have disagreements.
“I haven’t sacked anyone, I spoke to reporters and simply said that I often disagree with Inzaghi.
“The Coach makes his decisions, and I’ve left him the freedom to do so, as I’ve always done with other Coaches.
“He hasn’t been sacked, and continues with his work.”
Čitam danas spekulaciju oko Ancelottijevog povratka u Milan. Carletto je pred otkazom u Realu, a Perez je navodno sve već dogovorio sa Benitezom. Ja sam otvoren za njegov povratak, kakav god da je, on je trofejni trener koji zna uspostaviti red u svlačionici.
Evo sta pise danas na naslovnici Tuttosporta (juventusovog glasnika za one koje ne znaju).
Juve wins, Galliani pays
After Pirlo and Allegri, it's Matri, another ex-Milan, who decides the Bianconeri's fortune. Almost 50% of his salary is paid by the Rossoneri, who loaned him to the Italian champions for free in January.
Svi se sprdaju s nama...
@Huss kad je Milan bio prvak Evrope, kad je jedini gurao od svih talijanskih klubova i skupljao bodove Tuttosport je ismijavao Berlusconia i Galliania i Milan...to je tako...novinarstvo u Italiji je na vrlo niskim granama nesto slicno kao kod nas...uhvate se samo jedne cinjenice koja je bombasticna i onda stvaraju price oko toga..
Isti taj Tuttsosport ne pise kolika je plata Lollorentu,Pepe, Romoulu i Asamoha a svi zajedno nisu nastupili na 4-5 utakmica...ili kolke plate imaju Marone ili De Cegle na posudbama...
To je tako mrznja izmedju Torina i Milana na sjeveru Italije ce biti vjecna bas kao i mrznja izmedju sjevera i juga...Milan uopste nije konkuretan Juventusu ni po kojem osnovu ali oni i dalje nadju nacin da pljuju...kompleksi su neizljecivi...Poslije toliko godina dosli do finala CL i misle da su neko i nesto...za uspjehe u Italiji svaka cast, mada im godinama sudije pomazu, ali i ostali timovi jer najbolje igrace prodaju upravu Juventusu i tako ih jacaju (Dybala iz Palerma u Juve ove sezone), ali u Evropi su za Milan obicni misevi...
99% Jose Mauri je novi igrac Milana ...momak je rodjen 1996 god i imao je strasnu sezonu u Parmi...Argentinac sa talijanskim pasosem....Odlicna kupovina s obzirom da su Bayern i Arsenal bili u ozbiljnim pregovorima...
Samo se nadam da ce ga poslati na dobru posudbi da odradi jos sezonu dvije i da se vrati u Milan kao formiran igrac...
https://www.youtube.com/watch?v=7VgOvL-Mzrk
Nemamo mi vremena za cekanje, nama trebaju formirani igraci i to vrhunski igraci u protivnom nista od Evrope ni sljedece sezone. Neko je izvalio o ovom paklenom planu Anceloti plus 150 miliona za transfere i sad to viralno kruzi internetom. Kao prve mete Falcao, Ibrahimovic i Darmian. Meni je to previse dobro da bi bilo istinito.
@Huss na malog Jose Mauria mislim da je bolji kod nas nego negdje drugo to dobro radi Chelsea....tacno je da nemamo vremena, zato sam i rekao da treba nam sad bas Carlo ali je pitanje da li ce on rizikovati toliko karijeru bas sada...navodno ce dobiti otkaz u Realu ali on zeli da napravi pauzu od godinu dana...vidicemo...Berlu je opet s druge strane rekao da ce sigurno doci nama ako ga Real pusti...
Mene nisu uvjerli sa tih 150...tih 150 ce doci tek kada proda odredjene dionice kluba...ali ako vec bude nekog velikog novca na ljeto moja velika zelja kao ljubitelja fudbala i navijaca Milana je Veratti ...
Novinari vrlo bliski Milanu su veceras objavili da je broj 1 za trenera Anchelotti...sutra Galliani putuje u Madrid da ga pokusa uvjeriti da prihvati poziv Milana...u pozadini prema istom izvoru Galliani radi na dva transfera ... Kongdobia iz Monaca 1993 godiste, mlad ali vec iskusan vezni igrac uz Pogbu buducnost Francuske, a drugo ime na moje veliko iznenadjenje i zadovoljstvo je Mario Mandzukic, njegov pristup i igra u bilo kojem klubu je bila postena i za svaki respekt...jedino je steta sto puno 29 godina vec...prva zamjena za Mandzu je Jackson Martinez ....
Takodjer novinari su prenjeli da je Emery, vec rezervisan od strane Milana...ako ne uspju pregovori sa Carlettom...Emery ce vrlo vjerovatno biti trener Milana...