Pa ako su rekli da imaju 120-150 miliona za transfere onda je veoma moguce da za te pare dodju Martinez, Ibra, Kondogbia, Humels ili Miranda...a rekli su da ce dovest po dva igraca u svaku liniju, sto se otprilike i uklapa. Malo pozitive, ja ocekujem onu godinu kad smo doveli Ibru, Robinha, Casana...i uzeli odmah scudetto

Neke stvari mi se ovdje, nakon dugo vremena sviđaju. A to je da se sve što su Bee i onaj Dana rekli i ostvarilo. Bee je čak na poslijetku i odustao od twittera i tih stvari onako intenzivno kako je počeo i čak najavio šutnju i rad.
Nakon prvih pregovora rekao je čovjek: vraćamo se za 3, 4 tj i počinjemo rano planirati mercato. To se i zbilo. Dana je rekao kako Milanu treba: stoper, 2 vezna i pravi napadač. U tom nekom smjeru to i ide.
Još jedna stvar: Bee je businessman, nije nogometni manager. On uložene novce plainra vratiti i za to ima unaprijed taktiku. Milan mora odmah imati jaku ekipu da bi se odmah mogao vratiti u LP i da bi mu porasla vrijednost na burzi, gdje je dio kluba sada ( Hong Kong ). S tim ide i onaj plan o osvajanju Azijskog tržišta, za koje je rekao kako kasnimo dosta za npr Unitedom.
Tako da mi se to sve skupa sviđa: Imaju plan, imaju novac, i znaju koji su sljedeći koraci. Galliani je improvizirao godinama sam.
MArtinez je izgleda nas za 35mln. A kada Galliani da 35mln za igrača onda znate da novac imamo. Kineska banka i neka Arapska banka... pa eto, neka troše! koga briga!
Ovaj Dana (s novcem) i Galiani (s iskustvom) ce cuda ciniti. Martinez je potpisan, ja ocekujem da i vecina od ostalih imena budu uspjesno kupljena. A samo jos jedan podatak mrki, mislim da je najveci transfer Milana ikada bio onaj Rui coste za 40 miliona. To znaci da konacno opet imaju novce za transfere.
Mislim da je ovoga puta ozbiljno pokrenut proces obnove momčadi. Ovo bi moglo biti jedno od najplodnijih ljeta nakon dugo godina. Naravno sve je zbog para i hvala Bogu da je ovaj Tajlanđanin bio hrabar uložiti te pare.
Maji, samo sam izneo mišljenje, ako navodno Humels vredi iste pare kao Džekson normalno da bih pre ovog prvog.
Ne znam kako ćemo uklopiti 150 miliona u fer plej ali ajde da ne mračim ovu finu atmosferu, neka sve bude kako se piše i ja sam srećan čovek.
Ovdje mi se najvise sto nakon dugo dugo vremena napokon na vrijeme počinjemo dovoditi igrače, a ne kao poslednjih godina na kraju mercata! Pa mi prvih par kola izgubimo bodova i bodova zbog neuigranosti ekipe, kakva god ona da je...
Iskreno, koliko će platiti Martineza ili bilo koga me apslolutno ne zanima, bitno je samo da dođu, a to kolike će im biti plate i koliko koštaju je za nas najmanje bitno

@Red nemoj da primis nista licno ... samo hocu da ti kazem u periodu od 2003 do 2007 kad je Milan igrao 3x finale CL niko nije pitao kolka je plata igraca pa cak i onih sto su stalno na klupi ...
Ozbiljno se spominje dolazak i Ibre i J.Martineza....takodjer isti izvori kazu da ce Milan preci na 4-3-1-2 taktiku...tako da se neki igraci vise nece uklapati...(Cerci, pa cak i Elsha)...Elshi ce se i teze biti izboriti za prvi 11 sada, to bi mu moglo pomoci da napreduje u karijeri...
Mislim da nam treba 2 stopera i najmanje 1 bek...posto Doyen Sports fakticki je vecinski vlaasnik Monaca dosta igraca iz Monaka se veze za Milan...osim Kongdobie odlican i mlad igrac je i desni bek Fabinho...
Puno igraca se spominje, puno igraca se i nudi Milanu...ali bitna stvar se samo za 7 dana promjenila i za to su glavni "krivci" Nielson Lucas i Mr.Bee kao sto je @Mrki rekao...Milan se bar za sada veze sa dobrim igracima, sa superstarovima, sa mladim zvijzdama, a ne kao u zadnje 2 godine...
ne kontam sto cemo igrat taktiku sa 2 napadaca, kad je sam mihajlovic izjavio da zeli faraona u ekipi i obavezno da se vrati niang. sto znaci da ce ici na s krilna napadaca i jednog pravog spica, a to je ili maritnez ili Ibra. Kongdobia bi odlicno sjeo, ali i on ce kostat. A sto se tice defanzivaca: Savic i Hummels. Jer Hummels je pametan decko. A uostalom BVB slijedece sezone igra samo Euro Ligu i nema mu Kloppa, tako da ga mozemo dovest. Auuu ovdje se sprema ludilo od mercata. Izgleda da od slijedece sezone pocinjem opet kupovat Milanovu opremu

I da, vjerovatno sutra kupujemo Martineza za fucking 35 mil. €. ugovor na 4 godine po 4 mil. €godisnje. Iskreno ne treba nam vise Ibra, ali ako oni imaju para, nek kupuju, zaboli me. Jabi radije Berardia sto ovaj maloprije rece, al sumnjam da ce ga Juve bas nama pustit.
Al onda dolazi nazalost najtezi posao: rijesit se trenutnog rostera. Jer ko ce uzet tu gamad? Niko nema tolike pare da ih kupi, a govna naravno ne zele da idu iz Milana. Ako uspijemo barem nesto od tih igraca prodat, bilo bi super.
edit: sad citam Mihajlovic zeli igrat sa 4-3-1-2. Sjajno. Pa koji ce mu tuki onda Niang i Faraon koji su krilni napadaci? Ili ih on namjerava preslozit u prave napadace. Jer ako je tako, onda je sigurno da slijedecu sezonu napad nam cine Faraon, Niang, Ibra i Martinez. Svi ostali su na transfer listi. Ja jedva cekam da prodaju Meneza

(06-10-2015, 08:59 PM)Red and black fan Wrote: [ -> ]Maji, samo sam izneo mišljenje, ako navodno Humels vredi iste pare kao Džekson normalno da bih pre ovog prvog.
Ne znam kako ćemo uklopiti 150 miliona u fer plej ali ajde da ne mračim ovu finu atmosferu, neka sve bude kako se piše i ja sam srećan čovek.
Ne sekiraj se za fair play...to je najuspješnije prodavanje magle u nogometnoj povijesti.
Ja sam vec jednom napiso, PSG je kaznjen sa 50 miliona zbog ne postivanja FFP. To je smijesno i suludo. Pa neko ko potrosi 80 miliona na samo jednog igraca ce dati i tih 50 miliona bez da trepne. Tako da, go Galiani, go...