Previse projeciras, sve ti je na nekim pretpostavkama zasnovano. Sacekaj da vidimo pocetak sezone. Cinjenica je da ovaj Elsha ne vrijedi vise od tih 18-20 miliona koliko cemo dobiti za njega. Pa momak nije sastavio dvije utakmice posteno u zadnju godinu i po. A sto se tice Bertolaccia, te price o precjenjivanju su krenule od navijaca Intera i Juventusa, a niko nece da vidi da je momak bio najkorisniji vezni igrac nakon Pjanica prosle sezone. Dakle samo lupate bezze, pogledajte malo podatke prije nego sto nesto napsiete.
ovi se izgleda sprdaju sa navijacima, Saravi, Matour, ko je sljedeci?
dovode prosjecne igrace, a prodaju igrace koje imaju potencijal da budu najbolji na svijetu, nek prodaju jos DeS i to je to...bitno je da su nam u ekipi, Poli, Zakardo, MATRI OSTAJE, Nocerino i mnogi drugi...toliko o povratku na vrh...ccc
Meni je Faraon drag igrač, ali treba uzeti u obzir da je staklen. Uprava je procijenila da je bolje dobiti sada 16 milijuna eura nego ga MOŽDA prodati za godinu dana za 5 milijuna (u slučaju da se povrijedi).
Što se Mastoura tiče, ja tog igrača nikad nisam simpatizirao iz vrlo jednostavnog razloga. Počeli su ga dizati u nebesa kad je mali imao samo 13-14 godina što je promašeno. Kod malca od 14 godina ne možeš uočiti hoće biti velika nogometna zvijezda, ali možeš uočiti da se neće baviti nogometom. Mastoru je dakako talentiran igrač, ali procjenjeno je da neće ispuniti svoj potencijal.
Niti u Faraonu niti u Mastouru ja nisam vidio igrače koji mogu nositi Milan do velikih trofeja i nemam ništa protiv ovih prodaja.
Ma kad je neko talenat on eksplodira za godinu ili dvije...ovi nasi su sve neki talenti, a nakon 3-4 sezone isti nivo igre, sve isto...ajde dobro, ostaje i mogucnost da nije dobro s njima radjeno, ali ko to zna? Mislim, da je logika jednostavna Milanu treba ekspresan povratak u vrh i radi navijaca i radi finansija, zato mislim da ce doci Ibra, ovam mali Romagnoli i jos jedan veznjak.
Vredio bi Šaravi i dogodine fin novac tako da su to prazne priče, mogli smo mu dati još jednu priliku.
Ovo i jeste donekle logičan potez ali majku mu, pored onog idiota Meneza koji bi se mogao uvaliti za sličnu sumu i još nekoliko njih koje imamo a nikad se neće dići iznad proseka italijanske lige mi prodajemo jednog od trojice u timu koji može postati klasa. I to sada kada navodno nemamo finansijskih problema ali dobro pravili smo i gluplje poteze.
To da li će uspeti sam Bog zna ali nismo morali ovo da radimo, u odronu kakva nam je trenutno ekipa jedno 5 igrača gotivim i žao mi je što jedan od njih ide.
A pazite kako se vrši prodaja u Milanu, bum jednog jutra sve dogovoreno, a kad se treba neko dovesti mesec dana kruže priče. Kažem ja u svemu su oni izgubili konce samo još manipulaciju znaju da izvedu.
Za Saravija sam tacno znao,cim je Adriano dosao,da ce leteti iz ekipe zbog Galijanijevog cicijasluka.Zasto se cudite sto umesto Saravija nisu otisli Matri ili Menez? Pa zato sto za njih ne moze da se uzme toliko para,vrlo jednostavno.
U odbrani ne moze da dodje SAMO Romanjoli i kao to je to,ej super kul,resili smo problem odbrane. Bude li se tako desilo necu naredne sezone pogledati nijednu utakmicu,jer ce to biti jasan i neoboriv dokaz da se uprava sprda kako sa klubom tako i sa nama navijacima.Da ponovo gledam kako se Empoli,Katanija i Djenova sprdaju sa nama na terenu kao zadnje tri godine-e pa ne pada mi vise na pamet.Otici cu u hibernaciju i cekati da smrdljivi tandem Berluskoni-Galijani konacno od**be iz kluba.
Odbrana skripi na sve strane,ne zna se koji igrac je gori od kojeg. Sto se mene tice svi su zreli da odlete iz kluba kao bele lale i da se dovede kompletno nova zadnja linija.Bez tri,od kojih jedno mora biti vrhunskog nivoa,pojacanja u odbrani ne vredi ni da pocinjemo sezonu.Vezni red mora takodje opasno da se pojaca.Bertolaci nije i ne moze biti dovoljan.
Gnevan sam,mnogo sam gnevan i razocaran zato sto sve sluti da ce mi uprava ispuniti ocekivanja za narednu sezonu,a to sto sam ocekivao nije ono cemu sam se nadao,nazalost.
@dejo
ma nema sta, sjajno oni procjenjuju. Isto ovako su procijenili i Darmiana, Aubameyanga, Saponaru, a odlucili zadrzat Boneru, Mexesa, Muntaria, prodat cijelu Milan skolu da bi dovukli Essiena, ne imat ni jednog svog napdaca vec pljunut milione za Torresa koji ti nije odigrao ni utakmice, pa sad mu jedan dio plate placamo u Atleticu, i dat 13 miliona za svog talenta Matria kojeg si otjerao dok je bio mlad, pa ga onda opet posudit toj istoj ekipi hahahahaha nema sta, ova uprava pravo zna PROCJENIT ko valja a ko ne valja. Sve sto valja pokloni drugima, a nama ostavi hamelj i smece. Jer moce to nasi navijaci podnijet, oni su i ovako glupi da im je dovoljno pod nos provuc jednog Ibru i mirna Bosna. A to sto sam im razjebao tim do kostiju, nema veze, glupani ce idalje ici na utakmice i sanjat san velikog Milana.
E to kolko jebeno znaju procjenit igraca, jednom Niangu nedaju minute da odigra, i ovaj u Genovi bude fantastika. Sve ijednu tekmu odigrao. A kod nas nema mjesta jer mora igrat egoista Menez, moraju se ispostovat Gallianijevi puleni da bi mogao dobit postotak, itd...
I tacno je, ne znamo radit sa nasim mladima. Ne znamo jer im nedajemo sansu. Ama nikakvu. Jedan Niang pogodi stativu protiv Barcelona i odma biva izbacen iz ekipe. Pa jebem vam mater debilnu (upravi ne vama) Bonera i Mexes i usrani Muntari su nas kostali golova i zivaca, pa su se nadigrali u jednoj sezoni vise nego svi nasi mladi zajedno. Ni jednog mladog nisam vidio da je kod nas odigrao sezonu. Ni jednog, zadnji par godina. Ni jedno dijete nismo izvukli al smo zato dali da nam se penzioneri naigraju. Jebem ti ovaj Novi Milan !!!!
Većina navijača će svršiti na Ibrahimovića ali ovce i treba šišati.
Što se tiče mladih, Šaravi i DES, koji su vrhunski talenti to je valjda neupitno, se nisu pomakli kako su došli ovamo, Saponaru i ostale da ne spominjem.
A pazite kako su nam prodavali foru da će ga transformisati u veznog a ustvari sređivali prodaju, ili još gore ako je otišao zbog tog majmunisanja i izmišljanja pozicije.
Ne, ne trebamo dovesti Ibru vec trebamo jos 5 godina izgubiti cekajuci i nadajuci se da ce Sharavi i slicni njemu postati novi Ronaldo ili Mesi. Ti vasi snovi o malim igracima se mogu realizovati samo na kojekakvim manager simulacijama. Dobrodosli u realnost! A realnost je ta da je taj stakleni godinu i po puaziro zbog povreda i po mom skromnom misljenju tesko da moze pokazati vise od onog sto je do sada pokazao, a to je poprilican prosjek. Poredit njeg i Ibru je suludo.
Sve je to lepo,ali sta vredi Ibra sa ovim teletabisima koje imamo u veznom redu i odbrani? Ibra jeste dobar igrac,mada u godinama,ali svejedno bih opet voleo da ga vidim u Milanu.Ali ako treba da biram izmedju Ibre i kvalitetnih(zaista kvalitetnih,a ne po sistemu kvalitet a la Galijani ) pojacanja na sredini terena i odbrani svakako da biram ovo drugo.
Sa trenutnim igrackim kadrom Ibra nam maltene ne vredi nista,sve i da dodje.S njim cemo biti mozda sedmi umesto deseti na kraju sezone,sto fakticki ne menja puno.