Gotovo je ovo sa Romanjolijem napokon. Baš mi je drago da smo napokon uzeli mladog i talentovanog štopera, jeste preskup ali ionako nijednog drugog nismo tražili na toj poziciji.
Glupo je očekivati da on preporodi odbranu, neka za sebe bude na nivou tog ogromnog talenta o kom se piše i ja sam zadovoljan.
Ne znam koliko ste ga gledali, najviše mi se sviđa kako koristi te duge noge i startuje na loptu, jebeno ga je preći.
Inače kažu da će otići Aleks/Paleta, ako bude ovaj drugi 'ladno ćemo imati slabije štopere nego prošle sezone, ko bi rekao da je to moguće.
Da, bas bi bilo nelogicno, ali Miha ga iz nekog razloga ne gotivi. Vidjelo se u pripremnim utakmicama kad mu je dao daleko najmanju minutazu od svih stopera. A prosle sezone je vjerovatno bio po meni nas najbolji stoper u drugoj polusezoni.
Zato sto razmisljate o tome ko je bolji,a uprava razmislja o tome na kojem od njih dvojice mogu da uzickaju koji evro.
Dupe bi prodali za koji evric.
Dakle,sve je jasno - ide Paleta.
Pocnite da razmisljate kao najgrdja moguca cicija na planeti,tj kao Galijani i videcete da su u tom svetlu svi potezi i vise nego logicni.
Ljudi moji shvatite da smo mi prvi puta nakon mnogo godina napokon ozbiljno ušli u obnovu momčadi. I da bit će nekih promašenih poteza, ali siguran sam da će biti i zaista dobrih pojačanja. U svakom slučaju razočarat ćete se ako budete i dalje očekivali da će Milan preko noći postati mega momčad. Ja sam maksimalno zadovoljan prijelaznim razdobljem, doveden je najtalentiraniji talijanski stoper, perspektivni vezni igrač, a napad je po meni potpuno kompletan.
Bitno je da je otišao Bonera, a sve mi se čini da će njegovim putem otići još nekolicina igrača.
Ukoliko Mihajlović to bude uspio uigrati kako treba, a nekakav napredak se već vidi, zaista mislim da možemo očekivati borbu za Europu iduće sezone.
Romagnoli, bertolacci, jose mauri...svi mladi ispod 20 godina a iza sebeimaju solidne sezone u seriji a...
Jos 5 ovakvih igraca sljedece sezone i za 5 godina bi mogli cak i scudetto osvojiti....
Lp zaboravite i sljedece sezone...treba ovo uigravat bar 2 mjeseca....
(08-11-2015, 04:01 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ]Romagnoli, bertolacci, jose mauri...svi mladi ispod 20 godina a iza sebeimaju solidne sezone u seriji a...
Jos 5 ovakvih igraca sljedece sezone i za 5 godina bi mogli cak i scudetto osvojiti....
Lp zaboravite i sljedece sezone...treba ovo uigravat bar 2 mjeseca....
Carko moj Bertolacci ima 24

Izasli su officali brojevi igraca za sljedecu sezonu, trenutno 28 igraca na spisku ...
Milan squad numbers 2015-16:
1 - Diego Lopez
2 - Mattia De Sciglio
4 - Jose Mauri
5 - Philippe Mexes
7 - Jeremy Menez
8 - Suso
9 - Luiz Adriano
10 - Keisuke Honda
11 - Alessio Cerci
13 - Alessio Romagnoli
15 - Rodrigo Ely
16 - Andrea Poli
17 - Cristian Zapata
18 - Riccardo Montolivo
20 - Ignazio Abate
21 - Alessandro Matri
23 - Antonio Nocerino
28 - Giacomo Bonaventura
29 - Gabriel Paletta
31 - Luca Antonelli
32 - Christian Abbiati
33 - Alex
34 - Nigel De Jong
70 - Carlos Bacca
78 - Mbaye Niang
91 - Andrea Bertolacci
96 - Davide Calabria
99 - Gianluigi Donnarumma
Sta reci a ne zaplakati. mekses,cerci,montolivo,matri,nocerino,aleks....imamo 6 igraca koji su ispod svakog nivoa...a pored njih itekako ih ima jos koji nikako ne zasluzuju da nose dres Milana.
Veceras je Trofeo Tim Cup...Sassulo,Inter i Milan...ako neko nadje link nek stavi na forum...poz
Ja mislio bertolacci 20 god....hmm...valjda vrijedi tolike pare....
Vredeo-ne vredeo,za njega nije gre'ota dati pare.Ni za Romanjolija.Bolje dati 20 miliona za Bertolacija nego 12 za matrija.
U odnosu na prethodne prelazne rokove,sad smo doveli extra igrace.Ali to , nazalost , nece biti dovoljno za ono sto je uprava najavljivala da ce uraditi ove godine.