Cekajte malo, upravo gledam raspored. Igrali smo dve od sest kod kuce, Inter 5 od sest racunajuci i veceras. Od sest utakmica, dve su bile u gostima sa prvoplasiranim i drugoplasiranim. treba sve ovo razmotriti.
Pa to sam i ja reko. Neki strucnjak je napravio tako zbog toga sto je derbi rano bio. Samo mi ni to nema logike. Zasto inter odmah poslije derbija nije igro u gostima? Nego ovako nas "naguze" iz lige odmah na pocetku sezone 4 teska gostovanja, dok ce ovi nabit samopouzdanje sa domacim utakmicama. Istina je to da cemo mi nekad tamo u januaru imati tri utakmice u nizu kod kuce. Ali do tad ce se vec neki klubovi odvojiti. Milan gubi uticaj na svim poljima to je vise nego ocito. Ni za svoja prava ne mogu da se izbore. Imam osjecaj da su im iz lige rekli da igraju 6 gostujucih niko ne bi nista prigovorio.
Ustvari evo vidim da su igrali odmah poslije derbija u gostima, ali svejedno su imali vise domacih od nas.
Jeste, ja sam se zajebao, nisam video tekmu sa Chievom.
Ne razumijem zasto serete po Romagnoliu???...@Mrki...po cemu je on razocarenje????...Dodje igrac od 20 godina i kosta 25 miliona i sad odma treba da igra kao Nesta u najboljim godinama...pa nije ovo Fifa 2016 jebg...ko se sjeca prve sezone Neste u Milanu???
Ja ne znam da je kriv za golove Milana? Fakat bi volio da mi pokazete gdje je to on bio krivac ili slicno za primljene golove?...
Do danasnje tekme momak uopste nije pravio mnogo prekrsaja i nije bio nedisciplinovan...a ovo danas, prvi zuti karton bez razloga, drugi je bio cist ali prije toga niko ne spominje sta je Zapata uradio....
Ako hocete da pricamo o stvarnim razocarenjima u odbrani onda je to De Sciglio...najvise minuta a najlosiji...direktan krivac za oba gola protiv Palerma i kod drugog gola Udinesea gleda kako Duvan ubacuje lotpu u mrezu pored njega...momak je jednostavno prije dvije godine igrao sigurnije i iskusnije nego danas...
Calabria je strasan talenat i ima svijetlu buducnost...medjutim mi trebamo 4 beka jer mali nema iskustva...njemu su ova vruca gostovanja teska, sto je razumljivo...danas je bio veoma los pogotovo u prvom pol...
Krivac za danasnji poraz po meni nije ni sudija ni taj crveni karton nego Sinisa Mihajlovic...velika greska u postavci igraca na terenu...Zbog kojeg je razloga Bonaventuru stavio iza napadaca to samo on zna...momak je u dvije tekme sa pozicije ljevog veznog zabio dva puta i dva puta asistirao...na poziciju ljevog veznog je stavio Bertollacia koji je tu na pocetku sezone bio ocajan...i bas tako je krenulo prvi 45 min...malo trke, dosta sudaranje i nepovezanosti...De Jong moze samo igrat DM i nista vise...i to kada igra tu poziciju u napadu nam ne moze dati apsolutno nista...
I onda svi pricaju kako je Milan poslije crvenog bio bolji protivniku..a sta se desilo...Miha je gurnuo Bertolaccia na desnog veznog a Bonaventuru ponovo vratio na ljevog veznog i doslovno smo nadigrali Genovu u drugi 45 min i to sa igracem manje u veznom redu...Bonaventura i Bertolacci su izgledali kao dva nova igraca nakon poluvremena, samo zato sto su promjenili pozicijie...valjda ce vise jednom Miha shvatiti...da ovi igraci nisu klase i da ne mogu pruzati na razlicitim pozicija iste dobre i kvalitetne partije...
Montolivo je digao svoju formu i vezni Milana na jedan bolji nivo i svaka mu cast...sjedenje na klupi mu je pomoglo...stvarno sa De Jongom ogromno patimo prema naprijed...
I jos jednom..volio bi da mi kazete gdje Romagnoli grijesio kod golova Milana od pocetka sezone pa on ne zasluzuje prvi 11, ja stvarno to nisam primjetio da je nesto strasno grjesio pa da treba biti istjeran iz prvog tima, ali moguce da grijesim...
De Sciglio ove godine ima problem i sa pasom i za svojim pozicioniranjem na terenu. Kada pogledate, njegov broj gresaka je katastrofalan, kod obicnih pasova na 3-5 metara daljine jedva da svaki treci ubode.
Ne igra Romanjoli ništa posebno, iskreno sam više očekivao od njega. Nije baš rupa ali kod par golova je mogao bolje, niti se ikako ističe.
Ali ja ga svakako u prvoj sezoni neću otpisati, to je klinac jbg još ima realno invalide oko sebe.
Prestrog sviran drugi žuti. To su čak i komentatori na sky Italia rekli. Trebao ga je samo opomenu da mu je slijedeći žuti, jer je do tada opominje Genoveze nijednom nije dao žuti iako su zaslužili. E pa ne možeš s jednim timom ovako a s drugim onako, isto ih tretiraj.
Bacca je pokazao u oni 15 minuta da je morao igrat od prve sa Luiz om. Poserem se ja na SuperMaria i njegovo stopanje lopte. On dok stane i predribla vamo se cijela ekipa vrati.
I Romagnoli je odličan, kud više i Ely mu je odlična zamjena. Ne mogu zajedno igrat jer mora Zapata radi iskustva. Jer Mexesa i Alexa pošalji da čiste kopačke kad ih već placate
Romanjoliju se nema sta zameriti. Igra kako igra,trenutno najbolje sto moze.
Decko ima 20 godina a dobio je maltene ulogu da bude nosilac odbrane Milana.I sve oci uprte u njega sa ocekivanjema da bude celicni bedem koji protivnicki napadaci ne mogu proci. Cak i neki stariji i iskusniji igraci bi pali pod takvim pritiskom.
I nista od toga nije njegova krivica ,vec nesposobne uprave koja mu je naturila takvu ulogu umesto da mu dovede nekakvu podrsku u vidu kvalitetnog saigraca.
Ma Romagnoli je sasvim solidno odigro sve utakmice do sada, nemojte odmah srat po momcima. Baloteli ce nama doc glave, on je idealan za 15-20 minuta po utakmici da ulazi sa klupe. Ali on na klupi ne moze sjedit, to je odmah problem. Sami smo sbei problem doveli u ekipu.
(09-27-2015, 06:30 PM)huss Wrote: [ -> ]Ma Romagnoli je sasvim solidno odigro sve utakmice do sada, nemojte odmah srat po momcima. Baloteli ce nama doc glave, on je idealan za 15-20 minuta po utakmici da ulazi sa klupe. Ali on na klupi ne moze sjedit, to je odmah problem. Sami smo sbei problem doveli u ekipu.
Njegovim dovođenjem su pljunuli na sve pozitivno što su napravili ovo ljeto. Balotellija je Liverpool nudio cijeloj Europi i samo je Trabzonspor bio ozbiljno zainteresiran. Pazi jedan Trabzonspor, o čemu mi pričamo nekakvoj kikiriki ekipi, a onda se nađe uprava Milana i odluči ga vratiti. Baš me zanima tko je bio začetnik te ideje.
I kad gubiš 1-0 na poluvremenu odmah ubacuješ Baccu, a Mihajlović je čekao do 80. minute. Razočaravajuće!