Da i sa De Jongom se zajebava, kapiram ja šta hoće da napravi sa Montolivom ali taj se čovek raspada.
A Lopez otkako je stigao u Milan ima te žute minute, pretpostavljam da nema motivaciju, vidi čovek koliko se zajebao.
A vidite Interovu odbranu, za 2 meseca što je premalo za tandem da se uigra Miranda i Muriljo su skoro u ravni sa Kjelinijem i Bonućijem.
Talentovani klinac i dobar iskusan igrač, ništa više od toga nisam tražio, eto kako Inter prolazi. Šta je bila filozofija probati da dovedemo Garaja ili nekog sličnog, a ovako imamo jednako jadnu odbranu kao prethodnih godina a Romanjoli sa sve pritiskom i Zapatom pored sebe ne znam kako će da napreduje.
Fakat imamo jednu od najlosijih odbrana lige, a tako i u mnogo slabijim ligama ne mozes nista postici. Pa koji god klub da gledam u Italiji odbrana na nesto lici. Samo kod nas ispada ko da su neki amateri pokupljeni s ulice.
I ne zaboravite vezni red koji ne postoji i koji konstantno propusta protivnicke napade prema nasoj odbrani.Tesko je za bilo koju odbranu da izdrzi na nivou ako je od 90 minuta utakmice bukvalno 70 minuta non-stop pod opsadom i pretnjom.Tesko je drzati koncentraciju tokom tolikog vremenskog perioda,pogotovo igracima poput ovih koje trenutno imamo.Mnogo vece sanse za gresku.Sredina uopste ne rasterecuje odbranu i fakticki im ne dozvoljava da predahnu i dodju do daha,a kako se to odrazava na igru odbrane-pa eto videli smo i (nazalost) gledacemo.
Po meni,najveca slabost nase odbrane je nas vezni red.
2 razloga zasto Milanova odbrana izgleda amaterski....
Prvi je neuigranost, u 8 kola mi smo imali 6 razlicitih kombinacija na stoperskim pozicijama...isto kao prosle sezone kod Pippa
Drugi je vezni redi..jedini igrac koji se zaista zna braniti u veznom redu je De Jong, igrac koji je skolovan za te pozicije..od ostalih mogu se izdvojiti Kucka i Poli, pa donekle i Montolivo...ali to uopste nisu skolovani igraci za te pozicije da igraju defanzivu takticki...
Odbrana Interova uopste nije nista wow...Miranda je los, da losiji ne moze biti...spor, nije ni jak....sve sto igra na iskustvo...s druge strane imaju Murilla po meni najbolji mladi stoper na svijetu...on ce za dvije godine stici na nivo T.Silve ako ga zaobidju povrede...
Interovu odbranu pospjesuju dva buldoga ispre...Medel i Felipe Melo...to je isto kao da Miha stavi dva De Jonga, onda bi i Ely i Zapata izgledali dosta bolje...
Nakon mece sa Torinom palo je dosta teski rijeci izmedju Mihe i Cercia i Alexa...zbog onog slobodnog udarca..navodno je svadja trajala par minuta...
Tako je i Pippo poceo, svadjati se u 10 kolu sa Ramijem i Zapatom pa na kraju znamo kako je zavrsilo...
Sljedeca dva kola Sassulo i Chievo na San Siru, kako zna i umije mora osvojiti 6 bodova ako zeli da zadrzi mjesto trenera i bar kolko toliko normalne uslove za rad...
Ja mislim da je Miha bivsi kako god.I da dobijemo ove dve utakmice(sto je bez obzira na sve za ocekivati) uvek ce mu taj mac visiti nad glavom jer nece uspeti da ostvari kontinuitet dobrih rezultata zato sto ova i ovakva ekipa to jednostavno ne moze. Sad mu se ostvaruje ona izreka da "ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju" ,jer sve sto je galijani brljao u prelaznom roku(kvalitet pojedinih dovedenih igraca,pozicije na kojima nemamo nijednog igraca) ce se prebiti preko Mihajlovicevih ledja. Zvanicno opravdanje (za lose rezultate-citaj za to sto se ne borimo za plasman u ligu sampiona u skladu sa halucinogenim ambicijama uprave)se vec nazire,a to je nedostatak taktickog znanja kod Mihajlovica.
I onda ce doci novi trener(naravno ne neko zvucno ime,jer kako bi se onda zaboga pravdali neuspesi) i idemo ceo krug iz pocetka.
Zimski prelazni rok polako pocinjem da otpisujem jer mi se cini da ce najzvucnije pojacanje biti Boateng,tako da...
Mi u veznom ne samo da nemamo defanzivce nego ni nekog fizički nadmoćnog niti plejmejkera, Montolivo pre proda loptu nego što nađe saigrača. Kucka, Bertolaći, Džek sve su to isti tipovi fudbalera a gledaj kad dovuče još nekog sličnog.
Što se tiče Murilja i mene podseća na Silvu, momak ima sjajnu tehniku.
A Miha će ostati bar do kraja godine, ko se ne buni ima protektorat dok ne postane nepodnošljivo, to je klasični Galiani.
Ja sam stvarno bas uporan i imam dobre zivce, kad sam odlucio da veceras gledam i onaj Berlusconi cup. Jad i cemer ukratko receno. Kad sam gledo poslije toga ligu prvaka shvatio sam da gledam fudbal za dvije "mjere" bolji. Realno mi smo trenutno prosjecna italijanska ekipa sto pokazuje i polozaj na tabeli u posljednje tri godine. Najgore u svemu je sto se uopste ne vidi nada da ce se to promijeniti u dogledno vrijeme.
Pa kako će vidjet? Mi koji smo kraljevi 0€ mercata, imali smo sjajnu priliku da dovedemo konoplyanku u julu (istekao mu ugovor), čovjek prejako odigrao prošlu sezonu, i mi pustimo da ga Sevilla uzme. I sad eno Chelsea hoće da ga kupi za 45 mil. €. hahahahaha 0€ mercato? Nije to 0€ mercato već procenti mercato Gallianiju. Ili ćeš davati procenti ćelavom ili nema nista od ugovora. Poserem se ja na ovaj klub.
Jučer je prijateljska pokazala da ovaj klub MORA imat Donnarumu, Calabriu i Romagnolia u startnoj momcadi + Bacca, sve ostalo nek se mijenja. Mislim kad već sve gubimo i seremo po taktici onda daj barem da izguramo ove mlade. Treba dat podršku Mihi i to da izvuče mlade a ove Gallianijeve plaćenike nek ostavi na tribini
Sto je najgore Galijani se sad vadi kako je "potrosio 100 miliona" i misli da niko nema pravo nista da mu prigovori. A to kako i na koga ih je potrosio ,to ne gleda.
Treba sramota da ga bude kakav je posao odradio sa kakvim parama.