(01-13-2016, 07:57 AM)kakabanja Wrote: [ -> ]Cuj DZ. Svasta. Sada bi ja trebao kao nesto provjeravati i usporedjivati, na kraju shvatiti da je Galijani jedini kriv. Ne, meni nije. Kriv je Berlusconi, pa trener (od Leonarda pa sve do sada) pa onda svi ostali. Galijani je kao pravi Silvijev vojnik prihvatio svu gnjev na sebe. Nebi me cudilo da on placa onu "CURVU SUD" da ga vrijedjaju. Onibsu ih i doveli na ono mjesto gdje su sada jer im je Fossa bila precrvena. Mozemo mi supljirati, analizirati ali glavni o osnovni krivac su za mene pare kojih nema. I to je to.
Ovo sa DZ je sala, ne budi dijete ... Upravo zbog toga da ne bude meni se ovo svidja ili meni se ovo ne svidja sam i rekao da to uradis...to su fakti i cinjenice i na osnovu toga mozes imati neko svoje misljenje i stav...
Pippov roster u napadu/krila/ofanzivni vezni...Cerci(6mjesec), Niang(6mjeseci), Elsha, Torres(6mjeseci), Pazzini, Destro(6mjeseci), Suso(6mjseci), Honda, Saponara (6mjeseci), Mostour, Bonaventura...
Mihajlovicev roster u napadu/krila/ofanzivni vezni...Cerci, Niang, Luiz Adriano (6mjeseci), Bacca, Bonaventura, Honda, Suso(6mjeseci),Balloteli, Menez, Boateng (6mjeseci)
U dvije godine samo u ofanzivnom dijelu ekipe kroz nas tim prodje 15 igraca, a prije nego je Pippo sjeo na klupu otisli su Taarabt, Kaka, Robinho, Matri, Birsa... Sto se reci da je za nepotpune dvije sezone kroz nas ofanzivni ponavljam ofanzivni tim proslo oko 20 igraca....
To su cinjenice i fakti, na osnovu ovih cinjenica ja licno ne smatram odgovorne trenere nego Upravu tj Galliania i Berlusconia, skupa...to je moje misljenje i moj stav na osnovu cinjenicnog stanja...
I opet kazem to je samo jedan dio ekipe, vezni red i odbranu da ne spominjem..ako krenem i to nabrajat, vidices da je otprilike nekih 50 igraca proslo kroz Milan za nepotpune 2 sezone...Ja licno mislim da ni jedan trener na svijetu ne moze sa tolikim igracima, a ovde ne spominjem njihov kvalitet, izborti niti bilo sta napraviti...
Tipicno nagomilavanje igraca....i zbog te lose politike klub pati i dalje ce patit...
Miha je pogrjesio kad je Luiz Adriana drzao na klupi, to je nedvojbeno..ovo da ga je Miha uigravao sa Baccom za danasnju tekmu je podatak od novinara Sky Sporta koji je bio na posljednjem Milanovom treningu i izdiktirao je vjerovatnih 11...to nisam ja izmislio nego vam samo prenosim jos jednu cinjenicu....
Sto je neko gore napisao...Luiz ima 3 miliona platu sjedi na klupi i za njega dobijes 15 ti care ides vani da si doso prije mjesec u tim...eh to je novo razmisljanje Uprave Galliania i Berlusconia...tako oni vide novi Milan...a ne kao stabilnu ekipu...koja ce imati trenera koji zna koju ce formaciju forsirati, koji tacno zna na kojim ce pozicijama mu trebat koji tipovi igraca i koji ce u transfer rokovima dovoditi 2, max 3 igraca samo da poboljsa ekipu i konkurenciju....tako je nekad izgledao Milan, kojeg smo pretpostavljam svi ovde zavolili...
I jos nesto...ako su prodali Luiz Adriana da bi doveli Soriana, to je jos jedan "magican" potez nase Uprave...ako ce te iskreno mislim da je Luiz Adriano zatrazio odlazak jer je dobio 8 miliona godisnje... i zato sto je Galliani NEPLANSKI doveo Ballotelia pa su skontali kad se Menez oporavi puno ce im biti 5 napadaca u ekipi...