Milan protiv Fiorentine na kontre. Kuci. I kao to jedini nacin. Inace u Fiorentini sve vanzemaljac do vanzemaljca. Reprezentativac Slovenije, povremeni Hrvatske, dvojica Spanaca koji ne mogu primirisati Primeri, jedan mladi Italijan jedan stari Italijan, jedan reprezentativac Srbije, jedan Argentinac i Rumun. I jedan koji nije reprezentativac nicega. I onda protiv njih jedini nacin na kontre. E vala....
Sad bih jos trebao braniti Interovog kretena
Ma kakabanja, ljudi vole da ovdje pricaju bez argumenata. Cuo si veceras podatak da je Fiorentina u 26 utakmica dala makar go. Po meni ljudi imaju bolji tim od naseg vec par sezona, a to pokazuju i rezultati. Razmontirali su Inter na ovom istom San Siru, a taj Inter je htjeli mi ili ne 8 bodova ispred nas na tabeli.
Hejteri ce ostat hejteri...@Kakabanja vidim pratis seriju A, i znas kako Fiorentina igra, svaka cast, i roster je bas svjetski

...
Bas bi bila furka da Berlusconi sutra otpusti Mihajlovica i dovede Lippia kako su rekli da ce biti....
8 bodova zaostatka za mjestom LP (Inter), 5 bodova za Fiorentinom, 3 za Romom....
Nevjerovatno je pod kakvim su pritiskom i koliko skacu nakon pobjde kao da su nesto osvojili...Rani gol, tj majstorstvo Bacce nam je mnogo pomoglo, ali tacno se vidi taj mentalite igraca i plus dodatni pritisak...oni se jednostavno povlace i povlace nazad, samo gledaju kako da se rijese lopte, a da je pri tome nekako ne izgubie...doduse to je neki 65 min i dobro izgledalo eto uspjeli smo nakon 27 uzastopinih utakmica da zaustavimo Fiorentin i da ne zabiju gol...Ne znam da li ja samo tako razmisljam, ali nasi bekovi kad konacno odigraju bekovski, sa mnogo puno trcanja i pritiska i sa mnogo disciplinovanijom igrom u odbrani mi izgledamo kao druga ekipa...tako slicno je bilo i protiv Lazia u Rimu...oba beka su odigrali dobar mec...visoko izlazili i vrsili pritisak a i 1na1 su bili dobri i nisu mnogo ispadali..i odma nasa dva stopera lakse disu, odma i odbrana na nesto lici...
Miha se dobro zajebo sto je vjerovao samo ovim bekovima, trebo je insistirat na dolasku bar jos jednog pouzdanog beka...
Sredina je stvarno prespora i ta transformacija iz odbrane u napad kod nas traje neki 10 sekundi...ako izvrse pritisak na vezni red pogube se svi...Luiz Adriano je definitivno bolje cuvao loptu u ovakvim situacijaa od Nianga..ali opet cak i ovako losi Honda igra na toj strani tri puta bolje od Cercia...
Valjda je Miha konacno skotno da nam ova taktika 4-4-2 nesto donjela, koliki-toliki balans
Imaju bolju ekipu ali ne igrace. Mi smo se bar 70 minuta grcevito branili veceras. Nista u sredini nismo uradili ali bas nista. Isto je Mihajlovic igrao sa Sampdorijom prosle godine. Nabij sloptu pa sta bude. Nikakve igre. Kombinacija da ne govorim. I Alegri i donekle Inzagi su imali loptu nesto pokusavali. A kod ovoga nema nista.
Da, Maji slazem se to za bekove...ova ekipa vapi za dobra dva beka. Da ne govorimo sad o veznom redu to vec "i ptice na grani znaju"

Cuj pratim Seriu A. Od 1998 nisam propustio Milanovu utakmicu. Bas nijednu, ni pripremnu ni sluzbenu. Od Humaxa 5400 do danas sa orginalnom karticom Sky It. Osim ponekad NFL nista drugo i ne gledam.
Pa onda bi ti trebalo biti jasno da je Fiorentina kadrovski bolja od nas vec par godina. Jer nadam se da niko razuman ne vjeruje u Galijanijeve price kako imamo najbolji sastav na planeti

Kadrovski smo jači od Fiorentie za 20 bodova,bar. Kao što smo bili i prošlih godina. Ako sam podrzavao Leonarda, Alegrija, Sedorfa i Inzagija, ne znači da ću i Interovo govno (ovaj će za mene to uvijek ostati)
(01-17-2016, 11:54 PM)kakabanja Wrote: [ -> ]Kadrovski smo jači od Fiorentie za 20 bodova,bar. Kao što smo bili i prošlih godina. Ako sam podrzavao Leonarda, Alegrija, Sedorfa i Inzagija, ne znači da ću i Interovo govno (ovaj će za mene to uvijek ostati)
Ako kazes da toliko dugo gledas Seriju A i da smatras da imamo roster bolji 20 bodova, BAR, od Fiorentine ... onda ti i ja, drug moj necemo dalje raspravljati o Milanu i Mihajlovicu itd...naravno rado cu citati tvoje postove....
Lijep Pozdrav