Covjece kako jadno izgubljen kup ccccccc

ustvari nisam nesto drugo ni ocekivao. Mislim, sredina: Seedorf i Pirlo, dva poznata ne trkaca, iza njih iskusni Bommel (bas je iskusno dobio crveni), i pored njih poznati sprinter Flamini (koji samo trci, nista vise). I kad ti covjek izvede ovu cetvorku na teren, sta ja trebam prvo da pomislim? Me zajebavas...? Non stop trubi da zeli uzet Coppu, i sad poslije Scudetta mora uzet Coppu, na poklon je dobio ona 2 gola na San Siru da se ima cemu nadat, i odma u prvi 20 minuta se vidi da smo imali ogromne sanse da ne samo da izborimo Finale, vec da razmontiramo Palermo kako to ostali cine kad dodju na Barberu, i sta se desi... opet isti stari Allegri. On i samo njemu poznate akrobacije na terenu. Kazem ti, i dalje ne kontam sta je on htio tamo uradit, valjda da nas zajebaje kako to cini vec cijelu sezonu. Jer rijeci: idemo po plasman u finale, ono nije.
- Htio da proba nove igrace? Ko od oni igraca nije igrao do sad barem 10 tekmi?
- Htio da odmara igrace? Zasta odmarat kad si vec uzeo titulu. Sta sad zelis pobjec Interu na +10 posto si kao idiot uspio to izgubit u roku od mjesec dana protiv Baria i ostali proleterski klubova.
- Postaviti takticki jak sastav? Takticki da, svi oni znaju sa loptom, problem je sto su spori i sto svaku kontru nas ubiju u kondiciji i trku, sto znaci umaranje igraca.
Zalosno da ovdje jos ima osoba koji vjeruju onom cudu od panchine. A samo cu vas jedno pitat: Koje osvojio ovaj Scudetto? Novi igraci ili trener? Sta bi bilo da mu je napadacka dvojka bila Boriello i Huntelaar? Nije mu oduzet ni jedan igrac, samo su mu dovedeni novi: Ibra, Binho, Boateng, Cassano, Emanuelson, Papastopulus, Yepes, znaci 7 novi igraca na raspolaganju. Jos ti Inter pomognem sa strucnjakom Benitezom, i onda mi neko kaze da je trener zasluzan. Reja bi sa ovom ekipom usao u polufinale Ch. Lige. A ovaj nema blage veze sto se tice Europe, a u kupu na srecu prolazi. Jedino liga mu pase posto tu moze da racuna na svoju konstantnost u jadnim minimalnim pobjedama od 1:0 i pomoc ostali.
Znaci sto Sale kaze, nije Milan osvojio ovaj Scudetto zato sto je Sachiev Milan, vec zato sto su ostali bili ocajni. Kladim se da protiv Intera od prosle godine nebi imali nikakve sanse. Vec bi opet izgubili titulu i shvatili da ovaj panchina di merda nije za Milan.
@dejo
prijatelju, nisam ja ljut i nezadovoljan. Mislim uzeli smo Scudetto wooow. Shvatam ja to, ogromno mi je drago, presretan sam. Ali zar je taj Scudetto trebalo dovest u pitanje? Imas najjaci sastav Serie A, Inter krene gubit sve moguce, i na zimu bjezis 12 bodova merdi i 9 drugom, znaci sve predispozicije da se ne trebas brinut, vec samo sve privest kraju i svu konventraciju okrenut prema Ch. Ligi i Kupu, ali covjek i to nije u stanju. Vec mene i vecinu vas dovede do te mjere da grickas nokte moleci Boga da izdrzimo do kraja i pobijedimo, a da Napoli i Inter kiksaju. Zasto to? Pa bolji smo, zar ne? O tome ti govorim.
Ja uvijek zelim vise. Tesko me je zadovoljit. Kad uzmes Scudetto a ni si se tome nadao, e to je za mene uspijeh. Kad uzmes Scudetto, boris se u Ch. Ligi i borbenoscu ispadnes, to je za mene uspijeh. Kad pokusas uzet dopiettu, i kiksas u finalu, to je uspijeh. Ali kad znas da si ove godine favorit, kad vidis da ti nema ravnog, i jos sve krene kako treba, a onda mi izvodis gluposti i dopustas da te neki Crotenham i Palermo blamiraju, e onda je to jadno i zalosno. To mi smeta u ovom Milanu.