Gde si nasao tu informaciju? Ja sam isto to cuo,medjutim na sajtu UEFA stoji da samo finalista ide,a ako je finalista obezbedio onda ide ekipa iz prvenstva. Nema nista to kvalifikacije/ne kvalifikacije.
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/new...37611.html
Meni je to isto neko drugi ovde rekao, i pre neku nedelju sam ja nekom na stranom forumu preneo tu informaciju,medjutim covek mi okacio link sa uefinog sajta gde nema nista o tome,vec samo za finalistu. Evo link gore.
• Performances in domestic leagues will be rewarded. If a national cup winner has booked a UEFA Champions League spot, the highest-ranked club in their domestic league not already qualified for the UEFA Europa League will qualify for the competition; national cup runners-up no longer qualify.
According to La Stampa, at yesterday's meeting Barbara, Adriano Galliani and representatives of Fininvest in Arcore was a plan for sustainable development "Milan", which will be considered in terms of the UEFA financial feir pleya (PZPN). The publication argues that club leaders start from the fact that "Milan" completes the championship is not lower than fifth place, ie, at least qualified to the Europa League.
Evo opet se stavlja razanj dok je zec jos u sumi.
To, da moramo osvojiti kup da bi isli ditektno u Evropu su talijani objavili onda kad nam se je otvorio zrijeb. Tako ili kao pobjednik kupa ili kroz prvenstvo.
Mada se ja ozbiljno nadam i ligi prvaka. 8 bodova nije nenadoknadivo.
Za ovaj tim Milana je nenadoknadivo ,veruj mi. Pa mi covece imamo 3 ( i slovima - TRI igraca) ovo ostalo je sljam koji nije u stanju da odigra dobro u kontinuitetu. Bez toga,nema govora o bilo kakvom stizanju. Evo ti sad ide gostovanje empoliju,to nam je da sa bodom pevamo od srece. Djene djene protiv rome,dobili karpi,dobili fjorentinu i to je to. Nema u raznim montolivima,abateima,antonjelijima,hondama i ostalim kuckama snage za jos jednu koliko toliko kvalitetnu partiju...A kamoli da posle toga odigraju mesec-dva kao recimo juve sto pegla u zadnje vreme. Ne moramo da pobedjujemo sa po 3-4 - 0 kao oni - i po 1-0 bi bilo dovoljno,ali jbga....jednostavno nemamo kvalitet za nesto takvo. A bez takve serije necemo da stignemo nikoga.Kamo srece da do kraja sacuvamo trenutnu poziciju na tabeli. Bez ozbiljnih pojacanja,ne nadaj se preterano vise od 6-tog mesta na kraju.
Verovatno ce nam i to biti dosta za ligu evrope,jos ako koeficijent nabudzi 4-tog u LS , onda ce sa kup mestom i 7-mi iz lige ici u LE,a medju prvih 7 realno mozemo biti...
A najtuznije od svega,da nam je sredina samo malo skockana,samo jednog jebenog Witsela da smo kupili letos ,da donese malo sigurnosti,iskustva i kvaliteta,verujem da sad ne bismo morali da stizemo nikog,vec bi drugi trcali da stignu nas. Za tu CL. I eto budala Galijani,i dalje ne verujem da je dopustio da u sezonu sa takvim ambicijama udjemo sa ovakvom sredinom terena. Znaci ne dva,ne tri,samo jedan jedini igrac sredine terena koji ima kvalitet kao Bacca u napadu i druga pesma bi se pevala... Odma bi i napad bio bolji(ovaj Bacca da iza sebe ima ONAJ vezni red-dao bi 30 golova),odbrana takodje manje posla,manje pritiska,verovatno bi povuklo Bonaventuru,Bertolacija i mozda jos nekog da pruza bolje partije i sve bi to drugacije izgledalo... Tako blizu,a tako daleko.... Al jbga,to ti je kad imas idiota da obavlja transfere...
"When we get Boateng, Jeremy Menez and Balotelli back to full fitness, my idea is to play 4-3-1-2. For now we have to continue like this."- Sinisa Mihajlovic....
Ovog se ja najvise plasim...prvo sto zaista nemamo igraca koji su kapaciteti i u mogucnosti da odigraju u kontinuitetu dobro bar mjesec, mjesec i pol ... i konacno na nesto licimo kad igramo 4-4-2...i sada da vracamo ponovo na 4-3-1-2 .... Valjda se opet nece pocet gubit Miha...
Diego Lopez je odbio Besiktas...Cerci je jos malo pa Genovi...Roma zateze oko Elshe, moguce da ce otici negdje drugo...povratak Luiz Adriana blokira dolazak nekih ofanzivnih igraca prije svega malog El Ghazia
Šta ima da povlači Bonaventuru da igra bolje kad nam je najbolji igrač pored Bake jbt.
Taj Vitsel je vredeo kao Bertolaći plus par miliona, sad sa Zenitom kad ima fine šanse u ligi šampiona možemo da se jebemo.
Ali kad debil voli takve igrače, sad neka pljune i za Soriana pošto nikad ništa ne nauči. Da je Birsa mlađi i Italijan i njega bismo hteli, to je taj tip igrača.
Jeste najbolji,ali veruj mi da bi bio jos bolji da ima iole normalne igrace oko sebe.Nije Bonaventura dosegao svoj maksimum nikako.Nisam ja rekao da je on los,vec da bi bio bolji od ovog sto jeste trenutno.Za Soriana se izgleda ukljucio inter u igru,tako je vrlo moguce i to pisi propalo. Ne bih da vas zabrinjavam,ali Zapata dobija novi ugovor najverovatnije.
Marten De Roon je najnovija meta za vezni red koja se pojavila u medijima..clan je Atalante ima odlicnu sezonu i ono sto sam ja vidio vrlo koristan i dobar igrac...ima 24 god, trenutna cijena mu je oko 4 miliona eura...igra na poziciji DM, mnogo trci,tuce ali nije kao De Jong neaktivan prema naprijed...
Atalanti smo prodali Patengu, to je onaj junior napadac sto je igro malo kod Allegria, visok i jak..nije se pokazo u Ascoliu ali eto Atalanta ga je uzela...vec dva dana imaju sastanke sa upravom Atalante...
Najnovija vijest je da je Mr.Bee dobio jos 2 sedmice odnosno do pocetka februara da se zavrsi ugovor...mnogi novinari vec pisu da od tog nema nista..medjutim o cemu se zapravo radi...neko ko ulaze 480 miliona eura i pri tome nece postati vecinski vlasnik i nece moci upravljat u sam ugovor logicno ubacuje mnogo clanove i klauzule da se osigura i zastiti..eh sad ubaceno ih je mnogo, po meni logicno, i moraju biti pregledani od ekonomista i pravnika Finaveste kao i usalgaseni za zakonskim odredbama...zato treba mnogo vremena...
Jedino mi je drago sto ne zaljecu kao Moratti pa za sitne pare prodao Inter...plus novi vlasnik nije imao neke obaveze prema klubu...mislim da je 70% dionica Intera prodano za nekih 300 miliona eura...