Mozda gresis,ne znam da li si ikad bio ozbiljno u nekom sportu... Stvar je u tome da kad imas krs ekipu,ti se kao trener sa njima sve lepo dogovoris,nacrtas im tri puta,oni klimaju glavama i stvarno pokusavaju da te shvate,nekad i razumeju sta hoces da im kazes,i stvarno imaju neku volju da to sprovedu u delo.I na treningu sve to prilicno lepo izgleda... Nabruse se malo i na teren uglavnom izlaze sa onom parolom "idemo da im jebemo kevu". I onda,pocne utakmica...Ako se desi da stvari ne krenu kako su oni zamislili u tim svojim "prepametnim" glavicama,da ne daju gol u nekom prizeljkivanom vremenskom periodu,ili protivnik krene pomalo jako,neocekivano,,nedaj Boze dobiju neplanirano gol,kako god - sve sto im je objasnjeno pre meca se gubi. Oni se pogube,zaborave sve sto im je ispricano. I od panike i nemoci pocinju da se ponasaju kao potpuno neorganizovana banda koja nema ni cilj ni ideju. Tabula raza u glavi. Gotovo.
To nije stvar trenera,to je stvar pokvarene psihe igraca,u nasem slucaju ta psiha se kvarila godinama,kod nekih igraca je mozda dosegla i kriticnu tacku posle koje je nemoguce popraviti stetu.
Trener to treba da popravi,reci ces ti,svakako ,slozicu se ja.Ali,moras da razumes da ovaj stepen nistavila koji je zahvatio nas igracki kadar - Mihajlovic jednostavno nije u stanju da popravi.Nema kapacitet za takav poduhvat.Mozda ce ga nekad u buducnosti imati,ali sad nema. Za to treba malo ozbiljniji strucnjak i to nije proces koji moze da se odradi u roku od mesec-dva.Eno ti pogledaj Klopa u liverpulu.Patnja je to tamo jos uvek. Iako je veci strucnjak od Mihajlovica.I sto je najbitnije niko ga ne kritikuje kad pobedi Celsi,pa sledece kolo izgubi od predzadnjeg na tabeli. Dobio je rok - 5 godina do osvajanja titule. A kod nas se sve hoce,odmah,na prepad,odma trofeji,lige sampiona,cuda muda. Pa to jbte,nije uspelo ni onom Seiku iz Sitija sto je sjebao pola milijarde u pojacanja,a ne da ce uspeti Beruskoniju sa 80 miliona. Daj da ne budemo smesni

E sad,ako uzmes u obzir novac koji je nasa uprava spremna da izdvoji za trenera,shvatices da je Mihajlovic mozda najbolje resenje koje nam je dostupno u ovom trenutku,bez obzira na neke njegove nedostatke.Jel' treba mozda Broki da preuzme ekipu? Pa taj nema ni pola kapaciteta Mihajlovica.
I razumi,niti smo mi vrhunski klub(sem mozda na nekom papiru,na konto tradicije),niti je Mihajlovic vrhunski strucnjak.