Ne znam zasto se preterano uzbudjujete zbog kritike Antonjelija,taj covek tu i tamo vredi nesto protiv slabijih ekipa ali to je njegov krajnji domet.
Za bilo koji ozbiljniji domet,tipa pohodi u Ligi Sampiona ili na titulu Serije A,covek mora da leti iz tima. Nema kvalitet za takva dela.Cak ni rezerva da bude.
Mislim,lepo je to sto on protiv 16-te ili 17-te ekipe na tabeli pokaze nesto,ali to jednostavno nije dovoljno za Milan kakav ja zelim da bude. Isto tako i te honde,kucke,montolivi,abatei i ostala bagra. Zabole me sto oni tu i tamo nesto pokazu,to nisu igraci za Milan. Sramota je sto takvi igraju za Milan.I to jos u startnoj postavi.
Jednostavno ne vidim nikog od njih u Milanu u ,recimo sezoni 2017/2018. Bice veliko zlo i sramota ako i jedan od njih bude starter u to vreme.
(02-05-2016, 12:21 PM)Sampinjon Wrote: [ -> ]A kad Bertolaci "vredi" 25 za kolko bi ti Vaskeza? Za 10? 14? Ima Zamparini puno pravo da kaze celi :"Slusaj,kad si romi dao 25 za Bertolacija ja trazim 30 za Vaskeza".
Ako Bertolaci vrijedi 20 miliona ( a ne vrijedi) onda Vaskez vrijedi jedno 12 13 miliona. E sad zasto Bertolaci "vrijedi":
1. Bio je medju vodecim asistentima lige ( ako ne i najbolji).
2. Nosio je vezni red Djenove 6 plasirane ekipe.
3. Mlad je
4. Bio je reprezentativac.
5. U internoj valutaciji Rome i Djenove polovina, koju je platila Roma je kostala 8 miliona. Znaci vrijednost mu je bila 16 miliona.
6. Mi smo ga kupili od Rome. A to vrijedi vjerovatno ta 4 miliona. Roma je Bajernu prodala stopera za skoro 50 miliona i PSG beka za 40. Jesu li ova dvojica vrijedila tih para??
Pa gdje je onda nestao Bertolacci? Jer ja ga nikako ne vidim. Covjek ili je izgubljen, ili mu ne mogu naci partnera s kim da igra. Decko jeste dobar, al on je previse ofanzivan za te pozicije, jer ako mu das slobodu, onda Jack i HOnda moraju nazad ostat. Mislim da je Bertolacci za ofazivnog veznog, ili onog veznog u sredini kad bi vezni red bio 3 veznjaka u sredini koji pokrivaju prostor. Znaci kako god okrenes nama Bertolacci ne odgovara ove sezone. Da bi odgovarao njemu se mora prilagodit cijeli sastav, znaci opet srusi svu taktiku koju si izgradio.
Sad vratimo se na Allegrija, eksperimentisao i pusio od svakog, i kad se vratio svom sistemu i naredio igracima da se tome prilagode, odjednom Juventus ponovo hara ligom. Tako treba i Miha. Ne mijenjat sistem vec natjerat igrace da se stimaju sistemu. I iskreno nemam pojma koji ce nam k... Vazquez? On nam opet nikako ne prija. On je ofazivni vezni i igrac iza napadaca, znaci nije krilo. I znaci opet cemo mijenjat taktiku.
Kritikujem Antonellija zato sto nije to sto trazim. On je ne siguran. dobro kaze sampinjon, protiv osrednji ekipa je odlican, ali protiv Napolia, Rome, Juve i ostali on pliva. Taj De Sciglio je igrao tu poziciju, pa zasto mu opet ne pokusat dat tu poziciju? Sad protiv ove dvije ekipe. Abate se sad ustalio, i svidio mi se onaj njegov start naprijed, puni trk u 84' odlicno, i to sa ciljem nekim, a ne istrcat i izgubit loptu. Ova ekipa mora jos radit, al barem sad se zna 80% momcadi, znaci fali nam jos samo ti 20% da nastimamo. I treba imat MUDA i reci NE SuperMariju, Menezu, Mexesu, i ostalima da nece nikad ove sezone zaigrat u prvoj. Dobijat ce sansu u drugom, al ma kolko da uspiju, Bacca Niang su prva postava. Pa ne mozes mijenjat taj dvojac samo zato sto se ovome posrecilo da zabije na jednoj tekmi.
Pozdrav ROssoneri,
Antonelli nije prvoklasni bek...ali ove sezone igra dobro...protiv Fiorentine je bio medjuboljim igracima...nije klasa nije za CL al naspram ovod danasnejg De Sciglia je jebeni Carlos...jer se De Sciglio nije sastavi u kupu protiv Alesandrie a kamoli protiv osrednje ekipe iz Serije A...na lijevoj strani boljeg od njega nemamo...i vjerovatno ako dodje taj iz River Plate Vagionini ili tako nesto nece biti bolji od Antonellia...
Allegri se nije vratio i nakakv svoj sistem...on je pokusao svoj sistem pa je bio medju najgorim u ligi..Allegri se vrati na 3-5-2 tj Conteov sistem i onda je poceo pobjedjivati...samo su morali objasniti u novom sistemu gdje igra Pogba, gdje Dibala a gdje Mandzukic i Khedira...kad je to leglo poceli su mljet sve pred sobom...ali da Allegri nije neki faktor najbolje pokazuje cinjenica da je oborio klupski rekord sa uzastopnim pobjedama i dobio ponudu od Chelsika a ovi iz Juventusa rekli slobodno idi...
Miha je pronasao za ovu skupinu formaciju 4-4-2...vrlo jednostavno mi se MORAMO sa najmanje 4 igraca u veznom redu braniti...jer nam je drugi stoper prespor, a bekovi veoma nepouzdani....i radi te formacije Bertolacci nije pravo rjesenje...jednostavno nije jak u defanzivi...puno ispada i ostaje naprijed....
Nesto slicno Saponari....
Ricardo Saponara je strasan talenat ali moje misljenje je da je on nazalost samo talenat za te "osrednje ekipe" gdje dobije odrjesene ruke od svega....tj ne mora misliti na odbranu i defaznive zadatke zato bez pritiska igra dosta bolje u Empoliu ali kod malo vecih ekipa i pravih...moras biti klasa Kake ili Pirla pa da ostatak ekipe tebe pokrije i istrpi a ta klasa Saponara nije...
Takvi je kolko hoces igraca od Giovinca pa nadalje u Italiji...u manjim ekipama glavni predju u veliku gdje veca obaveza u igri veci pritisak i samo propadnu...
Edit: Jack se povrjedio na danasnjem treningu...valjda nije nesto zezznuto...inace taman kad nas je bar malo krenulo ostajemo bez vaznog igraca

Ako je mogao Abate da čuva Nejmara protiv Barselone ja ne znam koji vam je sa Antonelijem. Nije Maldini ali nije ni odron od igrača. Čuj nećeš da jedan Antoneli igra za 2 sezone u prvom timu Milana, pa u timu ima najviše 5 boljih pojedinaca od njega, takav remont gde bi došli skroz do Antonelija i zamenili ga boljim je nemoguće napraviti za 2 sezone.
Što se tiče Vaskeza ja bih da doveo jer boljeg igrač tih karakteristika poput Iska npr. mi ne možemo da dovedemo. Sa njim i Džekom bismo posle mnogo godina imali i tehniku u veznom redu i kreativnost tj. sposobnost da se uposli napadač. Naravno da bi onda morao i defanzivni vezni pravi da se dovede, to je po meni najpotrebnije uz štopera.
Inače ovaj forum je jedan od retkih gde se ne prihvata da niste baš potpuno bili u pravu za Alegrija. Eto jebeš što je izgubio 3 glavna igrača i treba vremena dok se novi naviknu, ne nije to nego je glavni i jedini razlog što je vratio Konteovu taktiku. Ali dosta je karijere pred njim razuveriće vas u to sam siguran

Kralju, može on otic u Real ili Barcu sto se mene tiče, ali ta "Panchina di merda" je uspijela usrat 18 bodova prednosti i izgubit titulu. Znaci Poserem se ja na tog Allegria i koji je on k... od stručnjaka. Za mene je papak i nikad ga neću stavit u isti red sa Carlettom, Mou, Fergie, capello, itd...
Onaj djavo Korijere Sport pise da je navodno propao dogovor sa Mr.Bijem i da od tog posla nema nista.Da ce Berluskonijev Fininvest morati sam da pokrije 94 miliona evra troska ovog leta i navodno ce zbog toga transfer budzet za sledecu sezonu biti 50 miliona evra. Odakle im ti podaci i da li lupetaju nemam pojma,ali valjda cemo uskoro saznati.
Bertolacija smo videli na terenu koliko vredi.6 miliona ne bi dao za njega.
Remont je moguce napraviti samo sto nam je uprava previse skrta da sve to finansira.
A galijani naravno pikira kaseresa koji je opet pokupio povredu,ovog puta "samo" do kraja sezone.
Gledate li šta radi ludi Ranieri

@Red ... necu da se raspravljam na forumu oko trenera koji nije trenutno trener Milana... ako zelis u Private Message rado cu ti reci sta mi smeta kod njega iako mi se on uopste ne spominje vise ali posto si i ti sam clan ovog foruma dugo i imas znanja o fudbalu rado cu to s tobom raspraviti
"Statistički gledano Bacca na svaki drugi udarac postiže pogodak, i po top pitanju ima 50% učinkovitosti, dok su nosioci prije njega Gonzalo Higuain sa također 50%, Cristiano Ronaldo sa 35% i Leonel Messi sa 32%." .... Poslije Ibre i Silve najbolja kupovina u zadnjih 6-7 godina je Bacca...takodjer je poslije Ibre jedini koji je postioga pet golova na 5 uzastopnih utakmica...jos jedna njegova prednost zabio je 12 golova na 11 razlicitih utakmica i pri tome ne izvodi penale...on i Niang u svim takmicenjima skupa su zabil 21...od ibre i Pata(robinha) nemamo takav par u napadu..
Sto se tice sutrasnje tekme...Bonaventura je vjerovatno nece igrati...moguce da ga zamjeni Boa ili Honda a onda ce Kucka ici na mjesto Honde...
Jos malo statistike...u 2016 god po osvojenim bodovima smo trenutno treci primili smo "samo" 4 gola, Juve jedini bolji od nas primili su 1 u 2016 god
Ma opušteno, svako ima svoje mišljenje, nego eto kad se ovde naniže par postova u kojima ga pljuju moram malo kontrirati
Takođe smo treći otkako je Donaruma stao na gol.