Evo Juve uze Witsela za 18+2 miliona. Ni odkud. Tek onako zagrizli, i u roku par dana dogovorili prelaz za 20 miliona. A sta smo mi radili? 2 mjeseca ga prozivali da (ne)dolazi. Nudili skoro 30, i ko nista ne daju. Iskreno, Gallijani je ponudio 7 miliona da nam ga poklone. Standardno njegovo. Eto kako pravi manageri (svi normalni klubovi) i nas seronja od managera rade pregovore. Dok ostali pojacavaju ekipu, nas je unistava i moli za pare da bi ih bacio kroz prozor ili poklonio jaranima iz peruge ili Genove ili ostali osrednji ekipa. Svaka cast Juventusu ove godine, pojacali su se u pm. Te pjanke, te pjaca, pa Higuain, i sad kao poklon Cuadrado i Witsel.
Al i nas je Celo pojacao: Vangioni (bolje poznat kao Coglioni (muda)), Lampa, neki hrvat kojeg nikad nisam cuo (a znam mnoge hrvatske igrace), penzioner Sosa, za trecinu cijene jednog Witsela,  koji nikom ne valja niti je potreban niti ga je iko osim nas trazio, i naravno ni jedan od ova 4 pacijenta nije igrao ove prve dvije tekme. Cast Lampi i Sosi koji su usli u 81' jer tad se mijenja rezultat sa igracem manje od 57' hahahaha. Naravno Coglioni je cak zavrsio na transfer listi kod nas, cudno da Gallijanijevo pojacanje vec u prvom mjesecu zavrsi na mercatu, ali nazalost samo mi imamo idiota kao AD pa tako da nikom nije palo napamet da dovuce budalu mudonju u svoj klub.
Jedina pozitivna stvar eto taj novi mali u odbrani, koji bi mogao postati sa Romom najmladi i najbolji stoperski tandem u historiji. Iskreno vidio sam fine stvari kod njega, i sa Montelom bi nji dvojica trebali radit cuda. Znaci jedina svijetla tacka ovog mercata je Gomez i treba mu dati sansu do kraja i gurat ga da igra sa Romagnolijem do kraja. I slijedeci par godina imamo defanzivu o kojoj ce brujat novine
Gallijani jebem ti sve po spisku za tvoj mercato zadnji godina. Da hoces Bogdom dobit srcani samo da te nema vise u Milanu. Mrzim te stoko jedna pohlepna i prokleta
Pa ljudi vi ko da zivite na Marsu. Zasto se cudite sto svaki igrac trenutno zeli u Juventus? Pa postavite pitanje sebi da ste igrac gdje bi vi trenutno zeljeli igrati? u Milanu ili Juventusu? Ali objektivno? Isto ko sto su pocetkom 90-ih svi zeljeli igrati u Milanu. Nama sad treba jedno 4-5 godina uspjeha da povratimo tu staru slavu. Mozda jedan ili dva scudeta i neko finale lige prvaka.
Sve si rekao. Ovo oko Vitsela sumira ceo rad Galianija u prethodnim godinama.
Toliko je koštao Bertolaći, toliko koštaju Sosa i Lapadula, toliko para godišnje dajemo više na plate od ekipa našeg ranga... Nije samo do para, Galianijevi je sam mnogo srozao klub.
Postoji fudbal i izvan Italije. Recimo kad postoji interes iz jacih klubova Premijer lige ,kao sto su Arsenal i Liverpul, od nekog ko se izdaje za "Milanovo dete" ne ocekujemo bas da sve to oladi recima "U obzir dolazi samo Juventus". Apsolutno u redu, ima pravo da ide gde mu dusa zeli, ali onda neka se ne prodaju tuzne price tipa "Milanovo dete", jer "Milanovo dete" nikad ne bi reklo da od svih klubova na planeti zemlji "u obzir dolazi samo Juventus".
Pjacu i ove ostale sto su odabrali Juventus ispred nas ,niko i ne krivi. Ali opet ostaje cinjenica da je prosle godine taj Witsel mogao biti doveden samo da je postojala volja kod nase "uprave". Ali njima je ta prica ustvari sluzila da pune novine pricama o "gradnji novog Milana" i mazanje ociju navijacima ,dok su u stvari sve vreme ciljali Kucku kojeg su na kraju i doveli.
Evo nesto se prica da bi Honda mogao u Lacio.
A mi trazimo jeftino pojacanje u odbrani. Izbor je spao na tog LeCroixxa (kako god) iz Siona i Ranokiju iz Merde.
Najzalosnije sto taj Ranochia nema mjesta u Interu, i tamo pojma nema, al mi cemo ga dovuc kao pojacanje. Evo ponavlja se prica, sad taj mali rodrigo Cayo, koji se dovlaci zadnje 2 sedmice po pusudbama i nekom obestecenju od 10 mil, jutros Napoli platio 15 miliona i dovukao ga hahahaha. Pa ovo je smijesno. Bentacur dolazi cijelo vrijeme i onda juve ga otkupi u zadnjem momentu. Iskreno, jedino sto smo doveli su igraci koje nikako nisu spominjani u novinama (Vangioni, Lampa, Gomez), naravno vecina njih nicemu ni nevalja, al haj.
Pa onda me i ne cudi sto mu kinezi nedaju pare. Jer 15 miliona je dopusteno da bi se doveo Bentacur, i magarac odglumi da se on ne moze dovest da bi ga "izdrkao" tako sto je doveo Sosu kojeg je zelio (kladim se da bi wikileaks nasao dokument gdje stoji da je Gallijani dogovorio neke pare sa managerom Sose). I zato se sad ceka sredina septembra da kretencina napusti Milan i onda dolaze pare. Sinoc citam: 85 mil + 425 mil. Jel to istina? Nije valjda da ce Fassone od januara imat pola milijarde € za pojacavanje ekipe? Jarane pa toliki budget nema Bayern. Al haj, barem znam da Fassone nece odma gruhnut sve pare na nekog idiota ala Messi, vec za te pare dovest 5 normalni pojacanja.
I spremite se za Gallijanijebo ludilo zadnji sati mercata. Nemoj te se koncetrisat na zvijezde i ovo sto se spominje, vec gledajte osrednje igrace Cagliaria, Empolia, Genove, Verone, Cesene, jer to su igraci koji ce biti dovedeni danas a kreten ce ih predstaviti kao VELIKO POJACANJE GRANDE MILANA
Danas ce biti svakakvih povezivanja, evo nakon vilsira, sad se i fabregas povezuje s milanom...
I Jovetic

Nekako mi zvuci najrealnije...
http://www.gazzetta.it/Calciomercato/30-...3436.shtml
Nevjerovatno. Ja ovog Corvina znam vec par godina sa managera, i uvijek, ama bas uvijek uzimam ovog covjeka kao diretore sportivo. Pa kako je moguce da onaj nas pedofil nikad nije pokusao angazovat ovog strucnjaka vec prepustio tim celavoj budali da ga rastavi i unisti do potopa? Ne vjerovatno. Iskreno mislim da dosta manager igraca bi puno bolje uradili posao u Milanu nego ovi trenutni pacijenti koji tamo sjede i vladaju.
Svaka cast Corvino
A pazi ovi sto su nas manje vise povezivali sa njima - Konopljanka (danas otisao u Salke - pozajmica sa pravom otkupa) , Nasri (otisao u Sevilju - pozajmica sa pravom otkupa) Mangala (otisao u Valensiju - pozajmica sa pravom otkupa) , Isco (Arsenal , pozajmica sa pravom otkupa) ... A Galijani je navodno trazio "pozajmice sa pravom otkupa"...
Govnoteli jos uvek ocajnicki trazi klub ,nemojte se iznenaditi ako Galijani "izadje u susret Rajoli" do ponoci...
Lopez izgleda ode u Espanjol a Milan se "raspituje" za veznjaka Djenove Luku Rigonija
Vilsir je zavrsio u Bornemutu ,od njega nista. A Vergara na pozajmici u Arsenalu... iz Tule

Bar smo se resili jednog tereta.
A Lopezu placamo 1,5 eura da bi otisao u Espanjol.