Da, igra se u Torinu. Steta. Kod kuce bi imali puno vece sanse. No idemo igrati, nemamo sta izgubiti.
Prvo pol lose ali drugo fantasticno. Bas sam uzivao u nogometu. Borba, srcanost, akcije ma show program. Bonaventura i Suso igraci utakmice, "opet", ali moram spomenuti Lapadulu. Ono je morao zabiti ali covjek igra s takvom ljubavlju da je to jednostavno nevjerojatno. Budimo iskreni, nakon ove dvojice mozda i najbolji nas igrac. Onakav mal, vrzljast, uvijek je prvi na lopti, gradjenje mu je odlicno, ide do kraja uvijek, ma svaka mu cast. Prirasta mi srcu sve vise i vise. Plus jos to sto vrhunski svira klavir.
Donnaruma spasio cist gol ali par puta je zaplivao. Ma nista strasno, navikli smo to od njega. Ako ce biti kao Neuer, oprastamo mu.
To je to, nastavljamo s pobjedama.
Lampadula je večeras pokazao da on nema pojma. Svaka čast na zalaganju, ima ga, svugdje je, ali ne radi ono za šta je placen: davati golove. Samo ću navesti primjer: Van Nistelroy. 90' ga nema nigdje, i ne znaš da je na terenu i u 93' u petercu njegova noga pogodi nabačenu loptu za 1:0. To je to. Ovo večeras je MORAO zabit. Šta da su izjednačili, poveli u produzecima, izbacili nas na penalima... sve bi se spominjao lampadullin sut sam protiv branica, i kraj. Znaci on jest dobar, svaka mu cast, ali on ne donosi ni 40% sifurnosti u napadu, pa vi pricajte sta hocete. Za mene je napadac nesto drugo.
Zato sad odma prodat Baccu, i uzet od Kineza 30 miliona i dovest ovog misicavog Bellotija. Tip je fantastika, a mi smo stvorena ekipa za njega.
Lep preokret i lepa pobeda. Nadamo se da to mozemo potvrditi za par dana na njihovom terenu i onda nam dolazi Napoli. Posle toga bi neke stvari polako trebalo da postanu jasnije.
Sto se tice Lapadule ,mislim da je sinoc konacno pokazao zasto na terenu ne sme biti protiv iole ozbiljnijih ekipa. Neoprezno ,da ne kazem varvarsko uletanje u golmana koje bi za posledicu (pored potencijalno opasne povrede igraca) verovatno imalo crveni karton da je bilo protiv nekog sa "malo vise kredibiliteta u ocima sudijske organizacije".
A sutra - prekosutra ce takodje onako promasiti samo sto onda necemo voditi vec ce biti 1-1 ili 0-1 i kostace nas ,mozda i presudnih bodova. Igrac ranga Cerci ,sposoban za Empoli ,Kroton i ako nas nekad sudbina opet sastavi sa Alesandrijom u kupu... Za ostalo... bolje ne... rizik je preveliki. Videli smo svi... mozemo priznati istinu ili zatvoriti oci pred istom i pretvarati se kako je ""simpaticno" i "nema veze jer nas nije kostalo"... Dok nam se ne obije o glavu... Onda ce biti "Lapadula kreten ,imbecil i slicno"...
Ma Lapa je borben i sve to, ali velika je razlika između serie B i serie A. On je na odlična nabacivanja, visoka i niska, sva... kasnio i na ništa nije u biti stigao. Realizacija za 1. Da je jucer tamo bio pravi br. 9 dao bi 2, 3 komada. Pas Locatellia, onu mrtvu šansu itd.
Gomez je bio dobar 2. pol, a prvo su ga rastavili. Ni on ni Paletta nisu mogli držati Belottia u biti. U drugom je opet isao 1 na 1 ali je Donna to skinuo.
Suso nece biti dobar kao Hazard jer jednostavno nije, ali bi mogao biti vrlo dobro krilo, sa dobrom tehnikom i pasom. Mora jos raditi na nekim stvarima i defanzivi. Locatelli je odigrao kao kralj kada je usao.
Sosa i Bertolacci su lakrdije i sramote Galliania! Neka idu u...obojica! Kucka nema pojma isto.
Des agenti su dogovorili uvjete sa Juvetom jucer. Čeka se prodaja Milana da se vidi hoce li potpisati on novi ugovor za Milan ili biti prodan Juvetu... Prva zelja Fassonea je Aubameyang, ciji agent kaze kako bi se rado vratio u Milan.
Evo malo realiteta, oprostite mi :
Mislio sam da igramo na San Siru sa JuBetom...eh...
Sada cekamo da vidimo mogu li dovesti tog Deloufea pa da barem imamo jedno krilo više...
(01-13-2017, 12:28 PM)Sampinjon Wrote: [ -> ]Lep preokret i lepa pobeda. Nadamo se da to mozemo potvrditi za par dana na njihovom terenu i onda nam dolazi Napoli. Posle toga bi neke stvari polako trebalo da postanu jasnije.
Sto se tice Lapadule ,mislim da je sinoc konacno pokazao zasto na terenu ne sme biti protiv iole ozbiljnijih ekipa. Neoprezno ,da ne kazem varvarsko uletanje u golmana koje bi za posledicu (pored potencijalno opasne povrede igraca) verovatno imalo crveni karton da je bilo protiv nekog sa "malo vise kredibiliteta u ocima sudijske organizacije".
A sutra - prekosutra ce takodje onako promasiti samo sto onda necemo voditi vec ce biti 1-1 ili 0-1 i kostace nas ,mozda i presudnih bodova. Igrac ranga Cerci ,sposoban za Empoli ,Kroton i ako nas nekad sudbina opet sastavi sa Alesandrijom u kupu... Za ostalo... bolje ne... rizik je preveliki. Videli smo svi... mozemo priznati istinu ili zatvoriti oci pred istom i pretvarati se kako je ""simpaticno" i "nema veze jer nas nije kostalo"... Dok nam se ne obije o glavu... Onda ce biti "Lapadula kreten ,imbecil i slicno"...
Ne samo da mu je trebao dati crveni vec odmah zvati karabinjere da vode zenu i djecu.
To bi se desilo da je npr tako uleteo na Bufona. I tim ostaje na cedilu jer se "decko malo zaneo".
Sto se tice zene i dece (ako je neka pristala poci za takvog a kamoli roditi mu nesto) mozda bi trebalo pozvati centar za socijalni rad da ih vodi... Ako on ima onakve ispade po terenima ko zna sta tek po kuci radi... mlati ih serpom ako slucajno zagori rucak i slicno...
Dečko je carina, ja nisam video da se neko onako usrao što je povredio protivnika skoro. I to sve posle žutog kartona dakle nije folirao.
Od početka se vidi da on nije fudbaler za najviši rang, jednostavno nema tehniku ali sve nadoknađuje borbenošću. I ovde ste pisali da prodamo Baku a on bude prvi centarfor a sad kao ne valja ništa. Odličan izbor za prvu rezervu napadača i šta ćeš više od toga, centarfora imamo jeste Baka van forme ali ne može niko da spori da je klasa.
Beloti je zver i mislim da mu se neće desiti isto što Imobileu već da će biti zvezda ali za njega je Arsenal posalo 60 miliona i odbijeno je... Nemamo šta tu da tražimo...
Sta nadoknadjuje? Je l' bi nam njegova "borbenost" nadoknadila nesto da je onako promasio i kostao nas bodova ? Niko ne kaze da ne treba uopste da igra ,vec da ga treba pustati protiv protivnika koji su njegov rang. Gde moze da obrne te niskokvalitetne odbrane i da gol. Kad naidje na cvrsto - ni makac. Ko je gledao utakmice zna jbte da ga na mapi nema kad je iole ozbiljniji protivnik na terenu. Moze biti slucajno jednom ,dvaput, ali svaki put - jok.
Ne mozes sa jugom na reli Pariz - Dakar. Pokvarice se i zabagovati i ostaviti te na cedilu. Dakle ,daj ga koristimo za ono za sta je napravljen.
Npr igrac kod kojeg je borbenost nadomestila neke tehnicke nedostatke je bio Gatuzo. A ovaj Lapadula je smesan u poredjenju sa takvom velicinom.
Ma to bre, poredi sa ga legendom poput Gatuza kakav se jednom rađa
Npr. ta borbenost nam je donela 3 boda u ligi pre neki dan. Loptu mu ne mogu uzeti često bez faula jer se zagradi ko konj i igramo jači presing sa njim. Ako misliš da će neko kvalitetniji da bude zamena Baki i da smo sposobni da ga dovedemo onda ful.
Zadji u bilo koji tim iz Serije A top 14 pozicija na tabeli i imas kvalitetnije igrace od njega. 85% njih bi pristalo da bude 2-3 opcija u Milanu.