(01-16-2017, 11:39 PM)huss Wrote: [ -> ]De neka te, budi miran :d Tolike godine tamo "na zapadu" a nisi se naucio kulturi
Ne moras vrijedjati covjeka, ako se ne slazes s njegovim pogledima o igri Milana. I nisu nas nadigrali, izbacili smo ih iz kupa i uzeli im dva boda na njoihovom terenu. To su odlicni rezultati, jer se radi o jednoj izrazito domacinskoj ekipi 
Daj huss ne zezaj. Pa ljudi su imali 3:0 u rakama. Prvo crveni koji nije sviran drugo penal koji idiot Ljajic, kakav nazalost jest, fula. I onda nekako na srecu mi stvorimo 2:1. Imali jesmo sanse, da naravno, ali bolje je imao Torino. Imali su ljepsi pregled igre. Mi smo imali opet one pacijente koje se godinama vuku u ovo doba: izgubljene glave koje nemaju pojma sta i gdje trebaju radit. Ono u Milanu ja smatram uzasom. Pobijedili smo ih nazalost. Jer nisno pruzili ni srednju vrijednost nase igre. A ovo veceras je bilo ocaravajuce. Hocu ti reci, pitam se samo sta mogu sa ovakvom igrom da ocekujem protiv Napolija? Spominjes Romu? E pa ta Roma i Napoli pritisnu tog Torina do neizmoglosti nebi li dali gol. Mi smo se poslije 2:2 smirili. Jer iskreno kad ti ganjas rezultat, onda mijenjas i igru/igrace, motivises ih guras ih deres se, trazis vise od njih... e to ja nisam vidio veceras kod montelle. Molim te, o kakvom mi pobjednickom, pardon champions League, mentalitetu pricamo ovdje???
Nisam se javljao raniji tekmi kad smo dobijali jer smo dobijali wooow, ono uspijeli. Jedina pozitivna tacka je bio Super Cup gdje su napokon pokazali sta znaci igrat za Milan. Zalosno da to pokazuju tacno na toj utakmici koja nikom nista ne znaci. Jer to bi morali uvijek pokazivat, uvijek biti zeljni pobijede. I dobro je sampion rekao, malci su veceras pokazali kako se igra i da zele vise.
Ja zadovoljan sa ovim bodom uzimajuci u obzir 2:0 za Torino i penal kod tog rezultata. Ustvari prezadovoljan sam. Gresaka ima, mlada smo ekipa. Nadam se da uci iz tih gresaka i da ce ekipa ostati na okupu plus pokoje pojacanje sto znaci da nas ceka svjetla buducnost.
To je ukratko od mene, i jos samo za kraj, Ensaru, bljuje mi se od tvojih postova, ne znam koji je tebi kurac u zadnje vrijeme. Ali sto kaze Kakabanja, ponekad se covjek odvali smijat tvojim glupostima pa te zato necu blokirati. I jos samo da kazem glavnu misao, Efekat Leptira? Sjecas ga se? Naravno da se sjecas. Krv ti dragu postao si gori od njega. A mislio sam da je to nemoguce. Cestitam!
@Ensar o tom crvenom kojem pricas za Palletu, bio bio sigurno da Belloti prije toga nije bio u offside..i offside je singaliziran a ne nastavak igre...
Tagliavento je najjadniji sudija u Seriji A, penal nad Bonaventurom nije svirao u prvom pol...start Obija nad Abateom je takodjer mogao biti za crveni karton ...
Samo nemoj da pises da nam je Tagliavento pomogoa jer to nikad ni jedan navijac Milana nece izjaviti, kad svi znaju ko je ustvari taj debil...
I jos jedna stvar..nemoguce je ocekivati da Montella poslje pola godi od onakvog Milana napravi tim sa pobjednickim mentalitetom i to ovakvim timom, najmladjim u zadnji 30 godina...to jednostavno ne ide tek tako...ono sto je uspio a to je da nalozi ove mlade momke da se rijese luzerskog mentaliteta, jednostavno poraz im nije vise opcija....Sada budi realan, da li je to dobar pomak u odnosu na ono sto je Milan bio ove zadnje godine???
Taj pobjednicki mentalitet dodje kada se napravi dobar roster, kad ti u ekipi za svako mjesto konkurisu dva dobra igraca i napravis zdravu konkurenciju....odma dodje i pobjednicki mentatlite...ali ova Uprava na celu sa Gallianiem jednostavno ne moze da isprati Montellu i sve sto moze je da dovede tog talenta iz Evertona ali na posudbu kojem je Milan zadnji voz da napravi nesto u karijeri i to je to...
Montella ima 12-13 igraca na koje ozb moze racunati, stim da on sam forsira Calabriu i Locatellia, niko prije sez na njih ozb nije ni racunao osim njega...tako da Montelli se nema sta zamjeriti osim kao sto sam vec naveo sto radi lose izmjene, ne kontam sta pomocnici rade tu
Ma upravo to, imamo nekoliko dragulja u timu bez pretjerivanja i tim je genrealno veoma mlad. Treba strpljena s ovim momcima. Evo novi podatak, Milan je jedina ekipa koja nije primila go iz penala ove sezone. Tri penala su sudjena protiv nas, dva je Gigio skinuo, a jednom je Ilicic pogodio stativu

Locateli je sve bolji, mada se ojseti i dalje nesigurnost u poijedinim situacijama, ali ljudi moji pa momak ima 18 godina a igra najosjetljiviju poziciju u svakom timu. Nama su potrebna dva dobra veznjaka i ovaj tim bi bio spreman da velike rezultate.
Moguce je. Kad u ovakvom "svijetlom Milanu" vidis lose karike. Svaka cast tebi i tvojim sljedbenicima sa Curve Sud, svaka vam cast da vjerujete ovome svemu. Ja cu se idalje cuvat dalje od mog Milana i cekat da napokon smrdo Gallijani i Silvio napuste ovaj klub i da krenemo kako treba. Jer pola ovi igraca je izgibljeno ovdje. Nrmaju pojma.
Evo posto postajem efekat leptir, stvara se polemika oko Nianga i Vangionia, tipa koji i nisu nesto u zadnje vrijeme. Da te pitam, kako to da ti timovi koji imaju multi milione: arsenal, chelsea, pa cak i sevilla i West Ham, nisu dosli na ideju da dovuku antoninija, bonaventuru, Kucku, palettija, abatea, sve igrace koji standardno igraju kod nas, 85% meceva. "Novinarska patka". Zato vi sanjajte da ce Arsenal uzet Niang i West Ham Vangionija a mi cemo dovuci nekog wooow po vasem izboru (posto se cak i ne slazem sa igracima koje zelite dovest, da se meni tu bljuva memo), i da cemo uzet Scudetto. Scudetto se ne uzima tako da se moli sudija da svira kraj, vec da se bori do 97' da se to ostvari. I ni u kojem postu nisam napisao da je sudija bio na nasoj strani, naprotiv, ono je bio penal nad Jackom.
Zato aj fino smanjite strasti, osvojiliste 1 bod tamo gdje niko nije (tamo gdje nikog ne zanima) i mirna Bosna/Italija kako god vam volja. Ja ovu ekipu vidim na 4tom mjestu i radujem se tome, ne ocekujem nista vise id tiga je preglupost, ali cu se razocarat ako budemo 5ti ili 6ti. Svaka cast Aeroplaninu, dobar je trener, ali moramu se objasnit da oni 12 igraca na klupi moze koristit kad god mu je volja, a ne cekat zadnji 5 minuta
Kao sto ste svi rekli ,obzirom na sta je licilo ,moramo biti vise nego zadovoljni ovim bodom.Steta sto se Romanjoli samoeliminisao iz tima za Napoli(a nema ni Lokatelija koji je zutim kartonom takodje zaradio suspenziju). Doduse nismo ga(Romanjolija) imali ni protiv Juventusa pa nismo dobili gol. Mogli smo konacno videti i Vangionija u igri...o kakvom pojacanju se radi najbolje se videlo po tome kad je krenuo da utrci na teren pre nego je ovaj koji treba da izadje izasao... covek ne poznaje elementarna pravila fudbalske igre... Montela je posle utakmice izjavio da je besan na Nianga ,videcemo... I bolje bi mu bilo da upise neki seminar i ode da se edukuje po pitanju izmena...
Nekog svetla na kraju tunela ipak ima... pomalja se...ali vrlo lako moze da se ugasi ,prvenstveno ako ostane ova uprava...iz jednostavnog razloga sto ce ovo sto vredi biti rasprodato...
Luiz Adrijano je zvanicno u Spartaku iz Moskve... Dobili smo milion evra za njega... ne znam da li dobijamo sve odjednom ili na rate 12-24 meseci... ipak je to cifra...treba skupiti tolike pare...
Pa covjece sve je jasno sto se tice nase uprave zadnjih 5-6g, mozda i vise. Prodaja najboljih igraca i nula ulaganja. Takva je situacija i s time smo se pomirili. Spominjes Arsenal? Tresla se brda rodio se mis. 20g pod Wengerom a sta su osvojili?? Mislis da bi kod nas jedan trener toliko izdrzao a osvojio jedno prvenstvo? Koliko su oni para ulozili u zadnjih 5g a koliko mi? I mislis da su nesto puno osvojili naspram nas. Jesu, nastupali u Ligi prvaka i zaradjivali lovu koju nisu znali pametno uloziti i najbitnije od svega, konacno dovesti novog trenera.
Ni ja ne ocekujem puno od ove sezone i bio sam suzdrzanih od sjajnih optimisticnih izjava. Ponavljam, biti cu zadovoljan i europskom ligom. I lazio je cak ispred nas, da ne spominjem "veliku" trojku, Inter je u strasnoj formi i oni se nadaju europi. Konkurencija je opaka a mi imamo jako mladu ekipu i svaka im cast na dosad napravljenom. Iznenadili su i nas navijace i svjetsku javnost.
Par prijatelja, navijacu su Milana, kao i ja nisu nesto gledali utakmice zadnjih par sezona, ne skrivam i priznajem to, ali evo ovu sezonu se gleda skoro svaka utakmica. Zasto? Milan ponovno ima dusu, ima mlade nade koji ovaj klub mogu vratiti na vrh, igraju sa srcem. I kad se to ukomponira sa par pojacanja, nebitno da li je domaci i strani igrac, onda mozemo ocekivati nastup u ligi prvaka ili Scudetto. Ne ide nista preko noci a kamoli osvajanje prvenstva kako neki ovdje prizeljkuju i vjeruju da mi to mozemo.
Mozemo li mi biti kao Leicester prosle godine? Evo reci cu da mozemo ali pod jednim uvjetom. Da do kraja veljace budemo nekoliko bodova do prvog mjesta. Jer onda je zaista sve moguce pogotovo kad znamo da ce Juventus ginuti u Ligi prvaka. I onda u boj s njima do zadnjeg kola i ne samo s njima, nisam ja zaboravio ni Romu i Napoli. Eh da...
Da se nadovezem...
Sto se Arsenala tice ,bar neko moje misljenje je da su oni zadovoljni situacijom kakva jeste.Nesto kao obrcu mlade igrace ,konstantno su u top4 tima Engleske ,imaju neku "borbu za titulu" u prvom delu sezone ,kasnije lagano otpadaju iz te price. Niko iz uprave nije kritikovao Vengera zbog toga. Deluje da im je to bio neki vrhunac ambicija.U skladu sa tim su i drzali Vengera ,jer je ispunjavao ono sto su precutno trazili... Tek u poslednjih par godina se deo navijaca pobunio i onda su poceli da trose malo vise nego inace. Sad mu mozda konacno spremaju nogu na kraju sezone... A kako cujem poceli su da se interesuju za Veseljaka... koji realno nista bolje od Vengera nece uraditi ,sem sto ce nastaviti tu "tradiciju"... jedino ce mozda "uspeti" da ih ne plasira u Ligu Sampiona... Njegov odlazak bilo gde ne bi bio dobra vest ni za nas ,jer bi Juventus u tom slucaju mogao dovesti normalnog trenera...
A kod nas ,ulaganja ravna nuli ,kao sto je receno - a ambicije nezajazljive... nerealne i sve nerealnije kako se kriza produbljivala. Mi smo uprkos nula ulaganjima svake godine od uprave slusali price kako ce biti Liga Sampiona ,pohod na titulu ovo ono... Ja to nasoj upravi najvise zameram... sto su nas navijace bukvalno smatrali za debile mucvave idiote kojima moze da se proda prica kako su Montolivo ,Konstant ,DeJong i Valter Birsa "konkurentan tim" koji moze da se takmici za Ligu Sampiona.
I ako propadne prodaja opet cemo slusati isto...Prodacemo Romanjolija i Baccu da "izbalansiramo knjige" ,na njihova mesta ce doci neki level Empoli tutubani i mi cemo opet "imati tim za LS"...Naravno ako toga ne bude ,ko ce biti kriv nego Montela ,dobice metlu i doci ce opet neko drugi...i ajmo opet pun krug...
I kako bilo koji trener pod tim okolnostima da stvori bilo sta?
Ja stvarno ne znam nijednu upravu u fudbalskom svetu (normalnom ,ne racunam ove nase i slicne banana lige) koja toliko baronise kao nasa... Eto po tome smo unikat...
Izgleda da Everton hoce da nam pozajmi Delufea ali samo ako pristanemo da nema klauzule o otkupu.
@šampion
Pa upravo je to i razlog zašto nijedan normalni trener ne želi da dođe u ovaj klub. Jer moraš raditi sa debilnom upravom. Nemaš pojačanja, ne smiješ dovodit svoje igrače već će ti neki starac odlučit ko će ti doći, dobiješ igrače koji ti ne trebaju, nažalost ti igrači pojma nemaju, ekipa ti je isto 0 bodova, i onda ti uprava naredi da moraš biti među prve 3 pozicije. Pa jel me zajebavaš? Pa majke mi ovo možeš bez problema ubacit u scenarij za FM17, pa haj budi manager i gledaj kako ostale ekipe dovode igrače koje ti želiš a ti dobiješ smeće koje niko ne zeli
Svaka čast Montelli na uređenom poslu, al moramo priznati da je dobio najbolji Milana zadnji godina. Al opet, sve bi to palo u vodu da ih nije motivisao i izvukao maksimum iz svakog pojedinca.
Jeste vidjeli novi grb Juvea Hahaha žalosno. Toliko mi je drago što nisam navijač takvi jadni klubova, City, Juve,... nova uprava si uzme za pravo da tek tako izmjeni istoriju kluba. Užas. U nedelju igraju protiv Lazio kod kuće i mogli bi izgubit, i onda kao šlag na tortu dok su ranjivi, i mi ih pobijedimo u njihovom Torinu. Pa to bi bilo sjajno. Prelijepo. 3 gubitka stare kurve u nizu