Dok je nama Galiani najveci "problem", ova picka Raiola trazi za Donaarumu 10 miliona platu po sezoni. Ocito da trazi nerealnu platu samo da bi ga lakse prodao i zradio bonuse. Da sam ja na mjestu ovih kineza i da imam novce, ne bih pristao na ove ucjene. Ako je mali imalo pametan on zna sta je najbolje za njega i postovace one koji su mu dali priliku da se uopste govori o njemu kao talentu. Ako nije, ko ga jebe, ima mali Plizari nek on brani. Ali prije svega, sa svim igracima koji su prosli Milanovu primaveru i imaju potencijal da postanu bitni igraci sklopio bih ugovor ili sa enormnim klauzulama tipa 100 miliona za prodaju ili prava prece kupovine u slucaju nekih pozajmica. Pa jebote jesul oni toliki debili, drugi stite svoje igrace vec dugi niz godina sa takvim klauzulama, a Milaan ko neki provincijski klub strepi od milosti nekog šereta...
(01-21-2017, 02:42 AM)ensar7 Wrote: [ -> ]Kinezi se nisu pitali u julu i augustu jer nisu dali ni 1€. Njihove pare su tek stigle u septembru i od tada se pitaju. Vangioni i Lampadula su dovedeni od strane Gallijanija. U augustu se trebao dovući Bentacour ali za to su trebale pare, i onda se pitalo Kineze. I da, Kinezi su tada dopustili tj. Prebacili Milanu 15 miliona da se DOVEDE BENTACOUR, ali to Gallijani "namjerno" sjebe u jednom danu, i već sutra leti za Istanbul i prekosutra se vraća u Milano sa potpisom Sose za 7,5 miliona. E tu su nastali problemi. Kinezi su dopustili 15 miliona za Bentacoura ali nipošto za Sosu, i to je lopov Gallijani iskoristio i doveo Sosu. Od tada kinezi više nisu dali ni 1€ do sredine septembra, i od tada svaki transfer se oni pitaju. I nedaju Gallijanija više da išta dovodi. Pa tako isto sa Orsolinom, to jest bio perspektivan transfer ali kinezi (fassone) su ga blokirali jer ne želi da više Gallijani učestvuje u ičemu. Znači sve dovedeno do 15.09.2016 je uradio Gallijani bez dopusta kineza, sve poslije toga su se pitali fassone i mirabelli. Aliii kinezi idalje nisu kupili klub, tako da šta god se dovede obje strane moraju prihvatit: silvio&galliani - kinezi&fassone.
Eto da vam objasnim u čemu je bila stvar na ljeto. I pustite se novina ala gazzetta i tuttosport i milannews.it. to su sve tirazne novine koje valjaju bilo kakve vijesti samo da bi se prodavalo. Kako da niko od tih novina ni jednom nije spomenuo Lampadulu i Matia i Pasalica? Već saznaju za njih kad smo ih doveli. Al zato pune članke sa 200 imena koje će Milan "dovest".
Jebi me ako ti ovo znas ponovo ovako napisati a da nimalo ne citas sto si vec naskrabao.
Imas li ti neki ti neki izvor koji potvrduje ove tvoje misli?
Sta nam to kazes da ne citamo novine koje vec skoro vijek daju poprilicno tacne informacije, vec da trebamo slusati tebe koji iz hladne Austrije palamudis o necemu o cemu nemas pojma.
Hajde, hljeba ti reci odakle crpis ti te nevidjene informacije za koje skoro niko ne zna na Apeninskom poluotoku i koje nam vec 4 godine valjas ( ja sam te prvi put skontao sa glupostima po kojima je Djeko bio igrac Milana a da o tome.niko nije imao pojma).
Daj se saberi covjece.
Dobro, ti vjeruj u svoje, ja u moje. No sikiriki man

Samo easy, sve je ok

Vozdraaa

(01-21-2017, 02:53 AM)huss Wrote: [ -> ]Dok je nama Galiani najveci "problem", ova picka Raiola trazi za Donaarumu 10 miliona platu po sezoni. Ocito da trazi nerealnu platu samo da bi ga lakse prodao i zradio bonuse. Da sam ja na mjestu ovih kineza i da imam novce, ne bih pristao na ove ucjene. Ako je mali imalo pametan on zna sta je najbolje za njega i postovace one koji su mu dali priliku da se uopste govori o njemu kao talentu. Ako nije, ko ga jebe, ima mali Plizari nek on brani. Ali prije svega, sa svim igracima koji su prosli Milanovu primaveru i imaju potencijal da postanu bitni igraci sklopio bih ugovor ili sa enormnim klauzulama tipa 100 miliona za prodaju ili prava prece kupovine u slucaju nekih pozajmica. Pa jebote jesul oni toliki debili, drugi stite svoje igrace vec dugi niz godina sa takvim klauzulama, a Milaan ko neki provincijski klub strepi od milosti nekog šereta...
Ne zaboravi da je bas taj Galijani vodio duge i iscrpne razgovore sa Donarumom kako bi za njega najbolje bilo da postane Rajolin igrac ,i na kraju ga je ubedio. Kako i zasto verovatno svi znamo ili bar pretpostavljamo... Davno je Galijani licni interes stavio ispred interesa kluba...
Slazem se sa tobom da je to sto Rajola radi krajnje klosarski i dodajem da bi najbolje bilo da bude sto dalje od bilo kojeg naseg igraca... ali "nerealne plate" ne smeju da postoje ako ikad vise planiramo da se vratimo u vrh evropskog pa cak i italijanskog fudbala. Ne moze se do trofeja sa platama od po 3-4 miliona evra godisnje(sem mozda do tako nekog Superkupa (ako te pogleda sreca pa neko uzme duplu krunu a ti izgubis finale kupa)...
Rajola zna da npr u Celsiju moze bez problema dobiti tih 10 miliona ,jer je za njih to smesna cifra. E dok i za nas ne postane isto tako ili bar priblizno smensa cifra ,nema nista od onoga sto bi svi mi hteli...
Na kraju krajeva neka mu i damo tih 10 miliona (mada je to verovatno ono ,nudim 4 trazis 10 nadjemo se na 6-7) ,ali onda neka stave tu klauzulu ne 100 nego 200 miliona i cao zdravo. I neka zaduze nekoga u klubu ko nece poput Galijanija gurati decu u ruke agentima lesinarima ,vec da ih upucuje kod ljudi koji ce stvarno voditi racuna o njihovim zeljama i interesima...
Ovo je moja verzija događanja u Milanu. Utemeljena na potpuno NIČEMU osim na mom umu. Pa evo je:
Milan se prodaje. Nije još prodan jer je došlo do tko zna kakvih komplikacija sa lovom, državom ili tko zna s čim. Ali ok, vidljivo je da Galliani nema niti 1 euro za bilo šta. I da Fassone i Mirabelli rade razgovore sa drugim igračim i agentima. Kinezi su dali tih 200mln ali klub je i dalje 100% Berlusconiev. I oni ne daju niti 1 euro za mercato GALLIANIU. Dapače, Fassone i ekipa ga maksimalno bojkotiraju jer to nisu njegovi ljudi. Što se njih tiče Galliani i ovaj Milan mogu biti 10-ti, jer ionako pravi novac i plan za mercato će voditi ONI. BEZ SURADNJE SA GALLIANIEM. S kojim ionako odavno ne surađuje nitko osim njegovih ljudi. Preziosi, Raiola itd.
Galliani i FAssone nisu nikako na istoj strani, i Fassone mu nije htio niti biti gost na San Siru. I dok se dođe do prodaje i ovi novi ne preuzmu, Galliani ce raditi što može. A ne moze nista jer nema pojma lik, a sada nema ni novaca. Bez Braide i Leonarda on se oslanja samo na egente. To su rekli i to znaju i Boban, Billy, Maldini... Zato nitko od njih i nece raditi u klubu dok je on tamo!
Samo neka oni to fino prodaju i ako se to dogodi ja sam uvjeren u bolju budućnost. Jer oni ne bi išli pregovarati sa igračima kao što su Aubameyang, Insigne, Kolašinac (navodno vec dogovorio...navodno), De Vrij, Fabregas...da nemaju novac.
Milan ce sezonu zavrsiti na 5.mjestu AKO BUDE SREĆE. Moja prognoza. Ali ono jedino bitno je da sačuvamo Donnarumu, De Sciglia i te klince. A to ce isto biti ok ako se proda klub. Donnaruma je Milanista, i to pravi. Nije dečko smećar, barem se meni čini. Dat će mu Kinezi 5mln po sezoni i ok. I treba, jer je klasa.
Danas neka nam bog pomogne protiv Napolia sa ovom zadnjom linijom...
Milan: Donnarumma; Abate, Paletta, Gomez, Calabria; Kucka, Sosa, Pasalic; Suso, Bacca, Bonaventura
Napoli: Reina; Hysaj, Albiol, Tonelli, Strinic; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne
Ovo ne valja nikako... Ovi "poluraspadnuti lesevi" iz Napolija se ne sale...
Evo tracak nade se ukazuje...
opet mestimo utaknicuu
na 2 - 0 , mertens promasue cisti zicer a evo sad nam asistirali za gol
sta se desava sa Milnom i italijanskii fudball