(03-23-2017, 10:55 PM)huss Wrote: [ -> ]Â Pa on je prodo Ibru i Silvu za pisljivih 40 miliona,
To mu je najgori potez u istoriji kluba ,na stranu to sto je unazadio klub ,samo sa finasijskog aspekta - ne smesne nego presmesne pare za takve igrace.
O cemu pricate kakvih 40 miliona. Transfer je bio 65-67 miliona od cega je 42 miliona na T.Silvu i u tom trenutku je bio najskuplji odbrambeni igrac u istoriji. Ceribase su se htjeli rijesiti jer je njegova plata postala neizdrziva za Milan iako ovaj nije htio ici. Sa sportske strane smo nazadovali (kad nema love onda je to tako) ali sa finansijske se ni u kojem slucaju ne moze reci da je katastrofa jer ako nesto platis 29 (23+ 6) a prodas za 65 (23+42) onda je to totalno finansijski opravdano.
Nesto ne znam da je bilo toliko para ,ali i da jeste nebitno...I da je 65 opet je malo za njih dvojicu. Kad pogledas koliko su u to vreme placani neki igraci i za koga su se davale kolike pare (racunamo te snobovske klubove tipa Celsi ,Mancester Siti ,PSG ) onda je proporcionalno kvalitetu ove dvojice trebalo uzeti vise para.
(03-24-2017, 10:04 PM)Sampinjon Wrote: [ -> ]Nesto ne znam da je bilo toliko para ,ali i da jeste nebitno...I da je 65 opet je malo za njih dvojicu. Kad pogledas koliko su u to vreme placani neki igraci i za koga su se davale kolike pare (racunamo te snobovske klubove tipa Celsi ,Mancester Siti ,PSG ) onda je proporcionalno kvalitetu ove dvojice trebalo uzeti vise para.
U tom trenutku niko pa ni ti snobovski klubovi nije dao za odbrambenog igraca vise od 42 miliona koliko su ovi platili T.Silvu. A,  Ibrahimovica su se ocajnicki pokusavali rijesiti jer niko nije htio da preuzme njegovu platu, te je uslov za prodaju Silve bio kupovina i Ibrahimovica za iznos koji smo ga mi platili Barceloni.
Sa takmicarskog stanovista, za nas navijace i simpatizere je taj potez katastrofalan ali vlasnik je taj koji je odlucio da je vrijeme da Milan redimenzionira i da vise nije u stanju nositi breme troskova kluba.Â
To je sva mudrolija.
P.S.
http://www.independent.co.uk/sport/footb...39765.html
Ovo je prvi link koji daje google kad se potrazi t.silva i Ibrahimovic transfer.
Celu bi platu vratili kroz igranje u ligi šampiona...
Kakabanja slazem se sa 90% tvojih postova, ali ovo za Silvu i Ibru nisi u pravu

Nema opravdanja za prodaju takvih igraca, pa taman da smo dobili 200 miliona za njih. Ako znas da su nam ta dva igraca donijela zadnju titulu, sve ti je jasno...jer fudbal se valjda igra zbog titula a ne zbog pozitivnih racuna...jebes to, pa onda nek bude A.C. Milan Bank

Nisam pisao o tome da li se ja slazem sa tom prodajom. Ja jos uvijek ne mogu prezaliti ni Sevu a to je bilo jako davno. Samo sam pokusao da objasnim kako stoje stvari.
(03-24-2017, 11:31 PM)kakabanja Wrote: [ -> ]U tom trenutku niko pa ni ti snobovski klubovi nije dao za odbrambenog igraca vise od 42 miliona koliko su ovi platili T.Silvu. Â
Niko od njih nikad nije ni kupio takav kvalitet kao sto je Silva. A bez problema su davali po 30tak miliona za neke poludokazane tarabe mnogo manjim klubovima od Milana u tom trenutku.
Palermo im je za Pastorea uzeo skoro 40 miliona...jes da je on zbog pozicije malo skuplji u odnosu na one iza njega ,ali opet ,Silva je za njega izmislio fudbal u tom trenutku.
Isto toliko Sao Paolu za nekog balavca Lukasa od 20 leta u tom trenutku.Â
Znaci samo da dodjes sa namerom da kupujes u Milanu - 20 miliona ,izvoli sedi za sto ,pa cemo videti koga hoces ,koliko vredi ,nakalemicemo na pocetnu cenu...
Isto vazi za sve nase velike igrace koji su odlazili...i Sevcenko i Kaka i ova dvojica... po meni ,svi su prodati ispod cene ,tj onoga sto se trebalo traziti za njih...Â
Al jbga ,kad je prochepilo sa Sevcenkom (Berluskonijeva filozofija da Milan nikad nece prodavati svoje zvezde je tu kompletno pala u vodu iako je tvrdio da je to "izolovani incident" zbog sticaja sto poslovnih sto privatnih okolnosti)...posle je bilo lako...
"Prodaja" pomerena sa 7-mog na 14-ti april.
Izasli su sa zvanicnim saopstenjem, kao da su konacno prikupili sva potrebna sredstva, pa vidjecemo.