(07-08-2017, 11:10 AM)Sampinjon Wrote: [ -> ]Spominje se moguca razmena DeSiljo - Kvadrado ,Biglia se navodno nije pojavio na trening kampu u Laciju jer hoce da izdejstvuje transfer u Milan ,a Bacca je dogovorio uslove sa Olimpikom iz Marseja i sad se pregovara o obestecenju.
Ne razumijem sto ce nam Cuadrado ? ... Nakon odlaska Ocamposa, Deulofeu pa i Nianga, mi nemamo vise klasicno brzo krilo koji je "prikovan" za aut liniju...bojim se da se ne zalete i ne krenu nagomilavat igrace ... to je zadnje sto nam treba kada obnavljamo ekipu i krecemo iz pocetka
Navodno ce Montella ostati sa 4-3-3 formacijom stim da igraci po strani nece biti klasicna krila, nego nesto kao sto su bili Bonaventura i Suso, samo ce to sad biti Hakan i Suso ... Bonaventura moze biti zamjena ljevo za Hakana, ali slican profil igraca ce nam nedostajati kao zamjena za Susa desno...mislim da Cuadrado nije to taj profil niti mislim da ce se zadovoljiti sa klupom...
Sto se tice odlazak Milan na neki nacin ce pokusati da zaradi oko 70-80 miliona eura od prodaje :
Kucka je otisao vec za 6 miliona ...
Za Baccu traze izmedju 25-30 miliona ...
Vangioni do 5 miliona ....
Palleta do 5 miliona ...
De Sciglio 15 miliona ...
Lapadula do 12 miliona
Bertolacci do 10 (iskreno ne znam koje toliko glup da plati)
Mauri do 5 miliona
Niang do 18 miliona
U veznom redu se najvise spominju Bigla, Benassi, Badelj i Krychowiak, u odbrani se jos spominju Kjear i Koscjenli, a u napadu Kalinic, Aubumeyang i Belloti
Lacio je navodno popustio i pristao da cenu za Bigliu spusti na 15 miliona + bonuse i dao mu rok od 48 sati da se dogovori uslove sa Milanom.
Pregovori sa Bigliom se nastavljaju...Mirabelli je sada svaki dan u Millanelu i prica sa igracima koji treba da potraze novi klub ...
Ako dodje Biglia prvi 11 i formacija bi sada trebala izgledati ovako :
Ovo je OK prvih 11 i formacija nije losa ...medjutim po meni veliki problem je klupa...rezervni golman je zasad Storari, desni bek Abate i to je dobro, zamjena za stopere Zapata i Gomez, ljevi bek Antonelli i Calabria, koji mora nauciti igrati odbranu ...
Veza : Montolivo, Locatelli, Sosa, zasad Bertollaci, zasad Mauri i to je to
Krila i napad : Borini, zasad Bacca, zasad Lapadula i zasad Niang ....
Odradili smo dobar prelazni rok i formirali novi kostur u prvi 11, medjutim klupa je pravo losa...po meni je promasaj odlazak Kucke i Pasalica, a ostanak Montoliva i Sosa, takodjer za Calhanoglua zamjena moze biti Bonvantura, ali za Susa, jos uvijek nema izmjene...
Ima tu jos dosta posla i za Montellu i za Upravu.... takodjer sumnja da ce pustit Nianga, Baccu i Lapadulu( jer su pustili Ocamposa i Deulofua), takodjer moraju naci novi klub za Sosa i dovesti treceg stopera ... bez obzira na dolazak Kessie i vrlo vjerovatno Biglie, jos uvijek smo definitivno najtanji u veznom redu..prije svega jer je klupa losa i nije na nivou kluba koji ce igrati Ligu Evrope, a borit se u prvenstvu za prva 3 mjesta
Nijang je navodno dobio odresene ruke da trazi novu sredinu jer se ne uklapa u Monteline "takticke zamisli i ideje".
Sose cemo se jako tesko resiti ,lik je odlucan da ostane do zadnjeg dana ugovora kao sto je i sam izjavio par puta. Transfer u Tursku mu je propao jer je trazio 5 miliona plate po sezoni plus bonuse.
Brat od pacova dolazi na lekarski sutra. I eto sad gledaj , Bonaventura i jos neki koji dupe satiru za Milan na terenu dobijaju 2-3 miliona a ovaj ce da dobija milion samo zato sto je brat od pacova a kurcu nece valjati kao golman kamoli da ce nesto doprineti ekipi.
Ma to je sramota što smo dopustili govnaru malom da nam uradi, koliko bezobrazan možeš biti...
Slažem se da su nam zamene na sredini užas ali jasno je da su vezne igrače najmanje tražili do sad ovog leta, eto ako imam neku zamerku na transfere to je ta jer smo tu najtanji bili... I još će ovaj izgleda opet furati 4-3-3.
Ponizenje kluba od strane nove uprave je i ozvaniceno. 6 miliona plate plus bonusi ,brat nesposobni retad plata milion ,otkupne klauzule komada 2 - nema lige sampiona - 50 miliona i druga redovna ,"izmedju 70 i 100 miliona" sta god to da predstavlja. Jebem ih ja bas...sve djuture...
4-3-3 se fura evo vec sat vremena protiv Lugana. Inace vodimo 1-0 od drugog minuta ,strelac Kutrone.
Solidna utakmica. Kessie dobar mogao bi biti bas pravo pojacanje. Rodrigez zna lopte fino a Turcinu ce trebati nesto vremena da se uigra. Ostali vise manje solidno. Nakon 7 dana priprema imamo razlog za optimizam.