Mislim da ce pre ici na varijantu da nadju neko resenje za "do kraja sezone" tipa Blan ili ne znam ko sve ima slobodan osim njega i da ce onda ostatak sezone potrositi na ubedjivanje nekog stvarno ozbiljnog da preuzme ekipu od narednog leta. Npr Celsi je to radio dva puta sa Hidinkom.
Montela otkako je kod nas menja oko 75-tog minuta.
To trčanje ste spominjali i prošlu neku utakmicu pa sam zaboravio da stavim sliku gde smo mi najviše km odradili to kolo.
Novi neuigran tim i jako loši potezi trenera i to je sve. Pa čovek je danas sa Zapatom i formacijom protiv Lacija obe utakmice izgubio.
Ne mogu igrači preko noći da ne valjaju.
(09-24-2017, 04:23 PM)Sampinjon Wrote: [ -> ]Ovo uliva neki optimizam da bismo u skorije vreme mogli dobiti nekog normalnijeg trenera.
U prevodu, ovo je zuti karton za Montellu, ostala mu je jos jedna prilika i vjerovatno i sam postaje svjestan da se Mirabelli vec dao u potragu za zamjenikom...
Ne podrzavam promjenu trenera na pocetku sez, to remeti ekipu, ali Montella je stvarno zasluzio...kad god se pravio pametan, ispusio je...
@Huss Da, igrao je 3 formacije, prva je bila 4-3-3 i ptice na grani su znale da nemam igraca za tu formaciju, druga je bila 3-4-1-2 ili 3-5-2 i bila je u kratkom vremenu i vise nego uspjesna, ali je gospodin odlucio da iz samo njemu znanih razloga proba 3-5-1-1 i nije problem da proba, problem je sto je vidio da ne ide, ali je glumio takticara i trenera i nije htio da vec na poluvremenu promjeni formaciju ... imali smo dva igraca vise u veznom redu a nismo imali kontrolu lopte, imali smo manje igraca u napadu i nismo prisli golu, da je bar izveo Bonavneturu visocije pa da to bude 3-4-2-1 ako vec treba da izadjemo sa 1 napadacem...
Osim lose formacije opet jako los izbor igraca u prvi 11 kao i izmjena, nesto slicno se desilo sa Laziom....
Ne volim sto treneru posao zavisi direktno od rezultata, jednostavno to moze biti mac s dvije ostrice, moze sad dobiti i Rijeku i Romu i onda ce se sve smiriti, a to nece biti dobro...nije dobro zato sto smo od pocetka sezone igrali razne formacije, zato sto jos nemamo uigranih prvi 11 a igramo vec dva mjeseca (od pocetka augusta) i sto je po meni jos gore u 6 kola nam je gol razlika 10:8, ekipa koja zeli CL ne moze i ne smije primiti tolki broj golova ... ne znam da li su svjesni pritiska pod kojim moraju igrati, CL i prva 4 mjesta je prioritet svih prioriteta...inace citav projekat sa Kinezima moze pasti u vodu ...
Bolje ga promeniti sad nego u decembru kad bude zaostajao 10 bodova za mestom koje vodi u LS. Ovi novi igraci pocinju utakmice sa stavom babe od 90 godina ,kao da su izasli na trening...a u prethodnim klubovima to nije bio slucaj...znaci do trenera je...nesposoban je da ih motivise i cao zdravo...I nece se promeniti jer da je mogao nesto da promeni do sad bi vec promenio...
Meni je neshvatljivo da su oni njemu uopste produzili ugovor da ga nisu najurili cim su dosli ali 'ajde...
Najgore od svega je što nema igre. Poraz tu i tamo može proći, ali kad ti za 90 minuta ne stvoriš nijednu priliku, e to je poražavajuće. Desetak utakmica je prošlo, a nema ni standardnih 11.
I ne znam čemu paljba po Kesiju, dečko je prije svega krljator i njegov primarni zadatak je defanziva i tu je odličan. A druga stvar je što niko osim njega nije pokušavao sa dodavanjima prema naprijed, pa je tu dosta griješio, ali je zato bar pokušavao. Ako već igra sa 3-5-2, onda mora igrati sa dva napadača jer se Suso ne snalazi najbolje kad nije na desnom krilu, ustvari i ne zna ništa drugo osim toga da igra. Vezni red bi trebali igrati Biglia i Kesi ispred odbrane, a ispred njih odnosno iza napadača Hakan/Jack i u napadu dvojica. Ako u ovo ugura Susa umjesto jednom napadača onda ima višak u sredini i gubi se na brzini u igri i protoku lopte.
Sad idu dvije teške utakmice koje će odrediti dalju sezonu a kako stvari stoje bojim se da ni bod neće uzeti. Mjesto koje vodi u LŠ sa ovim sastavom ne bi trebalo doći u pitanje, još ima dosta da se igra i neke stvari se moraju promijeniti.
Ako izgubi od Rome (bez obzira na rezultat protiv Rjeke) uz neku "igru" kao juce ... mislim (nadam se) da bi mu to mogla biti zadnja...
Montella je komad budaletine i to je to. To je nas najgori transfer ovog ljeta, sto smo mu ostavili ekipu. Treba se dovest normalan trener koji zna radit sa mladim igracima i koji zna sta trazi, a ne panj koji poslije godinu i po nema jos uvijek uigranu taktiku. Ne vidim ostavljanje Hakana i Silve na klupi, dvojica najjaci igraca koji MORAJU igrat sjede lagano na klupi. Nigdje veze. Zasto ne pokusa stavi Silvu na lijevo krilo a Susa desno i Hakan iza Kalinica. Ili Suso desno, Silva naprijed i Hakan lijevo a Kalinic iza Silve. Stvar je sto Kalinic mora igrat sa Silvom, jer upravo Kalinic uvijek odvuce odbrambenog u stranu da bi Silva bio sam u sansi. To se vidilo u Becu. I kolko se sjecam Kalinic je i doveden da bude poluspica Silvi, znaci gdje je sad to sve nestalo???? Montella treba sto prije da leti sa te klupe i dok to se ne desi nama nema spasa. Najbolje bi i bilo da odma poslije Rome dobije otkaz, i u oni 14 dana da se nade novi trener. Jer ovo je sve za propast. Nece on nikad pobijedit Inter Romu i Juve igrom, vec samo igrom slucaja.
Abate ne zna naprijed nista, on je cista propast, i zato trebamo vratit taktiku na 4-2-3-1 i tako igrat. Ovo preseravanje sa 3 u defanzivi bez tandema musa-bona-roma je propast. Kakav ba Zapata, pa on ne moze u Chievu igrat a kamoli u nekoj ozbiljnoj ekipi. Ali kod Montele moze svasta, kud vise kad mu je standardni igrac Borini koji je doveden KAO ZAMJENA u hitnom slucaju, a niposto da uzme poziciju nekom ozbiljnom igracu.
Pa on je doveo Kalinića a sad ispade da ne sme da igra sa 2 napadača i došli smo u apsurdnu situaciju da je 40 miliona na klupi pola utakmica i da mali Kutrone koji je pokidao za svoje minute nema šanse da uđe u tim. A još pre dolaska Kalinića se nametnuo.
Ma da, spekulacije idu tako daleko da se negdje cak pojavila vijest da ne samo da ne smije izgubiti, nego stavise da ne smije izgubit nijedan bod u dvije utakmice. Mislim da je to ipak previse ili jednostavno zele da ga se rijese stavljajuci mu nerealne ciljeve

Jer nerealno je cak i da ostanu neporazeni u te dvije utakmice...