Danas je pobeda pod moranjem. Kako zna i ume neka pobedi ili neka kupi prnje...
Sto se Montele tice odavno je bilo jasno da nije trener za veliki klub. Samo je bilo potrebno pogledati njegove "uspehe" pre toga ,nacine na koje su mu prethodne ekipe igrale ,njegovo ponasanje i sve je bilo jasno. Nisu videli oni koji nisu hteli da vide i poneki fudbalski slepac...
Nas sjajni Bruki od prosle sezone...gubio redom...Verona ,Krotone ,Empoli...ali zabelezio i jednu pobedu u svom tom ocaju...u sred Djenove...protiv Montele...
Nema tu puno filozofiranja, Montella nije znao koju taktiku da koristi na pocetku sezone, nije imao jasnu sliku kako zeli da njegova ekipa izgleda...to je nas par ovde na forumu i pisalo ...
Poceli smo sa 4-3-3 iako nemamo igrace za tu formaciju, pa smo se prebacili na 3-5-2 (ja je licno ne volim), a mi za tu formaciju imamo igrace...pa mi brojimo 6 stopera u ekipi plus Roudrigez koji moze igrati stopera...
U nasoj igri vidi se neuigranost u linijama, a ta uigranost se dobije na treninzima ponavljajuci i ponavljajuci po stotinu puta...mi to nemam jer smo novu formaciju poceli koristit nakon poraza od Lazia i tacka...nema tu sad neki razloga previse, jednostavno = neuigranost linija je uzrok nase lose igre...i onda umjesto da trener uigrava jednu formaciju da skace pored aut linije 90 min postavljajuci ekipe u liniju, on pocine da taktizira i pravi razlicite varijacije te formacije sa razlicitim profilima igraca i to je naravno moralo da rezultira trenuntoj situaciji...
Montella nije trener za velike ekipe i za veliki pritisak, jednostavno on je za ekipe koje se bore za sredinu tabele gdje je treneru dozvoljeno da pravi neke probe i varijante u pola sezone...u velkim ekipama to nije i ne treba biti moguce i tacka.
Nije Montella prvi poceo koristiti formaciju 3-5-2 nema on sta otkrivati toplu vodu...problem je sto pokusava da nadje mjestu na silu Suso, ali taj igrac nazad ne pruza igre i ne izvrsava zadatke kao prosle sezone pogotovo u defanzivi...
Ko je gledo Atletico-Chelsea vidio je Contevu taktiku 3-4-3 gdje su mu naprijed vanjski igraci Fabregas - desno, Hazard - lijevo (znaci ni jedna nije pravo krilo), ali u odbrani to prelazi u 3-5-1-1 gdje Fabregas se spusta u vezni red a Moratta i Hazard ganjaju ispred veznog reda....a vezni red koji je glavno orudje ove formacije krece se kao pod konac, zajedno sa Conteom koji skace pored aut linije i namjesta ih...
Nas vezni red je najslabija karika ovog tima i ove formacije prije svega...Abate, Kessie,Bonaventura,Hakan, Suso, ni jedan nije igrao ovu formaciju prije u karijeri...nas je trener Rijeke unistio na bokovima...izvuce Abatea odigra dupli pas, Kessie ne prati i onda Mussacio ostane sam protiv dvojice...tako nas je i Samp silovala na desnoj strani...ili npr protiv Rijeke Borini ne izlazi pa stoji 1 m udaljen od Romagnolia pa igraci slobodno centriraju a njih dvojica se sudaraju....
Sto se tice primljenih golova oni su 90% posljedica induvidualnih, brutalnih, gresaka...nisam ja siguran da je za glupost Romagnolia 2x ove sezone (Udinese, Rijeka) kriv neko iz veznog reda...jednsotavno to je proces navikavanja na novu poziciju i formaciju ...
Sto se tice dosadasnjih bodova i pobjeda, iskljucivo su produkt dobre igre i forme napadaca, sva trojica igraju odlicno i zabijaju sto je najvaznije...
Mene nerviraju novinari i navijaci, koji bez potrebe pravdaju Bonnucia i Bigliu za njihove greske i lose igre, ali eto kritikuju npr Kessie ili Chakanoglua...
Nama ce goditi promjena trenera, ali nema niko carobni stapic...Musacchio, Roudrigez, Silva Hakan ... svima im je prva sez u Seriji A, dok se malo priviknu bice sigurno bolji, jer sve i jedan raspolazu induvidualnoj kvaliteti...s druge strane Kessie je jos uvijek mlad i prvi put igra u pravoj ekipi, a ne u ekipi koja ako uzme bod nekom iz vrha je uspjeh....ovde je veci pritisak i potrebno je da nauci da funckionise na taj nacin...Bonaventura i Suso vise nisu glavne baje u ekipi i moraju da se naviknu na to...sad imaju skim da igraju konacno...
S druge strane postoje tri igraca koja nam moraju donjeti instant kvalitetu : Bonnuci, Biglia i Kalinic, najvise se sumnjalo u Kalinica, a realno najvise je pokazao od sve trojice....meni je i dalje najvece razocarenje Biglia...
(10-01-2017, 11:26 AM)Maji_TZ Wrote: [ -> ]Poceli smo sa 4-3-3 iako nemamo igrace za tu formaciju, pa smo se prebacili na 3-5-2 (ja je licno ne volim), a mi za tu formaciju imamo igrace...
U nasoj igri vidi se neuigranost u linijama, a ta uigranost se dobije na treninzima ponavljajuci i ponavljajuci po stotinu puta...mi to nemam jer smo novu formaciju poceli koristit nakon poraza od Lazia i tacka...
To je Montela morao znati ( i znao je ,nema sanse da nije znao ) pre pocetka sezone. Da nema tim za 4-3-3 a da ima za neke druge formacije. I tako je morao poceti pripreme.
A zasto je on celo leto i prvih mesec dana takmicarske sezone potrosio na uigravanje formacije za koju nema igrace i presao na novu tek nakon sto mu se to obilo o glavu...pa zato sto je nesposobna budaletina...
A igraci mu nisu dolazili u ekipu u drugoj polovini avgusta...Da je od pocetka poceo sa uigravanjem 3-5-2 ovo danas bi mnogo drugacije izgledalo...
I slazem se za Bigliu...Nadam se samo da nece nastaviti ovako ,jer ako nastavi sledece godine mu se smesi pozajmica u Djenovu.
Danasnja formacija je najverovatnije :
musacio bonuci romanjoli
abate kesi bilja bonaventura rodrigez
silva kalinic
#ACMilan XI: Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Borini, Kessie, Biglia, Calhanoglu, Rodriguez; André Silva, Kalinic
Borini desno, opet taktiziranje, Abate I Calabria na klupi...vezne red mora muda poderat I odigrat ostro po cijenu zutih kartona...dobro je sto je bar dva napadaca gurnuo u igru
A kad će igrati jbt Kalabrija ako ne sad. Dečko je ošurio onu utakmicu i posle toga ako se ne varam nije dobio priliku. Sa Abateom nemaš ništa napred, Borini nije bek ali njih dvojica igraju.
Danas je najgori bod a plašim se da će tako i biti, ili neka odigraju napokon bolje ili da se menjaju neke stvari.
Slažem se za Bilju, momak je bukvalno bolja verzija Montoliva do sada, daj prvom do sebe i po mogućnosti nazad. I on i Bonući i ja bih dodao Džek je trebalo da vuku ovaj tim kad je najnezgodnije na početku sezone. Ovaj treći posle povrede ne liči na sebe.
Bigla je čista 0. Nema on pojma. Mi u akciji, daje mu se lopta i čovjek sve što zna je dodat nazad ili desno od sebe. Zalosno. Stoji mu Kessie desno ispred kod šesnaesterca a ovaj vraća loptu nazad hahahaha na šta mi potrošismo 25mil € žalosno. I još mu 31 godina
Silva zamalo. Sto je najgore mi do 60. minuta nemamo sut u okvir gola. I broji...
Ovaj Dzeko je stvarno nesretnik...
Nadam se da nam je Radja upravo smenio trenera...bar nesto dobro iz ove bruke da se izrodi