Chievo: Sorrentino; Cacciatore, Cesar, Tomovic, Gamberini; Castro, Radovanovic, Hetemaj; Birsa; Pucciarelli, Pellissier
Milan: G Donnarumma; Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Calabria, Kessie, Biglia, Borini; Suso, Calhanoglu; Kalinic
Bar postoji rezultat ako nista drugo...
(10-25-2017, 08:41 PM)Sampinjon Wrote: [ -> ]Bar postoji rezultat ako nista drugo...
Prvi put od pocetka sezone da odigramo poluvrijeme u kojem ustvari cijela ekipa trci...citavo vrijeme vrsen je pritisak i pressing kad Chievo ima loptu, a kad je lopta u nasem posjedu prvi put se igaci krecu bez lopte...daleko je jos to od dobre predstave (Biglia i Chakanoglu igraju tako da ih bilo ko moze zamjenit)
Naravno da je daleko i to svetlosnim godinama daleko...
Ja kad vidim ovog Kesija sa ovim blago spuštenim štucnama dao bih Monteli istog trenutka otkaz. Šta ova dvojica skauta rade mater im jebem. Čuj balavac već spušta štucne. Ko da je Desailly. Ovaj će gol izaći na teren ako napravi pola od onoga šta je Marcel napravio.
On stvarno ali stvarno nije normalan trener...prvi put mu ekipa lici na ekipu u formaciji 3-4-2-1 i on pri rezultatu 4-1 za Milan, pravi dvije izmjene i prelazi u formaciju 4-2-3-1...pa jebem ti strucnjaka i takticara i ne zna vise sta da psujem...
Kessie odigra top i onda mu se pomraci um i usere ko pocetnik...Romagnoli je objasnio Bonnucio kako se igra centrali stoper sa 3 nazad, a Roudrigez objasni svima kako se igra ljevo u formaciji sa 3 nazad...Biglia opet usere sa presporom igro, mada je popravio kretanje i sada vise loptu gura naprijed...Hakan nakon sto je zabio proigrao je, definitivno psiholoska barijera...Suso je glavni igrac u ekipi ali previse igra na isti fol...poseban aplauz za Kalinica, koliko je samo pretrcao svaka mu cast...Borini samo zna da trci, ali i to je korisno, nadam se da ce se Calabria sto prije oporaviti, sudija ni zuti da pokaze onom krkanu iz Chieva...
Što ih ti nahvali. Slažem se za Montelu da najvjerovatnije nije normalan. Njegove izmjene samo on (nadam se) razumije.
(10-25-2017, 09:53 PM)kakabanja Wrote: [ -> ]Što ih ti nahvali. Slažem se za Montelu da najvjerovatnije nije normalan. Njegove izmjene samo on  (nadam se) razumije.
Pohvalio sam samo Kalinica, Roudrigez i Romagnolia...i ne mislim da je ovo njihov vrh...mislim da mogu i trebaju bolje, ali Roudrigez je objasnio kako se igra ljevi stoper u formaciji sa 3 nazad...a Kalinic je ustvari odigrao trkacki top za napadaca, kad si usamljen u napadu moras trcati kao sto je trcao on da bi ekipa uspjela doci u poziciju za gol..odvlacio igrace, izvlacio se primio loptu pa odlozi na stranu i plus zabi...a realno nije imo puno sansi za pogodak
Svi su trcali ko ludi, konacno se i to vidjelo i odmah mora i rezultat doci. E ako ponove isto zalaganje i protiv juventusa, barem mozemo bod izvuci.

I ja mislim da je stvar mentalne blokade kod mnogih igraca, ponajbolje se to vidjelo kod Calhanoglua. I Biglia je bio mnogo bolji nego u proslim utakmicama. A ovaj mali se malo popravio, ali i dalje odrzava statistiku, jedna asistencija protivnickom timu po utakmici