Moramo dobiti Samp kod kuce, izvuci x u Rimu ili najbolje uzet sva 3 boda ako vec zelimo tu Ch ligu, pobijedit Lazio u kupu u Rimu, i kod kuce uzet sva 3 boda protiv Intera, eh onda Ringhio moze dobit novi ugovor. Do tada sve na standby. Jer ako nijebu stanju ovo uradit onda nije za Milana. Jer igras protiv Rome i Intera koji su pusiona u zadnje vrijeme i ako nisi u stanju to da iskoristis, ne trebas nam. Zato nek sacekaju sa ugovorm do 04.03. poslije Intera i onda nek skontaju. Jer bolje je nekom placat 130.000€ godisnje i dat mu otkaz na ljeto
To kolo kad mi cekamo Inter ,Roma gostuje Napoliju a Lacio igra sa Juventusom. Ako ne zagovnamo sa Sampdorijom i Romom uz malo srece to kolo moze mnogo znaciti - za 3 boda prici svima jednim udarcem.
Naredna 4 kola su ključna u borbi za treće mjesto, od kojih utakmica sa Romom može okrenuti sezonu. Ako mi dobijemo Romu, na minus smo 6. Kolo poslije toga, Roma ide Napoliju na noge i tu je realno očekivati da izgube. Mi to kolo igramo sa Interom gdje smo formalno domaćini i ako dobijemo, Romi smo prišli na samo 3 boda zaostatka. I onda je sve moguće poslije toga.
Kolo poslije nas, Inter igra sa Napolijem. I tu se može svašta očekivati.
Tako da će bit jako zanimljivo, i mislim da imamo realne šanse za 4.mjesto.
Ono što je najvažnije da u odnosu na konkurenciju igramo mnogo bolje, Inter i Lazio su u velikoj krizi.
Ja i dalje tvrdim da je Roma jednostavno bolja ekipa od nas. No ne igraju nikako, barem u zadnjim utakmicama, osim ove sa Beneventom. Inter je isto dobra ekipa ali ne znam sto im se događa... Vidjet cemo... Nisam prevelik optimist ali optimistično sam ušao u sezonu pa vidi....

Za Inter se pisalo zadnjih dana da su svi medjusobno u svadji. I trener sa igracima i neki igraci sa drugim igracima. Ako je stvarno tako onda je to dobro jer se ti problemi nece tako lako resiti u skorije vreme.
Puma ispred Adidasa, ove Diesel trenerke-odijela ispred D&G... napredujemo
Samo da je Gattuso maaaalo ranije imao bolje rezultate, da su nam tu 2 boda od Beneventa i ova 2 iz Udina to bi već bila ozbiljna trka za LP. Ovako...ne znam...
KAda gledaš nau igru ne izgleda to toliko loše, tehnički su oni solidni. Ali mi nemamo igrača koji ce promijeniti tempo, koji ce sam prelomiti tekmu... Sve su to nabacivanja, polu kombinacije neke... Bez 2 klasna igrača naprijed nećemo podići razinu nagodinu.
Kontam da ce opet ici po Belottia. Što vi mislite?
Samo mesec ranije da su oterali Montelu sad bi stanje bilo mnogo bolje.
Vidim na forumu niko nije prenjeo vijesti za Milan...Prva se tice Gattusa, za koji su neki tvrdili da je novi Brocchi, pa onda kazu da je SAMO digo fizicku spremu ekipe, da jos nije zasluzio novi ugovor i ostale nebuloze .... kad smo vec kod ugovora, koliki je Gattuso gospodin i Milanista pokazuje sljedece :
_________________________________________________________________________________________________________________
Gennaro Gattuso is reported to be the lowest-paid Coach in Serie A, as the Milan boss is on the same terms as his Primavera contract.
The former midfielder had been in charge of the youth team, but stepped up to replace Vincenzo Montella in the top job.
However, Gazzetta dello Sport reports that he’s coaching the Rossoneri first team on the same terms as the youth team, meaning he earns €120,000 per season.
That makes him the lowest-paid Coach in Serie A, with Fabio Pecchia at Verona in 19th on €250,000 per season.
Juventus Coach Massimiliano Allegri is on a reported €7m per season, with Inter’s Luciano Spalletti on €4m.
Vincenzo Montella was on €3m per season before he was sacked.
_________________________________________________________________________________________________________________
Ja sam uvijek za to da se drzimo cinjenica...cinjenica je da je Montella upropastio Milan imao platu 3 miliona i dobio od Uprave 11 novih igraca, cinjenica je da Anchellotiu ponudjeno mjesto trenera Milana, sto je on glatko odbio, kad je vidio koja su ocekivanja a koje je trenutno stanje nakon Montelle, cinjenica je da Maldini nije zelio sa Gallianiem ali evo smetaju mu i Kinezi...
Puno suplje price i puno nekog postovanja na staru slavu...i samo neki izgovori
Gattuso sa platom kao juniorski trener (vjerovatno neki u regionu treneri imaju vecu), sa ekipom koju nije on birao, sa ekipom koju je zatekao u rasulu i sa svojim vrlo malim iskustvom radi zasad iznenadjujuce dobar posao.
Ono sto svaki trener treba da zna da radi, Gattuso je poceo da radi sa Milanom i to nije SAMO, to je bit. Poceo je da izbija iz glava igraca gubitnicki mentalitet, da im usadjuje mentalitet pobjednika i da iz svakog igraca pokusava da izvlaci maksimum. Bas kakv je on bio kao igrac, samo mislio svaku tekmu na pobjedu i davao 120% svojih mogucnosti.
Da li mu treba novi ugovor ? Naravno da treba, pogotovo bolji od ovog sramotnog...nakon Allegria ni jedan trener nije imao duzi niz bez poraza.
Da li ima boljih trenera od njega? Naravno da ima, najmanje 50, ali je pitanje da li bi bilo ko drugi znao igracima objasniti i dokazati i pokazati sta znaci Milan i kako se postuje dres Milana. Tako je Conte uradio u Juventusu, pa klub iz Serije B digao u klub medju 10 u Evropi. Da li ce Gattuso uspjeti isto? Jos je suvise rano pricati, jer sad sljedi najtezi zadatak za Gattusa, a to je kontinutet. Ako ostvari kontinuitet dobrih igara onda je i vise nego zasluzio da ostane na klupi.
Svaka mu cast za poniznost i posvecenost timu i klubu. Bez puno price i skroz kontra modernom fudbalu. Prava je steta sto Uprava ga nije ispostovala sa bar 2 igraca u rotaciji. Jer Gattuso gura sa 13 igraca, Locatelli i Montolivo moraju biti backup za sve pozicije u veznom redu. To nije nikako dobro rjesenje. Takodjer, uz Lazio,Atalantu i Juve smo jedini koji jos guraju na 3 fronta. Svi igraci su napredovali induvidualno nakon dolaska Gattusa, osim Kalinica, Roudrigeza i Donnaraumme.
Sad ide 5 utakmica koje mogu odluciti sezonu, 3 kola sa direktnim rivalima, kup i EL. Valja se nadat najbolje.
Druga vijest se tice novog sponzora Puma i ugovora. Dosta bolji ugovor od Adidasa, koji je bio uslovljen samo rezultatima. Kod Pume sigurno 15 miliona + dobri bonusi za dobre rezultate.Po meni dobar posao Uprave
It’s reported that Milan’s new deal with Puma is worth a minimum of €15m, putting them behind only Juventus in Serie A.
It was announced yesterday that the German sportswear brand will replace Adidas from next season.
The statement noted that Puma will become “official partner, global technical supplier and official licensing partner” for the Rossoneri, a significantly wider scope than Adidas.
As such, the new kit manufacturer is spending more on the deal, which Gazzetta dello Sport reports is a guaranteed €15m per season.
While the Adidas deal had the potential to be worth €19.7m per season, that was dependent on results and Calcio e Finanza believes the current deal could reach €19m with results on the pitch, and up to €10m for licensing and merchandising.
Both Gazzetta and Calcio e Finanza report this as the second biggest kit deal in Serie A, behind only Juventus’ agreement with Adidas which is worth €23m per season.
Zanima li nas EL? Bi li lakše bilo doć do LP preko nje? Mislim da u prvenstvu radi manjka kvalitete nemamo šanse (u usporedbi sa ekipama koje su ispred nas), ali prije svega i loše jeseni