(03-08-2018, 08:01 PM)Sampinjon Wrote: [ -> ]Ma samo treba iskustva za ovakve utakmice. To nam fali a i realno pre dva meseca ova ekipa je bila u najdubljem kanalu koji je Montela iskopao. Forma je tek dignuta , opsti haos i rasulo se dovode u red ... ne moze se iz toga tek tako usetati u Evropu i odjednom poceti guziti ekipe koje je igraju godinama unazad... Ne treba ovo dozivljavati kao ne znam kakvu katastrofu...
Tacno ovako, ako su svi mislili da tako neiskusan trener moze pola sez izgurati sa 12-13 igraca onda smo se grdno zaejbali...
Ova utakmica pokazuje u kakvom sistemu igra Gattuso, svi za jednog jedan za sve...Suso u defanzivi nije postojao, tu je najvise patio i osjetio Calabria
Hakan u napadu nije postoja, Bonavnetura nije postojao na terenu, a mora da veze prvi na terenu...Kessie se vise nudio od svih njih i logicno najvise grjesio...
Roudrigez ne moze igrati beka kao picka, misli samo kako da ne pogrjesi...
Gattuso ako bude pravi, ovo ce im prezentirati kao jednu veliku skolu
Treba prizanti i reci da je Wenger prvo poluvrijeme, takticki pojeo Gattusa, jednostavno ova utakmica je Arsenalu sve i bice pod jos jacim pritiskom sljedeci cetvrtak
Arsenal je smešan koliko i ti naši konkurenti za ligu šampiona.
Ma nisu oni nista posebno ,druga klasa engleskog fudbala ,ista bagra kao i onaj Totenhem sinoc ,ali za nas su trenutno prejaki ,ne toliko po samom kvalitetu igraca vec kada se sve ukupno sabere. Za koju godinu cemo mi to tresti bez ikavih problema ,samo ako stvari kod nas nastave da se odvijaju u zeljenom pravcu.
Realno ,nismo mogli osvojiti LE ,tako da mozda i bolje ispasti sad i fokusirati se na prvenstvo.
Pod ljudi, dugo me nije bilo. Ali evo cekao sam vecerasnju tekmu da konacno kazem zakljucak, prekretnicu sezone u smislu sta smo, gdje smo, sta ocekivati itd... Sta ocekivati, apsolutno nista. Mozda bi najbolje za nas bilo da i nagodinu igramo EL i uigravamo se. Ovo veceras je bio prvi pravi europski ispit nakon dugo godina. Arsenal se pokazao kao prava ekipa, kao top ekipa za nas. Jesu u krizi ali i takvi su nam ocitali nogometnu lekciju. Ja dugo nisam gledao losiji Milan, ustvari jesam, uzivo protiv Juventusa kad smo porazeni 0-2 prosle godine. Bolji su za klasu od nas, Wellbeck nas je pojeo, njihova sredina je radila sto god je htjela a nasa je bila totalno izgubljena. Sad se tek vidi koliko ce trebati vremena, uigravanja i novaca da se stvori jaki Milan.
Neki igraci su veceras ispadali totalni amateri, Calabria(ne zamjeram mu toliko jer je premlad), hakan, jack, kessie, cutrone, suso, rodriguez, svima njima je ovo bila mozda i najgora utakmica sezone. Ovo je bila muka za gledati. Svi kao da su igrali s kamenjem u kopackama. Puno dugih lopti, losih centarsuteva, uzas. Ne mozemo iznijeti loptu iz obrane za razliku od njih koji su nas probijali kako su htjeli. Sreca je da nismo primili 5kom. Mozda smo i mogli dati koji ali sve su to bile polovicne prilike, nijedna prava, mozda jedna.
Ono sto sam posebno zamijetio, Kessie, bori se, nema sta, ali covjek je glup ko kurac, toliko krivih dodavanja je imao da sam prestao brojiti. Cutrone nema sta traziti pored onih branica, on je gol igrac, njemu se lopte trebaju dati u 16m, hakan i jack u nikakvoj povezanosti u sredini i time je mec bio odlucen.
Iskreno, nisam se nadao da cemo proci Arsenal ali mislio sam da mozda mozemo proci neporazeni pa sta bude nek bude u Londonu.
I ne vjerujem da su svi stavili nas kao favorite a pogotovo su mi klade nejasne. Arsenal je usao u losu formu ali igraju u Engleskoj sa duplo jacim klubovima nego mi. Kakvi benevento, spal i drugi jadni klubovi. Jedan Leicester ili Watford bi ih lakocom naguzili. Kao i sinoc juve, dva suta dva gola, Tottenham ih pojeo, igrom, ljepotom, ma svime, i onda ispadnu na onakav nacin. Italija daje 4 predstavnika u Ligu prvaka, ako ih udju tri biti ce to veliki uspjeh. Cetiri? Jako tesko, skoro nemoguce.
Idu sva 4 direktno u grupnu fazu. Ekipe iz Spanije ,Engleske ,Italije i Nemacke vise ne igraju nikakve kvalifikacije vec im svi predstavnici idu direktno u grupe. Taj fazon ,kao UEFA zeli da olaksa slabijim ligama i manjim klubovima a sve radi u korist velikih i bogatih

Ma ljudi treba uzeti u obzir niz faktora, i ja sam na prvu pomislio pa mi nemamo sta traziti u Evropi kad nas ovakav Arsenal rutinski dobije. Ali nije to bas tako, iako ne volim izgovore, imamo previse mladih igraca kojima je ovo prva ozbiljnija evropska utakmica. Tacno se vidjelo da im fali samopouzdanja, a ne znanja! To su neke lekcije koje su najskuplje.
Prvi i osnovni prloblem, a istovremeno mi je i jako drago, je taj sto smo mi u utakmicu usli kao Milan a ne kao npr. Roma Lazio Inter i slicni. Dakle usli smo da ih dobijemo. I bili smo dobri prvih 7-10 minuta. Nakon toga su na isprobijali sa svih strana iz par jedbostavnih razloga.
-Bonaventura, Suso i Calhanoglu ne mogu gotovo nista ispratiti niti su skontali da se protiv ovakvih ekipa koje imaju onakav tempo lopte ne smijes sakrivati
- samim tim Kesi, Biglia niti mogu brojcano to pohvatati a takodjer pitanje je znaju li.
- na kraju ti ostaje Kalabrija (koji je tek poceo nesto igrati) protiv igraca sa kojim je Murinjo tvrdio da ce osvojiti sve na svijetu prije par mjeseci a kojem se jos tu negdje nacrta i Ozil jer ga ovi naprijed nisu mogli ispratiti. Ostanu ti i dva stopera protiv 4 igraca te Rodrigez koji je u proncipu jako limitiran u svakom pogledu. Korektan ali limitiran.
Jebiga mi nismo u stanju ispratiti obakav tempo lopte koji nudi Arsenal. U maticnom prvenstvu nam to ne moze ponuditi niti jedna ekipa izuzmemo li Juventus i samo ponekad Napoli.
Mislim da se nista strasno nije desili ali treba u nedelju Djenovu jebati. A i Intera uskoro, hehehe.
Ja ne vidim uopšte toliku tragediju u porazu od Arsenala. Da je bilo malo više sreće, možda bi danas drugačije razmišljali. Ali treba imati u vidu da je na kraju Arsenal ozbiljna ekipa sa mnogo jačim rosterom i mnogo više iskustva igranja jakih utakmica. I dolazi iz mnogo jačeg takmičenja u kojem svako kolo imaju jaku utakmicu.
Nije mi jasno zašto pljujete po ekipi u kojoj se u decembru nije znalo ni koji pije ni koji plaća. Poslije utakmice sa Laciom svi su komentarisali kako imamo vrhunske igrače, a od juče da sve to treba otjerati.
Gatuzo je tek počeo i ovo otrežnjenje je sinoć došlo kao naručeno, da se malo spuste na zemlju. Nije dovoljno što je Gatuzo govorio da ima još mnogo posla da bi napravio pravu ekipu, već je trebao da se desi da svi shvate da su stvari daleko od dobrih. Ali da se ide pravim putem, za razliku od Montelinog vremena, ide se. I ovo je pred teško gostovanje u Đenovi, dobro došlo da se ta utakmica vrlo ozbiljno shvati. Da je kojim slučajem sinoćni rezultat bio povoljan, siguran sam da bi izgubili u Đenovi, zbog opuštanja koje je očigledno.
A jedina šansa da se dođe do mjesta koje vodi u LŠ je u prvenstvu i nije bilo realno očekivati da se osvoji EL. EL je samo trebalo posmatrati kao takmičenje za sticanje iskustva koje niko nema, veliki meč i popucali su pod pritiskom. Pojeo ih je teret veliku utakmice, nisu oni toliko loši.
Treba biti optimista jer se dolaskom Gatuza pojavila nada u neka bolja vremena. Biće još ovakvih utakmica, to je sigurno, i ovo je došlo u pravo vrijeme, da im pokaže da nema opuštanja.
Otkud ti da treba sve rastjerati? Pare su bacene, polovina, bar po mom misljenju, na Turcina, Portugalca i Hrvata, ako imamo najvise ambicije. Za Serie A nisu losi. Vidit cemo sta ce sa Kontijem biti. Kesi trebao uz malo preinaka biti dobar, Bonuci ce OK odigrati kao i Rodrigez vise manje. Rijesit se ove trojice te Susa i Bonaventure koji su isto OK igraci samo sa falinkama koje niko nece ispraviti te Mirabelija kao glavno misljenje o igracu i Milan bi se mogao vratiti.
Ja mislim da bi sa Montelom sinoc imali puno bolji rezultat. To ne znaci da treba Gatusa otpisati i da Gatuso dugorocno nece biti vrhunsko rjesenje..
Opet kalinica.najaviljuju protiv genove treba ovog gatuza tjerat sto prije jebo ga kalinic vise
Sent from my SM-G955F using Tapatalk