Da je bilo manje sreće Miki ne bi prečku olupo nego gol i Donaruma bi odbio loptu od Velbeka u gol. Treba biti realan razbiše nas i još je ok rezultat, nije ništa strašno naravno treba nastaviti u ligi kao do sad.
(03-09-2018, 09:57 AM)kakabanja Wrote: [ -> ]Otkud ti da treba sve rastjerati? Pare su bacene, polovina, bar po mom misljenju, na Turcina, Portugalca i Hrvata, ako imamo najvise ambicije. Za Serie A nisu losi. Vidit cemo sta ce sa Kontijem biti. Kesi trebao uz malo preinaka biti dobar, Bonuci ce OK odigrati kao i Rodrigez vise manje. Rijesit se ove trojice te Susa i Bonaventure koji su isto OK igraci samo sa falinkama koje niko nece ispraviti te Mirabelija kao glavno misljenje o igracu i Milan bi se mogao vratiti.
Ja mislim da bi sa Montelom sinoc imali puno bolji rezultat. To ne znaci da treba Gatusa otpisati i da Gatuso dugorocno nece biti vrhunsko rjesenje..
Nismo se razumjeli. Hoću da kažem da se priča mijenja, odnosno da kada odigraju lose onda se maksimalno pljuju igrači i govori se kako su promašena investicija. S druge strane, kad naprave niz od 13 utakmica bez poraza, onda su svi odlični.
Svaka ekipa, pa i one najbolje tu i tamo dožive težak udarac. Na to imun nije niti će ikad biti ovaj naš Milan. Sasvim je normalno i prirodno da jedna ekipa ima uspone i padove. Milan pogotovo kad se uzme u obzir da je dovedeno 11 novih igrača i da su u sred sezone promijenili trenera. Takođe, nije bilo realno ni očekivati da pogode sa svim dovedenim igračima. Neko se uklopi odmah, neko prije a neko kasnije. I to je sasvim normalno.
Činjenica je da Gatuzo radi dobar posao i da je ekipa napravila pomak koji niko nije očekivao. Isto tako, treba biti realan i znati da nije bilo moguće da svaku utakmicu dobiju, i da loš rezultat mora nekad da se desi. I desiće ih se još.
Kad se uzme kako je sezona krenula, da je mnogo novih lica došlo, da su igrali očajno i da su mijenjali različite formacije i da svaka zahtijeva određeno vrijeme za uigravanje, da se promijenio trener i da je umjesto njega došao novi koji je potpuna suprotnost, ono što mi imamo sad u martu je pravo malo čudo. Mnogi od njih, pa i ta Turčin su znatno napredovali. Ekipa konačna ima glavu i rep i zna se ko šta radi. Male utakmice više nisu problem i tu se Milan nameće kao neko ko je došao da uzme bodove. Romu su tukli u sred Rima u hendikepu, nešto što unazad 10ak godina nije bilo moguće. Za sad su na dobrom putu i treba imati strpljenja.
Ono sinoc je bio najgori Milan u Europi koji sam ikad vidio. Prvi put smo usli u utakmicu prepadnuti. Ja shvatam da im je to prva ozbiljna europska utakmica, ja shvatam da su mladi, ali tako se ne igra fudbal. Sta su mislili Arsenal u krizi pa cemo ih samljet kao Romu??? Ne ide to tako, pa to je ekipa koja svake sedmice igra sa ovakvima sto se nalaze u vrhu Italiasnkog fudbala. Da su pratili video zapise shvatili bi da se Arsenal pobjeduje tako sto im stisnes sredinu pressingom da nemaju vremena da razmisljaju hoce li loptu Mikiju ili Ozilu, i da su slabi na kontrama. Ali da bi ovo izveo moraju igrat svi 11 igraca, a ne samo 9 jer se Bonaventuri i Susu ne trci. E pa jbg. ne moze to tako. Suso se uhvatio driblinga kao da je Cagliari, ne shvatajuci da ono njegovo stajanje na 3 sekunde da napravi dribling je dovoljno vremena da se odbrana Arsenala slozi i da se dvojica vrate u sesnesterac da pokrijo dodatne rupe. Hakan toliko slobode imao za sut nije ni jedan isprobao, a protiv Verone, Genove, SPAL kostatno suta. Ali zato se Suso i tu potrudio da pokaze svoj jadni egoizam "ja ja i samo ja". Bonaventura me potpuno razocarao, od njega sam ocekivao zrelost, a pao je na nivo Susa. Jedini koji je pokusavao je Kessie koji nije imao nikog skim da igra jer kao sto rece kakabanja svi se sakrivaju od lopte. Zamjeram Ringhiu sto je dao Kurconeu da igra a ne Silvi koji je vec igrao u Europi. Razlika se vidjela cim je usao. Ovaj se vracao i trazio prostor, a Kurcone nastavio kao u Serie A cekat na loptu, samo sto se ovaj put prepao pa onu sansu prosuo "na spic". Napadate Rodigueza ali tip je stvarno sve sam radio. Nije imao pomoci ni on ni Calabria, jer kao sto reko dvojica saigraca Bonaventura i Suso su igrali svoju tekmu.
Imali smo ih u prvi 10 minuta, pritisnuli smo ih i tako smo trebali ostati, ali strah se osjetio kod pogresni pasova, kod Hakanovog ne padanja na penal, kod Kurconovog suta, kod trokuta Suso-Calabria-Kessie gdje se odjednom nadu u radiusu od 3m i ne znaju sta dalje i izgube loptu, kod brzog trcanja sestorke (Rodriguez, Bona, Roma, Calabria, Biglia i Kessie) nazad da se brane i prepustaju igru trojcu Ramsey, Whilshere i Ozil da kreiraju napad Arsenala kako zele. Mjesto da su se Bona Hakan i Suso vratili nazad i pokrili te rupe a Kessie i Biglia pritisnuli Arsenalovu sredinu tako da se nekim slucajem izgube i oduzme lopta pa se pokusa kontra napad sa Silvom, kao sto je to bio slucaj sa predivnim pasom za nazalost idiota Kalinica koji je u stanju profulat prazan gol sa 3 metra ali... sta je tu je.
Velika skola za ove male balavce da Europa nije Serie A, i da nam Juve daleko ali bas bas daleko bjezi mentalno i fizicki, ali posebno iskustvom i mentalnom jacinom. Jos oni trebaju "pure jest" da bi mogli se smatrat zvijezdicama. Jer izgovora nemaju, jedan Red Bull Salzburg ode na Westafallen i bez straha prebije BvB. U smislu: ko su to oni? Sta trebam ih se bojat? U krizi su u odbrani i hajmo to iskoristit. I tako su i uradili. Ali nazalost za tako nesto je potreban mentalni sklop da su svi oni TIM a ne pojedinci. Ali to kod nas ne uspijeva sa SUSO zvani Messi i "wannabeRonaldinho" Bonaventura. Jbg momci, poklopite se, daleko ste od Europe.
Realno ,ovi igraci jeste da su dosli u junu prosle godine ,ali im se pocetak procesa uklapanja u ekipu moze racunati tek od dolaska Gatuza ,jer onaj horor koji je postojao pre njega je nesto sto se vidja jednom u stotinjak godina i nije nikakvo merilo po tom pitanju...to je kaooooo da si ne znam ,vezao coveku teg od dvaes' kila za noge i ubacio ga u bazen da vidis kako pliva...eto to je bio Montela - teg koji vuce na dno... Obzirom da ovi ljudi zajedno igraju ,ozbiljno igraju ,tek par meseci...dobro se uklapaju za sada...
Gatuzo najavio Kalinica treba ih odmah obojicu otjerat ja ne.mogu da vjerujem vise zbog cega ovo govno igra sta je uradio da zasluzi mora da mu je zena dobra pa daje gazuzi
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Jos se prica da ce mozda i montolivo i borini od starta...boda necemo videti sa te utakmice

(03-09-2018, 07:52 PM)Rosson3r Wrote: [ -> ]Gatuzo najavio Kalinica treba ih odmah obojicu otjerat ja ne.mogu da vjerujem vise zbog cega ovo govno igra sta je uradio da zasluzi mora da mu je zena dobra pa daje gazuzi
jebote kalinic, dosadan si vec s njim. sta ga moras spominjat u svakom postu. sta ga sanjas nocu .... mislim stvarno...ne ide mu i to stoji, al ima i drugih koji nisu dobri pa igraju. cemu tolika mrznja
(03-10-2018, 09:13 AM)josip Wrote: [ -> ]jebote kalinic, dosadan si vec s njim. sta ga moras spominjat u svakom postu. sta ga sanjas nocu .... mislim stvarno...ne ide mu i to stoji, al ima i drugih koji nisu dobri pa igraju. cemu tolika mrznja
Kako necu sanjat lik nas je svojim promasajima zavio u crno i iznova iznova dobija sansu ja da sam blize italiji ja bi otiso i slomio bi mu nogu da ne igra...mi smo proigrali kad se on povredio mislim da to dovoljno gocori
Rezultati odlicni dnaas samo da mi ne useremo. Pobjede veceras i u derbiju i na 2 ili 3 boda smo od lige prvaka.
i naravno klocu nije dugo trebalo da fuli jos jednu 100%..