Sezona je promasaj. Jer idalje tvrdim da Bacca, Niang, Kuco, Bertolacci, Poli i svi oni koji su otisli proslo ljeto, mogli su bez ijednog od ovih novih izgurat ovi 64 boda i objezbjedit Euro Ligu. Jer mi smo upravo bacili 230 miliona da bi dosli do 64 boda??? To je za mene promasaj.
Gresaka ima i kod igraca a i kod trenera. Glavna greska koju je svaki rossonero uvidio je bilo ostavljanje avioncica da vodi ekipu. Jer ozbiljan trener ne mijenja drasticno taktiku u pola sezone. Drasticno, jer je presao sa 4-3-3 na 3-5-2. Uigravas cijelo ljeto igrace na jedno i onda pravis fatalnu gresku kad nam treba kostatnost. Da je Ringhio ranije dosao, mogli smo i vise izvuci iz ove sezone. Kod Ringhia zamjeram potpisivanje ugovora. Ako mu je stalo do tima, trebao je reci sacekajte s ugovorom do kraja sezone i onda cemo poptisat. Jer novi ugovor koji je prihvatio je 2,2 mil naspram 0,15 mil koje je do tad primao. To je VELIKA razlika. I sta je ucinio poslije ugovora? Nista, prosuo bodova i bodova, i tako nas udaljio od sna CH Lige. Tvrdim da mu se nije produzio ugovor on bi imao vecu zelju da se bori i obezbijedio bi nam ono 4to mjesto.
Mercato:
Conte je slobodan, a evo i Sarri ce biti slobodan. Ali od ozbiljni trenera mi se jedino svida Conte. Sarri je isti coban kao i Ringhio, dosta motivacije, al kad treba sastavit taktiku pojma nema. Samo pogledajte Napoli u Europi. Zato bi da se pokusa dovest Conte ako ne, ostavit ekipu Ringhiu pa nek sastavi SVOJ tim a ne da mu se dovedu igraci pod motom: "de da moj malo igra".
$ruma hvala mu na svemu, ali za 6 mil godisnje nisi vrijedan. Ono su katastrofalne greske koje cinis. Sad nadat ce da ce balavac otjerat Raiolu i smanjiit sebi placu je ravno cudu, tako da bolje prodat ga za: 70 mil, jer toliko je trazio Raiola, ili mu dat opciju da ostane kod nas ali ne vise kao prvi golman vec rotacija sa Reinom. Jer mali treba motivaciju. Zasto prodat? Pa mi mu dugujemo jos 4 godine ugovora, to je 6mil njemu + 6 mil poreza, znaci jos 48 mil. moramo iskesirat za njega. Ovako 70 + 48 je 118 mil € u dzepu, i za te pare se moze refinansirat financial play i nema kazni. Naravno sa $rumom idu i njegov brat, jer ne mogu jedan bez drugog (takvu nam je pricu prodao Raiola, i tako ce i biti na ljeto), i naravno Bonaventura, jer mu je to sticenik i naravno dosta je grijesio ove sezone i moze se bez njega. Pa da se vise rijesimo idiota Raiole. Suso moze takoder za 40 mil i mjesto njega Depay koji je puno puno ozbiljnijij od ovog "wanna be Robben" krelca. Kalinic takoder otjerat iz kluba cim prije moguce, a Silvu nebi prodavao vec dao na posudbu. To bi mu najbolje doslo. Spominje se da za Belottia nudimo Borinia, odlicno. I to je odlicna zamjena, stim imamo Kurcone i Belotti u napadu i Bacca na klupi a mozda i Silva, ko ti ga zna. Immobile je precjenjen. Taj decko je prije 4 godine kupljen iz Torina u BvB za 24 mil i nista nije napravio. Tek kad se vratio u Lazio je procvjetao. I sad navodno bi 60 mil za njega. Neka hvala. Bonucci navodno za 60 mil u Chelsea? I to bi bilo super. Jer 4 godine ima 6mil€ godisnje ugovora, znaci kao $ruma 48 mil ustede, a mislim da je Roma dovoljno sazreo da vodi odbranu Milana, i dodat mu jos samo Ruganija.
Sve u svemu ovo ljeto mozemo dobri igraca prodat za dobre pare, i stim obezbjedit budget za 3 dobra igraca, koja nam prijeko trebaju. Depay i Belotti sigurno, Badelj u vezni red i po mogucnosti Mayer iz Schalke. I ekipa je spremna. Ali sve to treba sad odma rijesit, prije svjetskog, jer poslije ce Mayeru i Badelju pravo da skoci cijena. Ova prva dvojica ce zajedno sa "dijamantom" i "malim princom" na jahtu da gledaju SP na malom ekranu

kad vec nisu u stanju da to na terenu obezbjede.
@kakabanja znam da Hakan nije ni blizu Seedorfa ili Rui Coste, al moras priznat da je bolji nego svi novo dovedene 10ke koje smo imali. Samo poredi njega i Hondu, ili ostale budaletine. Decko je pametan i ima sut, i sto je najbitnije ima jos dugu karijeru ispred sebe i nije se jos povrijedio na treningu kao do sad koji su igrali. Znaci znam zasto pises da je rekreativac, ali opet puno je bolji od ovi koje smo do sad imali. Jer nazalost De Bruyne, Ericsen, Pjanic, James, Isco, nisu na nasoj platnoj listi. Zato nadat se da ovaj sazrije do tog nivoa. Jer eno pogledaj Salah, iz Rome preko Liverpoola posta igracina da mu je trenutna vrijednost 180 mil€. Zasto nebi Hakan to bio za koju godinu? Al ne preko druge ekipe vec da ga mi prodamo za te pare nekom?