Juve nam je dao naredbu: moze zamjena BonaBona - Caldara, ali moramo dovest Higuaina.
Leonardo je dao naredbu: bez Caldare nema BoneBone.
E sad, Chelsea zeli Higuaina, pa mozda Juve odradi snjima zamjenu Rugani + Higuain, ali da bi dosli do BonaBone moraju dat Caldaru. U tom slucaju gube 2 mlada odbrambena da bi dobili "podgrijanu supu" kako trenutno Italijani nazivaju "povratak Bonucija". Leonardo im je onda ponudio da naprave zamjenu BonaBona-Caldara i da mjesto Higuaina dovedu Pjacu, sto je meni puno draze nego da dobijemo "debelu zebru". U tom slucaju bi onda sa Chelseam odradili zamjenu Reina-Bakayoko i Morata kao napadac da im se oslobodi mjesto za Higuaina. E u tom slucaju Leonardo bi odradio posao godine u Milanu, i sa 2 igraca nabavio nam 4 zvijezde. Ali nazalost ovo ni na manageru nije tako lako izvodljivo.
U svakom slucaju Bacca i Kalinic odlaze iz kluba. I stim parama bi se moglo financirat ovo gore.
I sad zamisli Conte na klupi, italijan koji obozava odbranu, i zadnja linija mu sva Italianska :

$ruma; Conti-Caldara-Roma-Calabria hahahaha prejako
@Ensare...kako mislis ko mi garantuje da ce Conte igrat sa 3 nazad????
Pa pratio sam njegov rad, gdje god je bio trener igrali su 3 nazad...i gdje god je bio trener ako nije dobio sto je zelio odlazio je i iz ekipa i iz repke
Zasto uzimas samo u obzir negativne stvari kad je u pitanju Gattuso??? Prvo nikad nismo imali sigurno mjestu u CL u toku sezone i drugi nikad Inter nije bio iza nas u toku sezone...
Pod Montellom smo bili i 20 bodova iza Intera pa smo dosli na samo 2 sa Gattusom...
I kakve veze ima Gattusov ugovor sa formom ekipe??? Gattuso je potpisao novi ugovor u januaru, kada je trazio 2-3 pojacanja da osvjezi ekipu jer je znao da ne moze da izgura sezonu do krajasa 7-8 igraca...covjek je pristao bolan da odradio pola sezone pod juniorskim ugovorm pa to nema nigdje...i ti njega pljujes kad je potpisao profesionalni ugovor???? Imal to logike???
Sto ne pljujes Montelu koji uze skoro 3,5 miliona po sezoni i napravi uzas, sto ne pljujes Mihajlovica koji isto uze vece novce od Gattusa i dobi otkaz...
Vec pola godine pisem ovde da Gattuso treba dobar pomocnik za taktiku i dobar pomocnik za fizicku spremu...to svaki pravi trener na svijetu ima...pocev od Kloppa, preko Contea do Allegria...
U ovoj situaciji sad dolazak Contea umjesto Gattusa cist autogol...
Jos jedna stvar kad je u pitanju napadac...Gattuso je trazio golgetera, neko ko ce konacno poceti zabijati golove iz 1-2 sanse...i upravo takav je igrac Higuain...neko ko je u zabio preko 150 golova u Seriji A u dva razlicita tima...neko ko ima iskustva igranja velikih i evropskih utakmica...
A Belloti??? Prvo je smjesno bilo da kosta 100 miliona, zato ga niko nije ni kupio...poslje posljednje sezone ne kosta ni 50 miliona, realan cijena mu je 35 miliona...ali Belloti nema iskustva igranja velikih utakmica, nema evropskih utakmica u nogama...zasto onda da kosta 50 miliona? Nema tu neke velike garancije da ce poceti zabijati golove...
Milan je investirao vec u jednog takvog napadaca koji bi TREBAO da postane golgeter, on se zove A Silva...ako on ode nek dovedu Bellotia...
Za razliku od njih dvojice Higuain je vec dokazani golgeter
Danas su opet pocele spekulacije oko Kontea. Navodno sledece nedelje ima sastanak sa Leonardom a ako taj sastanak "prodje dobro" ocekuje se da ekipu preuzme po zavrsetku turneje u Amerikama. Koliko je istine u tome niko od nas ne zna.
Silva navodno u Galatasaraju ,suva pozajmica.
Juve ponudio Caldaru Chelskiu...mali je blize Chelseau nego nama...
Kazem ja vama Rugani je samo bio maska...ciganska posla...
Vijesti za Contea prenjeo je samo torinski Tuttosport...
Chelsea se umjeso sad I za Berarda jer prodaju Williana izgleda...nabijem ja Sarria
Danas kazu da je spreman i ugovor za Kontea - 3 godine ,6 miliona po sezoni ,samo se ceka da razresi situaciju sa Celsijem.
Ja bih cenio da dobijemo novog trenera...na stranu dobro sto je Gatuzo uradio ,ali zbog njegovog beslovesnog forsiranja raspalog kalinica smo izgubili brdo bodova...daleko im lepa kuca obojici...
Mnogo je bitno da Leonardo ostane cvrst i dosljedan tokom pregovora sa Juventusom...Juve je taj koji hoce Bonnucia i koji je pristao na njegovu igru...
Caldara za Bonnucia ili Rugani za Bonnucia i nikako drugacije i to bez ikakvih doplata sa nase strane ... posto je Moratta bio cigan i uvukao Chelsea u cijelu pricu, sada Leonardo uvlaci PSG u pricu oko Bonnucia...
Navodno im je ponudio Bonnucia (kojeg cijeni 40 miliona) za Thiaga Silvu + 10-15 miliona eura...
Higuain ne zeli navodno da spusta cijenu svoje plate prije svega je ce igrati u EL bilo da predje u Milan ili Chelsea i logicno je da ce mu Chelsea to moci ponuditi
Sad nesto pisu da im damo Bonucija i 50 miliona za Kaldaru i Iguaina.
Slazem se da nam treba cvrst pregovarac ,dosta smo mi izvlacili deblje krajeve prethodnih godina...
Na sta smo mi spali kad se molimo i nadamo da nam Juventus prepusti rezervne i stare igrace.
Jebe nas ovo sto smo pod lupom Uefe Memo...morjau ovu godinu paziti da nas opet ne izbace iz Evrope. Jbga juventus ima cijelu Italiju i Fiat iza sebe, njihove finansije su odlicne. Samim tim mi nismo u dobroj poziciji. Na stranu istorija, slava i ostalo. Novac je bitan jebiga....