Ja govorim o klasicnim napadacima....Dzeko je klasicni napdaca, Icardi i Martinez, Milik, Immobile itd, sve su to skolovani klasicni napadaci...
Politano i Under nisu klasicni napadaci niti ce ikad biti...ali su jako opasna krila...Politano je slican Susu, ali dosta bolje koristi prostor i krece se raznoliko bez lopte...Under takodjer copy-paste....Njih su treneri koristili na pozicijama poluspica u ekipama bas zato sto su sposobni da se krecu bez lopte...Douglas Costa isto tako, Perisic itd....to su sve sad moderna krila koja nisu samo brza i nemaju samo dobar centarsut...nego su okomito opasni po golu, ubacuju se iza napadaca, koriste prostor koji im se ponudi izmedju linija itd..
U Villarelau je Sami Castielljo, naprimjer, koristen isto kao poluspic, ne samo desno krilo
Milanov glavni problem je Suso, bar po meni...on je koristan samo u formaciji 4-3-3 kao klasicno desno krilo, na ostalim pozicijama nisam siguran da se snalazio...previse mi je jednosmjeran igrac da bi se oslanjali na njega, odnosno samo je sa loptom okomito opasan po golu ali cesce koristi sut sa 25 m nego da jos napadne gol....ja bi bio najsretniji da me demantuje...i da pokaze da zaista vrijedi 40 miliona eura..
I kao takav, bezopasan Suso je zabio isto kao i ova dvojica opasnih. Nigdje veze. Prosle godine nismo zavrsili treci samo iz razloga katastrofalne fizicke spreme u prva tri mjeseca za sto su odgovorni ona dvojica i Montela. On je septembru otpustio kondicionog na svoju ruku a ovoj dvojici su bila potrebna 3 mjeseca da dovedu novog. Cim je dosao Rino, uz koliko toliko bolju fizicku spremu ali neodradjenu po zanatu mi smo drugi dionsezone zavrsili kao treci. Predkraj sezone smo malo pali opet zbog neodradjenih priprema a i prve 2 3 Rinine utakmice subbile katastrofa.
U svakom slucaju ovekujem da se ive godine prosetamo do drugog mjesta.
(08-19-2018, 01:48 PM)kakabanja Wrote: [ -> ]I kao takav, bezopasan Suso je zabio isto kao i ova dvojica opasnih. Nigdje veze. Prosle godine nismo zavrsili treci samo iz razloga katastrofalne fizicke spreme u prva tri mjeseca za sto su odgovorni ona dvojica i Montela. On je septembru otpustio kondicionog na svoju ruku a ovoj dvojici su bila potrebna 3 mjeseca da dovedu novog. Â Cim je dosao Rino, uz koliko toliko bolju fizicku spremu ali neodradjenu po zanatu mi smo drugi dionsezone zavrsili kao treci. Predkraj sezone smo malo pali opet zbog neodradjenih priprema a i prve 2 3 Rinine utakmice subbile katastrofa.
Jel moram da crtam? Ko je napisao da je Suso bezopasan?? Procitaj post, pa pisi nidje veze...Suso je, bar meni, jednosmjeran igrac...trci samo kratke sprinteve i ceka loptu u noge da bi onda zalomio prema sredini i uradio nesto...ostala krila u Seriji A, bar ona gore nabrojana dosta bolje se krecu bez lopte, zbog toga se mogu koristit kao poluspicevi...
Porediti Susa sa Politanom ili Underom je smjesno, samo sam se nadovezao na vasu diskusiju...broj golova i asistencia je daleko veci na strani Susa, uloga u timu je drugacija, a i broj odigranih minuta takodjer, sve je na strani Susa...Prije svega sto njih dvojica zajedno kostaju kao Suso = 40 miliona, ali ako ga poredis sa Douglas Costom to je vec druga prica...a Juve ga je otkupio za 40 miliona...daleko opasnije i raznovrsnije krilo od Susa
Ja smatram da je slaba zavrsnica rezultat loseg plasmana, to jeste mali broj igraca u zavrsnici akcija...sto je direktno povezano sa fizickom spremom, tako da ....
Meni je ove sezone 4 mjesto i sto dalje u Liga Evropi, sasvim ok rezultat...prije svega ocekujem daleko spremniju i gladniju ekipu, za pocetak
Ma ne kontas ni ti mene. Za mene je Suso katastrofalan igrac ali ova dvojica su jos katastrofalniji.,
Ne bas katastrofalan ali bezveze. Ni Kosta nije nesto. A nije ni kostao 40 vec 6+40+1. Suso ima tu klauzulu od 40 ali jos uvijek nije niko ni ponudio nista slicno.
(08-19-2018, 02:23 PM)kakabanja Wrote: [ -> ]Mislis na Silvu ili...
Silva je resavao neke utakmice u prvenstvu tipa Djenova u gostima i jos po nesto ,tako da je ocigledno da ne mislim na njega.
(08-19-2018, 01:48 PM)kakabanja Wrote: [ -> ]I kao takav, bezopasan Suso je zabio isto kao i ova dvojica opasnih. Nigdje veze. Prosle godine nismo zavrsili treci samo iz razloga katastrofalne fizicke spreme u prva tri mjeseca za sto su odgovorni ona dvojica i Montela. On je septembru otpustio kondicionog na svoju ruku a ovoj dvojici su bila potrebna 3 mjeseca da dovedu novog. Â Cim je dosao Rino, uz koliko toliko bolju fizicku spremu ali neodradjenu po zanatu mi smo drugi dionsezone zavrsili kao treci. Predkraj sezone smo malo pali opet zbog neodradjenih priprema a i prve 2 3 Rinine utakmice subbile katastrofa.
Suso daje golove i opasan je sa svoje prirodne pozicije. Ako ga stavis na poziciju koju ne moze da igra nece biti toliko opasan. O tome se radi. Ne pricamo o Susu u svom prirodnom okruzenju (AKA odakle je efikasan) ,vec o Susu koji je izmesten odatle.
Suso je odigrao 40 utakmica ,ovi po 10tak...Greota bi bilo da ima losiji ucinak...
(08-19-2018, 01:24 PM)Maji_TZ Wrote: [ -> ]Ja govorim o klasicnim napadacima....Dzeko je klasicni napdaca, Icardi i Martinez, Milik, Immobile itd, sve su to skolovani klasicni napadaci...
Politano i Under nisu klasicni napadaci niti ce ikad biti...ali su jako opasna krila...Politano je slican Susu, ali dosta bolje koristi prostor i krece se raznoliko bez lopte...Under takodjer copy-paste....
Za Politana ne znam sta je ni ko je ,Under jeste krilo po vokaciji ,ali moze da igra po potrebi napad.
Sem njih ,postoje i Sik i Rosi i Mertens i Vinicius Moraes i Kaseido i Perea i ovaj i onaj...svi ti ljudi su klasicni napadaci i kad ih sve saberes ima po vise od 2 u ekipi. Da li su svi od njih klasa Imobilea i Ikardija ,naravno da nisu ,ali kao 3 i 4 opciju ne mozes ocekivati da su ti svi gol masine.
(08-19-2018, 05:05 PM)Sampinjon Wrote: [ -> ]Silva je resavao neke utakmice u prvenstvu tipa Djenova u gostima i jos po nesto ,tako da je ocigledno da ne mislim na njega.
Posto smo u Serie A prosle godine imali 18 pobjeda a Silva je odlucio jednu, Kalinic ni jednu onda nas dovodi do zakljucka da su ostatak odlucili Kutrone i ne-napadaci. Sada imamo Higuaina Kutronea i ne-napadace.
(08-19-2018, 05:11 PM)Sampinjon Wrote: [ -> ]Za Politana ne znam sta je ni ko je ,Under jeste krilo po vokaciji ,ali moze da igra po potrebi napad.
Sem njih ,postoje i Sik i Rosi i Mertens i Vinicius Moraes i Kaseido i Perea i ovaj i onaj...svi ti ljudi su klasicni napadaci i kad ih sve saberes ima po vise od 2 u ekipi. Da li su svi od njih klasa Imobilea i Ikardija ,naravno da nisu ,ali kao 3 i 4 opciju ne mozes ocekivati da su ti svi gol masine.
Vrlo lako mozemo prvom timu prikljuciti Tiago Diasa, Tsdjauta , tako nekako, i na taj nacin se prikljuciti ekipama koje imaju po 4 5 pravih napadaca i zadovoljiti opstenarodne mase. Ovih 6 7 raznih centralnih napadaca jebu svojoj karijeri zabilo 15-20 golova.