Ne razumijem zasto se Uprava ponasa ovako amaterski, ako su rekli da mora ostati na 4 mjestu da bi ostao na klupi onda je logicno da vec sad dobije otkaz...
Ne samo da nismo 4, nego smo spali na 6 mjesto I Roma nam prisla na bod, Inter pobjeze na 8...
I logicno bi bilo da su vec uveliko poceli pregovore sa nekim drugim trenerima ...
Ako slucajno dovedu nekog tipa Donadonija, mogu odma da kolektivno podnesu ostavke I odu skupa sa Gattusom
Danasnja tekma je valjda svima na forumu pokazala da trenutna forma Higuaina nema veze sa saigracima, nego samo sa Higuainom...toliko frustracije I psihicke nespremnosti dugo nisam vidio...ocigledno da snjim niko ne radi sto su radili u Napoliu I Juventusu...jos jedan dokaz neadekvatnog strucnog staba
Jednostavno nova uprava nema ambicije da vrati klub u lp nego očigledno da ga proda sto prije i da potrose sto manje... Ja drugo objašnjene ne vidim inače kloc bi bio proslost vec odavno
Bolje da je klub u EL nego u Ligi prvaka. Ljudi bi nas unakazili tamo. Neke od ovih top ekipa bi se doslovno poigrale s nama i cijeli svijet bi vidio kako se sramotimo. Jest da se tu moze neka lova zaraditi al nisu te pare vrijedne blamaze nekad najtrofejnijeg kluba na svijetu.
Evo opet citam kako Gattuso ima jos sansu protiv SPALa. Zalosno. izgubili smo 9 bodova u zadnje 4 utakmice, i sa tim bodovima bi bili izmedu Intera i Napolia. Al to su bili 9 digurni bodova. Nije bilo nista ne moguce. Jer ovo sto sad slijedi je pravi uzas. Sva sreca pa ostali takoder kiksaju pa nam ne bjeze daleko. Sad sta radit u subotu navecer? Pobjeda je sigurna.
Dat otkaz Ringhiu: nazalost moramo mu dat otkaz jer djubre nece samo da preda ostavku jer ce mu nestat oni 2 mil godisnje. Zalosno, jer da pokazuje da mu je novac vrijedniji od obraza. Neka te sada Rangers pamti po utakmicama, ja te vise ne spominjem. Duga je pauza do slijedece utakmice, tako da Wenger ili Conte mogu da sastave momcad. Imaju otvoren transfer i vremena do 12. januara da uigraju ekipu na 4-2-3-1 jer nazalost idiot Gattuso je otjerao Silvu i sad ne mozes nikako da igras 4-3-3 koji se polako pokazuje kao pobjednicka formacija u Serie A ove sezone. Conte poznaje Italiju i mislim da ce ih lijepo sredit, al Wenger je disciplina kod koje Suso vise nece smjet se zajebavat na terenu kako inace radi. I poslije one jucerasnje performanse od strane Castilleja, tek sad smije da radi sta hoce. Jer je on igracina za ovog balavca Castilleja. Higauin zamjenit sa Moratom??? Ne znam, to bi prepustio Wengeru ili Conteu, al cu napomenut da smo mi Higuaina platili 18 mil ove sezone, znaci dovodimo Moratu kao posudbu za 18 mil??? Radije otkupit Higuaina, i zamjenit ga sa Moratom i 20 mil. od Chelsea. To je izvodljivo. Al opet ti se vracaju rijeci supka Morate poslije finala: Ne zelim da idem u Milan. Ne znam kolko je to pametno. Radije prodaj Higuaina Chelsea, i dovedi Belottija i miran si slijedece godine. Jer trenutno im je pala cijena i njemu i Milenkovic Savicu. I da, da napomenem, Conte je probudio Hazarda, covjeka koji je bio na izlaznim vratima iz Chelsea, koji je postao niko i nista, i Conte ga vratio nazad i sad vrijedi 100 mil.€ Toliko o sposobnosti Contea.
Ostavit Ringhia: to je nazalost najgora moguca kombinacija, i stim pisi propalo. Al sa takvom solucijom ja da sam Maldini, prodao bi mu Higuaina, Hakana, i Rodrigueza. Doveo bi mu jeftine mlade igrace i nek onda unistava ekipu kolko hoce. Ili ako je vec trener nek stvara od njih zvijezde. Jer godinu i vise ima sjajne igrace, tehnicki podkovane, i on i dan danas ne zna im objasnit kako da igraju. Znaci izvlaci se na znanje i umijece igraca. Jer nedo ti Bog da vodi Cagliari Bolognu ili Chievo, ili jos bolje trenutno dobro plasiranu Parmu. Pa ti timovi bi mu vec u oktobru urucili otkaz. Covjek dobija 2,2 mil.€ godisnje a njegove kolege u Serie A jedva milion dobiju a rade 100 puta bolji posao. Ne ide tako.
Par rijeci od Leonarda ....
“We never thought about changing Gattuso,” Leonardo told journalists at Milanello.
"We can deny this general situation. Milan started in a hurry this year, and we’re trying to fix a situation which started that way.
“We’re in the running for our objective, which is to finish in the top four. Right now we’re there, and the pessimism Rino talks about is in relation to a moving car that needs fixed.
“The owners know the situation, and we need everyone to cooperate and unite.
“We need a bit of understand to fix this situation, we’re not going to buy 10 players and suddenly fix everything.
“There is no plan to change Gattuso, and Milan have not contacted anyone else.”
"We signed [Lucas] Paquetà in October and got a letter in which they [UEFA] disputed that kind of investment,” technical director Leonardo revealed, speaking to various reporters at Milanello.
"o far we haven’t received our UEFA prize money. There won’t be big signings. We need to work on opportunities.
“The January market is complicated, so we need to be alert to opportunities.
“We have 30 players in the squad right now, so there will definitely have to be some exits. We won’t buy, not because we don’t want to, but because we can’t.
“We spent almost zero in the summer between exits and incomings. The only point of increase was [Gonzalo] Higuain. Higuain was the only real investment, the rest were all exchanges.
“Those who stay here will stay because they want to stay, otherwise goodbye and thank you. We’ll get to where we want to get, that’s what Milan is, with or without us.”
Opet ta klasicna sirotinjska prica koju je i Galijani furao zadnjih godina. copy/paste. I ovo za Gatuza ,nije da ga ne menjaju sto nece ,vec sto nemaju para da ga promene... A ovo za auto...svi znamo sta biva kad vozis neispravan auto...skupljaju te u kantama sa puta i struzu ostatke unutrasnjih organa sa bandere ili drveta...Nase drvo ce biti 5. ili 6. mesto na kraju sezone...
A najvise me nervira taj jajarluk oko uefe...jel stiglo pismo?! Odlicno ,uputi i ti jedno u vezi PSZ i Sitija ,kao letos...raskrinkaj duple standarde jebenog slovenackog otimaca torbi babama na ulici...Udji u rat sa lopovima ,ne mogu te kazniti bog toga...
Nemoguce da nam vec trecu upravu za redom cine jebeni klosari ,kukavice i mediokriteti... U pravu ste bili ,ko je vec pisao pre par meseci ,da je to odlaskom u Inter postalo picka ,pre svega u dusi...
Ma jel ovo Ringhio cita ovaj forum???? Ja govorim da trebamo igrat 4-2-3-1 i on postavlja: Kessie - Baka; Suso - Hakan - Casti; i Pipita naprijed wooooooow Hakan prvi put na svojoj AMC poziciji.
Pa jebem ti sunce cijela godina ti trebala da to skontas??? Pa ja na FM od pocetka igram tu taktiku, a tebi treba 4 mjeseca da skontas to da probas. I sad ce naravno ostat.
Stavio sam veceras 5€ Milan dobija i Pipita zabija
Ja kako. Vidim 433 je ipak
Ovo je 4-3-3 sa Hakanom na lijevom veznom, na kojem je prodisao i izgleda kao drugi igrac...jos jedna utakmica i dokaz da partije i forma Higuaina nema veze sa saigracima...ovo nije isti igrac prije i nakon utakmice sa Juventusom...
Castillejo mozda jeste sebican, ali je 3x raznovrsniji igrac i pokretljiviji od Susa, bar pokazuje neku volu i emociju, ovaj samo kao da odradjuje posao, kao da radi u firmi jebote
Ma vise je stvarno dosta...pa imali smo potpunu kontrolu nad utakmicom i kod 1:1 sve do skandaloznih izmjena...izbaciti Castilleaja prvog nakon onakve pozdrtvovane i motivisane igre je skandal...nakon toga Borini za Higuiania...pa potpuno smo se raspali nakon toga, potpuno...
Samo nas je Gigi na kraju sacuvao...ovo ne moze dalje ovako nama Fiorentina i Spal iz prvih suteva na gol zabijaju gol...ovo smo ukrali 3 boda od Spala...
Ostaviti Susa nakon ovakve partije je za mene skandal i katastrofa...sa tribina se vidilo da ce na kraju dobiti crveni karton...jednostavno na lose sudijske odluke mora da reaguje kao Higuain to je dokaz nemoci i psihicke slabosti