(01-27-2019, 07:22 PM)Sampinjon Wrote: [ -> ]Sledeca utakmica ,protiv Rome ,vrlo bitna. Oni nisu nista posebno ove sezone ,moze da se igra protiv njih. Sad su ispustili 3-0 protiv Atalante. Smejurija od ekipe.
Cristante propusta utakmicu i kazu Nzonzi ali nisam siguran...u ova dva kola skinuli smo 3 boda za Interom...tesko da ce Lazio uzeti bod veceras protiv Juventusa, pola odbrane im nedostaje...
To gotovanje Romi, moze promejeniti sezonu
Maji_TZ Nzozi je suspendovan gledao sam ja utakmicu
Defanzivno smo dobri već nekoliko utakmica ali izgleda da je to plaćeno time što smo u napadu totalno bezidejni. Kao da je na treninzima unaza dva mjeseca Gatuzo vježbao samo defanzivu. I to sad izgleda jako dobro.
Ali prema naprijed, očaj i katastrofa. S obzirom na igrače koje imamo, mislim da smo najgori u privenstvu prema naprijed. Jedva nešto malo preko gola po utakmici. Sve sve svelo na individualni bljesak pojedinaca pa ako prođe prođe. Jako teško ulazimo u šanse i to je sad najveći problem. Džaba nam i Batistuta ako ne dođe u priliku da zabije. Baš fali Bonaventura i njegov ulazak iz drugog plana.
Vidim svi kritikuju Čalhanoglua i to u određenoj mjeri stoji. Međutim, lik ima jednostavno previše defanzivnih zadataka i troši se maksimalno u odbrani i onda kao i kod cijele ekipe, trpi igra u napadu. Fizički nije spreman za to, što se najbolje vidjelo kod jednog slobodnog udarca protiv Napolija u drugom poluvremenu, kada je očajno izveo. Jednostavno se potroši u odbrani. Takve igrače Gatuzo jednostavno treba osloboditi maksimalno defanzive, pogotovo kad ima Kesija i Bakajoka koji mogu pokriti sve u odbrani i trčati do sutra.
Previše se vodi računa o defanzivi a to mi liči na provincijski mentalitet. To nije trener za velike ekipe. Mislim da smo ove sezone 90% golova dali u drugom poluvremenu.
Da se Hakan trosi i ne trosi u obrani to nije opravdanje za sebicnost i sto u 5. min ne moue normalno odigrati kontru 4 na 2!
A sta je onda sa Susom? Na sta se to kopile onda trosi? Taj kreten je oslobođen od svih zadataka ekipe. Ne vraca se, ne dodaje, suta lad hoce, kreće se gdje hoće, znaci ima potpunu slobodu na terenu kao da je CR7, a tip nije ni mali nozni lijevi prst CR7ice. Hakan pati? Pa naravno kad on nema pravi da neato kreira, vec ima da se vraca i gleda da pokupi loptu, odigra 1-2 sa paquetom, i onda im Suso oduzme loptu i lupi sa 35m 5 metara pored gola. Al to nije problem. Problem je sto Kessie suta prvi put na utakmici i sto je pokusao jer su mu igraci bili zatvoreni. Napadate jedine igrace koje se trude na terenu, a branite idiota Susa. Tip me podsjeca na Seedorfa, nista ne sluzi ekipi
Hhahhaha kad spomenes Seedorfa trebas da ustanes i poklonis se. Da je nama sad jedan Seedorf.....
(01-28-2019, 04:59 PM)ensar7 Wrote: [ -> ]A sta je onda sa Susom? Na sta se to kopile onda trosi? Taj kreten je oslobođen od svih zadataka ekipe. Ne vraca se, ne dodaje, suta lad hoce, kreće se gdje hoće, znaci ima potpunu slobodu na terenu kao da je CR7, a tip nije ni mali nozni lijevi prst CR7ice. Hakan pati? Pa naravno kad on nema pravi da neato kreira, vec ima da se vraca i gleda da pokupi loptu, odigra 1-2 sa paquetom, i onda im Suso oduzme loptu i lupi sa 35m 5 metara pored gola. Al to nije problem. Problem je sto Kessie suta prvi put na utakmici i sto je pokusao jer su mu igraci bili zatvoreni. Napadate jedine igrace koje se trude na terenu, a branite idiota Susa. Tip me podsjeca na Seedorfa, nista ne sluzi ekipi
Gdje si ti procitao da je neko branio Susa??? Pa citavo vrijeme se pise da je polovan igrac i jednosmjeran...za nesto vise sto Milan hoce apsolutno nije rjesenje...zasto se kritikuje Kessie i Hakan??? Zato sto svako vidi da mogu i trebaju bolje...
I da pls dobro je @Huss reko, nemoj porediti Susa sa Seedorfom...nisi neki balavac koji je juce krenuo gledat Milan...Seedorf je prijatelju i dan danas spremniji od bilo kojeg igraca Milana...treba covjeku da pozlije sto ga stavljas u istu recenicu sa Susom cccc
Kessie je ubjedljivo najvise pretrcao u utakmici protiv Napolia(preko 12 km), ali to nazalost nije imalo uticaja na Milanovu igru, defanzivno i ok moze zadovoljiti ali u napadu, igra bez imalo truda i imalo mozga...isto kao Hakan...svako njihovo rjesenje u napadu je najkomplikovanije i najsporije...to je samo znak da nisu psihicki spremni za velike stvari...
Meni je zao sto se pored onakvog ziherasa Roudrigeza kritikuje Calabria, njegova statistika za nekog ko ima 22 god i da je cuvao igraca medju top 3 krila u Seriji A, uopste nije losa
Calabria Vs Napoli:
Correct passes: 50/56
Tackles = 7
Clearances = 4
Interceptions =2
Long passes = 4/6
Crosses = 3
Calabria se u tišini i bez neke velike pompe razvio u jednog od najboljih desnih bekova u Italiji. Izuzetno pouzdan, tih i nenametljiv i stvarno je vrhunski igrač. U odnosu na Contija je jedino slabiji ofanzivno, ali je defanzivno vrh. Biće veliki igrač.
Što se tiče Rodrigeza, moram priznati da i on defanzivno igra fenomenalno, jak je na lopti i uopšte ne griješi. Njemu Gatuzo ne da da pređe preko centra, nije što on neće ili ne zna, jednostavno nema dozvolu da igra malo ofanzivnije, što ima veze za Gatuzom koji defanzivno postavi ekipu.
Suso je najviše pod kritikama, ali ruku na srce, on nam je i najopasniji igrač. I kad on nije na visini zadatka, imamo velike probleme u napadu. O ovome treba da misli Gatuzo, jer se sve u napadu svodi na individualne akcije i bljeskove pojedinaca. Prema naprijed mi nemamo igru.
Ovo što neki igrači igraju loše, sve je do Gatuza koji ih nije u mogućnosti iskoristiti na najbolji način. Mi imamo ekipu za 2 ili 3 mjesto ali je Gatuzo tu najveći problem. Došao je određenog rezultata ali bojim se da nema mjesta da više napreduje. I tu je razlika između vrhunskih trenera i dobrih trenera. Simone Inzagi u Laciju čuda radi sa realno prosječnim igračima i samo je pitanje vremena kad će preuzeti neki veći klub. Ja bi njega doveo umjesto ovog međeda.
Dodju dva mlada igraca i forum eksplodira. Neka neka...
Sto se mene tice Kessie je previse ogranicen igrac. Sta mu vrijedi tijelo Essiena i stamina Seedorfa kad je glup ko kurac. Njemu treba psihijatar a ne trener.
Hakane ako nemas motiva igrati za ovaj Milan trazi transfer.
Mnogi seru po Boriniju ali da se barem svi bore kao on, imali bi 10 bodova vise. Mozda ne 10 ali 5 sigurno. Prosjecan je igrac ali ostavlja srce na terenu.
Rodriguez OUT!
Biglia OUT!
Abate nek pomaze na stoperskim pozicijama i to je to, ne treba vise.
Suso kakav god da je puno vise nam je donijeo dobroga nego losega. Skriva se u njemu svjetska klasa ali kao da nema motiva pokazati to.
Za ostale manje vise solidno je to, za ovu dvojicu novih se nema sta reci osim da shvate u kakvoj su instituciji od kluba i neka daju sve od sebe i da naprave svjetsko ime od sebe.
Volio bi da dodju ovaj mali iz PSV-a i Deuloufe, ili bar jedan od njih.
Izgleda da nema nista od Delufea. Srecom.