@Rosson3r
Nazalost Giampaolo je ,bar po meni, zakazao na prvom ispitu pritiska...ocekivao se potencijalni ostanak Susa 《zbog ogromne plate i cifre otkupa od 30 mil 》 i onda bi se dva vazna igraca sa velikim platama borila za istu poziciju tj AM...
Kad su vec dosli na 10 dana prije prvog kola i nisu a i nece prodati Susa onda se promjenila prica da je Paqueta vezni igrac i da mu je i Gattuso dodjelio dobru poziciju LM...odustao je od plana da priblizi tehnicki sposobnog igraca protivnickom golu...
Da ne budem hejter ali ovo je ustupak broj 1 od strane trenera za los rad Uprave...Gattuso ih je imao 7-8 vidicemo Giampaola...
Sto se tice pozicije desnog veznog, Borini je odradio cijele pripreme, Krunic je fizicki na 45 min, a Kessie je tek stigao...to sto si citao je vezni protiv Udinesea za 10 dana Hakan-Biglia-Borini-Suso u napadu Leao i Piatek
Nakon sto su odustali od prodaje Susa, Giampaolo ne zeli prodaju ni Donnaraumme ( po meni logicno, izgubiti prvog golmana 10 dana prije pocetka prvenstva je glupost) tj za obojicu je rekao da mu trebaju...morace naci novu "zrtvu" za prodaju ..uz Silvu vjerovatno Kessie ili Castillejo ...
Correa bi jos trebao doci i to je to ... nakon sto je zelja trenera Preat potpisao za Lester, bilo je logicno da nece dovoditi vise igraca u vezi i da ce morati improvizovati sa Borinijem ili trpiti Biglu na DMu, pa cak kao i rezervu
a sto nebi doveli onog brunu fernandesa???? prodas Silvu Valenciji i uzmes Fernandesa koji je po meni hiljadu puta bolji od Corree, i onda ce Atletico dan pred prelazni rok poklanjat Correu za đabaluk. a ovo oko Susa je vise prevazislo sve mjere. svake godine ista prica, tip se prodaje i onda na ljeto pokaze sjajne meceve i ostavi se, i stim pocne njegova stagnacija cijelu sezonu. i tako svake jebene godine. kazem vam, nasa uprava ne zna prodavat igrace i kraj. ono sto valja rasprodamo a ono sto niko nece ostaje nam na platnoj listi do kraja ugovora. paqueta koji je rodeni trequartista mora da igra nazad jer Bog Allah Isus Suso mora igrat i jedino sto zna je iza napadaca posto se kretenu ne vraca nazad u odbranu.
giampaolo je polako polozio kod mene
Ubij me ako ti ne kontas da recimo Maldini i kompanija zovu klubove i nude igrace na prodaju. Oni kralju samo odrede cijenu i kazu njegovom agentu da je na prodaju pod tim i tim uslovima. Evo super ultra giga Mendes nudi Silvu ko na Top Shopu i nikoga ga nece. Valjda i to nesto govori o kvaliteti igraca.
Ove Interove i Juventusove fore gdje prodaju anonimuse Djenovi, Sassuolu i slicnima za 20+ miliona su cisti kriminal i to ce im se kad tad odbiti o glavu. Sto ne prodase Perisica Bajernu za 50 nego ga posudise. Ili Najgolana za 30. Da niie mozda Dybali transfer propao jer mu Mancester nije mogao ponuditi zadovoljavajucu platu. Jeste ali u kurcu. Nego su sa onim kriminalcima i City-a smuckali ovu ko fol zamjenu Cancelo Danilo za 30+miliona
znaci odredili su cijenu za Kurconea 20 miliona, al igrac koji vecinu vremena provodio na klupi e on moze doci za 50 miliona. isto tako kakvu su to cijenu odredili za Susa? cuj postavljaju cijenu, pa i ostali postavljaju ali barem prodaju. svi uvaljuju ne potrebne igrace samo mi ne mozemo nista prodat.
On je Paolo Maldini rekorder u nekoliko kategorija svjetskog fudbala i mozemu se reci da neko vrijedi ili ne vrijedi. Ja, ti kao i ostali mozemo samo laprdati po forumu. Opet, Argentinac je rezerva u trenutnom A Madridu, a Kutrone je bio rezerva u trenutnom Milanu. Tako da je 20 miliona za njega fantasrican posao.
Nakon danasnjeg duzeg sastanka Luccia i Serginha sa Milanom, #Sky prenosi da Suso nece napustiti klub i da je zapravo centar ovog novog projekta Milana.
Mi cemo do kraja ostati samo sa Pjontekom u napadu.Â

ben yedder 29 godina, Monaco ga kupio za 40 miliona od Seville. e to je posao. dobit tolike pare za 29godisnjaka. a mi bi se usrali da nam neko ponudi tolike novce za $rumu. e to je razlika. nasi su postavili sliku kluba kao: "daj šta daš, trebaju nam pare hitno" i sa tom politikom nama je i 20 miliona ogromno. zato nam niko ne zeli kupit igrace dok ne istrunu do kraja ugovora u Milanu. sjajna uprava po tom pitanju, nema sta.
kaka, Paolo Maldini jest igracina i velikan, to ne osppravamo, al bolan ne mozes ovako ppslovat u svijetu fudbala. imamo igrace na transfer listi, i njih se moramo rijesit. znaci, moraju radit svoj posao, jer dobijaju fine milione godisnje za tu poziciju, znaci ocekujem od njih da znaju sta rade u svom poslu.
Opet izgleda ne kontas. Je li ti mislis da je neki Seviljin direktor zvao klubove po Evropi i pitao hoce li iko tog Bena za 40 miliona i kao slucajno nabasao na Monako. Mislim da je realnija varijanta da je neko iz Monaka zvao nekog u Sevilji (posto je ocigledno da Monaku treba napadac). Ili je mozda neko iz Sevilje rekao prodajemo Yedera kosta 40 miliona, zovnuo njegovog agenta i to mu saopstio. Monako je prije 15tak dana prospustio da za manje para kupi "boljeg" igraca od nas koji je igrom slucaja bio suigrac tog naseg "talenta" prosle godine. U cemu je tu Maldinijeva krivica. Skontali ljudi ne vrijwdi njima tih para i odustali. Je li mozda trebao Maldini da moli da ga uzmu??
Vec sam pisao o ovoj temi. Da li je neko jos upoznat sa nacinom funcionisanja FFP? Na koji nacin klubovi treba da pravnaju racune?
Ja sam tekst ispod preuzeo sa Milanews.it :Â Â
### Milan je ove sezone na transfere potrosio €90m na dovodjenje Thea, Krunica, Leaoa, Bennacera i Duartea. Svaki od njih potpisao je 5-godisnje ugovore, nakon sto se tih €90m podeli sa 5 dolazimo do toga da je amortizovana vrednost na platnom bilansu kluba minus €18m, sto je sve vec pokriveno prodajom Cutronea za isti iznos (cistih €18m jer je produkt kluba). #MilanNews
Ako je zaista ovaj nacin racunanja, onda mi zaista nije jasno cemu panika i toliki pritisak za CL sve ove god...da li je moguce da kupovinu 5 igraca u jednoj sez mozes pokriti sa prodajom samo jednog...zar je moguce da su uprave toliko nesposobne bile citavo ovo vrijeme....
Ako npr kupimo Correau za tih 50 mil i potpise jak ugovor (jer je precjenjen) na 5 god...ukupno smo potrosili 140 miliona i potpisali 6 igraca na 5 godina, to je deficit za ovu god 28 mil...Zaradili smo 18 od Cutronea i ja vjerujem da prodajom Laxalta, Strinica ili Castilleja mozemo nadoknaditi mininum jos tih 10 mil ...
Pri tome ostajemo na solidnom rosteru, gdje na svakoj poziciji imas dva igraca koja mogu dobiti sansu...
Ok ne izborimo CL, sljedece god minus 28 mozemo lako nadoknaditi prodajom Susa i Silve i po meni moze se jos i dovest pokoji igrac jer njih dvojica za 40 mil skupa mogu lako biti prodani
Mozda grijesim, nije sve tako naizgled lako, bitna je i duzina ugovora takodjer, a opet mislim da imamo igraca koje mozemo svake god prodavat po 1-2 da roster ne osjeti...spomeno sam Susa i Silvu, gdje je tu Roudrigez, Calabria, Kessie, Borini, Mussachio, pa i Donnaraumma...opet kazem ne prodaja odjednom nego svake god po potrebi da se deficit nadoknadi