Da, ali imaš i ostale igrače čija se vrijednost amortizuje svake godine i ulazi u bilans kao rashod, ne samo ovi što smo ih doveli/prodali u toj sezoni. Ne znam kako se tačno računa, ako je samo tako kao što MN piše, onda nemamo problema

Jedva čekam prvo kolo da vidim na čemu smo
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Mi smo transfere pokrili prodajom Kutronea i Djala, i taj dio je rijesen. Medjutim ostaju plate, amortizacije postojecih igraca i ostali troskovi kluba. Zato i mislim da je prodaja Kutronea bolan ali dobar potez (licno mi je bio najdrazi igrac ovog Milana). Ocigledno su procijenili da je to sto mogu dobiti za njega a da ekipa nece patiti njegovim odlaskom).
Klub je je mogao funkcionirati odlicno dok je Berluskonija kostao 50tak miliona godisnje i dok se nije pojavio Abramobic i Celzi. Tad se ljestvica podigla i to oni vise nisu mogli pratiti. Milan je 20 i kusur godina funkcionirao na prijateljstvu Berluskonija i Galijanija i njihovim internim zajebancijama i tradicijama... Vecere kod Gianinija, zute kravate, trofej Berluskoni u cast oca, bijeli dresovi u finalu, slaganju napada da im prva dva slova prezimena u kombinaciji dobro zvuce, slijatanja helikopterom u Milanelo na trening, Berluskonijeva javljanja uzivo u proceso Biscardi... Sta bi se tu jos moglo nabrojati majko moja. Ali zato sam ja i zavolio Milan. Sve je to otislo u kurac dolaskom Abramovica, prodajom Seve i onda sa ovim Arapima. Sam Berluskoni je rekao da vise ne moze pratiti, to je postao cisti biznis.
Zato sad imamo fond Eliot jedan od simbola cistog kapitalizma i biznisa i zato vjerujem da imaju plan kako da dignu Milan, cisto iz razloga da bi zaradili.
Milan ce biti puno dosadniji, nesto poput Engleza i Nijemaca ali vjerujem da ce biti uspjesan.
U naredne 4 godine ,svake godine mora otici jos po jedan Kutrone da bi to stvarno bilo na nuli. Kutrone je pokrio jednu petinu iznosa potrosenog na ovosezonske transfere i nista vise... Ostalih rashoda ko pleve ,a prihoda nikakvih.
Oglasio se otac Danija Olma i najavio odlazak sina iz Dinama. "I za Dinamo i za Danija bi najbolje bilo da on ovog ljeta ode iz Zagreba. U klubu znaju da je njegova najveća želja da napravi transfer, a mislim da je ovo pravi trenutak i za Dinamo koji bi mogao jako dobro zaraditi", rekao je Miguel i otkrio da je pregovarao s Milanom.
"Sastao sam se s Leonardom dok je bio sportski direktor Milana. No, kad je on otišao iz kluba, interes je pomalo nestao. Ne znam je li to konačno 'ne', ali pretpostavljam da se nisu uspjeli dogovoriti s Dinamom koji traži četrdeset milijuna eura. Sastali smo se s još jednim velikim klubom.
Svjestan sam ja da i od ranije postoje dugovi i da su plate problem...ali ja sam naveo primjer gdje smo pet kupovina pokrili jednom prodajom za jednu godinu...i kao sto reko postoje u ekipi jos tu 5-6 igraca koji se svaku god koju ne udjemo u CL mogu prodavati bar 1-2 po transfer roku, a da normalno poslujemo i da nije velika steta na roster....u biti ako se zaista FFP ovako racuna, nije bas toliko strasno koliko su sve bivse Uprave i Gazidis nama pokusali predstaviti
Ima 5-6 igraca. Njih cemo da prodajemo da pokriju ovu "fantasticnu petorku". Koga cemo da prodajemo za one koji ce doci narednog leta? I onog posle njega?
Sem toga ,ovi su spizdili 90 miliona. Kinezi skoro 300. Naravno da je Kinezima bilo "strasno" da balansiraju. Gazidis je pricao o celokupnoj situaciji ,koja je stvarno teska. Sve da se od ove godine i normalno posluje ,opet cemo biti u problemu zbog minusa od ranije koji nece biti ispeglan. Nije nam dosta da poslujemo na nuli. Moramo da poslujemo u plusu 50-60 miliona. Par godina. To ti je taj novac od LS. Ako ne bude bio "ulovljen" ove godine ,morace se pristupiti prodaji Donarume ili Romanjolija i to bez da se prihod reinvestira u pojacanja.
Milan ponudio 38 mil plus bonusi, Atletico trazi 50 plus bonusi...i sve je stalo ... Correa zeli u Milan, ali ni jedna strana ne popusta...sad imaju 15 dana da nadju neku formulu...
I sta ce ako je ne nadju? Dovesti Matrija ili Cercija kao zadnji minut opciju?! Nije im to ni Ronaldo ni Mesi ,pa da valja potrositi ceo prelazni rok na prenemaganje i izvoljevanje... Zaboravi Koreu i vozi dalje...
Iskreno se nadam da ce vecerasnja predstava Milana protiv Cessene biti najgora u ovoj sezoni...jer u protivnom i sesto mjesto je daleko, a kamoli cetvrto ...
eh eto im Suso. napokon je pokazao da je idalje onaj stari igrac, koji odigra par dobri utakmica i onda se vrati na staro sporo ne kretanje i "zaboli me za fazu odbrane". eh pa nek ga sad hvali giampaolo kako je to odlican igrac itd... jer ko sto je sampion rekao dok god bude startao Suso mi igramo sa igracem manje.
imaju jos 2 sedmice da ga prodaju, produzenje ugovora ne dolazi uobzir
Evo presek plata prosla i ova sezona. Neki napredak je ostvaren...
![[Image: uvW7RLj.png]](https://i.imgur.com/uvW7RLj.png)