@Sampinjon Po ovim spiskovima, pod hitno prodati Bigliu, Borinia, Strinica i Laxalta...svi su visak i uopste nam nece roster patit kad odu, a ustedice jos 9,7 miliona... kad vidim da Biglia ima platu vecu neg Paqueta i Bennacear zajedno dodje mi da se ranim momentalno...
Od ovih sto su prekrizeni sa lijeve strane samo su Cutronea prodali, sve ostalo isteka ugovora...to je realno mogla bilo koja Uprava
To mozes samo otpustiti...Prodati nikako... Pogotovo Bilju...Ko ce njemu da daje tolike pare posle "bravura" kod nas? A na manje sumnjam da ce pristati...On je dobio tu platu na konto igara u Laciju...U tom momentu je nekako bila i realna... Problem je sto od onda nije pokazao apsolutno nista... Meni je van pameti da je Halilovic imao 1,5 ili Mauri 1,4... Posle se cude kud odose novci...
Bar je smanjen roster za 4 igraca (Plizarija ne racunam)...
Evo čitam da imamo sastanak sa Realom ove sedmice, nude nam Jovića na posudbu ?. Pa to bi bilo fenomenalno. JOVIC, leao i Piatek u napadu i stim imamo riješen u dvojku naprijed. Jos samo prebacit Paquetu iza ili Hakana i kraj. Nek uzimaju vezni red, sta ce nam correa u tom slučaju. I nek prodaju Bigliu, Susa i Castilleja. Eto ako to uspio mi smo sigurni za ovu sezonu. A da, Jovic obavezno uz PRAVO kupnje, ništa samo posudba. Mali je zvijer i radilica, ala Mandžo u vrijeme Bayerna.
I eno gledao sam sinoć Wolvese, pa Cutrone je obični igrač ništa posebno, znaci takvi su nam svi u ekipi. Zbog toga i ne trebamo očekivati neke velike pare za nepotrebne igrače.
Meni je fizicki lose kada gledam bigliu, castilleja, rr-a, hakana, laxalta, strinica... ni kessiea ne volim mislim da je glupson. Ni Susa bas ne pusim. Pa tko ce ti platiti za njih? To su igraci za Lecce...
(08-20-2019, 03:26 PM)mrki Wrote: [ -> ]Meni je fizicki lose kada gledam bigliu, castilleja, rr-a, hakana, laxalta, strinica... ni kessiea ne volim mislim da je glupson. Ni Susa bas ne pusim. Pa tko ce ti platiti za njih? To su igraci za Lecce...
Ako je tako, onda te igrace pustas djaba da odu, rjesavas ih se pod hitno...ne zatezes do kraja augusta i cijenis Susa 30 miliona ili Hakana 20 ili Castilleaj 15 miliona...onda dajes na posudbe s pravom otkupa (prije svega da se rijesis velikih plata) ... ne moze igrac ranga Leccea kostati 15, 20 miliona...ne pustat da te Suso ucjenjuje sa produzenjem ugovora i slicno...
Uprava je tu da bude u sluzbi trenera...a ne evo 5 dana prije prve utakmice mi nemamo second strikera za prvih 11...ne znamo da li ce Silva ostati ili otici, kao i Castillejo npr...5 dana prije prve utakmice a najmanje 5 upitnika iznad rostera...
Ako je Giampaolo rekao da mu je Suso bitan, a Cutrone moze da ide...onda je to ok...ako se pokaze da je pogrjesio sam ce svoja pojesti...ali ako je Giampaolo primoran od strane Uprave da izmisli Susu poziciju u prvi 11 i zrtvuje dva igraca koja tu poziciju mogu bolje odigrati, onda nema tu napretka ni pedalj ...
Ja sam rekao da cu biti strpljiv do kraja augusta i da cu tek onda moci ocjeniti rad nove Uprave...evo dogurasmo skoro do kraja augusta...niti second strikera niti jos jednog dobrog veznog, a stopera smo doveli samo da zakrpimo....
A to kako nam je Mendes (tacnije Upravi) gurno da izvinete kurac...to su posebne teme....i ta prica kako Mendes ne upravlja transferima...ne upravlja malo ne reko...majstorski nas je odradio sa Silvom svaka mu cast
Eto ,sad se i Ikardi spominje :O
Ove sezone Bayern je ostao bez Riberya i Robbena, i naravno bili su u potrazi za takva dva igraca. jedan je Gabri i Coman koje vec imaju u sastavu, i dobro bi im dosao neko slican Robbenu. Pa kud bolje od Susa??? ista pozicija, isto kretanje, driblinzi i onda strasan sut lijevicom. pa taj igrac bi bio prava zamjena za Robbena i Bayern bi napokon imao svoje desno krilo slijedeci 8 godina. I sta se desilo???
Bayern nikad nije ni pomislio na Susa jer takvi mu igraci ne trebaju. Suso jest tehnicki potkovan ali taj covjek ne ucestvuje u timskoj igri vec kostantno igra sam i ne trazi pomoć ekipe. Drugo ne ucestvuje u odbrani, za razliku od Robbena koji je u 33coj godini i dalje znao se vratit do sredine svoje polovice i zatvarat prostor (vidio svojim ocima kad sam ih gledao na Allianzi) nebi li se oduzela lopta protivniku. I da, pored Susa bi Lewa propao jer nebi nikad dobio loptu od španca.
Eto zato se Bayern okrenuo Perišiću i bilo im je draze dat 10 miliona i platu od 12 mil za Coutinha na posudbu, nego uopce pomisliti i traziti Susa.
Znaci kad jedan Bayern, kojem je bila potrebna ta pozicija, nije trazio Susa onda zasto se uopce nadat ili mastat da ce ga iko ikada odvući od nas? tip je kloc koji moze da radi sta mu je volja samo u Milanu, i jedini nacin da ga se rijesimo je istek ugovora. Jer pp meni, on moze ici i za 5 miliona, vise ne vrijedi
Ma to sto se tice Susa bilo je jasno da nece proci ta cijena 30-40 miliona...da je neko zaista ponudio tu cijenu to bi bila sreca velika...Bayern se nikada nije ni spominjao...jer jer Robben za Susa izmislio fudbal, jedina slicnost je dobar dribling u lijevu stranu i ostar centarsut...brzina, prodornost, dribilinzi, sve je na strani Robbena...tako da je @Ensar cisti fantasy football manager ...
Ako trener bude imo muda, nece biti problem ostanak Susa, jer sam ubjedjen da se nece snaci i da nece razumjeti sta treba raditi na poziciji AM...eh sad koliko je trener spreman zrtvovati ekipu, klub i ostale igrace radi njega to cemo vidjeti...
Nas problem je Silva odnosno Mendes...Uprava je popusila foru i to kakvu...na pocetku prelaznog roka smo prodali Silvu Monacu za super dobri 30 miliona eura i Mendes je nakon toga trazio cak 5 miliona eura platu za svog mezimca...naravno Monaco nije lud i trazio je da Mendes spusti cijenu od 30 i Silva ce dobit tih 5 miliona, sve dok se uklapa cijena u budzet Monaca...Milan odbija smanjenje od cak 12 miliona...i naravno Mendes nakon toga drzi u saci Upravu .... ima igraca kojeg moramo i trebamo se rijesiti i onda nudi svoje igrace iz drugih timova (citaj Correu)...bukvalno nas koristi za svoje poslove i kusuranje
Ode i Laksalt (bar za ovu sezonu) ,Atalanta ,pozajmica sa opcijom otkupa.
Sta je sa Strinicem? Sporazumni raskid ugovora? Vidim da po sajtovima stoji kao slobodan igrac...