Evo liste od 20 fudbalera Milana, na koje trener Max Allegri računa za meč Milan-Viktoria Plzen:
Golmani: Abbiati, Amelia, Roma;
Odbrana: Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Nesta, Taiwo, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes;
Sredina: Aquilani, Emanuelson, Nocerino, Seedorf, Van Bommel;
Napad: Cassano, Ibrahimovic, Ganz.
Novosti sa milannews.it
Milan na domaćem terenu nikada nije izgubio od Cesene u Serie A: 9 pobeda i 3 remija. Poslednji gol Cesena je na "San Siru" postigla 14.12.1980. (igralo se u Serie B).
Ibra ili Eto'o? Ko je bolji? Može se glasati (ili samo pogledati trenutni rezultat) ovdje:
http://gazzaspace.gazzetta.it/gazzachall...too/540953
Alessandra Bocci, novinarka "Gazzette dello Sport": "Sada je u modi da se govori da su problemi koje ima Milan nastali zbog odlaska Pirla, ali podesećam da su Rosssoneri osvojili Scudetto praktično bez njega, jer je dugo bio van terena zbog povrede."
Igor Campedelli, predsednik Cesene: "Oštećeni smo neisključivanjem Taiwo-a. Njegov start je bio na granici između žutog i crvenog kartona (već je imao jedan žuti). Želim da verujem da je sudija pogrešio, iako svi znamo da se digne velika prašina kada se dogode greške na štetu velikih klubova, dok kada se isto desi sa manjim klubovima, to prođe nezapaženo."
Berlusconi: "Cassano je ponovo onaj stari. Mazili smo ga i pazili, i on nam sada uzvraća dobrim partijama."
Alberto Paloschi, napadač Milana na pozajmici u Chievo Veroni: "Ibra je najjači od svih, Inzaghi je legenda, Pato je misterija."
Allegri: "Često se čujem sa Predsednikom Berlusconijem pre i posle utakmica. Razume se u fudbal, ali ne sugeriše mi nikada sastav tima."
Aurelio De Laurentis, vlasnik Napolija kaže da je Berlusconi "opljačkao italijanske klubove", jer su TV prava za italijansku Serie A prodata ispod cene da bi se favorizovao Mediaset Premium (prenosi utakmice preko zemaljske digitalne mreže), kompanija u vlasništvu porodice Berlusconi.
Giancarlo Padovan, novinar: "Rossoneri su slabo igrali protiv Cesene i pobedili su samo zahvaljujući loše izvedenom centaršutu Seedorfa."
Shevhenkov Dinamo Kiev i Shakhtar Donetsk, koji od sezone 1992/93 dele šampionske titule u svojoj zemlji, odigrali su 0:0 u derbiju Ukrajinskog prvenstva.
Nema više karata! Sve su već prodate. 41.000 gledalaca će u nedelju, na novom "Juventus Stadium"-u, posmatrati big-meč 6. kola Serie A, Juventus-Milan.
Roberto Maroni, ministar unutrašnjih poslova Italije i veliki navijač Milana: "Mnogo puta sam podsticao Predsednika Berlusconija da inicira gradnju Milanovog stadiona. Po njemu bi zauvek ostao upamćen. Igrajući na tu kartu, verujem da ću ga na kraju i ubediti. San Siro je San Siro, ali moramo da ga delimo sa 'rođacima'. Dovoljno je otići na Camp Nou ili Bernabeu da bi se videlo šta znači osećati se delom kluba, biti kod svoje kuće..."
Kladioničarske kvote za Milan-Viktoria: 1,25 (1), 5,50 (X), 10,00 (2).
www.fcviktoria.cz , zvanični sajt Viktorie Plzen, obavestio je svoje navijače da ulaznice za meč sa Milanom koštaju 500 kruna (20 evra).
Milan, Juventus i Fiorentina se zalažu za uvođenje mogućnosti posedovanja B tima (već postoji u Španiji). Drugi, B tim, takmičio bi se u nižim rangovima i bio bi sastavljen od mladih fudbalera, što bi pomoglo njihovom bržem sazrevanju, a koristi od toga bi imala i reprezentacija Italije.
Simone Andrea Ganz, bio bi treći najmlađi Rossonero koji je nastupio u Ligi Šampiona, ako bi večeras ušao u igru. On danas ima tačno 18 godina i 7 dana. Trenutno je prvi Abate, koji je igrao u Milan-Celta Vigo (09.12.2003.) kada je imao 17 godina i 27 dana. Drugi je Massimiliano Cappellini (Milan-Vitocha, 06.10.1988. kada je imao je 17 godina, 8 meseci i 15 dana), a na trećem mestu je Pato (Arsenal-Milan, 20.02.2008. kada je imao je 18 godina, 5 meseci i 18 dana).
Njegov otac, Maurizio Ganz, bivši fudbaler Milana: "Predivni trenuci. Najpre je bio na klupi u šampionatu, a sada će biti i u Champions-u. Iako je vrlo uzbuđen, Simone se ne plaši i spreman je. Ja sam sa Milanom igrao u Ligi Šampiona sa 31 godinom , a on će možda već sa 18."
1998. golova je postigao Milan u Berlusconijevoj eri (od 20.02.1986.). Koji fudbaler će postići 2000-ti pogodak videćemo možda već večeras, a ko su najbolji strelci u poslednjih 25 i po godina, koliko je u u kom takmičenju postignuto golova itd. pogledajte ovdje:
http://milanisti.freeforums.org/viewtopi...f=99&t=505
UŽIVO: Konferencija za novinare u Milanellu
- Allegri: Sutra uveče neće biti jednostavno. Ipak je to meč u Ligi Šampiona, protiv jedne ekipe koja je uspela da prođe kvalifikacije. Da bi i bod iz Barselone imao svoju vrednost, potrebna nam je pobeda.
- Seedorf: Suze iz Londona, posle Tottenhama su se osušile. Sada, nakon dobrog početka, moramo da nastavimo sa osvajanjem bodova i kod kuće.
- Allegri: Ako se bude dobro osećao, Ibra će igrati sutra. Videćemo večeras posle treninga.
- Allegri: I Seedorf zna dobro da nema odmora, ali njemu i nije potreban. Rekao sam da bi ga trebalo klonirati i zbog njegovog profesionalizma. Biti u takvoj kondiciji sa 35 godina, kada je on u pitanju, nije slučajnost. On može svima da služi kao primer.
- Seedorf: Bez obzira na scudetto prethodne sezone, jasno nam je da u Evropi moramo mnogo bolje. Ovaj tim ima visoke ciljeve: želi da dođe do finala, i da pobedi u njemu. Uz rad i veliko požrtvovanje možemo i moramo bolje nego prošle godine.
- Seedorf: Cassano? Kada stigne nov igrač, svi se mi trudimo da mu pomognemo da se što bolje uklopi u ekipu, a Antonio je pokazao da zna kako se treba ponašati i šta znači biti u Milanu.
- Allegri: Osim onih za koje već znate da su povređeni, ostali su ok. Jedini koji će se možda oporaviti za sutra je Ibra.
- Allegri: Taiwo? Malo je do sada igrao i treba mu još vremena da se uklopi u italijanski fudbal. Potrebno je strpljenja. U subotu je ofanzivni deo dobro odradio, dok u fazi odbrane mora malo bolje da se uklopi u mehanizme.
- Allegri: Mi prvi u grupi? Pa, to bi nam omogućilo da kasnije dobijemo neku ekipu koja je bila druga u svojoj grupi. Naravno da imamo svoje šanse da budemo prvi. Biće odlučujuće tri naredne utakmice, počevši od sutrašnje, da bi u meč sa Bacelonom ušli sa istim brojem bodova. Ali, sad razmišljamo o Viktoriji, jer neće biti lako. Ali, ekipa je motivisana i subotnja pobeda nam je donela potrebno samopouzdanje.
- Seedorf: Energiju crpem od osoba koje su oko mene, iz svakodnevnog rada i zahvaljujući želji da dam svoj doprinos. Odnos prema navijačima? Ja radim svoj posao najbolje što mogu i trudim se da dam sve od sebe. Problema sa navijačima Milana nikada nisam imao.
- Allegri: O Viktoriji smo se informisali, gledali smo njihove utakmice iz kvalifikacija. Igraju organizovano, imaju dobar kontranapad i dobre individualce, tako da moramo biti pažljivi u odbranbenoj fazi. Ne volim kada se protivnik potcenjuje. U današnje vreme nema lakih utakmica.
- Seedorf: Zahvaljujem Horvathu (kapiten Viktorije) za lepe reči. Razgovarao sam i sa Jankulovskim o ovoj utakmici, ali ono što mi je rakao ne mogu da vam kažem, jer nam te informacije mogu biti od koristi (smeje se).
Veliki intervju sa Max Allegrijem
NAPOMENA: Intervju koji sledi, Massimiliano Allegri je dao pred kraj prošle sezone, odmah po osvajanju Scudetta. Sticajem okolnosti nije objavljen na blogu, ali je vrlo interesantan, pa ga vredi pročitati, makar i sa zakašnjenjem.
Intervju je rađen za satiričnu TV emisiju „Le Iene“ („Hijene“) i u njemu je trener Milana bez ustručavanja odgovarao na mnoga pitanja, pa i na ona najškakljivija. Znači, treba imati na umu da je većina pitanja postavljena u šaljivom tonu, pa je tako i on uglavnom odgovarao kroz smeh.
"Hijene": Šta si prvo rekao kada ste osvojili Scudetto?
Allegri: „Usrala“ nas sreća...
-Da li su veće vaše zasluge, ili je više bilo sreće?
-Mi smo zaslužniji. Momci su bili izvanredni.
-Nisi uspeo da ih upropastiš?
-Recimo da sam bio manje štetan nego ranijih godina.
-Kolike zasluge pripisuješ sebi za osvajanje Scudetta?
-Dobrih 5 %.
-Da li si u nekom momentu pomislio da možda nećete uspeti?
-Nikada.
-Među fudbalerima Milana, ko je najsimpatičniji?
-Robinho je šaljivdžija, Cassano je simpatičan na svoj način, Nesta je često ironičan...
-Najveći šmeker?
-Najveći šmeker... Ambrosini.
-Najveći zavodnik?
-Ne bih da ih imenujem, da im ne pokvarim posao... ali, Flamini je baš nestašan...
-Najlukaviji?
-Robinho.
-Najrazmaženiji?
-Pato.
-Najveći levičar? (Berlusconi je Desničar)
-Mislim da nemamo takvih.
-Zašto Ibra povremeno gubi kontrolu?
-Previše se ljuti na samog sebe, a povremeno i na druge.
-Da li će Cassano otići?
-Neće.
-A, Gattuso?
-Verujem da neće, iako se pojavio taj klub iz Dagestana... ali, mislim da će ostati.
-Šta je ono Gattuso pevao Leonardu?
-Nije baš zgodno...
-Hoćeš li da se izviniš Leonardu?
-Izvinio se već Gattuso.
-Sada, kada si osvojio Scudetto, šta bi poručio Interistima?
-Bili ste dobri, ali mi smo bili još bolji.
-Da li bi otišao da treniraš Inter?
-U ovom momentu ne.
-A, u budućnosti?
-Nikad se ne zna u životu, ali postoji veliki rivalitet između Milana i Intera, tako da... kada se vežeš za određene boje...
-Koji klub, osim Milana, bi rado trenirao?
-Real Madrid i Barselonu.
-A, kog fudbalera?
-Messi je stvarno izvanredan...
-Kolike šanse su da Messi pređe u Milan neredne sezone?
-1 %.
-Kada smo već kod Messija, ko će pobediti u finalu Champions-a?
-Barselona... 2:1.
-Najlepši transparent koji ti je bio posvećen?
-U Kaljariju, posle prvih 5 utakmica i 0 bodova, bio je jedan transparent: „Teško da možemo da budemo Veseli“ (Allegri na italijanskom znači "veseli")
-Od 1 do 10, koliko si vredeo kao fudbaler?
-4.
-Toliko si bio loš?
-Prosečan fudbaler...
-A, kao treneru, koju ocenu daješ sebi?
-6 i po.
-Od trenera u Serie A, ko je bolji od tebe?
-Mazzarri, Gianpaolo, Conte...
-A, ko je simpatičniji od tebe?
-Niko nije simpatičniji.
-Ko je lepši od tebe?
-Leonardo.
-Ko je veći šupak od tebe?
-Niko nije veći šupak od mene.
-Koja je Leonardova slaba tačka?
-Previše je kulturan.
-Del Nerijeva?
-Nefleksibilan.
-Spallettijeva?
-Ćelav.
-Prandellijeva?
-Diplomata.
-Mazzarrijeva?
-Uvredi se lako.
-Mourinhova slaba tačka?
-Mourinho je... patetičan.
-Zašto je patetičan?
-Ponavlja stalno, bez prestanka, jedne te iste stvari, tako da postaje banalan.
-Koliko je Mourinho dobar trener, a koliko je arogantan?
-Mislim da je odličan trener, a da se iza te njegove arogancije kriju neke nesigurnosti.
-Zlobnici kažu da si ove godine osvojio Scudetto samo zato što Mourinho više ne trenira Inter.
-A, šta kažu oni koji nisu zlobni?
-Od predsednika klubova, trenera i fudbalera, najbogatiji su?
-Predsednici.
-Najarogantniji?
-Fudbaleri.
-Najrazmaženiji?
-Fudbaleri.
-Od Predsednika, koje si imao do sada, ko je najsimpatičniji?
-Berlusconi i Cellino.
-Najbogatiji?
-Nije teško pretpostaviti...
-Da li je tačno da Predsednici često određuju sastave timova?
-Meni, najiskrenije, nikada nisu određivali ko će da igra.
-Hoćeš da kažeš da te Berlusconi ove sezone nikada nije zvao da bi ti sugerisao koga da staviš u tim?
-Nikad.
-A, kada bi pokušao?
-Objasnio bih mu fino zašto neko treba da igra, a zašto neko drugi ne treba.
-Šta misliš, kakav su par Pato i Barbara Berlusconi?
-Vidim da je Pato sada mnogo opušteniji.
-Sada ne smeš više da ga šalješ na klupu, je l’ tako?
-Ne, naprotiv. Sada je lakše izostaviti ga iz tima.
-Šta bi im poručio?
-Želim im sve najbolje u ljubavi.
-Ima li homoseksualaca među fudbalerima?
-Ne znam... ne mogu o tome da govorim, ali imam veliko poštovanje prema Gej populaciji.
-Kada bi neki fudbaler priznao da je Gej, da li bi imao problema sa saigračima?
-Hm... Da.
-Šte misliš o „Cialciopoli“-ju?
-To je bila jedna ružna epizoda.
-Kako bi opisao Luciano Moggi-ja?
-Genijalan.
-Zašto?
-Jer to kako je on radio u fudbalu, to je izvanredno...
-Sada, kada nema više Moggi-ja, da li su u fudbalu čistija posla?
-Ja mislim da su uvek bila čista. Malo se preteruje sa instrumentalizacijom...
-O.K. Hajmo malo o tebi. Koju školu imaš?
-Nažalost, samo tri godine srednje škole.
-Znači, bio si „duduk“ za školu?
-Više nego „duduk“.
-Da li je i za fudbalere važno obrazovanje?
-Vrlo važno. To mi je bila velika greška u životu.
-Poređaj po važnosti sledeće stvari: „karanje“, pare i zdravlje.
-Prvo je zdravlje, zatim novac i na trećem mestu „karanje“... ma, sve je to povezano... (smeje se)
-Da li si nekada prevario?
-Jesam.
-Da li si nekada „omanuo“ u krevetu?
-Jedanput.
-I šta si izmislio kao opravdanje?
-Ništa... šta da izmislim? (smeh)
-Jesi li nekada koristio Viagru?
-Nikada.
-Drogu?
-Nikada.
-Kada si bio fudbaler, da li su ti nudili nešto od dopinga?
-Ne, apsolutno.
-Najveće sranje koje si učinio u životu?
-Kada sam ostavio bivšu verenicu dva dana pre venčanja. Žao mi je, pokazao sam potpuno nepoštovanje prema njoj.
-Dobro, ima i jedno novije... kada su te kaznili jer si vozio u pogrešnom smeru u „Monte Napoleonovoj“.
-Ma, nisam vozio. Auto mi je bio parkiran „naopako“... Kunem se da nisam znao da je ta ulica jednosmerna.
-Znači, samo si bio malo rasejan?
-Dobro, povremeno pravim sranja dok vozim, ali u tom slučaju nisam namerno, stvarno...
-Koja druga sranja si učinio?
-Vozio sam Porše 270 na sat.
-Kada misliš da se smiriš?
-Pa, takav sam po karakteru...
-Šta te najviše nervira?
-Prepotentnost.
-A, kada najviše uživaš?
-Kada vidim da mi tim dobro igra.
-Od kada si trener Milana, da li „privodiš“ više?
-Pa, lakše je...
-Da li si nekada bio odjednom sa više žena u krevetu?
-Nikada. Uvek sa po jednom.
-Sa nekom poznatom?
-Ne.
-Sa ženom nekog fudbalera?
-Nikada.
-Sa nekim tansvestitom?
-NE!
-Sa „poslovnom pratnjom“?
-Nikada... (smeje se)
-E, sad...
-Ne, stvarno... Dobro, možda je neka i bila, ali ja nisam znao to...
Belen Rodriguez
Illari Blasi
-Da li bi dao jedan „udarac“ Belenovoj? (Belen Rodriguez, poznata showgirl, koja je u vezi sa Fabriziom Coronom, bivšim suprugom Nine Morić, vodila je poslednji "Sanremo")
-Jedan ne bih, ali dva bih... Ne, stvarno je lepa.
-A, Blasijevoj? (Illari Blasi, žena Francesca Tottija, jedna je od voditelja emisije „Le Iene“)
-Illari Blasi je prelepa, da se ne naljuti Totti... ali, stvarno je lepa žena.
-Znači, „opalio“ bi je?
-Sada ne bih, ali da je bilo prilike ranije... (smeh)... Francesco, nemoj da se ljutiš!
-Pozdravi Leonarda...
-Ćao, Leo.
-Pozdravi Mourinha...
-Ćao, Mu.
-Pozdravi Hijene...
-Veliki pozdrav za Hijene i... Illari, oprosti mi!
Intervju se može pogledati OVDE (na početku je jedna reklama).
Inače, posle ovog intervjua, oglasio se Mourinhov pomoćnik, Rui Faria: „Mou ne poznaje Allegija, ali Allegri izgleda dobro poznaje Mourinha. Mora da ga je proučavao godinama, što znači da mu se divi. Divljenje plus zavist! A, kada govori o Mourinhu, zna da će ga sa pažnjom slušati. Mou može samo da mu se smeje, ignoriše ga i ne odgovara mu..."
Allegri je uzvratio: „Ja, kada govorim, računam da se može ukapirati da li se šalim ili sam ozbiljan...“
I Belen je uzvratila treneru Milana: "Lep je Allegri, ali više mi se dopada Leonardo."