Dosao je kraj polusezone...pa je red da se bar osvrnemo malo na taj dio sezone...Mislim da bar svako ako nista u par recenica moze dati neko svoje misljenje...
Evo prvo malo statistike osvojili smo u 19 utakmica 40 bodova ... Pobjedili 12 puta, igrali 4 puta nerjeseno( kod kuce sa Laziom i Udinese i u gostima Fiorentina i Bologna), tri puta smo porazeni(kod kuce od Intera,u gostima kod Napolia i Juventusa)...
Zabili smo 40 golova(najvise od svih ekipa) i primili 17 ... sa usporedbom prosle sezone smo za citavu sez zabili 65 golova i primili 24 imali 10 nerjesenih, 4 poraza i 24 pobjede...
Sto se tice ekipe u sez smo usli veoma lose septembar i octobar su bili vrlo losi i to je bio najgori start Milana u zadnji 30-40 god...
Novembar mjesec je bio kljuc obrata...nismo primilio ni jedan jedini gol al smo zato punili protivnicke mreze...
U decembru se nastavio dobar niz sve osim remija kod Bolgone...
Januar dvije pobjede u gostima i jedan poraz kuci...
Polusezonu su inace obiljezile povrede cak 4 povrede teze prirode, nazalost (Flamini,Gattuso,Cassano,Yepes)...takodjer dosta igraca je bilo povrjedjeno jos prvi naravno Pato cak dva puta,Aqua,Boa,Ibra,Binho,Abate,Nesta...i naravno Mexes kojeg se cekalo do decembra...
Sto se tice golmana...mogu nekako reci standardno i Abbiati i Amelia... dobri su to golmani ali skloni kiksevima, i jedan i drugi su to dokazali...Abbiati pogotovo na pocetku sezone, kasnije i Amelia
Sto se tice odbrane...THIAGO SILVA...samo je to dosta reci, sva sreca pa ga imamo...za polusezonu smo primili i previse pogodaka pogotovo u prva dva mjeseca...katastrofa.... Nesta...dobar iako su ga godine stisle i dalje igra na nivou na Nou Campu je pokazo zasto je godinama bio najbolji stoper na svijetu...
Yepes, za tu zamjenu i ulazak kad treba odmorit ili zamjenit povrjedjene stoper, vrlo dobar...rijetko grijesi i dosta je siguran u sebe....nije neki panicar...
Ja sam licno jedva ceko da se Mexes opravi i da krene igrati...evo 90 minuta sto je odigrao sa Silvom u dvije tekme(Atalanta i Novara) nismo primili gol i nismo previse ni imali poteskoca....mislim da se njih dvojica mogu odlicno slagati...
Sto se tice bekova...Abate da nije imo kiks protiv Intera imo bi odlicnu polusez, konacno je dobio poziv u repku, a davno je zasluzio...
Ostali Zambrotta,Antonini,Bonera....lose vrlo lose i mislim da sljedece god se ne smije racunati na njih...istina znaju oni odigrati neki 45 min dobro ali sve je to uglavnom lose za neku ekipu koja zeli samo vrh...
Taiwo je posebna prica...inace ta pozicija LB je posebna prica, prvo nije dobio sansu pa kad je dobije gubi se sav nekakv ukocen...jedini protiv Cagliaria je odigrao na nivou...
Vezni red...je bio kljuc obrata kad je poceo igrati kako treba...poceli smo pobjedjivati i manje primati golova...
Van Bommel...ova sezona losija u startu pogotovo...kako je odmicala sez bio je sve bolji...
Ambro sta ja znam...capiten je 15 god je u Milanu, sve ja to postujem...ali sljedece sezone se ne smije racunati na njega...
Emanuelson nekako se jos pronalazi....malo ga i Max jebe sa tim pozicijama ne zna gdje ga stavi...sve u svemu trudi se on al mu je realizacija losa...inace nije konkretan...u zadnji par tekmi kad mu se otvorio prostora bolji je....
Boa je imo idealnu sez do utakmice sa Barcom na San Siru i poslje toga ide pad...inace puno je aktivan van terena, stalnu u medijima bas mu djavo neda mira...i mora ga nekako se smirit...
Seedorf...a profesor...pokaze na par trenutaka kakv je igrac bio i to je to...u posljednje vrijeme ne igra skoro nikako i vidi se da je nezadovoljan, vjerovatno zadnja sez u Milanu...
Aqua...sa Nocerinom osvjezenje za Milan...preporedjen je...nikad ga nisam gledao da igra bolje u defanzivi trudi se iako je lose krenuo...plus prvi je asistent ekipe...
Nocerino...sta reci?

... Gallianijev pogodak...dovest ga za tu sicu, a on vam ovako vrati...svaka mu cast...mnogi su ga na ovom forumu prozivali na pocetku da ne zna gdje se krece itd...kad je dobio tu poziciju ljevog veznog...igra extra...u defanzivi i u napadu se stalno ubacuje i postize te silne golove...i konacno neko osvjezenje za srednji red...
Napad...jedan od najjaci u evropi to je definitivno...i pored svih ti silnih povreda zabili su dosta golova, i sto je najvaznije dosta asistencija imaju ...
Cassano...njegova povreda je najveca nesreca za Milan....kad su u pocetku bili povrjedjeni i Pato i Ibra i Binho sam je drza ekipu...lucidan igrac zna igrati lopte i sjajan asistent...nadam se da ce se oporavit bar do sredine aprila da ga imamo za zavrsnicu...
Pato...od kako je dosao u Milan najgora polusezona i vrlo blizu izlaznih vrata...
Binho...on zna sve , samo ne zna zabiti gol...njegova kretanja, otvaranja prostora pa i asistencije su odlicne, ali zavrsnica u rangu igraca iz nizih liga...
Pippo...nije puno igro i realno ima previse god da se na njega nesto ozbiljnije racuna....ali da je legenda Milana, legenda je i to se treba i vise nego postovat...
El Shaarawy...u zavrsnici dobio vise sanse...i dosta napredavao...psihicki je jaci i dosta se vise moze racunati na njega....
Ibra...Ibra... to je dovoljno, prosle god zabio 14 golova kroz citavu sezonu u ligi...sada je na polusezoni zabio vec 14(6 iz penala)...sto se tice Milana, glavni kotac da ga nema trebalo bi ga izmislit...
Sto se tice nastavka sezone ulazimo u taj kritican dio gdje imamo puno teskih tekmi plus dolazi CL...a imamo i previse povrjedjenih igraca i to na nekim pozicijama,kljucinh igraca...treba molit Boga da se vise niko ne povrjedi, a da ostali brzo ozdrave inace nam se crno pise...
Prvise smo golova primili i to je glavni razlog zasto se nismo odljepili i ucvrstili poziciju...Juve nam je glavni konkurent, neugodna ekipa, Conte dobar trener, nemaju ni jednog poraza i vrloooo tesko kiksaju...bice vrlo tesko snjima...
Drugi glavni protivnik naravno Inter...lose su krenuli ali se digli i to smo i mi krivi, radi onog poraza umjesto da ih ostavimo na -11 poslje nase tekme su dosli na -5....
Vidicemo kako ce se zavrsiti sve...dosla su neka pojacanja...Merkel u veznom redu vec dobro poznaje ekipu, Mesbah kao zamjena za Taiwa i ja sam nisam siguran da je dobar ovo potez, nadam se da ce iznenadit kao Nocerino...
Spominje se dolazak Maxi Lopeza i Teveza...naravno svako ziv je za ovu drugu opciju...iako nece moci igrati u CL pomoce u ligi...
Najgori slucaj bi bio da dodju obojica jer se tada oduzima minutaza El Shaarawy koji je silno zeli,koji je i zasluzio izmedju ostalog...
Znaci ako ne dodje Tevez onda je Maxi ok opcija, jer moze igrati u CL...ako dodje Tevez, Maxiu se treba zahvalit....
Sljedecih par dana tacnije do ned bi se sve trebalo znati oko prelaska Teveza...
Eto nadam se da vas nisam previse smorio...da sta napisemo korinso i da imamo neku pravu raspravu, a ne samo da pisemo kad lose odigramo i dozivimo poraz ili samo da cekamo da napadamo jedan drugog...
Lijep Pozdrava